Nemzeti Innovációs Hivatal - S3 kérdőív

2014. szeptember 12.

Nemzeti Innovációs HivatalA 2014-2020-as tervezési időszakban kutatás-fejlesztésre és innovációra (KFI) hazánk várhatóan több mint 700 Mrd Ft támogatást költhet el az Európai Unió társfinanszírozásában. 

 

Hatvani Önkormányzati lakás céges felújítással

2014. szeptember 17.

Tagvállalatunk, a jövőre 20 éves Forma Kft.  jóvoltából felújításra került egy  hatvani önkormányzati lakás.

A Forma Kft. már a második ingatlant újította fel, ezúttal a hatvani  Pázsit utcai lakást, amelyet dolgozójuknak ajánlottak fel.

Képzési programok - Napenergia hasznosítás

2014. szeptember 17.

Az Energo Plus Kft. és partnerei az új Felnőttképzési Törvény normái szerinti akkreditált képzéseket szerveznek 2014 októberében, Egerben:

1.) Kisteljesítményű, napenergiával működő villamos erőművek szerelése, beüzemelése, szervizelése 
2.) Kisteljesítményű, napenergiával működő villamos erőművek telepítésének  felelős műszaki vezetője.

 

TÉRÍTÉSMENTES 60 ÓRÁS MÓDSZERTANI FELKÉSZÍTÉS GYAKORLATI OKTATÓK RÉSZÉRE

2014. szeptember 15.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 60 órás módszertani felkészítést szervez a TÁMOP-2.3.4.B-13/1-2013-0001 számú, „Dolgozva tanulj!” című projekt keretében a képzőhelyek gyakorlati oktatói részére.

 

A képzés TÉRÍTÉSMENTES!

Építőipari közbeszerzési pályázati kiírás

2014. szeptember 15.

 

A HKIK szeretné tájékozatni az építőipar területén tevékenykedő vállalkozásokat, a Heves megyét érintő építőipari közbeszerzési pályázati lehetőségekről.

 

A Közbeszerzési értesítő 2014/107. számban 2014. szeptember 12.-én jelent meg egy ajánlati felhívás.

Új utak a szakma tanulásban - Projektzáró rendzvény a József Attila Szakközépiskolában

2014. szeptember 9.

Az iskola 2012-ben 17 millió forintot nyert az Új Széchenyi Terv keretében a szakiskolai képzés fejlesztésére. A TÁMOP-2.2.5.B-12/1-2012-0035 azonosító számú projektben célul tűzték ki, hogy pedagógusaik új tanítási módszereket sajátítsanak el, a szakképzésben pedig hasznosítsák ezeket.

Építőipari közbeszerzési pályázati kiírás

2014. szeptember 8.

A HKIK szeretné tájékozatni az építőipar területén tevékenykedő vállalkozásokat, a Heves megyét érintő építőipari közbeszerzési pályázati lehetőségekről.

 

A Közbeszerzési értesítő 2014/104. számban 2014. szeptember 5.-én jelent meg egy ajánlati felhívás.

Hétezer milliárd forintot kaphatunk Brüsszeltől

2014. szeptember 5.
Herman Van Rompuy, az Európai Tanács soros elnöke
Herman Van Rompuy, az Európai Tanács soros elnöke

Az Európai Bizottság elfogadta a 2014-2020 közötti uniós pénzek felhasználására tett magyar javaslatot. Az Európai Bizottság partnerségi megállapodást kötött Magyarországgal az uniós strukturális és beruházási alapok - az Európai Regionális Fejlesztési Alap, az Európai Szociális Alap, a Kohéziós Alap, az Európai Tengerügyi és Halászati Alap, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap - növekedést és munkahelyteremtést célzó, 2014 és 2020 közötti felhasználásáról múlt pénteken.

„Iparkodj!” Megyei cég- és szakmaszemle

2014. szeptember 5.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén ünnepli megalakulásának 20 éves évfordulóját, melyre a múlt, a jelen és a jövő vállalkozóinak szóló programsorozattal készül szeptember második felében.

Őszi romániai programok - kiállítások, vásárok, üzleti programok

2014. szeptember 7.
  • Agromalim Expo, Mezőgazdasági, Élelmiszeripari és Csomagolástechnikai Szakkiállítás (Arad Expo Center, 2014.09.11-14.)
  • CHOCOFEST Nemzetközi Édesség Kiállítás (Sepsiszentgyörgy, 2014.09.28-29.)
  • Top Expo Általános Nemzetközi Szakkiállítás (Nagyvárad 2014.10.2-5.)
  • Őszi Vásár Általános Nemzetközi Szakkiállítás (Székelyudvarhely 2014.10.2-5.)
  • SAB&A 2014 Bukaresti Járműipari és Alkatrész beszállítói Szakkiállítás (2014.10.23-11.2.)  
  • Magyar-Román Külgazdasági Konferencia és üzletember találkozó (Békéscsaba, 2014. november.)

Szülők, Gyerekek Pályára fel!

2014. szeptember 5.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Aventics Kft. és a Johnson Electric Kft. közös szervezésében szeptember 26-án csatlakozik a Kutatók Éjszakája programsorozathoz, melyben interaktív elemekkel színesített pályaválasztási programokkal várják az érdeklődőket.  

Nemzetközi turisztikai üzletember találkozó Kárpátalján

2014. szeptember 7.

2014. szeptember 24-25-én Ungváron (Ukrajna) a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara rendezésében ismét Nemzetközi üzletember találkozó kerül lebonyolításra a „Tureurocentrum-Zakarpattya 2014” XIII Nemzetközi turisztikai kiállítás keretében.

Heves Megyei Vállalkozói Napok 2014 - Céglátogatások

2013. szeptember 2.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ismét megvalósítja a Heves Megyei Vállalkozói Napok programsorozatot, melyben a megyében működő vállalkozások teljesítményére, gazdasági erejére, mindennapi működésük nehézségeire, ugyanakkor igényeire, céljaira kívánja felhívni a társadalom figyelmét.

 

A program eszközeként céglátogatások megszervezésével kívánja az egyes települések polgármesterei, önkormányzatok képviselői, iskolák, szülők, pályaválasztás előtt álló tanulók, civil szféra képviselői és nem utolsó sorban a térség vállalkozásai számára elérhető közelségbe hozni a helyben működő cégek mindennapjait.

 

Vegyen részt Ön is az alábbi díjmentes céglátogatásokon!

Eger támogatja a betelepülő vállalkozásokat

2014. szeptember 3.
Habis László Eger Polgármestere
Habis László Eger Polgármestere

Jövőre Egerben már nem kell helyi adóként telekadót fizetni, valamint a város 2015 január 1-jétől vagyonadó-mentes, beruházási övezeteket hoz létre - határozott az Önkormányzat Közgyűlése a testület augusztus 28-i ülésén.

Vegyvédelmi riasztórendszer Heves megyében is

2014. szeptember 2.

Szeptembertől Heves megyében is működésbe lép a katasztrófavédelem vegyvédelmi riasztórendszere, amely abban az esetben riasztja a lakosságot, ha egy ipari üzemből veszélyes anyag kerül a levegőbe.

Az ősz lakossági energiahatékonysági pályázatokat hoz

2014. szeptember 19.
Bánfi Sándor - a Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági igazgatója
Bánfi Sándor - a Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági igazgatója

Már szeptemberben megnyílnak az első lakossági energetikai pályázatok, melyek háztartási nagygépek cseréjét, fűtéskorszerűsítést és külső nyílászárók cseréjét támogatják majd.

1. Közép- és Keleteurópai beszerzési és beszállítói fórum

2014. szeptember 16.
Őszi Csilla, a ZF Hungária Kft. ügyvezetője a HKIK Járműipari Beszállítói Fórumán
Őszi Csilla, a ZF Hungária Kft. ügyvezetője a HKIK Járműipari Beszállítói Fórumán

A fórum elsődleges célja, a német beszerzési és Supply Management szakemberek valamint a közép- és kelet-európai piacokról érkező beszállítók és szolgáltatók közötti kapcsolatteremtés. A hasznos kapcsolatépítési és az aktuális kelet- és közép-európai trendekbe való bepillantás lehetősége mellett a plenáris ülést követő matchmacking keretein belül, lehetőségük nyílik a Csehországból, Magyarországról és Szlovákiából érkező résztvevőknek a német vállalatok beszerzőivel történő kapcsolatfelvételre Budapestenen 2014.10.16-án.

Gyöngyöshalászt választotta az Apollo gumigyár

2014. szeptember 16.

Az Európai Bizottság múlt héten közleményében jelentette be, hogy jóváhagyta az Apollo Magyarország gyöngyöshalászi gumiabroncsgyárához nyújtandó beruházási támogatást. A közleményéből derült fény hivatalosan is arra, hogy Magyarországot választotta az Apollo Tyres Ltd. beruházása helyszínéül.

Reklámadó: kezdődik a nyilatkozat gyűjtési hajsza

2014. szeptember 15.
Pető Róbert vezető - QuickStudió Informatikai és Szolgáltató Kft.
Pető Róbert vezető - QuickStudió Informatikai és Szolgáltató Kft.

2014. augusztus 15-én hatályba lépett a reklámadóról szóló törvény, amely szerint  be kellett vallani az éves adót, és a felét be is kellett fizetni. Sokak számára megnyugtató, hogy az adófizetésre nem kötelezett cégeknek bevallást sem kellett készíteniük, viszont az iparág mostantól nyilatkozatok gyűjtésébe kezdhet. Az  augusztus 15-én hatályba lépett  jogszabály alapján a reklámadót a NAV honlapján  elérhető 1494 jelű nyomtatványon kell bevallani; ez szolgál önellenőrzésre és pótlásra is.

Hiány-szakképesítések Heves megyében a 2014/15 tanévben

2014. szeptember 11.
CNC gépkezelő
CNC gépkezelő

A szakiskolai tanulmányi ösztöndíj rendszerének célja, hogy a szakiskolai képzésben részt vevő, gazdaság által igényelt szakmát tanuló diákok tanulmányaik ideje alatt támogatásban részesüljenek.

Keressünk, válasszunk együtt szakmát! - komplex, aktív programok a HKIK tagvállalatainál a pályaválasztó fiataloknak, szülőknek

2014. szeptember 8.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az idei évben is változatos és széles palettájú pályaorientációs programsorozatot kínál az oktatási intézményeknek: általános iskolások és gimnazisták és szülők számára egyaránt. 

327 nap: Ez az új viszonyítási alap

2014. szeptember 5.
Zf Lenksysteme maklári gyáravatója
Zf Lenksysteme maklári gyáravatója

Pénteken ünnepélyes keretek között adták át Makláron a Zf Lenksysteme új gyártó telephelyét, ahol 26 000 négyzetméter teljes alapterületen gyártanak EPSapa elektromos kormányműveket. A beruházással 200 új munkahely jött létre.

Az EU-pályázatokban reménykednek a kis magyar cégek

2014. szeptember 5.
Úri Péter, az Agria-Ajtó Faipari Termelő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője
Úri Péter, az Agria-Ajtó Faipari Termelő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője

Habár a 2007-2013-as pályázati ciklus vállalkozások számára elérhető uniós forrásait már mind lekötötték, az új pályázati kiírások pedig még nem jelentek meg, a hazai kkv-k mégis bizakodóak az EU-pályázatokkal kapcsolatban. Jelenleg a vállalkozások fele tartja reálisnak uniós forrás elnyerését – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból.

"Ukrán export az EU-ba" - részvételi lehetőség nemzetközi kiállításon

2014. szeptember 8.

A Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara magyar részvételt tervez az Ungváron szeptember 18-20-án megrendezésre kerülő „Export az EU-ba” vásárra. A Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara nemzeti bemutató standot működtet a kiállításon (30 m2), amelyre korlátozott számban kiállító jelentkezőket várnak. Kisebb kiállítási termékek, prospektusok elhelyezésére van lehetőség. A kiállítás első két napján üzletember-találkozókat szerveznek, amelyek iránt már most nagy az érdeklődés... 

Magyar Beszállítók Kiválóság Díja 2014

2014. szeptember 6.

A Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület (SzKKE) 2014-ban újra meghirdeti a díjat, és ajánlja mind a vevő, mind pedig a beszállító szervezetek figyelmébe.

Az elismerési forma célja, hogy

  • ráirányítsa a figyelmet a példaértékű beszállítói gyakorlatokra,
  • elismerje a kiemelkedő teljesítményt,
  • feltárja az egyes vállalkozások esetében mindazokat a fejlesztési lehetőségeket, szükségszerűségeket, amelyek javítása a jövőbeni versenyképes működéshez elengedhetetlen.

Érdemes szolárpanel gyártásra vállalkozást építeni

2014. szeptember 5.
Bocsó Imre, a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség oktatásért és továbbképzésért felelős alelnöke
Bocsó Imre, a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség oktatásért és továbbképzésért felelős alelnöke

Világszerte olyan mértékben megugrott a napelemek iránti kereslet, hogy egyes helyeken már hiány várható e rendszerekből. A hazai kereskedők még ki tudják elégíteni az igényeket, de itt is hatalmas az érdeklődés.

Hogyan, hova fejlődik, változik Heves megye gazdasága a jövőben? c. konferencia

2014. szeptember 4.

MEGHÍVÓ

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Heves megye gazdaságának jövőjéről, lehetőségeiről „Hogyan, hova fejlődik, változik Heves megye gazdasága a jövőben?”  

címmel konferenciát szervez,

melyre tisztelettel meghívjuk!

A számlázó programok és számlázó rendszerek használatához kapcsolódó bejelentési kötelezettség

2014. szeptember 10.
Lukács György- A NAV Heves Megyei Adóigazgatóság igazgatója
Lukács György- A NAV Heves Megyei Adóigazgatóság igazgatója

A NAV honlapján tájékoztatást nyújt azon vállalkozások részére, akik számlázó programok és online számlázó rendszerekkel teljesítik nyugtaadási kötelezettségüket.

 

Válassz sportot!

2014. szeptember 2.

Az Egri Norma Alapítvány idén is megrendezi Egerben a sportválasztó napot, mely megkönnyíti az iskolakezdéskor a szülők és diákok dolgát a megfelelő sportnem kiválasztásában.

„Üzleti Etikai Díj 2014” – Várják a cégek jelentkezését!

2014. szeptember 1.

Önjelölésre felhívás! Idén is várják a vállalatok jelentkezését, melyek úgy gondolják, hogy etikus, felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben, és ezért pályázni szeretnének a 2014. évi Üzleti Etikai Díjra. A független, üzleti szereplő által nem befolyásolható „Üzleti Etikai Díj” 2000 óta, immár 15. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében.