Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 December >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
1112131415
16
17
18192021222324
25262728293031

A gyakorlati képzőhelyek ellenőrzésének szakmai tapasztalatai Heves megyében (1. rész)

2017. december 13.
Juhász Péter, ügyvezető, J.P. 98 Fűtéstechnika Kft.
Juhász Péter, ügyvezető, J.P. 98 Fűtéstechnika Kft.

A gyakorlati képzőhelyek ellenőrzése, felügyelete, a szakképzésben részt vevő tanulókkal kapcsolatos adminisztratív és egyéb feladatok a kereskedelmi és iparkamarák feladatkörébe tartoznak. A szakképzés minőségének folyamatos javítása kiemelt céljaink közé tartozik, ezért az elmúlt évben is igyekeztünk ezt a tevékenységet magas színvonalon megvalósítani.

Energia távfelügyelet lehetőségei

2017. december 11.
Keller László ügyvezető, Promtherm Agria Kft.
Keller László ügyvezető, Promtherm Agria Kft.

Biztonságos, magas komfortot nyújtó és takarékos működés: állandó felügyelet, melyet egy folyamatirányító készülék és a köré szerveződött rendszer biztosítja. A távfelügyelet alapja egy folyamatirányító készülék mely tetszőleges számú érzékelőkön keresztül gyűjt információkat a folyamatról, és beavatkozó szerveken (pl. szelepek), berendezéseken keresztül avatkozik be a technológiai folyamatba.

Ösztöndíjas szakmák: Megjelent a 20 Heves megyei hiányszakma listája a 2018/19. tanévre

2017. december 4.

Véglegesítődött a 2018/19. tanévi államilag támogatott szakmai beiskolázási létszámokról és hiányszakmák listája, melyből kiderül melyek azok a szakok , ahol még ösztöndíj is kapható az iskolaidő alatt.   

Meghirdették az innovációs nagydíjat

2017. december 1.

A Magyar Innovációs Szövetség keresi azokat a gazdasági társaságokat, melyek 2017-ben jelentős innovációs tevékenységet folytattak. A díjakra 2018. február 14-ig lehet jelentkezni.

Díjazottak a megyei Príma Gálán

2017. november 29.

November 24-én Gyöngyösön a Mátra Múzeumban került sor az ide megyei Príma-díj Gálára. A VOSZ Heves Megyei Szervezete a Heves Megyei Prima-díjakat és a Heves Megyei Év vállalkozói díjakat is átadott. 

Cégkapu: 2018. január 1-től kötelező

2017. november 27.

A gazdálkodó szervezetek számára 2018. január 1-jétől kötelező a Cégkapu használata.

Modern Gyárak Éjszakája az AVENTICS Hungary üzemében

2017. november 21.

November 17-én, a Modern Gyárak Éjszakáján az AVENTICS Hungary egri üzemébe látogathattak az érdeklődők. A pneumatika szakértői bemutatták megvalósult Ipar 4.0 megoldásaikat a látogatóknak, akik többek között bepillantást nyerhettek a papírmentes gyártásba, gép és ember kommunikációjába, valamint a szerelő robotok világába.

Megváltozott a forgalmi rend a Faiskola utcában

2017. november 17.

A déli iparterület forgalmát jelentősen érintő változás lépett életbe a Faiskola utcában.

Motiváltak a vállalkozó kedvű fiatalokat

2017. november 16.

November 14-15-én az Eszterházy Károly Egyetem kápolnája adott otthont az Y Generáció Vállalkozói Egyesület szervezésében a Fiatal Vállalkozói Napoknak. A programon szakértők és vállalkozók előadásokon és pódiumbeszélgetéseken keresztül segítettek az érdeklődő fiataloknak bemutatni, milyen előnyei és hátrányai vannak egy vállalkozásnak. A programon több száz fiatal jelent meg.

Eladástechnikai tréning

2017. november 13.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara eladástechnikai tréninget szervez a vállalati igények alapján, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait! A részvételt ajánljuk a kereskedelemben dolgozó valamennyi munkatárs részére, akik vásárlókkal, érdeklődőkkel kerülnek kapcsolatba.

Időpont: 2017. november 30. (csütörtök) 1000 – 1500

Helyszín: Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - Eger, Faiskola u. 15.

Fiatal Vállalkozói Napok

2017. november 10.

Az Y Vállalkozói Egyesület november 14-15-én Fiatal Vállalkozói Napokat tart Egerben, ahol neves előadók segítenek eligazodni a vállalkozói lét útvesztőiben. A Fiatal Vállalkozói Napok célja, hogy Egerben is inspirálja és segítse a fiatalokat abban, hogy önálló vállalkozásba fogjanak. 

Képzések és állások a karriernapon

2017. november 8.

Önéletrajzírásról, motivációs levélről, állásinterjún való viselkedésről hallhattak előadást az érdeklődők a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Enyém a Pálya! Állásbörze és Karriernapon. A november 7-én tartott egri eseményen közel 400 látogató vett részt. A tájékoztatók mellett 22 Heves megyei vállalkozás több, mint 1000 állásajánlata közül válogathattak az álláskeresők.

Ingyenes buszjáratok az egri állásbörzére

2017. november 3.

Többségében a feldolgozóipar és a gépipar kínál álláslehetőségeket, de szállodai, pék, faipari és elektronikai iparágak képviselői is kínálnak nyitott pozíciókat a november 7-ei Enyém a Pálya! állásbörze és karriernapon. A rendezvény megyei jellegét erősíti, hogy 21 Heves megyei vállalat kínál munkalehetőséget, Egerből, Gyöngyösről, Hatvanból, Visontáról, Bélapátfalváról, Erdőtelekről és Hevesről is.  A rendezvénynek készült egy honlapja, melyen a látogatók előre tájékozódhatnak a kiállító cégek állásajánlatairól és a vonzó munkakörülményekről.

A 3500-dik mestert avatta a HKIK

2017. október 27.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara október 26-án a Líceum kápolnájában ünnepélyes keretek között tartotta mesteravató ünnepségét, ahol 6 szakmában 48 mestert avatott: szakács, cukrász, pincér, kereskedő, hegesztő és gépi forgácsoló szakmákban.  Az új mesterek avatásán túl első ízben került sor a HKIK-ban a már 30-20-10 éve szakmájukban dolgozó mesterek arany-, ezüst- és bronzkoszorús mestereinek kitüntetésére.  

Őszi tudásdélután

2017. október 18.
dr. Parragh László
dr. Parragh László

A Magyar Jogász Egylet Heves Megyei Szervezete és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara október 12-én tartotta „Őszi tudásdélután” című szakmai rendezvényét, amelynek témája a jog és a gazdaság kapcsolata volt.

Jótállás vagy szavatosság? Mi a különbség?

2017. december 11.

Az ünnepek közeledtével, a kereskedőknél megnő a forgalom, mindenki igyekszik a legmegfelelőbb ajándékot vásárolni szeretteinek, de sajnos ez nem mindig sikerül. Van, hogy a vásárolt termékkel valami gond van. Nem megfelelő a méret, nem működik, hiányos stb. Gyakori problémák, melyekkel a kereskedők főleg az ünnepek után „tömegével” találkoznak.
A következőkben igyekeztünk összegyűjteni azon fogalmakat és jelentésüket, melyek ezekhez a kifogásolt termékekhez kapcsolódhatnak.

Bolt megnyitó és vezetőváltás a Coop Lőrinci Zrt. életében

2017. december 8.

Heves megye legnagyobb COOP hálózata a Coop Lőrinci Zrt. a folyamatos megújulás és fejlődés mellett tette le névjegyét az elmúlt 3 évtized alatt folyamatosan. Ennek jegyében követve a mai vezető kiskereskedelmi technológiai, dizájn trendeket került megújításra a Lőrinci Város központjában található „nagy ABC”. A teljes üzlet rekonstrukciója megtörtént, az eladótér kibővült, és számos a vevők kényelmét és elvárásait kielégítő technológiai újítás került bevezetésre. Ennek hivatalos átadójára 2017. december 7-én került sor.

Karácsonykor is ellenőriz a hatóság

2017. december 5.

Ahogy minden évben, az adventi időszak beköszöntével a kisebb-nagyobb településeken, városokban megrendezésre kerülnek a karácsonyi vásárok, melyek kellemes hangulatukkal segítenek ráhangolódni az ünnepekre. A vásárokban árusító vállalkozóknak, vállalkozásoknak, több mindenre kell odafigyelniük, hogy fogyasztóvédelmi szempontból is megfeleljenek a jogszabályi előírásoknak.

Év végéig minden munkavállalónak ki kell adni az idei szabadságot

2017. november 30.

Év végéig minden munkavállalónak ki kell adni az idei szabadságot a törvény szerint, ettől csak néhány esetben lehet eltérni. 

Heves megyei Top 50: egyre erősödő feldolgozóipar

2017. november 29.

Tízedik alkalommal jelent meg a megye gazdasági teljesítményét elemző és a megye nagyvállalkozásait bemutató TOP 50 kiadvány. A november 28-án tartott megjelenés alkalmából rendezett ünnepségen Dr. Bánhidy Péter a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dr. Liptai Kálmán az Eszterházy Károly Egyetem rektora, Dr. Olasz András a NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának folyószámla kezelési és végrehajtási igazgatóhelyettese és Kühne Gábor a Heves Megyei Hírlap főszerkesztője tartott előadást.

Mire figyeljünk online vásárláskor

2017. november 24.

Karácsony közeledtével mindenki igyekszik elkerülni a sorbanállást, és inkább az interneten shoppingol. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság néhány jó tanáccsal igyekszik segíteni az on-line vásárlások sikerességét.

Közgyűlést tartott a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület

2017. november 17.
Nagy Róbert TDM elnök
Nagy Róbert TDM elnök

Gyöngyösön november 15-én megtartották a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület közgyűlését, melyen bemutatásra kerültek az új elnökségi tagok, Babiczki László és Jaros Péter.

A rendezvényen részt vett Horváth László országgyűlési képviselő is, aki a Mátra jelentőségét méltatta, ami fontos turisztikai helyszín, tovább és folyamatosan fejleszthető. A projekteket térségi szinten valósítják meg, nem szigetszerűen. A turisztikai térségek között erős a verseny, ehhez alkalmazkodni szükséges.

Pályaválasztási kiállítás- 2017. november 20. - Eger - 2017. november 23. Hatvan

2017. november 16.

2017. november 20-án Egerben a Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok, 2017. november 23-án Hatvanban az 5. számú Általános Iskola lesz a helyszíne a Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által szervezett nagyszabású, hagyományos pályaválasztási kiállításnak.

A vállalkozók ellenzik a reklámadót

2017. november 15.

E hét hétfőn egyeztető konzultációt tartott a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az Egerben működő kereskedők, vendéglátók, szálláshelyadók érdekeit képviselő több egyesület vezetője, hogy véleményezzék az őket nagymértékben érintő Eger MJV Önkormányzata által alkotott reklámhordozók építményadójáról szóló rendelet-tervezetét.

Több, mint 100 üzleti tárgyalásra került sor a Kamarai Beszállítói Fórumon

2017. november 10.

Kamarai Beszállítói Fórumot rendezett a HKIK november 7-én, ahol a megye hat meghatározó vállalatának beszerzőivel folytathattak tárgyalásokat a résztvevő mintegy 60 cég képviselői. A beszállító-jelöltek az ország minden részéről érkeztek, akik egymással is keresték az együttműködési lehetőségeket.

Az NGM 2018-as évre vonatkozó ellenőrzési terve

2017. november 9.

A terv szerint a munkavédelemi szabályokat kiemelten vizsgálják majd a mezőgazdaságban, a kölcsönzött munkaerő területén, a munkaügyi szabályok betartását pedig mezőgazdasági, erdőgazdálkodási, halászati ágazat, valamint a feldolgozóiparon belül az élelmiszergyártási és italgyártási aláágazatok területén.

Egy jó szakma felér egy diplomával!

2017. november 8.

Akár havi 50.000- 80.000 Ft-ot is kaphatnak a jól tanuló szakgimnáziumban, szakközépiskolában hiányszakmát tanulók 20 szakmában

Duális szakmai képzés: szakmai gyakorlati képzés vállalkozásoknál tanulószerződéssel

A tanulószerződéses duális gyakorlati képzéssel bért és jövendő munkahelyet is kaphatnak a szakképzésben tanuló diákok. 

A jövőben adóköteles lehet az autóáram is

2017. október 31.

Az év végéig elkészül az elektromobilitást szabályozó átfogó törvény tervezete, amely tartalmazza majd azt is, hogy amint áthalad az áram az e-töltőponton, villamosenergia-termékből jogilag üzemanyaggá változik. Néhány helyen már most is kérnek pénzt az elektromos autók töltéséért, de ott az áram árát beszámítják a parkolási díjba. Ez egyelőre megengedett, de később nem lesz rá mód, sőt illegális lesz háztartási hálózatból autót tölteni.

Sikerek a WorldSkills Abu Dhabi 2017 versenyen

2017. október 25.
Zaja Dániel és a sikeres hegesztő csapat
Zaja Dániel és a sikeres hegesztő csapat

Zaja Dániel, a Mátrai Hegesztéstechnikai és Oktatási Kft tanulója kiválósági érmet szerzett. Egy bronzérmet és kilenc kiválósági érmet nyertek a magyar versenyzők a fiatal szakmunkások világversenyén, a WorldSkills-en Abu-Dhabiban, ahol 51 szakmában mintegy 60 ország 1300 versenyzője indult.

Megújul a választottbíróság

2017. október 11.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) mellett működő Választottbíróság megújulásának szervezeti és jogi elemeit bemutató szakmai konferenciát rendezett október 10-én Budapesten.