Felsőoktatási Duális Képzés

A felsőoktatásban a gyakorlatorientált alapképzési szakon (Bsc), illetve e képzési területhez tartozó mesterképzési szakon (Msc), felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszony keretében saját tanterv alapján folyó képzést felsőoktatási duális képzésnek nevezzük.  Ennek során a gyakorlati képzés a felsőoktatási intézménnyel együttműködési megállapodást kötő gazdálkodó szervezeteknél folyik.

A hallgató a képzési idő közel felének megfelelő többlet időtartamot a vállalatnál tölti és a teljes tanulmányi időre megkötött hallgatói munkaszerződés alapján. A felsőoktatási duális képzésben részt vevő hallgató tehát a normál, nem duális formában tanuló hallgatóhoz képest jóval több gyakorlaton vesz részt. A gyakorlati hely kiválasztása nagyon fontos és nehéz feladata a lleendő hallgatóknak.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szeretné elősegíteni az egymásra találást a megyei vállalkozások és a felsőoktatásban továbbtanulni kívánó fiatalok között. Ezen törekvések teljesülése érdekében létrehoztunk egy honlapot, amelyen elérhetőek azon Heves megyei vállalkozások, akik együttműködési megállapodással rendelkeznek valamely felsőoktatási intézménnyel.

A dualisdiploma.hkik.hu oldalra kattintva tematikusan összeállítva találja meg mindenki a számára ideális vállalkozást.
 

Kellemes böngészést és sikeres együttműködést kívánunk!

 

A honlapra történő felkerüléssel kapcsolatban keresse kollégánkat:

Udvari B. Boglárka

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
duális képzési tanácsadó
Cím: 
Eger, Faiskola út 15.
Telefonszám: 
+ (36) (36) 429-612 119-es mellék
+ (36) (20) 286 - 4330
E-mail cím: 
boglarka.b@hkik.hu