A Heves megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság javaslatai a 2016/17. tanév beiskolázási irányaira és arányaira és a 2016. évben felnőttképzésben támogatásra javasolt szakképesítésekre

2015. április 1.

A Heves Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság  március 26-i megtartott ülésén meghatározta, és március 31-én eljuttatta a Magyar Kereskedelmi Iparkamara és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) részére a Heves megyei beiskolázási arány-irányokról  az iskolarendszerű képzésekre, a hiányszakmákra és  az iskolarendszeren kívüli felnőttképzésben támogatott szakképesítésekre vonatkozó javaslatait.  

Legfrissebb hírek a várható Uniós pályázati lehetőségekről

2015. március 31.
Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára
Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára

A 2014-2020 közötti uniós forrásoknak elsősorban a gazdasági növekedés stabilizálást, annak hosszú távú fenntarthatóságát illetve a munkahelyteremtést kell szolgálnia – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára (képünkön, fotó: Kallus György) a Világgazdaság „EU-pályázatok: zárás előtt, nyitás után” című konferenciáján.

Kibővül az energiacímkézés köre - kiszorul az F kategória

2015. március 31.

Szeptember 26-tól energiacímkével és termékismertetővel kell ellátni a vízmelegítőket, a melegvíztároló tartályokat, a fűtőberendezéseket, a kombinált fűtőberendezéseket és a szolár készülékeket két uniós rendelet alapján.

Legfontosabb időpontok az idén érettségizők figyelmébe!

2015. március 30.
érettségiző diákok
érettségiző diákok

Hamarosan fontos időpontokra kell figyelniük azoknak, akik idén érettségiznek.

Az érettségi előtt álló diákoknak idén április 30-án, csütörtökön lesz az utolsó tanítási nap a középiskolákban. A legtöbb iskolában az ezt követő pénteken vagy szombaton kerül megrendezésre a ballagás, majd május 4-én, hétfőn megkezdődik az érettségi. 

Turizmus Akadémia - Ukrán Piac

2015. március 27.

A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ezúton hívja meg Önt, az észak-magyarországi Turizmus Akadémia Sorozat Keretében „UKRÁN PIAC ” Fórumára, melyet április 22-én rendez a Hotel Flórában. 

Három megyei szakember segíti a Magyar Innovációs Szövetség munkáját

2015. március 26.
Dr. Szabó Gábor a Magyar Innovációs Szövetség elnöke
Dr. Szabó Gábor a Magyar Innovációs Szövetség elnöke

A Magyar Innovációs Szövetség tisztújító közgyűlésén Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke többek között elmondta, hogy „ .. befektetünk a kutatásba, fejlesztésbe, innovációba, nem pedig támogatjuk azt ..”

Kis lépésekkel halad a „Berva” ügye

2015. március 27.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Berva-völgy ipari terület felszámolásának befejezése érdekében szakmai egyeztető fórumot hívott össze Felsőtárkány Önkormányzatának a felszámolást elősegítő ügyvédi irodának, valamint a térségben működő jelentősebb vállalkozások képviselőinek részvételével. A napokban megrendezett fórumnak a HKIK Székháza adott otthont.

Közbeszerzési értékhatárok 2015.

2015. március 26.

A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény 10. § (4) bekezdése előírja a Közbeszerzési Hatóság számára, hogy az egyes beszerzési tárgyakra vonatkozó uniós, valamint nemzeti értékhatárokat minden év elején tegye közzé a Közbeszerzési Értesítőben.

Az EKÁER és a egyéb adatszolgáltatás kapcsolata

2015. március 25.

3/2010. (VII. 5.) az élelmiszer-előállítással és -forgalmazással kapcsolatos adatszolgáltatásról és nyomon követhetőségről szóló VM rendelet 2015 évi módosításai

 

Az olyan élelmiszer-vállalkozónak, aki első magyarországi tárolási helyet üzemeltet - ideértve a bértárolási tevékenységet is -:

be kell jelentenie a létesítmény helye szerinti járási állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatalhoz, elsődleges termelésből származó, nem állati eredetű alaptermék esetében a megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi igazgatóságánál.

Konyhakiállításon járt a gyöngyösi Ében-H Bútoripari és Kereskedelmi Kft.

2015. március 24.

Kamarai tagvállalatunk, az Ében-H Kft. kiállítóként vett részt a február végén megrendezett Konyhakiállításon a Papp László Budapest Sportarénában, melyen hatodik alkalommal mutatták be a legfrissebb konyhai trendeket. Számos világpremier itt mutatkozik be először a régióban, valódi újdonságot mutatva a nagyközönség és a szakmai látogatók számára is.

Energia Infó Pont - Technológiák, Partnerek A-tól Z-ig

2015. március 23.

A HKIK Energia Info Pont néven tanácsadó irodát nyitott Eger belvárosában. Az iroda célja, informálni a vállalkozásokat, szervezeteket és a lakosságot az innovatív energiahatékony technológiákról, a megújuló energiahasznosítás módjairól. Segítséget nyújtunk az energetikai fejlesztésekhez több területen: Bemutatjuk a különféle energia- és költséghatékony technológiákat az energia beszerzési módoktól az épületautomatizálásig; Szakértő partnereket ajánlunk a tervezéstől a kivitelezésig; Energia Fórum néven díjmentes tájékoztató előadásokat szervezünk, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk Önöket!

Pályázati kisokos 2. rész

2015. március 23.

Tisztelt Cégvezető!

 

 

Bizonyára ismeretes Önök előtt, hogy hamarosan megjelennek a 2014-2020 közötti uniós, a Széchenyi2020 fejlesztési időszak első vállalkozásfejlesztési pályázatai gépbeszerzés, telephelyfejlesztés, épületenergetikai, innovációs és egyéb területeken.

 

Mivel az elkövetkező időszakban a pályázati felhívások megjelenését követően 30 nap áll majd rendelkezésre a pályázatok benyújtására, a pályázatok összeállításának gyorsasága és ennek alapjaként a projektek előkészítettsége döntő fontosságúnak bizonyulhat.

Ahhoz, hogy projektjeiket előre tervezhessék, és így nagyobb eséllyel nyerhessenek támogatást fejlesztési elképzeléseikhez, az alábbi az elmúlt évek tapasztalatain alapuló hasznos információkkal kívánunk önöknek segítséget nyújtani.

A vasárnapi nyitva tartás részletszabályai

2015. március 20.

A vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló jogszabály hatálya azokra az üzletekre is kiterjed, amelyek benzinkút területén működnek, de nem árulnak üzemanyagot, valamint azokra, amelyek azonos helyen és időben folytatnak kis- és nagykereskedelmi tevékenységet. 

Támogatott mesterképzési lehetőség

2015. március 18.

Tájékoztatjuk, hogy a 2011. évi CLXXXVII. Szakképzési törvény 31 § (1) b)  pontja értelmében 2015. szeptember 1-től a gyakorlati képzést folytató szervezetnél gyakorlati oktatóként olyan személy vehet részt, aki azon szakképesítések tekintetében, amelyekben a szakképesítésért felelős miniszter kiadta a mestervizsga követelményeit, mestervizsgával rendelkezik.

Az ártárgyalások legizgalmasabb része az alku

2015. március 18.
Üzleti Pódium Egerben
Üzleti Pódium Egerben

Március 25-én ismét Egerben tart előadást Tonk Emil, aki ezúttal az ártárgyalásokról fog beszélni. Miért ne félj az áraktól, hogyan adj engedményt és hogyan emelj árat! Többek között ezekről is szó lesz a tavaszi Üzleti Pódiumon.

A Bérügyvitel Bajnoka címért szállnak ringbe a bérszámfejtők

2015. április 1.
Könyvelő Klub
Könyvelő Klub

A harmadik alkalommal meghirdetett verseny az adótudatosság növelését és az önkéntes jogkövetés megszilárdítását is célozza. A bajnokságra április 15-ig lehet jelentkezni.

Mesterek Mestere Díj 2015 pályázati felhívás

2015. április 2.

A Mapei Kft. Mesterek Mestere néven díjat alapít, melynek célja elismerni a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó építőipari szakemberek munkáját, ezzel is segítve az építőipar kultúrájának fejlődését Magyarországon.

 

Továbbképzés vizsgabizottsági elnökök, vizsgabizottsági tagok részére

2015. március 30.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara továbbképzést és felkészítést tart a szakmai vizsgaelnökök és vizsgabizottsági tagok számára az új típusú, komplex szakmai záróvizsgák lebonyolításának szabályzásáról.

Magyar Kézműves Remek 2015. pályázati felhívás

2015. március 27.
Varró Gabi selyemfestő 2014-ben kiállított sáljai
Varró Gabi selyemfestő 2014-ben kiállított sáljai

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére. Az idei Magyar Kézműves Remek kiállítás a Hungexpo-n, az OMÉK keretén kerül megrendezésre. A pályázat eredményhirdetésére, valamint a pályaművekből a zsűri válogatása alapján megrendezett kiállítás ünnepélyes megnyitására 2015. szeptember 23-án kerül sor, mely után a termékek 2015. szeptember 27-ig lesznek a nagyközönség számára is megtekinthetőek. 

 

 

 

Innovációs Nagydíjat kapott a Sanatmetal

2015. március 27.
Farkas József, ügyvezető igazgató, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke
Farkas József, ügyvezető igazgató, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke

A 2014. évi Innovációs Nagydíjban és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal 2014. évi Innovációs Díjában részesült az egri székhelyű Sanatmetal Kft., a VORTEX poliaxális csontlemez rendszerért.

Nő a hiányszakmák száma

2015. március 27.

Március 11-én tartotta a Heves Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság a következő tanév (2016/17) tanév beiskolázási irányaira és arányaira vonatkozó javaslatának előkészítésére a szakképző iskolák fenntartói számára szervezett egyeztető fórumot, ahol az érintettek kölcsönösen ismertették a heves megyei szakképzést folytató intézményekben indítani tervezett szakiskolai képesítéseket és szakközépiskolai szakmacsoportos képzéseket és a tervezett létszámokat a HMFKB javaslattétele előtt. 

Nyomtatási, csomagolási és reklámdekorációs szakkiállítás 100 kiállítóval, 2000 négyzetméteren

2015. március 30.

Óriási az érdeklődés a PPDexpot, a SignExpot, a Digitalexpot és Flexpot magába foglaló PPFest iránt, mely, április 14-16-án a Syma Rendezvényközpontban kerül megrendezésre.

Diákokkal szerződött az Apollo Tyres

2015. március 25.

Eredményesen indult az Apollo Tyres Hungary toborzása. A nemzetközi abroncsgyártó kedden közel 90 technikus tanulóval kötött ösztöndíjszerződést Gyöngyösön. A termelést 2017-ben megkezdő gyöngyöshalászi gyárba a tanulókat a környékbeli középiskolákból válogatták ki, júliusban már munkaszerződést ír alá velük a cég.

Március 1-jétől éles üzemben működik az EKÁER bemutatjuk az új módosulásokat

2015. március 25.

Január elsején indult az EKÁER, melynek célja a jogkövető piaci szereplők pozíciójának erősítése, az áruforgalom átláthatósága, a gyakran emberi egészséget veszélyeztető élelmiszerekkel kapcsolatos visszaélések kizárása és nem utolsó sorban az adóelkerülők kiszűrése.

Nyílt nap a NAV-nál

2015. március 24.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Megyei Adóigazgatósága 2015. március 24-én 15 órától nyílt napot tart.

70 pályázattal, 830 milliárd forint uniós támogatás gazdaságfejlesztésre 2015-ben

2015. március 23.

A Nemzetgazdasági Minisztérium az idei évben, áprilistól, nagyobb számban júniustól, mintegy 70 pályázati felhívás közzétételét tervezi, mintegy 830 milliárd forint összegben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

 

A 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklusban a gazdaságfejlesztési operatív programban, amely a foglalkoztatás és a versenyképesség növelésére épülő gazdaságfejlesztéshez járul hozzá, összesen 2733 milliárd forintnyi támogatási lehetőség nyílik meg elsősorban a mikro-, kis-, és közepes vállalkozások számára.

A fejlesztési időszak legfontosabb célkitűzései a fenntartható, magas hozzáadott értékű termelésre és a foglalkoztatás bővítésére épülő gazdasági növekedés elérése, a versenyképesség növelése és a magyar ipar fejlesztése.

Békéltető testületi szakmai konzultáció a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában

2015. március 20.

2015. március 4-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a fővárosi és megyei kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testületek elnökei részére évértékelő értekezletet tartott.

Egy jó értékesítő a legfontosabb kulcsember

2015. március 20.

Április közepén 50 órás intenzív SALES tréning indul, Egerben HKIK Székházában. A résztvevők betekintést nyernek az értékesítés folyamataiba, ismeret és elméletátadás gyakorlat-közeli módon, munkafüzettel, tesztekkel, vizsgával. Különleges, felejthetetlen feladatokkal, helyzetgyakorlatokkal.

Elindult az első vájár szintvizsga Lőrinciben

2015. március 18.

A Lőrinci Március 15. Gimnázium, Szakképző Iskola És Kollégiumban elindult az első vájár szintvizsga.

Abben a tanévben 10 fő szintvizsgázik. A szintvizsga alkalmával felmérésre kerül a tanulók gyakorlati tudásának szintje. A tanulók a  sikeres szintvizsga teljesítése után, gyakorlati képzőhelyen, vállalati körülmények között tudják a folytatni a vájár gyakorlati ismeretek megszerzését.

Békéltető Testület Nyilvános közleménye 2015.

2015. március 16.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 36. § (1) bek. alapján az alábbiakat hozza nyilvánosságra: