Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Kötelező munkavédelmi képviselő

2016. szeptember 26.
Munkavédelmi előadás (2016. március 31. , HKIK)
Munkavédelmi előadás (2016. március 31. , HKIK)

A nyáron hatályba lépett Munkavédelmi törvény módosítása értelmében a korábbi ötvenhez képest, már a 20 főnél több munkavállalót foglalkoztató vállalatoknak is kötelező munkavédelmi képviselőt választani. Jelentősen bővült tehát azon munkáltatók száma, akiknek figyelembe kell venni ezt az előírást és erre már alig több mint 3 hónapjuk marad. Ha nem teszik, több százezres nagyságú bírság elé néznek.

Az egri szakképzési irodán szünetel az ügyfélfogadás

2016. szeptember 26.

Ezúton szeretnénk felhívni az Tisztelt Ügyfelek figyelmét, hogy a HKIK Szakképzési Irodáján – Eger, Faiskola út 15. - 2016. szeptember 27-én, kedden az ügyfélfogadás szünetel. Kérdéseikkel kérjük, ezen a napon keressék a gyöngyösi és a hatvani kirendeltség munkatársait az alábbi elérhetőségeken.

 

Eger egyes közlekedési infrastruktúra fejlesztései

2016. szeptember 23.

A HKIK tisztelettel meghívja Eger egyes közlekedési infrastruktúra fejlesztései című tájékoztató előadásra, amelyen a Déli iparterülethez kapcsolódó és egyéb városi utak (Kistályai út, Kertész út, Csiky Sándor utca, Kossuth utca, Baktai út, déli iparterület feltáró út), valamint az M25 gyorsforgalmi út fejlesztéséről hallhatnak információkat az érdeklődők.

Szakképzési évnyitó: Fókuszban a köznevelés és a szakképzés javítása

2016. szeptember 21.
Dr. Klész Tibor, Fülöp Gábor, Fábri Eufrozina
Dr. Klész Tibor, Fülöp Gábor, Fábri Eufrozina

Megrendezték a Heves Megyei Szakképzési Évnyitó Konferenciát 2016.09.20-án, kedden az Egri Szakképzési Centrum Központjában. Cél a minőségi javulás, a képzési lehetőségek bővítése és a munkaerő-piaci igények kiszolgálása. 

Tájékoztató az innovációt ösztönző uniós közbeszerzési eljárásokról

2016. szeptember 20.

A kutatási, fejlesztési és innovációs célú hazai és uniós források felhasználásának szakpolitikai koordinációjáért felelős Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) a polgármestereket, jegyzőket, közintézmények fenntartóit és gazdasági szakembereit, főépítészeket és Regionális Fejlesztési Ügynökségek szakembereit hívja és várja az „Épületek innovatív felújítására vonatkozó közbeszerzések hazai és nemzetközi lehetőségei” (PROBIS) elnevezésű európai uniós kezdeményezés Tájékoztató az innovációt ösztönző uniós közbeszerzési eljárásokról című szakmai fórumára. 

Faipari fórum

2016. szeptember 19.

 

A HKIK és az ÉMAFA Klaszter faipari fórumot szervez, melyre tisztelettel meghívjuk! A fórum célja, egyeztetni az iparág kihívásairól, s a különféle együttműködési lehetőségekről a versenyképesség javítása érdekében. A részvételt ajánljuk a faiparban érintett vállalkozások képviselői részére.

Időpont, helyszín:

2016. szeptember 21. (szerda) 14:00–16:00 óra

HKIK székháza (Eger, Faiskola u. 15.)

Egri vámkonferencia

2016. szeptember 16.

A Magyar Vámügyi Szövetség 2016. szeptember 23-25. között Egerben a Hotel Eger Park Szállóban rendezi meg hagyományos őszi vámkonferenciáját. A program során a 2016. évi nemzetgazdasági folyamatokhoz kapcsolódó, a vám, adó és környezetgazdálkodási szakmai munkát érintő kérdésekről kaphatnak a résztvevők aktuális tájékoztatást.

Változások az online pénztárgépekkel kapcsolatban

2016. szeptember 14.
Online pénztárgép előadás (HKIK, május)
Online pénztárgép előadás (HKIK, május)

A nemzetgazdasági tárca elkerülve az online kasszák első körös bevezetésekor kialakult helyzetet, módosított a korábbi határidőn és az online pénztárgépek használatára kötelezettek körének kiszélesítését mindenki számára egységesen 2017. január 1-jére halasztotta, valamint a NAV folyamatosan végzi a már működő pénztárgépek szoftverfrissítését.

Miskolci Egyetem - "Eger Nap"

2016. szeptember 13.

Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a mérnök munkaerőhiány enyhítése, a képzés népszerűsítése, érdekében szervezett programsorozatának következő állomásaként kívánja megrendezni a Miskolci Egyetemmel együttműködve az „Eger Nap” elnevezésű programot.

Lezajlott az Országos Szakképzési és Felnőttképzési Tanévnyitó

2016. szeptember 9.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

Az Országos Szakképzési és Felnőttképzési Tanévnyitó ünnepséget 2016. augusztus 29-én Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban  rendezték meg.

 

 

 

Magyar Termék Nagydíjas lett a MARSHALL!

2016. szeptember 8.

Osztafin Zsolt, a MARSHALL Ablakgyár ügyvezető igazgatója (a képen jobbról) szeptember 6-án a Parlamentben átvette a Magyar Termék Nagydíjat. Ebben az évben az ablakgyártók közül egyedül a MARSHALL új termékét díjazták ezzel a megtisztelő kitüntetéssel. Az új KUBUS termékünk formai újításával és kiemelkedően jó hőszigetelésével vívta ki a szakértő zsűri elismerését.

Küldöttválasztó kereskedelmi tagozat ülés végeredménye

2016. szeptember 6.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016. szeptember 6-én a Küldöttválasztó Kereskedelmi tagozati ülésén az alábbi küldötteket, illetve pótküldötteket választotta meg:

Krakkóban mutatkoztak be megyénk kézművesei

2016. szeptember 2.
Nagy Mária Irén keramikus
Nagy Mária Irén keramikus

A krakkói 40. CEPELIA Kézműves Fesztivál Magyar Napjára kapott meghívást Körmendy Adrienne nagykövet asszony közvetítésével Heves Megye Lengyelországtól, melyet 2016-ban 2. alkalommal rendezték meg.

Pályázati Felhívás "Eger Város Ösztöndíjasa" címmel

2016. szeptember 1.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet egri székhelyű középfokú oktatási intézmények nappali tagozatos, kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő, szociálisan rászoruló, egri tanuló számára „Eger Város Ösztöndíjasa” címmel.

Hatvan város felsőoktatási ösztöndíj pályázata

2016. szeptember 1.

Hatvan Város Önkormányzata támogatja a felsőoktatási intézményben tanulókat. Az ösztöndíjra való pályázat benyújtási határideje: szeptember 30.

Heves Megyei Vállalkozói Napok 2016

2016. szeptember 26.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ismét megvalósítja a Heves Megyei Vállalkozói Napok programsorozatot, melyben a megyében működő vállalkozások teljesítményére, gazdasági erejére, mindennapi működésük nehézségeire, ugyanakkor igényeire, céljaira kívánja felhívni a társadalom figyelmét.

A szakképzés minőségbiztosításán dolgozunk

2016. szeptember 23.

Az NQCA rövidítéssel fémjelzett, nemzetközi projekt megvalósításán egy nyolc partnerből álló konzorcium tevékenykedik. Magyarországot a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseli a programban. A 26 hónapos megvalósítási időszak első éve lezárult, ennek kapcsán szeretnénk beszámolni az eredményekről.

A megye szakember-utánpótlását szolgálja az új tanműhely

2016. szeptember 22.
Fülöp Gábor, Uzelman Tamás, Fábri Eufrozina, Nyitrai Zsolt
Fülöp Gábor, Uzelman Tamás, Fábri Eufrozina, Nyitrai Zsolt

3 millió forint értékű új épületgépészeti tanműhellyel gazdagodott az Egri SZC Bornemissza Gergely Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, melyet ünnepélyes keretek között avattak fel szeptember 20-án. Az átadón köszöntőt mondott többek között Nyitra Zsolt országgyűlési képviselő, File Sándor a HKIK gazdaságfejlesztési igazgatója és Hoffman Attila a J.P Fűtéstechnika 98 Kft. munkatársa is. 

A legfrissebb, már megjelent és a közeljövőben várható vállalkozói pályázatok

2016. szeptember 20.

Ismét lehet pályázni telephelyfejlesztésre (GINOP-1.2.3-16)! Emellett elérhető lesz az inkubációs tevékenységet támogató felhívás (GINOP-1.1.1-16), valamint az Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP-1.2.6-16). Kutatás-fejlesztés témakörben a korábbi K+F+I pályázat folytatásaként, kombinált termékek formájában - vagyis hitellel kiegészített konstrukcióban - továbbra is kaphatunk majd forrást innovációs projektjeinkre. Jönnek az informatikai pályázatok is, valamint épületenergetikai fejlesztéseket támogató felhívás.

Megjelentek az új szakmai - és vizsgakövetelmények

2016. szeptember 20.

Az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló 217/2012. (VIII. 9.) Korm. rendelet módosítása 887 új szakmai követelménymodul kerül kiadásra, melynek egy része teljesen új, az új szakképesítések tartalmának, kompetenciáink leírására szolgál. A módosuló követelménymodulok másik része pedig a felülvizsgálat eredményeként korszerűsödött, tehát a régi megnevezés és az azonosítószám első 5 számjegye változatlan, a végén a -16 jelzi a kiadás évét.

 

Akadémiai Esték az Eszterházy Egyetemen

2016. szeptember 19.

MTA-MAB Károly Róbert Akadémiai Klub szervezésében szeptember 21-én Prof. Dr. Sima Mihály akadémiuks tart előadást, Az Európai Unió válaszúton címmel.

Autóipari és elektrotechnikai kiállításokon megjelenési lehetőség

2016. szeptember 16.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház célja, a magyarországi vállalkozások segítése külpiacra lépésükhöz. Ezúton ajánljuk figyelmükbe az alábbi szakmai kiállításokat

  • Elektrotechnikai szakmai kiállítás, Trencsén, 2016. október 11-13.
  • Autóipari szakmai kiállítás, Nyitra, 2016. október 13-16.

A Kereskedőház önálló standdal jelenik meg, melyen kedvező feltételek mellett helyet biztosít a vállalkozások számára.

Egyetemi kinevezés a hatvani Bosch gyárigazgatójának

2016. szeptember 14.
Volker Schilling Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója
Volker Schilling Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója

A Budapesti Gazdasági Egyetem ünnepélyes tanévnyitóján dr. Heidrich Balázs rektor címzetes egyetemi tanár kitüntető címet adományozott Volker Schillingnek, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatójának. A megtisztelő titulust az egyetem és a Bosch szakmai kapcsolatának kiépítéséért és erősítéséért, kiemelten az egyetemi duális képzés elindításában, valamint a közösségi főiskola létrehozásában vállalt áldozatos munkájáért és szerepvállalásáért ítélték oda a gyárigazgatónak.

Kutatók éjszakája 2016. Pályára fel!

2016. szeptember 9.

Az idei évben immár 3. alkalommal a Kutatók Éjszakája programsorozathoz kapcsolódóan interaktív elemekkel színesített pályaválasztási programra invitálunk, főképp pályaválasztás előtt állókat és szüleiket. A rendezvény Egerben az Aventics Hungary Kft és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében valósul meg. 

Megválasztották a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 60 küldöttét

2016. szeptember 8.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016. szeptember 5-7. között tartotta küldött választó üléseit három tagozati ülés keretében, az Ipari, Kereskedelmi és Kézműves tagozatoknál. A három nap alatt összesen 60 küldött került megválasztásra, 31 az ipari, 16 a kereskedelmi és 13 a kézműipari tagozatban. A küldötti mandátum négy éves időtartamra szól. A küldöttgyűlés a kamara legfőbb döntéshozó szerve.

Küldöttválasztó kézműipari tagozati ülés végeredmény

2016. szeptember 7.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016. szeptember 7-én a Küldöttválasztó Kézműipari tagozati ülésén az alábbi küldötteket, illetve pótküldötteket választotta meg:

Küldöttválasztó ipari tagozati ülés végeredmény

2016. szeptember 5.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016. szeptember 5-én a Küldöttválasztó Ipari tagozati ülésén az alábbi küldötteket, illetve pótküldötteket választotta meg:

Kamarai választás lesz a napokban a kamarai törvény és a HKIK Alapszabálya szerint

2016. szeptember 1.
Dr Bánhidy Péter a HKIK elnöke
Dr Bánhidy Péter a HKIK elnöke

A HKIK közfeladatokat ellátó köztestület, melynek kiemelt feladata a regionális fejlesztés, a megyei gazdaság és ezen belül a vállalkozások munkájának segítése. Ezen célt a szakképzés, felsőoktatás terén betöltött jogi szerepével, üzleti kapcsolatok építésével, technológiai fejlesztéseket szolgáló programjaival segíteti és fogja segíteni. 

Közlemény!

2016. szeptember 1.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a számviteli törvény hatályos szabályozása alapján évente egyezteteti a nyilvántartásában szereplő önkéntes kamarai tagok  Alapszabály/Tagdíjfizetési szabályzat szerinti tagdíjfizetési kötelezettség teljesítésének  állapotát.

Akár havi 50.000 Ft szakiskolai ösztöndíjat is kaphatnak a hiányszakmát tanuló szorgalmas diákok

2016. augusztus 31.

Ez idáig csak a szakiskolai tanulók kaphattak a kormányrendeletben kiadott szakmákban szakiskolai ösztöndíjat, de a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjról szóló 252/2016. (VIII. 24.) Korm. rendelet alapján a jövőben a szakgimnáziumban tanulók is jogosultak már a szakmatanulást ösztönző juttatásra az adott tanévre vonatkozó kormányrendeletben meghatározott hiány-szakképesítésekben.