Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Meghívó előadásra: A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) eljárása és tapasztalatai.

2016. december 3.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamra tisztelettel meghívja Önt a  "Hatékony segítség a vállalkozásoknak: Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) eljárása és tapasztalatai" című tájékoztató előadásra.

Heves megyei vállalkozás kapta a hónap beruházója díjat

2016. december 6.
Horváth Rudolf, Varga Mihály
Horváth Rudolf, Varga Mihály

2016. november hónapban a Hónap beruházója díjban részesült a Horváth Rudolf Intertransport Kft.

A harminc éve alapított szállítmányozási vállalat az idei évben megvalósított gépjármű flotta cserével és a fejlesztési célok megvalósítását célzó ingatlan beruházással nyert jogosultságot az elismerésre. Az ünnepélyes átadóra 2016.12.02-án került sor, ahol Horváth Rudolf ügyvezető Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől vette át a díjat.

 

 

23 mestert avattunk

2016. december 1.

2016. november 29-én Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében került sor a Mesteravatóra, ahol 23 mester vehette át mesterlevelét 2 szakmában.

Változások a 25-ösön Eger és Kerecsend között

2016. november 30.

Aki gyakran jár a 25. számú főúton Eger és Kerecsend között, az az elmúlt hetekben már tapasztalhatta a készülő változásokat, aki nem használta mostanában ezt a szakaszt, az készüljön fel, hogy módosul a közlekedés.

Letölthető iratminták III. – Vállalkozási szerződés

2016. november 28.

Az iLex és a KamaraOnline új sorozatot indított melynek címe: Vállalkozói tudástár. Ezen cikksorozat keretén belül a vállalkozók számára legfontosabb dokumentumokról szakértők foglalják össze az alapvető tudnivalókat. Harmadik cikkükben olyan iratminta magyarázatára kerül sor, amely a vállalkozások talán legfontosabb üzleti szegmenséhez, az értékesítéshez kötődik.

Jelentkezz TE is! OSZTV és SZKTV 2017.

2016. november 24.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen hirdeti meg a hozzájuk tartozó szakképesítésekben nappali tagozaton végzős tanulók számára a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt.

A 2016/17. tanévben 41 szakképesítésben 2017. január 3-19. között zajlanak majd az írásbeli elődöntők az MKIK területi kamaráinál.

A jelentkezési lapok beérkezési határideje: 2016. december 16.

A versenyen való részvételért nevezési díjat nem kell fizetni. A versenyre jelentkezni a www.szakmasztar.hu honlapon megjelenő felületen lehet. Keresd iskoládban a szakmai tanárodat, aki segítséget nyújt az elektronikus jelentkezésedhez!

Kamarai segítség a fűtési költségek csökkentésében

2016. november 23.

1.) Kisebb földgáz felhasználással - Csökkentse fűtési költségeit hőkamerás vizsgálattal!

2.) Kedvezőbb földgáz árakkal - Földgáz energia költségek kamarai tarifával: akár 10% feletti költségcsökkenés

Letölthető iratminták II. – Az engedélyezés

2016. november 22.

Az iLex és a KamaraOnline új sorozatot indított melynek címe: Vállalkozói tudástár. Ezen cikksorozat keretén belül a vállalkozók számára legfontosabb dokumentumokról szakértők foglalják össze az alapvető tudnivalókat.  Második cikkünkben egy olyan iratminta magyarázatára kerül sor, amelyet az üzleti életben egyre gyakrabban alkalmaznak és amellyel kapcsolatosan különösen körültekintően kell eljárni annak érdekében, hogy a megfelelő joghatást érje el.

Változtak a gyakorlati képzési normatívák

2016. november 21.
Normatíva
Normatíva

2016. november 17-én megjelent a Magyar Közlönyben a 340/2016. (XI. 17.) Korm. rendelet, amely módosítja a gyakorlati képzés költségeinek a szakképzési hozzájárulás terhére történő elszámolásánál figyelembe vehető gyakorlati képzési normatívák mértékéről és a csökkentő tétel számításáról szóló 280/2011. (XII. 20.) Korm. rendelet.

 

Megújult a Hossó ÁBC

2016. november 18.

A Hossó ABC ugyanúgy része Egernek, mint a vár, a korház, vagy a Dobó szobor. Sokan tudják, hogy a Katona téren a piacon kívül a Hossó ÁBC-be is érdemes betérni. Ám a vásárlók megtartásáért és az újak betérésért folyamatosan tenni kell. Megújult belső tér, megbízhatóság, frissesség, barátságos kiszolgálás, ez a Hossó család titka. 

A gáztüzelésű kéményeket két évenként, a szilárd tüzelésű égéstermék-elvezetőket évente kell ellenőriztetni!

2016. október 17.

2016. július 1-jével hatályba léptek a kéményseprő-ipari tevékenységet szabályozó új jogszabályok (2015. évi CCXI. törvény), melynek eredményeképpen a lakosság számára ingyenessé vált a kötelező kéményseprési közszolgáltatás, azonban a vállalkozásoknak, kötelező megrendelés alapján, továbbra is fizetniük kell a kéményseprői szolgáltatásért. 

A cégvezetők elhivatottságán múlik az IT fejlődés

2016. november 11.
Bartók Attila- Eyenet Kft.
Bartók Attila- Eyenet Kft.

Az Agria TISZK konferenciaterme adott otthont 2016. november 8-án a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz Digitálisan egri információs napjának. A rendezvény fókuszában az adatvédelem és a vállalatirányítási rendszerek álltak, ezért az előadók között szerepelt több ERP rendszer fejlesztéséért felelős szakember, egy adatvédelmi szakjogász és több olyan tanácsadó is, aki megoldást kínált a zsaroló vírusok ellen.

Egykapus ügyintézés az építésügyben

2016. november 10.

Átalakult az e-epites.hu weboldal. Az építtetők, tervezők, kivitelezők és az építésügyi hatóságok számára nélkülözhetetlen portálon minden építésügyi alkalmazás egyetlen belépéssel elérhetővé válik, megteremtve ezzel az egykapus ügyintézés lehetőségét – jelentette be Füleky Zsolt Miskolcon, a regionális építész kamarai rendezvényen. A megújult honlap november 9-én állt munkába.

Dr. Holló István az MKIK Ellenőrző Bizottságának az elnöke

2016. november 7.

A  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016. november 4-én tartotta Ellenőrző Bizottságának alakuló ülését, ahol Dr. Holló Istvánt, a HKIK delegáltját választották meg az Ellenőrző Bizottság elnökének. 

Budapesti Víz Világtalálkozó

2016. november 7.

2016. november 28 - 30 között ismét Budapest ad otthont az idei Víz Világtalálkozónak (Budapest Water Summit 2016), melynek keretében egy magas szintű konferencia, valamint a Fenntartható Vízipari Megoldások témájú Szakkiállítás kerül megrendezésre. A BWS 2016 alapvető célja, hogy hozzájáruljon az ENSZ által elfogadott Fenntartható Fejlődési Célok, továbbá a Párizsi Klíma Megállapodás vizes aspektusainak megvalósításához és az ezt kiszolgálni képes vízipari technológia nemzetközi szintű terjesztéséhez.

EuroSkills Göteborg 2016.

2016. december 6.

Két ezüst, négy bronz és három kiválósági éremmel tért haza a magyar csapat a szakmák Európa-bajnokságáról, a EuroSkills Göteborg 2016 versenyről, melyen 16 magyar fiatal, 14 szakmában képviselte hazánkat.

Január végén ismét Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás.

2016. december 2.

Új helyszínen, nagyobb területen, még több kiállítóval és számos újdonsággal várja látogatóit a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás.A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje 2017. január 19-21. között lesz a budapesti Hungexpón, szinte az összes felsőoktatási intézmény részvételével.

A hatvani Bosch vezeti a TOP 50 –es listát

2016. december 1.
Fodor Beáta, Lukács György, Dr. Pajtók Gábor
Fodor Beáta, Lukács György, Dr. Pajtók Gábor

Immár kilencedik alkalommal került bemutatásra a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága és a Heves Megyei Hírlap együttműködésében készített TOP 50 kiadvány. Ez eseményre november 29-én Eger MJV Polgármesteri Hivatalának dísztermében került sor. 

Online pénztárgép előadás a HKIK-ban

2016. november 30.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016. november 30-án, Egerben az újonnan bevont ágazatok, megyei vállalkozói részére szervezett tájékoztató előadást az online pénztárgép használatáról az MKIK, a 3COM Netregister Kft, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztályának segítségével. A NAV részéről az előadók a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Osztály munkatársai voltak, akik  ezen előadáson keresztül is igyekeztek  a vállalkozásoknak minél pontosabb és szakszerűbb tájékoztatást adni, hogy ezáltal segítséget kapjanak a zökkenőmentes átálláshoz. 

Vállalkozz digitálisan Hevesen: Fókuszban a webmarketing és a digitális iroda

2016. november 28.

Van egy weboldalad, de kevesen látogatják? Szeretnél több vásárlót elérni webáruházaddal? Egyszerű irodai programot keresel? Vagy csak kíváncsi vagy a legújabb informatikai megoldásokra? Gyere el hevesi rendezvényünkre, és tájékozódj személyesen. Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan címmel a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara információs napot rendez december 8-án Hevesen. A résztvevők megismerkedhetnek olyan egyszerű és olcsó informatika megoldásokkal, melyek alkalmazása gazdaságosabbá és egyszerűbbé teheti munkavégzésüket.

„Mire figyel a hatóság?” Munkavédelmi és munkaügyi előadás

2016. november 23.
Munkavédelmi és munkaügyi előadás HKIK 2016. november
Munkavédelmi és munkaügyi előadás HKIK 2016. november

November 22-én folytatódott Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által már évek óta (évi több alkalommal is) megrendezésre kerülő „Mire figyel a hatóság” programsorozat, melynek témája a munkavédelmet és munkaügyet érintő aktualitások voltak.

Előadás:Online pénztárgépek használata

2016. november 16.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016. november 30-án, Egerben az újonnan bevont ágazatok, megyei vállalkozói részére szervez tájékoztató előadást az online pénztárgép használatáról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a 3COM Netregister Kft. munkatársai bevonásával.

Legyen az Év Gyára!

2016. november 22.

Immár második alkalommal várja a hazai gyártóegységgel rendelkező vállalatok pályázatát a PPH Kiadó és szakmai partnere, a Process Solutions, ezúttal 8 kategóriában nyújthatják be ingyenesen nevezésüket a cégek.

Közel 500 tárgyalás az Észak-magyarországi Beszállítói Fórumon

2016. november 21.

A HKIK újabb beszállítói fórumot szervezett 2016. november 17-én, melyhez Heves megye 9 meghatározó vállalkozása és egy 13 tagú klaszter csatlakozott, így több, mint 20 cég beszerzőivel vehették fel a kapcsolatot a beszállítók. A beszállítói programon a járműipar mellett a feldolgozóipar és a turizmus képviselői is megjelennek majd. 

A HKIK új elnöksége megtartotta alakuló ülését

2016. november 15.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kibővített elnökségi ülését tartott 2016. november 8-án összekötve a Kemény Ferenc Sportcsarnokban zajló Pályaválasztási kiállítással. A tisztújító küldöttgyűlésen megválasztott elnökség tagjain kívül Dr. Pajtók Gábor a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető Kormánymegbízott is részt vett. 

Letölthető iratminták I. – Munkáltatói egyoldalú jognyilatkozatok

2016. november 14.

Az iLex és a KamaraOnline új sorozatot indított melynek címe: Vállalkozói tudástár. Ezen cikksorozat keretén belül a vállalkozók számára legfontosabb dokumentumokról szakértők foglalják össze az alapvető tudnivalókat. Első cikkükben a munkáltatói egyoldalú – a munkaviszony egyes tartalmi elemit módosító, a munkavállalói magatartással összefüggő, illetve a munkaviszony megszüntetésére irányuló – jognyilatkozatokat veszik sorra.

Megjelent a legújabb ,, Gyakorlati képzés TANULÓSZERZŐDÉSSEL és EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSSAL a munka világában" című kiadvány

2016. november 10.

A kiadvány tartalmazza a szakképzést érintő törvényi változások magyarázatait. Azoknak a vállalkozásoknak és szervezeteknek ajánljuk a kiadványt, akik tanulók számára gyakorlati képzőhelyet biztosítanak.

Munkaügyi és munkavédelmi előadás: 2017 évre vonatkozó változások

2016. november 10.
Munkaügyi és munkavédelmi előadás - HKIK 2016. március
Munkaügyi és munkavédelmi előadás - HKIK 2016. március

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Mire figyel a hatóság?” című program sorozatának soron következő tájékoztatóján a Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzés hatóság részéről Veres Pál és Veres Zoltán tart előadást.

2017 kiemelt ellenőrzései: munkaügy és munkavédelem

2016. november 7.
Munkaügyi és munkavédelmi előadás - HKIK 2016. március
Munkaügyi és munkavédelmi előadás - HKIK 2016. március

Kiemelten ellenőrzik jövőre a munkavédelemre és a munkaügyre vonatkozó szabályok betartását – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium 2017-es ellenőrzési tervéből.

Gyors és olcsó kiszállítás a versenyképesség megtartásának egyik kulcsa

2016. november 3.

Az utóbbi évek vásárlási szokásainak megváltozása, webkereskedelem forgalmának nem kis mértékű növekedése a csomagküldő vállalkozásoknak is feladta a leckét. Ma már nem elég célba juttatni a megrendelt árut, de nagyon fontos a gyorsaság, a kiszállítás előrejelzésének pontossága és nem utolsósorban a megfelelő ár-érték arány.