5 természetes táp a szobanövényeink számára konyhai hulladékból

Ha azt szeretnénk, hogy szobanövényeink szépek, egészségesek legyenek egész évben, és gyakrabban virágozzanak, akkor nem árt, ha néha egy kevés táppal is ápoljuk őket. Használjuk az alábbi természetes tápok valamelyikét, így a növényeket a betegségektől is könnyedén megszabadíthatjuk:

 

1. Kávézacc – a legjobb természetes táp lehet a szobanövényeink számára. Ha lefőztünk egy adag kávét, a zaccot ne dobjuk ki a szemétbe, hanem inkább osszuk el kisebb adagokba a szobanövényeinken, keverjük bele a földjükbe.

2. Krumpli főzőleve – miután megfőztük a krumplit, ne öntsük el a főzővizét, várjuk meg míg teljesen kihűl, majd öntözzük meg vele a virágokat. A keményítő fontos a növények számára, miután a gyökéren keresztül felszívták, elraktározzák az ínségesebb időkre.

3. Akvárium vize – az akváriumban található víz olyan tápanyagokat tartalmaz, melyek jót tesznek a növények fejlődésének. A természetes trágyát leginkább március és június között ajánlott használni. Ne alkalmazzuk túl gyakran ezt a módszert, különben pont az ellenkezőjét érhetjük el vele.

4. Magvak, gabonák öblítőleve – a rizst, hajdinát, kölest, babot stb. használat előtt le szoktuk mosni. Az áztató vagy öblítő vizet soha ne dobjuk ki, inkább öntözzük meg vele a virágainkat. Ez a lé nagyon gazdag tápanyagokban, kovakövet, vasat, magnéziumot, foszfort is tartalmaz.

5. Hagyma főzet – 2 liter vízben főzzünk 7-8 percen keresztül 50 gramm hagymahéjat. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 3 órán keresztül. Ezután szűrjük le, és öntözzük meg a keletkezett lével a növényeinket.

 

Forrás: Zöld Újság

 

Forrás: zoldujsag.hu