Bornemissza nap, zöldben

2019. november 29-én került megrendezésre a Bornemissza nap c. pályaorientációs program az Egri SZC Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, és Kollégiuma szervezésében.

A programon jelen volt a ZÖLDségben az erő! c. projekt célcsoportja, a középiskolás diákok tomege is, így csatlakoztunk szemléletformáló tevékenységünkkel a programhoz. Projektünk célja, a lakosság - azon belül elsődleges célcsoportunk a középiskolás diákok - akiket energetikai irányú szemléletformáló tevékenységekbe vonunk be.

A Bornemissza Nap résztvevői így megismerhették például, hogy milyen épületgépészeti, építészeti tudás szerezhető az intézményben, illetve megtudhatták, hogy milyen energiahatékony technológiákkal és megújuló energia alkalmazásokkal tehetnek a környezetükért. Természetesen a program során nem csupán a diákokra fókuszáltunk: az őket felkészítő tanárokkal is igen hasznos az egyeztetés például arról, hogy milyen témákat tudnak érinteni az elméleti órákon, s a gyakorlati foglalkozásokon, illetve hogy az iskola épületeiben milyen energetikai jó példákat lehetne átemelni.

 

Néhány kép a programról:

Kása-Polonkai Éva

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
Széchenyi Kártya Ügyintéző
Cím: 
3300 Eger, Hadnagy utca 6. (6-os kapucsengő)
Telefonszám: 
+36 36 429-612 112-as, vagy 125-ös mellék
+36 20/402-9986
E-mail cím: 
eva.kpolonkai@hkik.hu