Módosult feltételek - Mindenki pályázhat hűtő és fagyasztó cserére

2014. október 22.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében pályázatot írt ki háztartási nagygépek energia-megtakarítást eredményező cseréjének támogatására. A pályázat keretében a pályázók csökkentett vételáron szerezhetik be új, magas energiahatékonyságú hűtő- vagy fagyasztó-berendezéseiket.

Európai Vállalkozói Parlament

2014. október 20.

Az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (Eurochambres) a nemzeti kereskedelmi és iparkamarákkal együttműködésben 2014. október 16-án negyedik alkalommal rendezte meg az Európai Vállalkozói Parlament elnevezésű rendezvényt Brüsszelben. A parlamenti képviselők helyén vállalkozók szavazhattak az üzleti szférát érintő olyan aktuális európai uniós kérdésekről, mint a nemzetköziesítés, a szakképzés, a pénzügyek és az energiaügyek. A nagyszabású rendezvényen 45 tagállam több mint 700 vállalkozója gyűlt össze. Magyarországot 19 vállalkozóból álló delegáció képviselte az Európai Parlament plenáris üléstermében, ahol Gaál József, az MKIK alelnöke is felszólalt.

Bemutatkozik a Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda

2014. október 22.

A tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (Tpvt.) rendelkezései értelmében a Gazdasági Versenyhivatal feladatai közé tartozik a versenykultúra és a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának fejlesztése, így a tanácsadó irodák létrehozásának célja a versenyjog és a tudatos fogyasztói döntéshozatal és védelme kérdéseivel kapcsolatba kerülő szervezetek és személyek (fogyasztók) tájékozottságának, versenyjogi ismereteinek és fogyasztói tudatosságának növelése.

Társasházi energetikai pályázat érkezik novemberben

2014. október 17.
Szabó Zsolt, az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára
Szabó Zsolt, az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára

Energetikai pályázat jelenik meg társasházak részére novemberben, melynek keretében energiahatékonysági korszerűsítésre és megújuló energetikai fejlesztésekre lehet majd támogatást igényelni. Ezt Szabó Zsolt, az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára (képünkön) jelentette be október 16-án, csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Fejlesztések a Horváth Rudolf Kft.-ben

2014. október 16.
Horváth Rudolf Intertransport Kft.
Horváth Rudolf Intertransport Kft.

A Horváth Rudolf Intertransport Kft. 86,1 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv „Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése” című pályázati kiírásán. A közel 230 millió forint összköltségű projekt keretében a cég infrastrukturális beruházást, informatikai fejlesztést, valamint eszközbeszerzést valósított meg.

Jogviszony nélkül egészségügyi járulékot kell fizetniük a végzett diákoknak

2014. október 15.

Azoknak a diákoknak a diákigazolványa, akik tanulmányaikat nappali tagozaton a nyáron befejezték, október 31-ig érvényes, ezután még 45 napig, vagyis december 15-ig jogosultak egészségügyi ellátásra. Ha addig nem tudnak elhelyezkedni, illetve más jogcímen sem szereznek jogosultságot egészségügyi ellátásra, december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük.

Kellemetlen meglepetés jön a patikákban - százezreket érint

2014. október 13.

Tegyük fel, hogy január első hetében lebetegszünk, csúnya torokgyulladást kapunk. Elmegyünk a patikába, ahol egészségpénztári kártyánkkal szeretnénk fizetni - de nem engedi a rendszer, hiába van elég pénz rajta. A fenti eset egyáltalán nem lesz ritka 2015-ben, valószínűleg sokan, nagyon sokan kerülnek majd hasonló helyzetbe.

TÁMOGATOTT MESTERKÉPZÉS GYAKORLATI KÉPZŐHELYEK OKTATÓI RÉSZÉRE

2014. október 10.

A „Dolgozva Tanulj!” című TÁMOP 2.3.4.B-13/1 pályázat keretében a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 85 fő támogatott mesterképzésére és vizsgáztatására kapott lehetőséget.

 

A pályázat fő célja, hogy támogassa a gyakorlati képzőhelyek jogszabályi megfelelését. A 2011. évi szakképzési törvény 92. § (17) értelmében ugyanis a gyakorlati képzést folytató szervezetnél gyakorlati oktatóként 2015. szeptember 1. után csak olyan személy alkalmazható, aki mestervizsgával rendelkezik.

Üzleti fórumok Dubrovnikban

2014. október 9.

Novemberben regionális energiapolitikai konferencia és regionális agráripari és kiskereskedelmi konferencia kerül megrendezésre, Dubrovnikban. 

Országos átlag felett bővült a Heves megyei építőipar

2014. október 9.

Júliusban az építőipar termelése országosan 17,5 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál. Az Észak-Magyarország régióban ennél nagyobb arányban, ötödével bővült az építőipari termelés, ami megközelítette a kilencmilliárd forintot.

Horvát üzleti programok: Energiapolitikai konferencia; Agráripari és kiskereskedelmi konferencia

2014. október 8.

Magyarország zágrábi nagykövetségének kérésére ezúton szeretnénk felívni szíves figyelmüket két, Dubrovniki fórumra:

1. Oil and Gas Arena 2014 (regionális energiapolitikai konferencia)

Időpont: 2014. november 9-11.

2. 5th FMCG, Retail & Agribusiness Arena 2014 (regionális agráripari és kiskereskedelmi konferencia)

Időpont: 2014. november 16-18.

 

Fogyasztóvédelmi előadás

2014. október 7.
dr. Tóth Ágnes Heves Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársa
dr. Tóth Ágnes Heves Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársa

Megrendezésre került a „Mire Figyel a hatóság?” című  rendezvénysorozat soron következő előadása melynek keretében megismerhették a vállalkozások a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központot illetve az új PTK-nak való megfelelés forgalmazókra vonatkozó szabályai.

Mátra Pont lesz a Nádasfedelesben

2014. október 7.

Mátra Pont néven éled újjá a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola nádfedelesként ismert épülete. A pályázati forrásból megvalósuló beruházás, egyedülálló módon gyűjtötte össze a környék szálláshelykínálatát, helyi termékeit és hagyományőrző csoportjait. A létesítménnyel, amely 70 település számára nyújt bemutatkozási lehetőséget, a Mátra turisztikai vonzerejét szeretnék növelni.

A Sanamöbel Kft. üzleti ajánlata: Csőlézer szabad kapacitásának kiajánlása

2014. október 6.

Csőlézer gép típusa: TRUMPF TruLaser Tube 7000 (T03). Megmunkálható profilok: cső, zártszelvény, oválcső, szögacél, lapos acél. A Trumpf GmbH által gyártott lézermegmunkáló gép jelenleg a legkorszerűbb. Európában a második legyártott gépet a Sanamöbel Kft-nél telepítették. Az alábbi linkre kattintva egy bemutató filmet talál a gép működéséről: https://www.youtube.com/watch?v=_QIzrBqvQg0

Küldje el megmunkálásra kiadandó dokumentációját, melyre szívesen adnak ajánlatot, akár teljes alkatrészgyártásra is, melyhez további lakatos felületkezelő (szemcseszórás, elektrosztatikus festés, csomagolás) munkák párosulnak.

INDUL AZ MKIK GVI 2014. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2014. október 2.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Pályaválasztási vetélkedő Gyöngyösön

2014. október 21.

A  Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs programja keretében 2014. október 20-án  pályaválasztási vetélkedőt szervezett Gyöngyösön, melynek a Kékes Étterem különterme adott otthont.

Módosított beadási határidő az Ablak - és kazáncsere pályázaton

2014. október 20.

Hatalmas az érdeklődés az ingyenes ablak- és kazáncsere iránt, így a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) mindkét pályázatnál módosított a beadási határidőkön. A szaktárca szeptember 22-én az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramot.

Építőipari közbeszerzési pályázati kiírás

2014. október 20.

A HKIK szeretné tájékozatni az építőipar területén tevékenykedő vállalkozásokat, a Heves megyét érintő aktuális építőipari közbeszerzési pályázati lehetőségekről. Jelenleg három pályázat került kiírásra Heves megyét érintően.

Megjelentek az első Széchenyi 2020 pályázatok

2014. október 17.

2014. október 10-én délután a Miniszterelnökség közzétette az első Széchenyi 2020 pályázati kiírásokat. Ezek a 2014 és 2020 közötti fejlesztési ciklus első Uniós pályázatai, az igazi dömping azonban januárra várható. Brüsszel ugyanis várhatóan az év végéig hagyja jóvá az összes magyar Operatív Programot. A héten kilenc pályázat jelent meg 120 milliárd forintos keretösszeggel, köztük olyan korábbi „sikerprogramokkal”, mint a kkv-k eszközvásárlásának támogatása, a külpiacra lépés segítése, illetve a fiatal, szakképzetlen munkavállalók felzárkóztatása. Magyarország a JP Morgan amerikai óriásbank felmérése szerint az elmúlt egy évben a GDP 5%-ának megfelelő uniós támogatást tudott lehívni, ez a legjobb arány a régióban.

Tavasszal elkezdődhet az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gumigyárának építése

2014. október 15.
Onkar S Kanwar Apollo Tyres Ltd. elnöke és Neeraj Kanwar alelnöke
Onkar S Kanwar Apollo Tyres Ltd. elnöke és Neeraj Kanwar alelnöke

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította az Apollo Tyres Hungary Kft. Gyöngyöshalászon megvalósuló beruházásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket, az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

Kereskedelmi oktatási kabinet átadás

2014. október 14.

2014.10.10-én új kereskedelmi oktatási kabinet átadására került sor a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Szakközépiskola és Szakiskolában.

Építőipari közbeszerzési pályázati kiírás

2014. október 10.

A HKIK szeretné tájékozatni az építőipar területén tevékenykedő vállalkozásokat, a Heves megyét érintő aktuális építőipari közbeszerzési pályázati lehetőségekről.

 

2014 november 10-ig pályázni lehet két Heves megyét érintő közbeszerzésre.

Képzési programok - Napenergia hasznosítás

2014. szeptember 17.

Kisteljesítményű, napenergiával működő villamos erőművek szerelése, beüzemelése, szervizelése”

Az új Felnőttképzési Törvény normái szerint akkreditált képzés.

Helyszín: Wigner Jenő Informatikai Középiskola, Szakiskola és Kollégium (3300 Eger, Rákóczi u. 2.)

Időpont: 2014. október 24-25-26.

 

Találjon üzleti partnerekre Szlovákiában

2014. október 8.
261 cég vett részt 2013-ban az expon
261 cég vett részt 2013-ban az expon

A Szlovák Befektetési és Kereskedelmi Fejlesztési Ügynökség 2014. november 13-án, Pozsonyban Export Fórumot szervez. A program a kis és közepes vállalkozások számára kínál egyedülálló lehetőséget, hogy megtalálják a nekik illő üzleti alkalmakat külföldön és segít nekik behatolni a világpiacra.

INDULNAK AZ UNIÓS PÁLYÁZATOK

2014. október 8.

A Nemzetgazdasági Minisztérium október második hetében 5 új pályázat kiírását tervezi 58 milliárd forint értékben abból a kilencből, amellyel 2014-2020-as uniós költségvetési ciklus első 120 milliárd forintos kerete megindul - jelentette be október 3-ai, pénteki sajtótájékoztatóján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Osztrák-Magyar Kereskedelmi Kooperációs Találkozó

2014. október 7.

Az osztrák vállalatok magyarországi piaci kapcsolataik kiépítése céljából hazai FORGALMAZÓ-EGYÜTTMŰKÖDŐ (bizonyos termékek esetében telepítő) PARTNEREKET keresnek termékeik hazai képviseletére többek között az építőipar területéről. A program kiváló üzleti lehetőség az építőipari vállalkozásoknak (képünkön Papp István ügyvezető, Nívóber Kft.). Cikkünk végén megtalálható  a magyarországi partnert kereső osztrák cégek listája. Munkavégzés helye: Magyarország. Jelentkezési határidő: 2014. október 17. Személyes tárgyalások ideje: 2014. november 4.

 

TÉRÍTÉSMENTES 60 ÓRÁS MÓDSZERTANI FELKÉSZÍTÉS GYAKORLATI OKTATÓK RÉSZÉRE

2014. szeptember 15.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 60 órás módszertani felkészítést szervez a TÁMOP-2.3.4.B-13/1-2013-0001 számú, „Dolgozva tanulj!” című projekt keretében a képzőhelyek gyakorlati oktatói részére.

 

A képzés TÉRÍTÉSMENTES!

Heves megyei hegesztő az élvonalban a szakmák Európa-bajnokságán

2014. október 6.

Húsz érmet nyert Magyarország a szakmák, a Lille-ben rendezett EuroSkills versenyen - derült ki a vasárnap rendezett záróünnepségen. Heves megye tekintetében a Mátra Hegesztéstechnikai és Szakképzési Kft. immár harmadik alkalommal mérettette meg magát sikeresen. Benus Ferenc ügyvezető igazgató tanítványa Szőke Péter hegesztő az előkelő hetedik helyen végzett az európai mezőnyben.

Elkészült a Heves megye gazdaságát bemutató film

2014. október 3.

Szeptember 27-én az Egri Várban került hivatalosan is bemutatásra a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által készített Heves megye gazdaságát bemutató imázs film.

Kézműves értékeink, értékes kézműveseink díjátadó

2014. október 2.
Díjazottak balról jobbra: Katrics Krisztina, Erdélyi Boglárka, Győrinéi Szécsényi Mária, Fehér Jánosné, Szontaghné Demeter Ágens, Kuczik Anita, Varróg Gabi. Díjátadók: Herman István kézműipari alelnök, Dr. Bánhidy Péter elnök
Díjazottak balról jobbra: Katrics Krisztina, Erdélyi Boglárka, Győrinéi Szécsényi Mária, Fehér Jánosné, Szontaghné Demeter Ágens, Kuczik Anita, Varróg Gabi. Díjátadók: Herman István kézműipari alelnök, Dr. Bánhidy Péter elnök

Szeptember 27-én az Egri Várban került sor a HKIK által meghirdetett Kézműves értékeink értékes kézműveseink pályázat díjátadójára.  A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműves értékeink, értékes kézműveseink címmel pályázatot hirdetett meg a megyénkben élő és alkotó kézművesek, népművészek, népi iparművészek, mesterek által hordozott hagyományok, értékek elismerésére és elismertetésére.