Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
2324252627
28
29
3031     

Időpontfoglalás egyszerűen

2016. május 26.

Internetes naptár vállalkozásodnak, mellyel ügyfeleid időpontjait kezelheted. Nincs szükség többé telefonálásra, papírmunkára! Ügyfeleid éjjel-nappal, bárhonnan foglalhatnak hozzád időpontot, te pedig egy helyen, átláthatóan kezelheted minden foglalásukat. A booked4.us egy digitális naptár, ami időt és pénzt spórol neked és ügyfeleidnek egyaránt. Erről is szó lesz május 31-én Egerben, a HKIK Vállalkozz digitálisan! Információs napján!

CRM - ügyfélkapcsolat-kezelés: Önnek már van?

2016. május 25.

Számos vállalat életét könnyítheti meg egy CRM rendszer bevezetése. Hogy miben? Megtudhatja a HKIK május 31-ei rendezvényén! Vállalkozz digitálisan! Az ügyfélkapcsolat-kezelés (Customer Relationship Management - CRM) fogalma egy cég saját partnerei felé irányuló folyamatainak leírására vonatkozik. Egy CRM szoftver célja, hogy ezeket a folyamatokat támogassa, illetve a jelenlegi és potenciális ügyfelekkel kapcsolatos információkat tárolja.

Még több vendég, még több vendégéjszaka

2016. május 25.
Szántó László, Tóthné Bánszki Zsuzsa, Molnár Anita, Fülöp Gábor
Szántó László, Tóthné Bánszki Zsuzsa, Molnár Anita, Fülöp Gábor

Sokan jöjjenek, sokáig maradjanak, és sok pénzt költsenek - ez lenne a legfőbb cél, amiért a térség turisztikai szakemberei dolgoznak. A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Észak-magyarországi Gyógyturisztikai Klaszter május végén megrendezett regionális szezonnyitó rendezvényen nagy hangsúlyt kaptak a gyógyturizmusban rejlő lehetőségek. 

Tanév végi tudnivalók gyakorlati képzőhelyek számára

2016. május 24.
Takács László gépi forgácsoló mester és tanítványa
Takács László gépi forgácsoló mester és tanítványa

A gyakorlati képzőhelyek számára összegyűjtöttük a tanév végével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Heves megyei gyárak a legjobbak között

2016. május 23.
Ivády Imréné (balra), a 3-10 milliárd forint közötti éves nettó árbevétel kategóriában díjazott Év gyára, a Magnetec-Ungarn Kft. ügyvezetője és Zákányi Virág (jobbra), a versenyt meghirdető GyártásTrend magazin főszerkesztője
Ivády Imréné (balra), a 3-10 milliárd forint közötti éves nettó árbevétel kategóriában díjazott Év gyára, a Magnetec-Ungarn Kft. ügyvezetője és Zákányi Virág (jobbra), a versenyt meghirdető GyártásTrend magazin főszerkesztője

A Professional Publishing Hungary Kft. (PPH) kiadásában megjelenő GyártásTrend technológiai magazin, nemzetközi mintára, tavaly első alkalommal hirdette meg hagyományteremtő szándékkal az Év Gyára versenyt. A pályázati kiírás célja, hogy összetett szempontrendszer alapján megtalálja az év gyártó vállalatát. Az összetett, Év Gyára díjat külön ítélték oda a 3 milliárd forint alatti, 3 és 10 milliárd forint közötti, és 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétellel rendelkező cégek legjobbjának.

A Közbeszerzési törvényről

2016. május 18.

A Megyeházán április elején megrendezett szakmai fórum második részében az új Közbeszerzési törvény jellemzőiről beszélt dr. Kónya Tamás ügyvéd, közbeszerzési szakjogász, aki a vállalkozások számára is hasznos információkkal szolgált.

Minősítői és szakértői pályázati lehetőség!

2016. május 13.

A Nemzeti Akkreditáló Testület szakértői hálózatába keres minősítői és szakértői munkatársakat.

Több mint 1200 tanuló szerez szakképesítést az idei tanév végén

2016. május 11.

Az idei évben május 9-én kezdődnek a szakmai záróvizsgák, a szakiskolai tanulók tanulmányainak utolsó állomása, ahol az elsajátított elméleti és gyakorlati tudásuk mérettetik meg. A megye 20 szakképzést folytató intézményében, összesen 48 szakmában szerezhetnek OKJ-s bizonyítványt a felkészült fiatalok.

IX. Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Verseny

2016. május 4.

2016. május 6-7-én, kerül megrendezésre a IX. Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Verseny. A 2008-ban indult versenysorozaton évről évre több csapat méri össze tudását, kreativitását, ügyességét, innovációs gondolkodását és a csapatban dolgozás képességét. A korábbi éveknek megfelelően idén is távolsági, gyorsulási és ügyességi versenyeket láthatunk szombaton az egri Érsekkertben, a pénteki gépátvételt és felvonulást követően. 

Változik az Országos Képzési Jegyzék

2016. május 3.

Az OKJ változások bevezetésének időpontja 2016. szeptember 1.

 

Az OKJ módosulása az iskolai rendszerű szakképesítések tekintetében a következő változásokat

jelentheti:

- a szakképesítés kikerül az OKJ-ból,

- a szakképesítés több szakképesítésre válik szét,

- több szakképesítés összeolvad egy szakképesítéssé,

- a szakképesítésnek megváltozik a megnevezése és esetleg a tartalma,

- a szakképesítés adatai és tartalma változatlan marad.

Mérnököket toborzunk: Eger a munkahelyek városa

2016. április 28.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara céglátogatásokat és munkaerő-piaci börzét szervezett Egerben április 28-án több mint 100 Debreceni Egyetemi hallgatónak. A fiatalok megismerkedhettek Egerrel, betekinhettek jövőbeli munkahelyükre és leadhatták önéletrajzukat is. 

Tájékoztató a tanulófoglalkoztatásról

2016. április 25.
Tóth György hegesztő mester és tanulója
Tóth György hegesztő mester és tanulója

A tájékoztató tartamazza a tanulószerződésről, az együttműködési megállapodásról és a tanulók után igénybe vehető szakképzési hozzájárulás elszámolásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A tökéletes tojás - Vendéglátóipari gyakorlati oktatók és szakemberek gasztronómiai tanulmányútja

2016. április 22.
Csoportkép a Vinitaly 2016 kiállításon
Csoportkép a Vinitaly 2016 kiállításon

A tökéletes tojás tökéletes konyhatechnológia és szakácsmesterek íz-harmonikus alkotása. A Sous-vide technológia és a molekuláris gasztronómia oktatási célú tanulmányozására utazott Észak-Olaszországba egy hétre a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett szakoktatói stáb.

Taroltak a Heves megyei hegesztők a Szakma Sztáron

2016. április 20.
Hegesztők
Hegesztők

Április 18-20 között zajlott az idei Szakma Sztár Fesztivál, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntője 40 szakmában Budapesten, a Hungexpo területén. A Heves megyei versenyzőknek 4 dobogós helyezést sikerült elérniük. 

Heves sikeréhez munkára és partnerségre van szükség

2016. április 19.
Dr. Bánhidy Péter, Szabó Zsolt, Sveiczer Sándor
Dr. Bánhidy Péter, Szabó Zsolt, Sveiczer Sándor

A Hevesi járásra nem elmaradott térségként, hanem kiaknázatlan lehetőségként kell tekinteni – hangsúlyozta Szabó Zsolt államtitkár a pénteki Hevesen megrendezett gazdasági fórumon. A résztvevők egyetértettek abban a térség számára a legfontosabb a munkahelyteremtés, infrastruktúrafejlesztés és a fiatalok helyben tartása.

Szakmák Sztárjai Napközis tábor 2016.

2016. május 25.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs programsorozatán belül 2016. évben immár negyedszer hirdeti meg felső tagozatos általános iskolás diákok számára napközis táborát, idén ismét Sástó lesz a helyszín. Célunk a táborban részt vevő tanulókkal minél több szakma megismertetése, kipróbálása.A táborba a HKIK tagvállalatainak, dolgozóinak a gyermekeinek a jelentkezését várjuk, ezzel is segítve a nyári szünidő tartalmas eltöltését.

Online pénztárgép előadás

2016. május 25.
Dr. Plesu Ákos a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság, Operatív Ellenőrzési Osztály osztályvezetője
Dr. Plesu Ákos a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság, Operatív Ellenőrzési Osztály osztályvezetője

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016. május 12-én az újonnan bevont ágazatok, megyei vállalkozói részére szervezett gyakorlati tájékoztató előadást az online pénztárgép használatáról a NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága és a 3COM Netregister Kft. munkatársai bevonásával.

Elindult a mikro-, kis- és középvállalkozások digitalizációját segítő program

2016. május 25.
Parragh László
Parragh László

Mintegy 3000 hazai mikro-, kis- és középvállalkozást (kkv) célzó infokommunikációs szemléletformáló és kompetenciafejlesztő program indult, amelynek nyitó eseményét Győrben tartották.  A program részeként 2016. május 31-én Egerben, és 2016. június 16-án Gyöngyösön a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Információs fórumot szervez, ahol a helyi vállalkozások ismerkedhetnek a digitális technológia újdonságaival.

Vállalkozz digitálisan! - Jövő csak egy kattintás!

2016. május 23.

2016. május 31-én Egerben a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! program konferenciával és kiállítással egybekötött információs napja kerül megrendezésre. A rendezvény lehetőséget teremt a megyei mikro-, kis és középvállalkozásoknak arra, hogy elsajátítják a naprakész üzleti infokommunikációs technológiákat (IKT), megismerkedjenek a munkájukhoz szükséges informatikai eszközökkel, melyekkel felzárkózhatnak az elektronikus gazdaságba.

 

Pályázati tájékoztató rendezvény a kamarában

2016. május 19.
Büki Péter, ügyvezető, Econoserve Pályázati Kft.
Büki Péter, ügyvezető, Econoserve Pályázati Kft.

A Széchenyi 2020 program keretében folyamatosan jelennek meg a különböző pályázati lehetőségek, köztük természetesen vállalkozások számára elérhető programok is. Ezzel kapcsolatban 2016. június 14-én a HKIK és az Econoserve Pályázati Kft. (képünkön Büki Péter, a vállalkozás ügyvezetője) közös tájékoztatót szervez.

Szakmák vetélkedője 2016.

2016. május 16.

Az Aventics Hungary Kft és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében 2016. május 5-én került megrendezésre a 2. Szakmák vetélkedője, 18 fő hetedik osztályos tanuló részvételével. Az idei évben négy egri általános iskola mellett két vidéki, a bélapátfalvi és a felsőtárkányi iskola tanulói is részt vettek a játékban.

NEG Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt.

2016. május 13.

A NEG Zrt., mint az Magyar Fejlesztési Bank Zrt. irányítása alatt álló társaság, azzal a céllal került létrehozásra, hogy nemzeti tulajdonú ESCO szolgáltatóként szélesebb körben tegye elérhetővé a megtakarításokból finanszírozott energiahatékonysági beruházásokat. Emellett magas szakmai színvonalon energetikai tanácsadást és auditokat is képesek nyújtani partnereik számára.

Online pénztárgép előadás május 12.

2016. május 9.

A kormány 2016. szeptember 30-tól újabb ágazatokra terjeszti ki az online pénztárgépek használatának kötelezettségét.

A kkv-kat is érinti az új vámtörvény

2016. május 2.

A május 1-jével életbe lépő új Uniós Vámkódex jelentős változásokat hoz a hatálya alá eső kis- középvállalkozások számára is. Amennyiben az érintett cégek nem készülnek fel az új vámjogszabályi környezetben való működésre, fennakadás keletkezhet az értékesítési láncaikban.

48 millióért vásárolt Berva út

2016. április 29.
Fülöp Gábor HKIK főtitkár, Dr. Juhász Attila Simon polgármester, Bajzát Ferenc alpolgármester
Fülöp Gábor HKIK főtitkár, Dr. Juhász Attila Simon polgármester, Bajzát Ferenc alpolgármester

Felsőtárkány Község Polgármesteri Hivatala konzultációra hívta csütörtökön a Bervai iparterület fejlesztésével kapcsolatosan a területen működő vállalkozásokat. A programon a Berva-völgyi terület közel 360 millió Ft-os TOP (Területi- és Településfejlesztési Operatív Program) fejlesztési lehetőségeiről, és az önkormányzat 48 millió Ft-os ingatlanvásárlásáról volt szó. A rendezvényen Fülöp Gábor a HKIK főtitkára is részt vett.

2018-ra kötheti össze Egert gyorsforgalmi út az autópályával

2016. április 27.

A Modern Városok programhoz kapcsolódó egri fejlesztésekről egy éve, 2015. áprilisában írt alá megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és Habis László, Eger polgármestere. A fejlesztések egyik eleme, hogy 2018-ra Egert 4 sávos autóút köti össze az M3-as autópályával.

Profitálhat a gazdaság is az egyetemmé válásból

2016. április 24.
Magda Róbert, Dinya László, Nagy Levente, Fülöp Gábor, Ócsai Lajos, Ócsai Péter, Benyovszky Péter
Magda Róbert, Dinya László, Nagy Levente, Fülöp Gábor, Ócsai Lajos, Ócsai Péter, Benyovszky Péter

Április 18-án gazdasági fórumra várták Gyöngyös vállalkozásait, melynek témája a júliustól létrejövő Eszterházy Károly Egyetem és a helyi gazdaság szereplőinek kapcsolata. A rendezvényen előadást tartott Kósa László a HKIK általános alelnöke, Liptai Kálmán az EKF rektora és Helgertné dr. Szabó Ilona Eszter a KRF rektora.

Miskolci egyetemisták jártak Egerben

2016. április 22.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Aventics Hungary Kft kezdeményezésére egyeztetett a Miskolci Egyetemmel és a Debreceni Egyetemmel. Az egyeztetések központi témája, hogy az adott intézményekben végző hallgatók megismerkedjenek Eger és környéke ipari vállalataival. Az ismerkedés műfaja céglátogatás, mely közvetlen kapcsolatfelvételre is lehetőséget teremt cég és hallgató között.

Felhívás a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjra

2016. április 20.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzeti Tehetség Program keretében felhívást tesz közzé a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj elnyerésére a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek, tehetségsegítők és tehetséggondozó szervezetek erkölcsi és anyagi elismerése céljából.  

Család és munkavállaló barát konferencia az EKF-en

2016. április 15.
Pál Ferenc
Pál Ferenc

A Heves Megyei Kormányhivatal Egymás és Önmagunk megbecsülése címmel konferenciát szervez a megye HR szakemberek részére, Pál Feri előadásával április 18-án a Líceumban.