25 éves jubileumát ünnepelte a HKIK gazdasági évnyitóján

2020.01.17.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara január 16-án tartotta hagyományos gazdasági évnyitóját a VAMAV Kft. telephelyén, Gyöngyösön. Az idén negyedévszázados fennállását ünneplő Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2020 évi gazdasági évnyitója már több, mint két évtizede a megye legnagyobb közéleti, társadalmi eseménye, ahol a szakmai előadások mellett kamarai díjak és Korrekt Partner Védjegyek átadására is sor került. 

 

A rendezvényt Dr. Juhász Attila Simon a Heves Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki beszámolt a megye gazdaságfejlesztési és turizmusfejlesztési eredményeiről és a megyei szintű foglalkoztatási együttműködésekről. 

 

Évtizeden túl nyúló hagyományként minden évben megtiszteli a HKIK évnyitóját dr. Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamra elnöke, aki aktuális makrogazdasági összefüggésekkel és azok hatásmechanizmusainak elemzésével világítja meg évről évre a magyar nemzetgazdaság állapotát és jövőképét. Előadása most is, ezen gondolatok mentén zajlott.

 

Az előadók sorát követte Kiss Ulrich közgazdász, jezsuita szerzetes, akinek témája Management by Jesus - Nem akartok-e a világ bizonyítottan legsikeresebb menedzserétől tanulni?. A szakember tapasztalataira alapozva kiemelte, mik azok a tényezők, melyek hátráltatnak egy vállalkozást abban, hogy sikeres legyen, és melyek azok, melyeket erősítve kiemelkedőek lehetünk. 

 

 

Dr Bánhidy Péter a HKIK elnökének előadása egy visszaemlékezés és tisztelgés volt a kamara fennállásának és Heves megye gazdasági közösségének 25 éves együttműködése előtt. összefoglalója után emlékplakettet adott át azon vállalkozások részére, akik a HKIK tagjai, annak 25 éves fennállása óta.

 

 

Az ünnepség keretei között dr Parragh László A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - Kamarai díját adta át Fülöp Gábor a HKIK nyugalmazott főtitkára részére.

 

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megszervezésében és létrehozásában, majd a következő 25 évben főtitkárként végzett széleskörű és odaadó munkájáért, a megyei gyakorlati képzőhelyek rendszerének kialakításáért a vizsgáztatás, a tanulószerződéses gyakorlati képzés és a mesterképzés Heves megyei működtetésében vállalt fontos szerepéért.

 

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitójának díjazottjai:

 

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mint Heves megye gazdasági önkormányzata a gazdaság egészét, ill. szakágainak fejlődését szolgáló kiemelkedő teljesítmény-, valamint az egyes gazdálkodó szervezetek által elért eredmények elismerésére kitüntető díjakat alapított, melyek átadására a gazdasági évnyitón kerül sor.

 

Mihók Gábor, Boronkai László, Torda Tibor

 

Heves Megye Gazdaságáért Díjban részesül Boronkay László ügyvezető igazgató a Csaba Cast Kft. képviseletében 

 

A CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. 2008-as alakulása óta az Apci ipari medence és Heves megye meghatározó vállalkozása, mely közel 450 főt foglalkoztat. Fő tevékenysége a nyomásos alumínium öntvények előállítása, felületkezelése, megmunkálása és szerelése, mellyel közvetlenül vagy beszállítókon keresztül legtöbb neves autógyártónak mint pl. BMW, Audi, Volkswagen, Daimler beszállítója.
Nagy hangsúlyt fektetnek a szakember utánpótlásra, ennek keretében a középfokú és felsőfokú oktatásban is vállalják a szakmunkás tanulók és egyetemi hallgatók képzését. Fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást is, Hatvan város sportéletének kiemelkedő támogatója.

 

Heves Megye Gazdaságáért Díjban részesül  Mihók Gábor kassai iroda regionális képviselője a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. képviseletében

 

Mihók Gábor két évtizede segíti a Heves megyei vállalkozások és a felvidéki terület vállalkozásai közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztését.
A külgazdasági minisztérium képviseletében kassai irodavezetőjeként komplex módon támogatja a Heves megyei vállalkozások külpiaci tevékenységeit. Úgy mint határon átnyúló beszállítói láncok fejlesztése érdekében szervezett üzleti fórumok, üzletember találkozók lebonyolításával, valamint határon átnyúló gazdaságfejlesztési projektek létrejöttének támogatásával. Segítségével juthat el 2020-ban a felvidékre a HKIK országos kézműipari programja a Mindenkinek legyen egy ünnepi viselete mozgalom. 

 

Heves Megye Innovatőre Díjban részesül Torda Tibor – egyéni vállalkozó

 

Torda Tibor 17 éve foglalkozik egészségügyi műszaki berendezések, speciális egészségügyi eszközök, főként orvostechnikai eszközök tervezésével és kivitelezésével. A nevéhez köthető a 
1. MED-TROLLI -sorolható kórházi betegszállítási eszköz 
2. NTS Újszülött szállító rendszer és a
3. Brachy - terápiás asztalok kifejlesztése
Szívesen fogja össze az ezen a területen dolgozó szakembereket, így 1 éve megalakította az Egészségügyi Szakemberek Integrált Egyesületét.
Nem csak a materiális fejlesztésekben végez kiemelkedő munkát, hanem az oktatás területén is törekszik az innovációra. Jelenleg mérnök tanárnak tanul. A szakdolgozatát az egészségügyi műszaki középszintű képzések fejlesztéséről írja.

 

 

Bányai Lajos, Nagy Zoltán, Tóth Balázs

 

 

Kamarai Munkáért Díjban részesül Nagy Zoltán - egyéni vállalkozó

 

Munkája és hobbija a vendéglátás, a minőségi vendéglátás képviselete és megszerettetése a szakmában és a szakmai utánpótlás nevelésben.
2017-től főállásában az Eszterházy Károly Egyetem vendéglátó ipari mesteroktatójaként szolgálja az utánpótlás nevelést. Gasztroguru csapata tavaly decemberben első helyezést ért el XVIII. Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyen!
2011. óta szakmai vizsgaelnöki, mestervizsga elnöki és felnőttképzési szakértői tevékenységeket is végez a vendéglátás átfogó területén. 
Alapítója és mozgatója a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vendéglátós mesterei által létrehozott Vendéglátó Mesterek Klubjának, annak elnökeként és katalizátoraként már most nagyszerű sikereket ért el a megyei és hazai gasztronómia megreformálása, a helyi értékek és együttműködések megteremtése területén. 

 

 

Kamarai Munkáért Díjban részesül Tóth Balázs a Heves Megyei Hírlap újságírója

 

Tóth Balázs 2008-ban végzett az Eszterházy Károly Főiskola kommunikáció szakán, jelenleg a Heves Megyei Hírlap és a heol újságírója, a Mezőkövesdi televízió tudósítója az Észak-Magyarország munkatársa.  Rendszeres résztvevője a HKIK sajtótájékoztatóinak, folyamatosan tudósít kamarai rendezvényekről, díjátadókról, képzésekről, segítve ezzel Heves megye gazdasági életének, a HKIK pályaorientációs tevékenységének, megyei kézművesek sikereinek, mozgalmainak népszerűsítését. A Heves megye olvasóközönsége a tollán keresztül értesülhet a megye vállalkozásainak gazdasági teljesítményéről. 

 

Kamarai Munkáért Díjban részesül Bányai Lajos – Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nyugalmazott munkatársa

Bányai Lajos, okleveles villamos mérnök, üzemgazdász. A kamarai regisztrációs rendszer 2012. évi bevezetésével került a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkaszervezetéhez. Nagy szerepe volt az országos vállalkozói nyilvántartás kiépítésében, melyhez műszaki és gazdasági szakmai ismereteire támaszkodva folyamatos támogatást nyújtott a fejlesztőknek. Kamarai munkája során innovatív, segítőkész kollégát ismertünk meg benne, aki problémamegoldó szemlélettel segítette a vállalkozások életét. 

 

Meziné Siklóssy Ágota,  Fiser Orsolya, Kriston Adrienn, Gyenesné Sági Katalin, Kelemenné Kis Hajnalka

 

Heves Megyei Szakképzési Díjban részesül  Meziné Siklóssy Ágota az Egri Szakképzési Centrum Március 15. Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma szakmai tanára.

 

Meziné Siklóssy Ágota kereskedőként kezdte el szakmai pályáját, majd pedagógusi végzettséget szerzett. 23 éve dolgozik a lőrinci Március 15. Középiskolában, ahol főként kereskedelem ágazatban végez oktatást.
Tevékenyen vesz részt az iskola hétköznapjaiban. Mindig nagy empátiával fordul a tanulóihoz, segíti őket az ismeretek megszerzésében. Felkarol minden nehéz sorsú diákot és egyengeti útjukat a szakképesítés megszerzésében. A 23 év alatt iskolarendszerű és felnőttképzés keretében több száz fiatalt és felnőttet segített a kereskedelmi szakképesítés megszerzéséhez.

 

Heves Megyei Szakképzési Díjban részesül Fiser Orsolya személyügyi igazgató, Kriston Adrienn HR business partner, és Gyenesné Sági Katalin személyügyi csoportvezető az Aventics Hungary Kft. – az Emerson csoport tagjának munkatársai 

 

A cég a Heves megyei vállalkozások között is kiemelkedő pályaorientációs tevékenységet folytat. Az Avetics Kft. három kollégája folyamatos kezdeményezője, fejlesztője a megyei vállalati pályaorientációs eseményeknek, tevékenységeknek. A kamarával együttműködve olyan ma már teljes megyei oktatási paletta által jól ismert eseményeket fejlesztettek ki együtt, mint a Kutatók Éjszakája, vállalati duális diploma program, a Nő a tét program, és a természettudományos képzések népszerűsítését szolgáló STEM szakmai események.

 

Heves Megyei Szakképzési Díjban részesül Kelemenné Kiss Hajnalka a schoen + sandt Hungary Kft. HR referense.

 

Köszönhetően Kelemenné Kiss Hajnalka nyitott, a vállalat stratégiai érdekeit szem előtt tartó gondolkodásának a schoen + sandt Hungary Kft. hosszú évek óta aktív résztvevője a megyei duális szakképzésnek. A gépészethez kapcsolódó szakmákban tanulószerződéses formában biztosítja a diákoknak a vállalati környezetben történő gyakorlati képzés lehetőségét, a cégen belül önálló tanműhely és oktatási terem működtetésével. Ezen túlmenően képviseletével a vállalkozás részt vállal a műszaki képzés megyei népszerűsítésében, valamint egy új kezdeményezés az Eszterházy Károly Egyetemen elindított kamarai tantárgy eredményes oktatásában. 

 

Korrekt Partner Védjegyet 

 

Garancia, Bizalom, Tisztesség, Megbízhatóság, Pozitív megítélés. Ezek a Korrekt Partner Védjeggyel rendelkező vállalkozások főbb ismérvei.  

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2011-ben hozta létre a Korrekt Partner Védjegyét a tisztességes kereskedői és szolgáltató magatartás elismeréseként, melyre 2018-tól már ipari cégek is pályázhatnak.
Nagyon fontos kihangsúlyozni a védjegy egy önértékelésen alapuló, de egy köztestület által ellenőrzött tanúsítási rendszer. A vállalkozások saját részre kezdeményezhetik, ingyenesen igényelhetik vagy ajánlhatják partnereiket. A védjegy odaítéléséről a HKIK Etikai Bizottsága dönt. Azon vállalkozások, akik megfelelnek a felállított szempontrendszernek, díjmentesen csatlakozhatnak a Védjegyesek köréhez. A részleteket megtalálhatják a www.hkik.hu honlapon.

Jelenleg 118 vállalkozás rendelkezik védjeggyel, melyhez a mai napon újabb 5 vállalkozás részére adhatunk át Korrekt Partner Védjegyet.

 

Bajzát Zoltán, Tóth Gergely, Tóthné Varga Dorottya, Besenyei Klára, Szántó László, Sándor Béla

 

 

Korrekt Partner védjegyet vehet át:

1.    Besenyei Klára – egyéni vállalkozó borszőlő termelő és sportedző. Egerben a Szépasszony völgyben található Besenyei Borházban a vendéglátás során, valamint a Strong by Zumba csoportos edzései alkalmával is elsődleges szempontként szerepel a közvetlen kapcsolat kialakítása, a személyre szabott igények kiszolgálása. 
  

2.    Baj-r Épületgépészeti Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. - Bajzát Zoltán  ügyvezető. Egerben víz-, gáz-, fűtés szereléssel foglalkozó vállalkozást ügyfelei javasolták a Korrekt Partner Védjegyi címre. Elmondásuk alapján a megbízható, pontos, ügyfélközpontú, egyedi igényeknek eleget tevő munkavégzés jellemzi a céget.

 

3.    AXIS Bentonit Kft. - Szántó László ügyvezető. Az erdőkövesdi székhelyű bentonit ásványi anyag feldolgozó cég mind üzleti partnereire, mind vásárlóira kiemelt figyelmet fordít és ezáltal egy jól működő, bizalmi, egymást kölcsönösen támogató kapcsolat alakul ki. Fontos számára a folyamatos fejlődés, a termékfejlesztés, mely a vásárlók igényeihez igazodik. Nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, a környezetbarát technológiák alkalmazására.

 

4.    Magyar Polgár Kft. – Sándor Béla ügyvezető. A Bori Mami nevű gyöngyösi étterem étel- és italkínálattal, udvarias kiszolgálással, valamint élő zenés koncertekkel  igyekszik a családoknak egyedi gasztronómiai élményt kínálni.  Egy vendégük így értékelte az éttermet közösségi oldalán: „A felszolgálás megtámadhatatlan, precíz, felkészült, illedelmes, barátságos és egyben vicces. Az ételek színvonalon felüliek, ízletesek és különlegesek, ilyen finom összhangban lévő ételekkel még nem sikerült kényeztetni magunkat”.

 

5.    Insight Consulting Kft. –Tóthné dr. Varga Dorottya és Tóth Gergely. Bababarát kialakítású környezetben, speciality kávékkal, családi programokkal várják vendégeiket Egerben a Manooka Kávézóban, ahol még az ételérzékenyek is válogathatnak. A családi vállalkozás tevékenyégében szerepel még logó és weblapkészítés a Web&Logo, ahol az ügyfelek egyedi igények alapján személyre szabott, precíz, pontos, jól tervezett szolgáltatást kapnak. 

 

 

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén ünnepli fennállásának 25 éves évfordulóját. Azon vállalkozások részére, akik már 25 éve tagjai egy emlékplakettet ad át. 

 

 

dr. Holló István átveszi az oklevelet Dr. Bánhidy Pétertől

 

 Cégnév Képviselő
 Dr. Gál József ev. Dr. Gál József
"Auto-Elan" Autó- és Alkatrészkereskedelmi Bt. Nagy János
"DENTÁLLUX" Fogászati és Fogtechnikai Kiskereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság Turai Csaba
AGRIA BÉLYEGZŐ Szolgáltató Kft. Herman István
Agria Nova Üzleti Tanácsadó és Kereskedelmi Kft. Blahó Sándor
ALKOTRADE Ingatlanberuházó és Bérbeadó Kft. Varga Lászlóné
APCI HÚS Húsfeldolgozó és Kereskedelmi Kft. Klajzsovics Ferenc
Birincsik Gyula Zoltán ev. Birincsik Gyula
Bíró Ferenc István ev. Bíró Ferenc
Boros József ev. Boros József
BOTT Hungária Kft. Heiling Tamás
Dorner Ferenc ev. Dorner Ferenc
Dr. Holló István ev. Dr. Holló István
Dr. Kovács István ev. Dr. Kovács István
Eger-Park Hotel Szállodaüzemletető Kft. Harmati László
Eperjesi Mihályné ev. Eperjesi Mihályné
FAMILIA-LÁNC BT Márton Rozália
Farkas Ervinné ev. Farkas Ervinné
Farkas Ferenc ev. Farkas Ferenc
Feher Róbert ev. Fehér Róbert
Fekete Tibor ev. Fekete Tibor és felesége
Ferencz Miklós ev. Ferencz Miklós
FOREST-H Fa-, Fémipari és Kereskedelmi Kft. Fehér István
Fülöp Gábor ev. Fülöp Gábor
Gerdimpex Kft. Jáhn Péter
Godó Sándor ev. Godó Sándor
GYÖNGY-FOG FOGÁSZATI ÉS FOGTECHNIKAI KFT. Fekete Lajos
GYÖNGYKOMPLEX Kft. Lovász Katalin és Lovász Márta
GYÖNGYSZÖV  COOP Kereskedelmi Zrt. Ócsai Lajos
H és H Pergola Kert Lakberendezés Kereskedelmi Termelő és Szolgáltató Kft. Horváth Istvánné
Hajnal Gábor ev. Hajnal Gábor
Havellant László Havellant László
HEVES MEGYEI VÍZMŰ Zrt. Dr. Bánhidy Péter
HEVESGÉP Mezőgazdasági Gépgyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Lőrincz László
Hliva Tibor ev. Hliva Tibor
HOLLÓ ÉS TÁRSAI Bt. Holló István
Hotel Romantik- Kovalkovics István Kovalkovics István
HŰTŐ-FŰTŐ SZERVÍZ Kft. Cseh István János
Jánosi Ildikó ev. Jánosi Ildikó
Juhász Telecom Szolgáltatő és Kereskedelmi Betéti Társaság Juhász János
Karkus János ev Karkus János
KESZEKO Bt. Kerestély Gyula
Kiss Imre ev. Kiss Imre
Korózs Györgyi Marianna ev. Korózs Györgyi
Kuczik Zsigmond ev. Kuczik Zsigmond
LERNIGO Tanácsadó és Szolgáltató Kft. Hám László
Ludányi Tibor ev. Ludányi Tibor
Magyarné Pócs Edit ev. Magyarné Pócs Edit
Matina Ferenc ev. Matina Ferenc
MÁTRAI ERŐMŰ Zrt. Lados Tibor
Mátrakraft Bt. Baklarzné Kucsera Erzsébet
METRIX-ÉPÍTŐ Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Papp István
Misurda Györgyné ev. Misurda Györgyné
Montvai Katalin ev. Montvai Katalin
OLVA Építőanyag Forgalmazó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Oláh Győző
Omya Hungária Mészkőfeldolgozó Kft. Dr. Vágvölgyi Sándor
Palotai György Elemér ev. Palotai György Elemér
PIKOPACK Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. Tóth Sándor
Pozsik 2000 Építőanyag, Fuvarozási és SZolgáltató Kft Pozsikné Koska Mária
PRESENT  TRADE  ZRT. Győri Henrietta Judit
Profi-Társ Bt. Vizyné Józsa Edit, Vizy Pál
Prokkné Zohó Rozália ev. Prokkné Zohó Rozália
Promtherm Agria Tüzeléstechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Keller László
Sallai György Miklós ev. Sallai György
SANATMETAL Ortopédiai és Traumatológiai Eszközöket Gyártó Kft. Farkas József
Sike Dénes Dezső ev. Sike Dénes Dezső
Szabó Edina ev. Szabó Edina
SZABÓ KERESKEDŐ Ipari és Szolgáltató Kft. Szabó Csaba
SZALU ENERGY Kft. Lukovszki János
Szám-Adó Kereskedelmi Tanácsadó és Szolg. Kft. Koncz Sándorné
Székely Miklós ev. Székely Miklós
Szilárdi Lászlóné ev. Szilárdi Lászlóné
Szlovencsák László ev. Szlovencsák László
Tarnaméra és Vidéke Általános Fogyasztási és Értékesitő Szövetkezet Nagy Hajlnalka
TENGELY - KÖZMŰ Fuvarozási és Közműépítő Kft. Szabóné Hegedűs Ilona
TOP STAR svéd-finn-magyar Kereskedelmi Szálláshely Értékesitő és Vendéglátó Kft. - Hotel Korona Micski Marianna
Toroczkai Árpád ev. Toroczkai Árpád
Tóth József ev. Tóth József
Treta Építőipari Kft. Tresó Csaba
TÜZKÉV Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Marosvölgyi György
V-ALAP Vagyonkezelő Kft. Nagy Lajos
VARIABAU Kft. Eged Máté
Városgondozás Eger Kft. Forgó János
Varsányi Andrásné ev. Varsányi Andrásné
Veres Tibor János ev. Veres János
Vöröss Aladár Imre ev. Vöröss Aladár
Zsebe József ev. Zsebe József

 

 

FOTÓTÁR: A Gazdasági évnyitón készült képek megtekinthetőek IDE KATTINTVA

 

Fotók: Szántó György