Elindul a Széchenyi Kártya Program MAX

2022.08.01.

A kormány korábbi bejelentése alapján Széchenyi Kártya Program MAX néven folytatódik a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését szolgáló államilag támogatott hitelprogram. Konkrét hitelkérelmek benyújtására várhatóan e hét közepétől lesz lehetőség a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparlamara egri, gyöngyösi és hatvani irodájában. 

 

A Kormányzat fontosnak tarja, hogy a Széchenyi Kártya Program keretében a kis- és középvállalkozások kedvező feltételrendszerű, támogatott finanszírozási forrásokhoz jutásának folyamatos biztosítását. Annak érdekében, hogy a kkv-szektor továbbra is a legalacsonyabb kamatok mellett juthasson forráshoz, a Kormányzat a Program összes hiteléhez - a vonatkozó hatályos Korm.határozat szerint - továbbra is kamattámogatást, illetve garanciadíj-támogatást nyújt és az eddigi mértékű kezelési költségtámogatást biztosítja a vállalkozások számára. 

Ennek eredményeként az SZKP MAX hitelei továbbra is a teljes futamidő alatt fix kamatozással, évi 0,5 – 3,5% nettó kamatszinten, a Program Üzletszabályzatában rögzített egyéb díjtételek mellett érhetőek el. 

 

A KAVOSZ Zrt. honlapján 2022. július végén közzétételre került a Széchenyi Kártya Program konstrukcióinak az aktuális piaci környezethez igazított igénylési feltételeit és kondícióit tartalmazó Üzletszabályzata, illetve az igényléshez szükséges dokumentumok. A hitelkérelmek benyújtására várhatóan e hét közepétől lesz lehetőség a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban. További információk és a részletes igénybevételi feltételek a www.kavosz.hu  oldalon érhetőek el.

1.    Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX a napi működési költségek biztosításához. 
-    Az igényelhető hitelösszeg max. 250 millió forint.
-    A hitel maximális futamideje akár 3 év is lehet (1, 2 vagy 3 év).
-    A hitel nettó kamata évi fix 3,5%.

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX keretében - annak többlettámogatott hitelrészeként -bevezetésre került a Széchenyi Energiakártya, amely az energiaválság által érintett vállalkozások által igényelhető 1 éves futamidővel, és a normál folyószámlahitelrészhez képest még kedvezőbb, évi fix 1% nettó kamattal.

 

2.    Széchenyi Likviditási Hitel MAX szabad felhasználású forgóeszközhitel a vállalkozás működéséhez szükséges forgóeszköz beszerzések finanszírozására. A Likviditási Hitel hitelkiváltásra is felhasználható.
-    Az igényelhető hitelösszeg max. 250 millió forint.
-    A hitel futamideje 3 év.
-    A hitel nettó kamata évi fix 3,5%.

 

3.    Széchenyi Beruházási Hitel MAX szinte minden beruházási hitelcél finanszírozására alkalmas, az agrárszektorban is.
A konstrukció keretében finanszírozható főbb hitelcélok az alábbiak: klasszikus beruházási célok (mint pl. új és használt gép, berendezés, ingatlan, egyéb tárgyi eszköz beszerzés), korábbi piaci árazású hitelek kiváltása, a feltételeknek megfelelő üzletrészvásárlás, illetve a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz beszerzés. 

-    Az igényelhető hitelösszeg legfeljebb 400 millió forint.
-     A hitel maximális futamideje 10 év.
-     A hitel nettó kamata évi fix 1,5%, illetve energiahatékonyságjavítást és technológiaváltást segítő hitelcélok esetén évi fix 0,5%.

A kedvezményes Energiahatékonyságjavítást és technológiaváltást segítő hitel hitelcéljai az alábbi elvek mentén kerültek meghatározásra:  
-    igazolható a fenntarthatóság, a zöldgazdaság vagy a körforgásos gazdaság elveinek érvényesítése, illetve
-    a beruházás az energiahatékonyság javítására vagy technológiaváltásra irányul.

 

4.    Széchenyi Lízing MAX pénzügyi lízingügyletek finanszírozására.
-    A konstrukcióban mindenféle új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések finanszírozására van lehetőség.
-    A konstrukció maximális futamideje 10 év.
-    A konstrukció nettó kamata évi fix 3,5%. 

 

További információ és hiteligénylés: 

 

Mata Piroska

Workplace: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Position: 
Széchenyi Kártya ügyintéző
Address: 
3300 Eger, Hadnagy utca 6. (6-os kapucsengő)
Phone number: 
+ (36) (36) 429 - 612 301-es mellék
+ (36) (20) 669-2855
E-mail address: 
piroska.mata{#}hkik.hu

Kása-Polonkai Éva

Workplace: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Position: 
Széchenyi Kártya Ügyintéző
Address: 
3300 Eger, Hadnagy utca 6. (6-os kapucsengő)
Phone number: 
+36 36 429-612 112-as, vagy 125-ös mellék
+36 20/402-9986
E-mail address: 
eva.kpolonkai@hkik.hu

Szabados Lívia

Workplace: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Position: 
pályaorientációs tanácsadó
Address: 
3000 Hatvan, Balassi B. u. 3.
Phone number: 
(36) (37) 540 - 969
(20) 259-9340
E-mail address: 
livia.szabados@hkik.hu

Telek Brigitta

Workplace: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Position: 
pályaorientációs adminisztrátor, gyakorlati képzőhely ellenőrzési referens
Address: 
3200 Gyöngyös, Katona József u. 6.
Phone number: 
(36) (37) 600-075
(20) 286-4542
E-mail address: 
brigitta.telek@hkik.hu