Segíthet az EKÁER-rel kapcsolatos műholdas internet szolgáltatás

2015. május 4.
Internet alapú EKÁER
Internet alapú EKÁER

EKÁER szám igénylés műholdas internet szolgáltatással – önkéntes kamarai tagvállalkozásoknak kedvezménnyel. 

Zárulnak a mesterképzésre jelentkezések

2015. május 4.
Koczka Sándor szobafestő, mázoló, tapétázó mester
Koczka Sándor szobafestő, mázoló, tapétázó mester

A támogatott mesterképzésre a jelentkezések befogadása 2015.05.10-én lezárul.

 

Az alábbi szakmákban várunk még jelentkezőket:

-          festő, díszítő, mázoló és tapétázó

-          villanyszerelő

-          karosszérialakatos

-          hegesztő

Négy megyei dobogós a Szakma Sztáron

2015. április 29.
Mulder Thomas 2. helyezett
Mulder Thomas 2. helyezett

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2015-ben nyolcadik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Ezek országos döntőjére a VIII. Szakma Sztár Fesztiválon 2015. április 27-29. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban került sor, melynek megnyitó ünnepélyén Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is részt vett.

Mi fán terem a duális felsőoktatás?

2015. április 27.

A napokban készült el a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamra duális felsőoktatásról szóló hiánypótló kiadványa, mely átfogó képet kíván nyújtani az idén bevezetésre került rendszerről. A kiadványt a kamara postai úton juttatta el tagvállalkozásai részére.

VIII. Nemzetközi Aventics Pneumobil verseny - 2015. május 8-9.

2015. április 24.
Gödri István ügyvezető, Aventics Hungary Kft.
Gödri István ügyvezető, Aventics Hungary Kft.

Az Aventics Hungary Kft. szeretettel meghívja Önöket az immár 8. alkalommal megrendezésre kerülő Pneumobil versenyre, melyen 7 ország 26 egyeteméről összesen 48 csapat járműve méri össze tudását, kreativitását, ügyességét, innovációs gondolkodását és a csapatban dolgozás képességét. Legyen Ön is részese egy izgalmas versenynek, amelyet szakmai kiállítások és látványos bemutatók színesítenek.

A gazdaságfejlesztési pályázatok menetrendje, kerete, tervezete 2015-ben

2015. április 21.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében csaknem 70 pályázati felhívást tesz közzé mintegy 830 milliárd forint összegben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az idén – tájékoztatott Rákossy Balázs, a tárca európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára (képünkön).

Bemutatkozik az átalakult Heves megyei Kormányhivatal

2015. április 20.
Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott - Heves Megye
Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott - Heves Megye

A kormány a hatékony, megbízható, polgár-barát és szolgáltató közigazgatás megteremtése érdekében 2010 tavaszán hozzálátott a magyar állam újjászervezéséhez. E történelmi léptékű átszervezés egyik kiemelkedő eredményeként 2011. január 1-jétől megkezdték működésüket a kormányhivatalok, a kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szervei. 

Tréning Központ nyílt Hatvanban

2015. április 15.
Szíjjártó Péter, Javier González Pareja, Volker Schilling, Roger Seemeyer
Szíjjártó Péter, Javier González Pareja, Volker Schilling, Roger Seemeyer

A tavalyi alapkőletétel után kedden, ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a 170 millió forint összegű beruházásból felépült Tréning Központ, a Robert Bosch Elektronika Kft. hatvani telephelyén. A beruházásnak köszönhetően, a jelenleg nyolc oktatóteremből álló képzési központ közel 200 fő egyidejű befogadására képes. 

Akadémiai Klub a Károly Róbert Főiskolán

2015. április 14.
prof. Dr. Balázs Ervin akadémikus
prof. Dr. Balázs Ervin akadémikus

A Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottságának (MTA-MAB) felkérésére ezév elején Heves megye mindkét felsőoktatási székhelyén – Egerben és Gyöngyösön – egy-egy akadémiai klub alakult meg.

Las Vegasi kiállításon a Sanatmetal

2015. április 10.

A Sanatmetal immár tizedik jubileumi alkalommal vett részt kiállítóként az Amerikai Ortopédsebészek Szövetségének (AAOS) kongresszusán.

Az Év Boltja 2015 pályázat

2015. április 10.

Ön kereskedő? „Sarki” kisboltot vezet, szupermarketet, diszkontot, drogériát, szakboltot vagy egy hipermarket csapatát irányítja? Mindennapi munkája során megpróbálja a vásárlók kegyeit elnyerni, igyekszik változatos igényeiket kielégíteni, ugyanakkor minél gyorsabban forgatni a lehetőségek szerint a legoptimálisabb árukészletet?

Április elsejével megnyitott a kormányablak Hatvanban

2015. április 9.

Befejeződtek a Hatvani Kormányablak kialakításának munkálatai, ezzel együtt változott a járási hivatal struktúrája. - Eddig a szakigazgatási szervek önálló szakmai szervezetként működtek, április elsejétől azonban osztálystruktúrában folytatódik a munka. Ez azt jelenti, hogy az okmányirodából kormányablak alakult, a szakigazgatási szervek beépülnek ebbe: földhivatali, gyámhivatali, foglalkoztatási ügyi osztályként egységesülnek a szervek. A hatvani járás területén így a jövőben már két kormányablak is működik, Hatvan és Lőrinci városban.

Indul az MKIK GVI 2015. áprilisi online konjunktúra felvétele

2015. április 7.
Révész Erika GVI irodavezető
Révész Erika GVI irodavezető

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Tovább egyszerűsödött az EKÁER

2015. április 8.

Az érintett gazdálkodói kör észrevételei alapján 2015. április 1-jétől tovább egyszerűsödött az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKÁER). A nem kockázatos termékek esetében a gazdálkodók jelentős része néhány adat megadásával egyszerűsített bejelentést tehet.

Marshall a kamarában

2015. április 3.
Osztafin Zsolt
Osztafin Zsolt

A káli székhelyű Marshall Ablakgyár pénteken partnernapot tartott a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. A zártkörű rendezvényt Osztafin Zsolt cégvezető nyitotta meg.

Női Karriernap

2015. május 4.
Női vállalkozói klub 2009-ben
Női vállalkozói klub 2009-ben

A Női Karriernapra hazánk több meghatározó cége is várja a karrierükért tenni akaró, felsőoktatásban tanuló, pályakezdő vagy már tapasztalattal rendelkező diplomás hölgyeket. Azoknak az érdeklődőknek a megjelenésére számítanak, akik személyesen találkoznának több, munkaerőt kereső vállalattal, vagy a karriertervezési folyamatban szeretnének segítséget kapni.

Módosult a vasárnapi nyitvatartás szabályozása

2015. április 30.
Vámos György - az OKSZ főtitkára
Vámos György - az OKSZ főtitkára

Tovább szigorodik a vasárnapi nyitva tartás tilalma: a világörökségi területeken is elrendelik a boltok kötelező vasárnapi zárva tartását, viszont a boltok korábban nyithatnak.

5 percünk a Tiéd!

2015. április 27.

Az Egri Norma Alapítvány idén is lehetőséget biztosít húsz civil szervezetnek arra, hogy bemutassa tevékenységét, és így közvetlenül segítse a vállalatok 1 %-os felajánlását.

Miért éppen Kanada?

2015. április 24.

Őexcellenciája Lisa Helfand Kanada Magyarországra akkreditált nagykövetének látogatása alkalmából a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében tájékoztató előadásra kerül sor, melynek témája az EU és Kanada közötti átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodás.

2015-ben ismét megrendezésre került a Legyél Te is tudatos vásárló! vetélkedő

2015. április 22.

A Grassalkovich Antal Baptista Szakközépiskola, Szakiskola és Felnőttek Általános Iskolájában meghatározó alappillér a kereskedő és az eladói képzés. Munkájuk során törekednek a minőségi oktatásra, aminek egyik elismert módszere a versenyeztetés. Ebből az apropóból szervezték meg tanulmányi versenyüket a térségben, ami az idei tanévben, áprilisban kerül megrendezésre, TUDATOS VÁSÁRLÓ témában, „Kisebb lábnyommal a Földön” címmel. A részt vevők közép- és szakiskolai tanulók. 

Szakképzés nincs kézművesség nélkül

2015. április 17.
Lőrinci Március 15. Gimnázium és Szakképző Iskola előadása
Lőrinci Március 15. Gimnázium és Szakképző Iskola előadása

„Szakképzés nincs kézművesség nélkül” – ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg Rabi József az MKIK kézműipari alelnöke pénteken a Heves Megye Ifjú Kézművese kiállítást az Agria Parkban. Immár harmadik alkalommal került megrendezésre a HKIK szervezésében a szakmunkás tanulók részére meghirdetett iparművészeti, népművészeti és kézműves tárgyakat bemutató kiállítás és verseny, mely most egy pályaválasztási előadással is kiegészült.

A fordított adózás 2015.évtől érvényes szabályai

2015. április 15.
Szabó Csaba  a Szabó-Kereskedő Kft ügyvezetője
Szabó Csaba a Szabó-Kereskedő Kft ügyvezetője

2015. január elsejétől meghatározott vámtarifa számok alá tartozó fémtermékek értékesítése fordított adózás alá tartozik. A Metmark Kft. termékköreinek egy része is érintett a változásban, ezért az alábbiakban néhány fontos információval igyekszünk segíteni az új szabályozás megértését.

Kis- és középvállalkozók aktuális gazdasági kihívásai

2015. április 14.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a WTS Klient közös szervezésében április 22-én Kis- és középvállalkozók aktuális gazdasági kihívásai címmel fórumot szervez, ahol gazdasági információk hangzanak el  forráshoz jutásról és adózásról közérthetően. 

Villany- és gázszámlaelemzés

2015. április 9.

Hozza el otthona vagy vállalkozása villany- és gázszámláit! Díjmentesen megvizsgáljuk, segítünk értelmezni, s feltárjuk a megtakarítási lehetőségeket! Szakértő energetikusunktól megtudhatja, hol és hogyan csökkentheti energiafogyasztását!

Időpont: 2015. április 21. (kedd) 1600 – 1730

Helyszín: Energia Infó Pont (3300 Eger, Telekessy u. 1.) (az ’56-os emlékmű mögött, a Hatvani Kapu tér felől)

Alapkőletétel az Apollo Tyres gyárában

2015. április 10.
Onkar S. Kanwar, az Apollo Tyres Hungary Kft. ügyvezető igazgatója
Onkar S. Kanwar, az Apollo Tyres Hungary Kft. ügyvezető igazgatója

Április 10.-én helyezték el az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyárának alapkövét.  A vállalat a legmodernebb gumiabroncsgyárat építi föl a településen, technológiailag fejlettebb lesz, mint a cég holland gyára.

A nemzetközi helyzet fokozódik

2015. április 9.

Dr. Bánhidy Péter HKIK elnök vezetésével csütörtökön megtartotta évi küldöttgyűlését a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az elnök értékelte a megye gazdasági helyzetét és összefoglalót adott a megyei és az országos kamara legfontosabb helyzetéről, tevékenységről.

HKIK XXIX. Küldöttgyűlés

2015. április 8.

A HEVES MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA ELNÖKE

 

A HKIK XXIX. KÜLDÖTTGYŰLÉSÉT

2015. április 09-én (csütörtök) 1000 ÓRÁRA

 

HÍVJA ÖSSZE.

 

A küldöttgyűlés helyszíne:

Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székháza

3300 Eger, Faiskola út 15.

 

 

Felhívás decentralizált pályázat elszámolásához!

2015. április 7.


A decentralizált pályázatok elszámolásának gördülékeny feldolgozása érdekében ügyintézőink munkanapokon 13-16 óra között várják az Önök elszámolásával, az elszámolás hiánypótlásával, az elszámolás elkészítését segítő program használatával kapcsolatos telefonhívásukat. Kérdéseiket a hiánypótló levélben szereplő ügyintéző telefonszámán, illetve a 06-1/431-6559 számú telefonon tehetik fel.

Kistermelők, gyártók és kereskedők figyelmébe!

2015. április 8.

Megnyílt Egerben a Kisasszony piac

 

2015. március 6-án vásári jellegű piac nyílt Kisasszony piac megnevezéssel Egerben a Kisasszony út és Baktai út csomópontjában lévő volt honvédségi telephelyen. Eger legújabb 30.000 m2-es vásártere fontos szerepet tölt be a közösségi életben és a kereskedelemben.

 

 

Mestervizsga követelmények

2015. április 3.
Tájékoztató a mesterképzésről
Tájékoztató a mesterképzésről

2015.09.01-től abban a szakmában, melyben van rendeletben kiadott mestervizsga követelmény, az a gazdálkodó szervezet lehet gyakorlati képzőhely ahol mestervizsgával rendelkező oktató oktatja a diákokat.