Változás a Kamarai hozzájárulás befizetésében

2022.01.03.

Ezúton hívjuk fel a vállalkozások figyelmét egy olyan jogszabály-változásra, amely Önt is érinti a gazdasági kamarákról szóló törvényben meghatározott évi 5.000,-Ft kamarai hozzájárulás jövőbeni megfizetésével kapcsolatban. A kamarai hozzájárulást 2022. január 1-jét követően NEM a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, hanem a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának szükséges megfizetni .

 

A kamarai hozzájárulást 2022. január 1-jét követően NEM a vállalkozás székhelye szerinti területi kamarának, hanem az országos kamarának, vagyis a

 

Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell megfizetni a Gránit Banknál vezetett

12100011-10639683

számú bankszámlára.

 

A kamarai hozzájárulás befizetési határideje: március 31.

 

A közlemény rovatban kérjük tüntesse fel vállalkozása 11 számjegyű adószámát a befizetés beazonosítása érdekében.

 

Amennyiben az Ön vállalkozásának, illetve az Ön által vezetett vállalkozásnak a 2021. december 31-ét megelőző időszakra vonatkozóan hátraléka van a kamarai hozzájárulás megfizetése vonatkozásában, úgy azt változatlanul a székhelye szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamara felé szíveskedjen rendezni.

 

Kérjük, hogy a jövőbeni befizetéseinél a fentiek szerint szíveskedjen eljárni.

 

Tájékoztatjuk, hogy a 2022. január 1-jét követően a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által beszedett kamarai hozzájárulás 90%-a az eddigi gyakorlatnak megfelelően a székhelye szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamarához kerül és azon kamarai tevékenységek, illetve szolgáltatások pénzügyi fedezetéül szolgál, amelyeket a területi kamara az Ön vállalkozása részére is biztosít. A beszedés központosítása kizárólag a forrásallokáció hatékonyságának javítását szolgálja.

 

Végezetül engedje meg, hogy 2022-re eredményes üzleti tevékenységet kívánjunk, bízva abban, hogy ehhez a Kamara által végzett tevékenység is hozzá fog tudni járulni.