Megkezdődött a fejlesztési forrásokat ismertető megyei fórumsorozat

2015. január 27.

Január 26-30. között öt Heves megyei városban kerül megrendezésre a fejlesztési terveket és pályázati lehetőségeket ismertető tájékoztató az SZPI szervezésében. A fórumsorozat első, egri állomását hétfő délután tartották.  A további tájékoztató előadásokról (időpontok, helyszínek, program…) IDE KATTINTVA olvashatnak.

Az elhangzott előadásokból: ...

Heves megyei fejlesztési tervek és pályázati lehetőségek

2015. január 26.
Dr. Turcsányi Dániel Eger alpolgármestere
Dr. Turcsányi Dániel Eger alpolgármestere

A Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft. szervezésében, a Heves Megyei Önkormányzat, a Heves Megyei Területfejlesztési Ügynökség és a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány szakmai részvételével zajló rendezvénysorozat keretében szeretnénk megismertetni az önkormányzatokat és vállalkozásokat az őket érintő fejlesztési forrásokra vonatkozó legfontosabb tudnivalókkal.

Felmérés a szakképzett pályakezdők munkaerő-piaci helyzetéről és elhelyezkedési esélyeikről

2015. január 26.

Az idei évben immár nyolcadik alkalommal kerül megvalósításra az a kutatási program, melynek célja, hogy hozzájáruljon a duális szakképzési rendszer hatékony működtetéséhez, a szakképzettséggel rendelkező munkavállalók munkaerő-piaci helyzetének feltérképezésével.

GYAKORLATI KÉPZŐHELYEK FIGYELEM!

2015. január 23.

Tájékoztatjuk, hogy a 2011. évi CLXXXVII. Szakképzési törvény 31 § (1) b)  pontja értelmében 2015. szeptember 1-től a gyakorlati képzést folytató szervezetnél gyakorlati oktatóként olyan személy vehet részt - aki azon szakképesítések tekintetében, amelyekben a szakképesítésért felelős miniszter kiadta a mestervizsga követelményeit - mestervizsgával rendelkezik.

Városbál a gyöngyösi tehetséges diákok javára

2015. január 22.

Gyöngyös egyik legrangosabb társadalmi eseményére február 7-én 18.30 órától várják a vendégeket a Mátra Művelődési Központba.

Alternatív energiák központja Hatvanban

2015. január 22.
Horváth Richárd-Polgármester
Horváth Richárd-Polgármester

Környezeti és energetikai nonprofit információs központot alakítanak ki az egykori cukorgyár területén. A beruházás 800 milliós pályázati forrásból valósul meg.

Az EKÁER-rel kapcsolatosan felmerült kérdések

2015. január 20.

A rendszer bevezetésével kapcsolatos felvetéseiket, gyakorlatban felmerült nehézségeiket illetve a működéssel kapcsolatos gyakorlati tapasztalataikat, javaslataikat a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kéri és várja azoktól a vállalkozóktól, akiket a rendszer bevezetésével érintettek.

2015. január 17-én kezdődtek a középfokú iskolák felvételi eljárásának központi írásbeli felvételi vizsgái

2015. január 19.

A központi írásbeli vizsgákat a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára 2015. január 17-én, 10 órától országosan egységesen szervezik, a pótló írásbeli vizsgát a 8 és 6 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára 2015. január 22-én 14 órától.

Piacbővítés exporttal - A hazai kkv-k exportlehetőségei Európában és a távoli piacokon

2015. január 16.

Az új külügyi és külgazdasági kormányzat nagy hangsúlyt fektet a hazai kkv-k exporttevékenységének bővítésére, finanszírozására. Ennek érdekében exportösztönzési és tanácsadási segítséggel, valamint helyi kereskedelmi  szolgáltatásokkal ösztönzi a kkv-kat a piacnyitásra, a kinti piacokon megjelenésre. Helyszín: Budapest, BKIK Székház, 1. ker. Krisztina körút 99. Időpont: 2015. január 22. 09.50−16.00

Pályázatok csak februártól

2015. január 16.

Az új hétéves Uniós fejlesztési ciklus küszöbén még nem tudni, milyen pályázati kiírások várhatók. Egy december végi kormányrendelet ugyanis 2015. január végére tolta ki az idei évre érvényes fejlesztési keret közzétételének határidejét – adta hírül a Portfolio.

Változnak a Gyöngyösi Önkormányzat számlaszámai

2015. január 13.

A gyöngyösi önkormányzat és a polgármesteri hivatal számlavezetési feladatait 2015. január 1-től 2018. december 31-ig a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. látja el.

Ingyenes átvilágítás a rugalmas foglalkoztatásért

2015. január 13.

Mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára előnyökkel jár a rugalmas foglalkoztatás, melynek bevezetéséhez kínál ingyenes segítséget az alábbi program kis-, és középvállalkozók részére.

Pályázati felhívás igazságügyi szakértők részére

2015. január 12.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére.

Zöldadó a napelemekre

2015. január 12.

Bár a napelemek teljes egészében újrahasznosíthatóak, a kormány környezetszennyezési sarcot vetett ki rájuk. Kétszer annyit, mint az akkumulátorokra. Emellett a szélerőművek generátora és vezérlőegysége is termékdíjköteles, - igaz nálunk már ezek sem épülnek. 

Letölthető a Gyakornoki program Ösztönző Módszertani Kézikönyve!

2015. január 9.

A TÁMOP-2.3.4.B-13/1-2013-0001 számú, „Dolgozva tanulj!” projekt C komponense kapcsán elkészült az Ösztönző Módszertani Kézikönyv.

  

A kézikönyv tartalmaz a Gyakornoki programban részvevő szervezetek esetében használandó dokumentumokat melyek közül 7 db kötelezően töltendő!

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS! - PEDAGÓGIAI ISMERETEK OKTATÓT KERESÜNK

2015. január 27.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamra a mesterképzés pedagógiai ismeretek c. tananyagegységének oktatására a képzés tartalmának pedagógiai feldolgozására alkalmas oktatót keres!

 

A képzéseket 2 helyszínen (Gyöngyösön és Egerben) 3 csoportban összesen 3*20 óra keretében szervezzük összesen 85 fő mesterjelölt részére.

Március 1-ig tart a próbaüzem az EKÁER-ben

2015. január 26.

A kormány a piaci szereplők javaslataira figyelemmel 2015. március 1-ig meghosszabbította az online árukövető rendszer próbaüzemét.

 

 

Összefoglaló az SZKTV és OSZTV 2015. elődöntőjéről és a verseny folytatásáról

2015. január 23.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) közösen hirdette meg 39 szakképesítésben a nappali tagozaton végzős tanulók számára a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV).

A verseny elődöntőjén közel 4.600 fő vett részt.

Egri vasas diákok németországi tanulmányúton

2015. január 22.

A HKIK és a Münsteri Kézműves Kamara több éves együttműködésének egyik eredménye, hogy 2015 nyarán 9 diák utazhat ki három hétre gyakorlati foglalkozásra. A diákok a lakatos, a forgácsoló és a központi fűtés szakmákat képviselik.

Az EKAER rendszer bemutatása

2015. január 21.

A 2015. januárban bevezetésre került Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer az EKAER rendszer legfontosabb tudnivalóinak összefoglalója.

Vállalkozói Akadémia Egerben

2015. január 19.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége „Vállalkozói Akadémia” című térítésmentes rendezvényt szervez, melyen szó lesz a stratégiaalkotásról, a PTK változásairól, de marketing ismeretekre is szert tehetnek a résztvevők.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztatót szervez a mesterképzés lebonyolítását érintő kérdésekben Egerben és Gyöngyösön

2015. január 19.

Időpontok és helyszínek:

 

- Időpont: 2015. 01. 21. (szerda) -  15 óra – Gyöngyös

Helyszín: Mátra Party Kft. – Tanácsterem (3200 Gyöngyös, Fő tér 7.)

 

- Időpont: 2015. 01. 23. (péntek) – 15 óra – Eger

Helyszín: HKIK Székháza – konferenciaterem (3300 Eger, Faiskola út 15.)

                        

MKIK: túltelített az élelmiszerkereskedelmi piac

2015. január 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elemzése szerint Magyarországon túltelített az élelmiszerkereskedelmi piac, emiatt naponta átlagban több mint 50 üzlet zár be.

Nem kell biztosítékot letenni az EU-pályázatoknál

2015. január 16.

Több millió forinttal csökkenhet az uniós forrásra jelentkező vállalkozások pályázatok kivitelezésével kapcsolatos pénzügyi terhe – emelte ki a Világgazdaságnak adott interjújában a január 1-jétől bevezetett biztosítékmentesség legfőbb előnyét Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.

A ZF Lenksysteme és az Egri Ipari Park Kft. kapta az idei HKIK Gazdaságáért díjat

2015. január 15.
Dr. Parragh László
Dr. Parragh László

Egerben zajlott szerdán a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2015. évi gazdasági évnyitója. A rendezvényen az idei kamarai díjak és Korrekt Partner Védjegyek átadására is sor került.

Széchenyi Kártya Program termékeinek megmaradt a kamat és garanciadíj támogatása, a 2015 éve

2015. január 13.

A Széchenyi Kártya Program hitelkonstrukció 2015-ben is állami segítséggel igényelheteik a  vállalkozások.

A kormány meghosszabbította a kamat és garanciadíj támogatást.

Jelenleg, a Széchenyi Beruházási és Önerő és Támogatás megelőző hitel kamata1,6 %.

A Széchenyi Kártya folyószámla hitel 5,1 % kamatozással vehető igénybe.

Kiállítási lehetőség Luxemburgban, a GR Business Days nemzetközi kiállítás és vásáron

2015. január 12.

Magyarország Brüsszeli Nagykövetségének koordinációjával magyar nemzeti stand szervezésére kerül sor 2015. június 17-18-án Luxemburgban a „Greater Region Business Days 2015” nemzetközi kiállításon és vásáron.Tematika: autóipar, biotechnológia és élettudományok, környezetvédelem és megújuló energia, anyagok és gyártási technológiák, gépipar, szállítmányozás és logisztika, ICT és elektronikus kereskedelem...

Szeptembertől egy sor változás lép életbe a dohánykereskedelemben

2015. január 12.

A Dohánytörvény módosítása pontosítja a dohányterméket kiegészítő termék fogalmát az ezen termékek használatához, működtetéséhez kapcsolódó termékek nevesítésével - hívja fel a figyelmet az adóhatóság tájékoztatója.

 

Bezárult a NAV nyílt napja! Új időpont: január 14.

2015. január 10.

A HKIK tájékoztatja a január 12-ei EKAER előadásra jelentkezőket, hogy a NAV-tól kapott információk alapján, a rendezvényre való igen nagy számú jelentkezés és a terem befogadóképessége miatt, a rendezvényen valő részvételi lehetőségük bizonytalan. Ellenben a HKIK, a korábban regisztrált jelentkezők részére új előadás lehetőségét biztosítja.

 

Az előadáson való részvételénél kérjük, az új időpontot részesítse előnybe!

 

Az EKAER rendszer ismertető előadás új időpontja: 2015. január 14-én 14 óra

A rendezvény helyszíne: Hotel Korona rendezvényterem 3300 Eger, Tündérpart u.5. 

MI MENNYI 2015-ben?

2015. január 8.

Az alábbi táblázatban megtalálhatóak a 2015. évre vonatkozó munkabérek, illetmények minimálbér, garantált bérminimum  2014. december 31-ét követően megállapított nyugdíjak, nyugdíjszerű ellátások minimuma a munkaadók(kifizetők)által fizetendő közterhek illetve az egyszerűsített foglalkoztatás során történő munkavégzésre tekintettel fizetendő közteherek összege is.