Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
2021222324
25
26
2728293031  

Tájékoztató a gazdálkodó szervezetek kötelező regisztrációjáról és a kamarai hozzájárulás megfizetéséről

 


Felhívjuk a gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy a 2017. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2017. március 31.


 

Pénz7 – Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete a Széchenyiben

2017. március 24.

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre országszerte a Pénz7 tematikus program, melynek célja a diákok pénzügyi kultúrájának fejlesztése. A résztvevő 1100 iskola között az iskola diákjai is tovább bővíthették pénzügyi ismereteiket, játékos formában hívták fel figyelmüket a pénzügyi tudatosság fontosságára.

Az e-kereskedelem kihágásaira figyel a fogyasztóvédelem idén

2017. március 23.
Gordos Csaba Békéltető Testület elnöke
Gordos Csaba Békéltető Testület elnöke

Az e-kereskedelem szabályozása és a kettős termékminőség megszüntetése áll a fogyasztóvédelem középpontjában az idén, de kiemelt feladat maradt a termékbemutatók ellenőrzése is.

A természetvédők szövetsége ellenzi a GMO-mentes jelölésre vonatkozó szabályok módosítását

2017. március 23.

A Magyar Természetvédők Szövetsége ellenzi a földművelésügyi tárca új javaslatát, amely lehetővé tenné 0,9 százaléknyi génmódosított takarmány felhasználását a "génmódosítás-mentes" jelöléssel ellátott termékekben - közölte a természetvédő szervezet kedden az MTI-vel. 

Zárjuk a mesterképzésre jelentkezéseket

2017. március 22.
2016 évi mesteravató
2016 évi mesteravató

 

A HKIK 2017-ban is biztosít lehetőséget támogatott mesterképzésére és vizsgáztatására. A támogatás célja az iskolai rendszerű képzés keretében külső képzőhelyen gyakorlati oktatást végző szakemberek első mesterré válásának elősegítése, valamint ennek érdekében a mesterképzésük és mestervizsgáztatásuk teljes körű lebonyolítása. A támogatott mesterképzésen a gyakorlati képzőhelyek oktatói 20 % önerő befizetésével (melynek összege 60.000 Ft.) vehetnek részt. 

 

A BizLounge fókuszában az informatikai biztonság

2017. március 21.

Szerdán ismét könnyed beszélgetésre csábít az új üzleti klub Egerben. A FIVOSZ szervezésében megvalósuló BizLounge est egy pódiumbeszélgetés és kötetlen networking egyben, melyhez bárki csatlakozhat. A klub havonta tart pódiumbeszélgetéseket, melynek március 22-ei vendége Papp Péter, fiatal vállalkozó, piacvezető informatikai biztonsági cég tulajdonosa és elnöke.

Vállalkozz digitálisan Pétervásárán: Fókuszban a webmarketing és a felhőalkalmazások

2017. március 17.
Nagy Norbert - Mátracomp Kft.
Nagy Norbert - Mátracomp Kft.

Túl sok az adminisztrációja, ezért egy egyszerű irodai programot keres? Vagy szeretne több vásárlót elérni webáruházával, facebook oldalával?  Jöjjön el pétervásárai rendezvényünkre, ismerje meg a legújabb informatikai megoldásokat, tájékozódjon személyesen! Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! címmel a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara információs napot rendez március 28-án Pétervásárán. 

Országos Népviseleti Konferencia

2017. március 14.
Fehér Jánosné a HMNE elnöke
Fehér Jánosné a HMNE elnöke

 A Heves Megyei Népművészeti Egyesület, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és az Egri Kulturális és Művészeti Központ közös rendezésében „VISELETEK  RÉGEN  ÉS  MA” címmel rendezi meg IX. Országos Népviseleti Konferenciáját  2017. április 7-8-án a Bartakovics Béla Közösségi Házban (Eger, Knézich Károly u. 8.)  

 

Termékfejlesztés az exit-interjú segítségével

2017. március 14.

A boldog ügyfél a legjobb reklám! De mi történik, ha nem boldog sem a vevő, sem a cég? A folyamat gyakran visszafordítható, de az is előfordul, hogy mindkét félnek jobb az elválás. Ilyenkor érdemes egy exit-interjú keretében meghallgatni egykori ügyfelünket, ezzel segítve a szolgáltatás-, illetve termékfejlesztést! – tanácsolja a Vállalkozók Fóruma.

Jedlik Ányos-díjat vehetett át a Sanatmetal Kft. ügyvezetője

2017. március 13.
Farkas József a Sanatmetal Kft. ügyvezetője
Farkas József a Sanatmetal Kft. ügyvezetője

Farkas József gépészmérnök, Glódi István villamosmérnök, Ilku Lívia gyógyszerész és jogi doktor, Mészáros Antal az Innovációs Nagydíjas hódmezővásárhelyi Csomiép Betonmelior Kft. ügyvezető igazgatója és Takáts Zoltán kutatóvegyész kapta idén a Jedlik Ányos-díjat, amelyet március 13-án Budapesten adtak át.

Továbbképzés szakmai vizsgabizottsági elnökök, tagok részére

2017. március 13.
Benus Ferenc szakmai vizsgaelnök
Benus Ferenc szakmai vizsgaelnök

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara továbbképzést és felkészítést tart a szakmai vizsgaelnökök és vizsgabizottsági tagok számára március 24-én Egerben és március 31-én Hatvanban.

Szintvizsgák – lehetőség az új tanulószerződések megkötésére

2017. március 10.
Kőműves és hidegburkoló szintvizsgázók a BGSzI építőipari tanműhelyében
Kőműves és hidegburkoló szintvizsgázók a BGSzI építőipari tanműhelyében

A 9. évfolyamos szakiskolai tanulók szintvizsgáin a HKIK lehetőséget kínál a tanulószerződéses tanulók kiválasztására is

Az idei mintegy 80 szintvizsgán több mint hétszáz tanuló szintvizsgáját szervezi meg a HKIK a március-áprilisi időszakban.

Tájoló Nap - újszerű pályaorientációs program

2017. március 9.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az idei évben kívánja megvalósítani az EduNet Alapítvány által kidolgozott „Tájoló Nap” című pályaorientációs programját. A nap legfőbb célja, hogy a résztvevő tanulók a munka világában alapvetőnek tekinthető, gyakorlati készségeiről kaphatnak sokoldalú visszajelzést, elsősorban az erősségekre koncentrálva. 

A hiányszakmákban végzettek el tudnak helyezkedni

2017. március 8.

A Heves megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (HMFKB) kiemelt feladatának tartja a képzések hasznosságának vizsgálatát a végzős tanulók továbbkövetésén keresztül. Egy 2017-es vizsgálat szerint a hiányszakmát végzettek közel 80%-a a hivatásának megfelelően helyezkedik el. 

A Suzuki esztergomi üzemébe szervezett gyárlátogatást a HKIK

2017. március 6.

2017. március 2-án 47 fős delegáció vett részt a Suzuki egyetlen európai gyárának látogatásán, melyet a HKIK szervezett különjárati autóbusszal. Világszerte 13 üzemben gyártanak Suzuki gépkocsikat, az esztergomi gyárban napi 850 db Vitara és SX4 S-Cross készül.

Hatvan többet tesz, mint mások

2017. március 3.

A Nagy Endre Rendezvényterem adott otthont március 2-án, az immár hatodik alkalommal megrendezett Hatvan Város Partnere Program konferenciájának, ahol minden évben találkozhatnak a település vállalkozásai és a közélet szereplői. Az idei ünnepségen az előadások mellett kulturális programra, és díjátadásra is sor került. 

A ZF ismét Egert választotta

2017. március 24.

A ZF Hungária Kft. új beruházása, fejlesztése eredményeképpen a cég egri gyárának tevékenysége személygépjárművekbe gyártott nyolcsebességes automata sebességváltók előállításával bővül, a beruházással minimum 770 új munkahelyet hoznak létre - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a ZF Hungária Kft. új egri beruházásáról tartott sajtótájékoztatón. A beruházás részleteit Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Bernd Stockmann, a ZF AG Személygépjármű hajtástechnika divízió ügyvezető-alelnöke, Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő és Habis László, Eger polgármestere ismertette.

Közösségi közlekedés menetrendi javaslatok gyűjtése

2017. március 24.
Úti Csaba, a KMKK Zrt. vezérigazgatója
Úti Csaba, a KMKK Zrt. vezérigazgatója

A közforgalmú közösségi közlekedés szervezését, társadalmi egyeztetését a KTI Közlekedés-tudományi Intézet Nonprofit Kft. végzi. A menetrendi irányelvekben meghatározott elvárások mellett a vállalati javaslatok, mint valós utazási igények figyelembevételével kerülnek kialakításra a menetrendek. A busz-és vonatmenetrendek kialakításához a vállalati javaslatokat a HKIK gyűjti, melyeket továbbítunk a KTI felé.

Az Ellenőrző Bizottság elfogadta a HKIK beszámolóját

2017. március 23.
Gál József EB elnöke
Gál József EB elnöke

A HKIK Ellenőrző Bizottsága 2017. március 21-én megtartott ülésén megtárgyalta a 2016. évre vonatkozóan összeállított költségvetés teljesítésére vonatkozó előterjesztést, és a vonatkozó jogszabályok alapján összeállított Egyszerűsített Éves beszámolót.

Kedvezményeket kínálnak a fürdők a Víz Világnapján

2017. március 22.
Heves Megyei Vízmű igazgatóságának tagjai
Heves Megyei Vízmű igazgatóságának tagjai

AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a természeti kincs. E jeles nap minden évben más és más nézőpontból hívja fel figyelmünket a víz alapvető szerepére. A2017-es év mottója: „Szennyvizek? Tiszta vizet!”

Előadássorozat a beruházási lehetőségekről

2017. március 20.

A Heves Megyei Europe Direct Tájékoztató Központ szervezésében, a Heves Megyei Önkormányzat egy három helyszínen Egerben, Gyöngyösön és Hevesen megvalósuló rendezvénysorozat keretében mutatja be az Európai Unió a gazdasági növekedés fellendítésére és a munkahelyteremtésre vonatkozó intézkedéseit Heves megyében. Az első rendezvényre március 21-én lesz, Egerben. 

Gyöngyösi bérlakások akár munkavállalók részére is

2017. március 16.

Gyöngyös Város Polgármesteri Hivatala zártkörű pályázatot hirdet érvényes lakásigényléssel, valamint bérleti jogviszonnyal rendelkezők számára az Önkormányzat tulajdonában lévő bérlakások megújítására. Havonta szabadulnak fel lakások, így ha valaki szeretne lakáshoz jutni, annak érdemes előre regisztrálni.

Súlyos jogsértést elkövető webáruházak adatbázisa

2017. március 14.

A fogyasztóvédelem területén a 2017-es esztendő egészében az e-kereskedelemmel kapcsolatos kérdések állnak a középpontban. A vásárlói bizalom erősítése céljából komplex módon kell kezelni az e-kereskedelem fogyasztóvédelmének kérdéseit. Ennek érdekében a kormány létrehozott egy nyilvános internetes adatbázist, ahol a súlyos jogsértést elkövető cégeket gyűjtik össze. 

Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Öller György

2017. március 13.
Öller György, Varga Mihály
Öller György, Varga Mihály

Öller György egri egyéni vállalkozó, március 15.-e alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át hétfőn Varga Mihály Nemzetgazdasági Minisztertől.

Megtévesztő levél a nemzetközi adószám bekérésével kapcsolatosan

2017. március 13.
Bányainé Micski Marianna - A HKIK Etikai Bizottságának elnöke
Bányainé Micski Marianna - A HKIK Etikai Bizottságának elnöke

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Etikai Bizottsága felhívja a megyei vállalkozások figyelmét a következőkre:
Amennyiben vállalkozása angol nyelven megfogalmazott, fejléces, nyomtatott levelet kapott a DAD Gmbh-tól, Final Reminder”, vagyis „Utolsó emlékeztető” tárgyban, akkor vállalkozása egy csalási kísérlet potenciális áldozta lett, ezért vállalkozása érdekében kérjük, hogy a kapott FELSZÓLÍTÓ LEVÉLBEN MEGFOGALMAZOTTAKNAK NE TEGYEN ELEGET!

Könyvelő Klub rendezvények munkajog témakörben

2017. március 13.
Előadó: Dr. Halmos András
Előadó: Dr. Halmos András

A Könyvelő Klub soron következő rendezvényein, mely ismét három helyszínen kerültek megszervezésre (Eger, Gyöngyös, Hatvan) 2017.03.06-án és 8-án előadásokat hallhattunk Dr. Halmos András munkajogász-és ügyvédtől munkajog témakörben.

4 versenyzőnk jutott tovább az országos szakmai versenyek döntőjébe

2017. március 9.

Heves Megyéből 4 fiatalember két versenyfordulón túl már büszkén készülhet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőjébe. Gratulálunk a szép eredményhez!

Megnyílt az IKT pályázat

2017. március 8.

A kis- és középvállalkozások digitalizációját elősegítő három pályázatra március 8-tól lehet beadni a támogatási kérelmeket - hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

Újabb Korrekt Partnerek

2017. március 7.

2017. március 6-án tartotta soron következő ülését a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Etikai Bizottsága, ahol átadásra került négy új Korrekt Partnet Védjegyi cím.

Kötelező társasági jogi változások 2017. március 15-ig

2017. március 5.

A 2014. év során az új Polgári Törvénykönyv elfogadásával jelentős változások következtek be a magyar társasági jogi szabályozásban, amelyek kötelező társasági jogi változásbejegyzést is előírnak a cégek számára, melnyek határideje 2017. március 15.