Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
1415161718
19
20
21222324252627
28293031   

Nobel-díjas előadó Egerben az üzleti élet legnagyobb éves konferenciáján

2017. augusztus 16.
Csontos Sándor
Csontos Sándor

A Nobel-díjas közgazdász Thomas J. Sargent, a regionális vállalkozások elméletének egyik úttörőjének és Matolcsy György jegybankelnök nyitóelőadásával kezdődik a Magyar Közgazdasági Társaság 55. Közgazdász Vándorgyűlése, melyet szeptember 7. és 9. között rendeznek Egerben.

Google Digitális Workshop - Gyöngyös 2017. augusztus 17. 10 óra

2017. augusztus 14.
Valu Róbert, Google Magyarország
Valu Róbert, Google Magyarország

A Google workshop nagysikerő egri rendezvényét követően a sorozat következő, gyöngyösi állomására ezúton tisztelettel meghívjuk Önöket, ahol az alábbi témákról tájékozódhatnak: 

  • Milyen lehetőségeket rejt az internet a vállalkozások részére
  • Hogyan lehet profitot termelni a weben
  • Digitális marketingstratégia kialakítása a Google Magyarország tolmácsolásában

Hőségriadó

2017. augusztus 2.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztályának közleménye: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. augusztus 1. (kedd) 00:00 órától 2017. augusztus 4. (péntek) 24:00 óráig III. fokú hőségriasztást (hőségriadó) adott ki az ország egész területére vonatkozóan.

Díjazzuk a digitális módszereidet!

2017. augusztus 2.

A Tempusz Közalapítvány július 10. és augusztus 20. között várja a Digitális Módszertárba ap edagógusok, tanári csoportok, szakmai munkaközösségek, illetve pedagógusképzésben részt vevő hallgatók újszerű és kreatív módszertani ötleteit. A leginnovatívabb ötletek feltöltői díjazásban is részesülnek.

Munkahelyteremtő program akár eszközbeszerzéssel is

2017. július 31.

Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek. A központi program segítségével a kkv-k többek között új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják.

Közvetlenül a céggel kommunikál a cégkapu

2017. július 31.

Minden gazdálkodó szervezetnek regisztrálnia kell a cégkapuba augusztus 30-ig. A rendszer most még tesztelés alatt van, de 2018-tól kötelező lesz a cégkapu - jegyzékbe történő nyilvántartásba vétel.

Programajánló

2017. július 28.

Ezen a hétvégén is színes kulturális, zenei, gasztronómai programok várják az érdeklődőket Egerben és környékén.

Vállalati kapcsolatokról tájékoztatott a kamara a ponthatárok kihirdetése előtt

2017. július 27.

2017. július 26-án este hirdették ki a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Az eseményhez kapcsolódóan Egerben is egy belvárosi szórakozóhelyen várták a leendő hallgatók, hogy kiderüljön, sikerült-e bejutniuk a kiszemelt intézménybe. A rendezvényen a HKIK tájékoztatta a fiatalokat a vállalati kapcsolatokról, duális képzésről és egyéb karrierlehetőségekről.

Vendéglátósok véleményei a tervezett intézkedésekről

2017. július 24.

A bérminimum, az Áfa változás, és a szervízdíj kérdése kizárólag összehangolt módosításokkal vezethet eredményre a vendéglátásban - hangzott el július 20- án a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett szakmai műhelymunkán, melyen a vendéglátó vállalkozások képviselői széles vertikuma képviseltette magát. 

A Heves Megyei Vízmű Zrt.-nél is díjmentesség az ivóvíz és a szennyvíz bekötésénél

2017. július 18.

2017. július 1-jével a 2017. évi LVII. törvény jogerőre emelkedésével a Heves Megyei Vízmű Zrt-nél is térítésmentessé vált a legfeljebb 32 milliméter átmérőjű ivóvízvezeték és a legfeljebb 160 milliméter átmérőjű szennyvízvezeték új bekötésénél az igénybejelentés elbírálása, a terv, valamint az adategyeztetés, a vízmérőóra és annak felszerelése, illetve a nyomáspróba. 

A minimális építőipari rezsióradíj 2017. évi mértéke

2017. július 13.

Kihirdették az építőipari rezsióradíj 2017. évi legkisebb mértékét (Magyar Közlöny 2017/82. sz.) Az építőipari rezsióradíj legkisebb mértéke nettó 2870 Ft/óra összegre emelkedett - ugyanakkor a gyakorlatban ennél magasabb óradíjakat alkalmaznak a vállalkozások.

Elkezdődhet az építkezés: ZF alapkőletétel

2017. július 10.
Őszi Csilla
Őszi Csilla

Pénteken délben ünnepélyes keretet között helyezték el a ZF Hungária Kft. új gyártócsarnokának alapkövét kormányzati vezetők, megyei és városi tisztségviselők részvételével. Az egri déli iparterületen elhelyezkedő 40 ezer négyzetméter alapterületű üzem jövő júliusra készül el, 770 embernek ad majd munkát. 

Példaértékű hiányosságokkal szemléltet honlapján a NAV

2017. július 7.

Tudjon róla! Segíthet címmel új rovatot indított honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Itt minden hónapban közzéteszik azokat az eseteket, ahol az ellenőrzéseknél hibákat tapasztaltak, és amelyek segíthetnek a vállalkozásoknak a szabályok betartásában. 

Régi kézműves mesterségek kiállítása

2017. július 6.
Galyó Béla
Galyó Béla

2017. július 6-án ünnepélyes keretek között nyílt meg a kézművesség történet bemutató kiállítás Egerben a Hadnagy utca 6 szám alatt felújított Kamaraházban. Az ünnepségen Herman István a HKIK volt kézműipari alelnöke mondott köszöntő beszédet.

"Virágos Egerért" Verseny 2017.

2017. július 5.
A SZépítésZ Kft. telephelye
A SZépítésZ Kft. telephelye

Városunkban először 1992 évben került kiírásra a „Virágos Egerért Szép Környezetért” Verseny. 

 A Polgármesteri Hivatal mellett továbbra is több kiíró szervezet támogatja a verseny megrendezését, így az Egyesület Eger Idegenforgalmáért, az Eger Magánszálláshelyeinek Egyesülete, az Eger Város Környezeti Kultúrájáért Alapítvány, az Egri Városszépítő Egyesület, a Heves Megyei Vízmű Zrt. és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Mindenkinek legyen egy ünnepi magyar viselete

2017. augusztus 14.

„Mindenkinek legyen egy ünnepi magyar viselete” címmel indít országos mozgalmat a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A mozgalom megálmodója a HKIK kézműipari alelnök asszonya, Katrics Krisztina, az Örökség Alkotóműhely szellemi vezetője, a magyar népművészet örök rajongója.

Szennyvíz gerincvezeték cserét az új ZF beruházás alatt

2017. augusztus 11.
Sasvári Szilárd
Sasvári Szilárd

Javában zajlik a ZF Hungária Kft csaknem 800 új egri munkahelyet teremtő beruházásának előkészítése Eger déli iparterületén. A sajtónyilvános alapkőletétel júliusban megtörtént, ám már jóval ezt megelőzően elindult a munka, hiszen Eger Önkormányzata vállalta, hogy megteremti a nagyvállalati fejlesztés infrastrukturális feltételeit. . A Heves Megyei Vízmű Zrt. a legmodernebb technológiát és alapanyagokat alkalmazta a szennyvíz gerincvezeték cseréjénél.

Nevezzen a Év Családbarát Vállalata díjért

2017. augusztus 3.

Már javában zajlik a pályázás az Év Családbarát Vállalata díjért. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén ötödik alkalommal hirdette meg a pályázatot, amellyel a munka-magánélet egyensúlyának fontosságára hívja fel a figyelmet. Szeptember 18-ig lehet pályázni az Év Családbarát Vállalata díjért.

Lépj a piacra: képzés és tőkejuttatás kezdő vállalkozóknak

2017. augusztus 1.

Az OFA Nonprofit Kft. pályázatot hirdet új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező fiatalok felkészítése és támogatása saját vállalkozásuk indítására. A projekt maximális elszámolható összköltsége 2.400.000 Ft.

Iskolázottság és várható élettartam

2017. július 31.

Az iskolázottság számos egyéni és társadalmi előnnyel jár, melyek közül a kutatásokban a munkaerőpiaci előnyök (magasabb foglalkoztatottság és magasabb bérek) a leghangsúlyosabbak - derült ki a GVI legújabb elemzéséből. A képzettség szintje ugyanakkor összefüggést mutat a várható élettartammal, az egyéni egészségi állapottal, az elégedettséggel, a társas kapcsolatok minőségével, a társadalmi és intézményi bizalommal és a politikai részvétellel is, társadalmi szinten pedig hozzájárul a gazdasági fejlődéshez, a hatékonyabb újraelosztáshoz és a társadalmi struktúrák stabilitásához. 

Jelzőlámpás lesz a Sas-Kertész-Kistályai kereszteződés

2017. július 28.

Július 26-án a HKIK székházában mutatták be a Sas út – Kertész út – Kistályai út kereszteződés átalakítására vonatkozó terveket elsősorban az érintett vállalkozások számára. Elhangzott, talán már jövő tavaszra elkészülhet a problémás kereszteződés, mely jelzőlámával, kerékpárúttal, járdaszigettel és kedvezőbb kanyarívekkel gyarapodik.

Több állami forrás az étel- és italautomatákra

2017. július 28.

A múlt hét szerdai kormányhatározat alapján, további legfeljebb 1,44 milliárd forint forrás került jóváhagyásra az élelmiszer-automaták felügyeleti egységgel történő ellátásához nyújtandó támogatáshoz.

Kiemelkedő forgalom az Utcazenészek versenyén

2017. július 26.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara immár második éve szponzorálja az Utcazenészek Versenye Egerben zenei és gasztronómiai rendezvényt a nagy létszámú vállalkozói kör érdekében. A támogatás egy részeként pénzjutalomban részesíti a legtöbb Like érmét forgalmazó kereskedelmi és vendéglátó egységet. Idén is a Frankó Papír és a Főtér Café vihette haza a HKIK díját.

Megjelent a 20 Heves megyei hiányszakma listája és a szakmánkénti beiskolázási keretszámok

2017. július 21.

A Magyar Közlöny 2017. július 11-én megjelent 114. számában kihirdetett Korm. rendeletben a HMFKB által korábban megfogalmazott javaslatok érvényesülnek, mely előnyösen érinti a megyei szakképzés beiskolázási létszámok és szakképző intézmények működését egyaránt.

Vállalkozz digitálisan: Videó tartalmak a gyorsabb megértésért

2017. július 14.

A Modern Vállalkozások Programja egy újabb programelemmel bővült.  IKT témákat széles körben áttekintő, minden vállalati informatikai területet érintő, ismeretbővítő tartalmakat feldolgozó rövid videókkal segítik a vállalkozások digitális fejlődését. Ezek a tájékoztató videóanyagok röviden és közérthetően foglalják össze a legfontosabb tudnivalókat a vállalkozások számára.

300 milliárd vidéki szállások fejlesztésére

2017. július 12.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében, a vissza nem térítendő forrásokra épülő Kisfaludy Szállásfejlesztési Konstrukcióra 2017. szeptember 1-jétől lehet majd benyújtani a támogatási igényeket.  Az új támogatási konstrukciót az MTÜ július 3-ától a hónap végégig társadalmi egyeztetésre bocsájtja és széleskörű szakmai konzultáció során kívánja véglegesíteni. A fejlesztési források igénylésére pedig már szeptember elsejétől lehetőségük lesz a szállodák és panziók tulajdonosainak.

Tehergépkocsi - vezető képzés indul!

2017. július 10.
.
.

Szeptembertől Egerben is indul az állami szakképzési normatívával finanszírozott OKJ szerinti Tehergépkocsi - vezető képzés felnőttoktatásban.

Fafaragó szakmai tábor - újabb üteme készült el az Aldebrői Történelmi Emlékparknak

2017. július 7.
Történelmi Emlékpark Aldebrő
Történelmi Emlékpark Aldebrő

2017. június 24-étől egy héten át ismét véstek, kopácsoltak, ácsoltak a fafaragók Aldebrőn. A HKIK, Aldebrő Község Önkormányzata és a Heves Megyei Népművészeti Egyesület közös projekt keretében valósít meg egy Történelmi Emlékparkot Aldebrőn fafaragó tábor keretében, amely a szakmai fejlesztésen, továbbképzésen túl pályaorientációs célokat is szolgál.

Növekedett a tanulók után elszámolható alapnormatíva összege

2017. július 6.

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2017. június 29-én hatályba lépett módosítás értelmében, a gyakorlati képzőhelyként tanulót foglalkoztató vállalkozások január 1-jétől visszamenőlegesen 480 000 forint alapnormatívára jogosultak a tanulóik után.

Szakmák Sztárjai Napközis tábor 2017.

2017. július 5.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs programsorozatán belül 2017. évben immár ötödször rendezte meg felső tagozatos általános iskolás diákok számára napközis Szakmák Sztárjai elnevezésű táborát, idén ismét Sástó volt a helyszín. Célunk a táborban részt vevő tanulókkal minél több szakma megismertetése, kipróbálása.A táborba a HKIK tagvállalatainak, dolgozóinak a gyermekei vettek részt, ezzel is segítve a nyári szünidő tartalmas eltöltését.