Határtalanul NŐ a tét!

 

Határtalanul NŐ a tét!

 

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Királyhelmeci Gimnázium célként tűzte ki a természettudományos terület népszerűsítését a fiatalok körében. A közös munka egy projektmegvalósítás során teljesedett ki, az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében. Projekt azonosító: FMP-E/1901/4.1/061.

Tapasztalatunk és profilunk némileg eltérő, amely tökéletesen hozzájárul ahhoz, hogy széles spektrumon tudjuk értelmezni a pályaorientációt és a természettudományos oktatást. Komplex módon kívántunk hatást gyakorolni a fiatalokra annak érdekében, hogy minél többen válasszák a STEAM (Science, Technology, Engineering, Art&Craft&Design, Math) területeket. Egyesült erővel kidolgozott pályaorientációs folyamatunk során modern, érdeklődést felkeltő eszközöket használtunk, amellyel forradalmasíthatjuk a pályaismeret átadást, továbbá az érdeklődésre alapozott gyakorlati STEAM oktatást iskolai környezetben.  A projekt során Látványos Online Természettudományos Órákat, LOTTÓ-kat terveztünk és valósítunk meg Heves megyében. Királyhelmecen pedig a tanulók a robotprogramozás nagyszerű világát fedezhetik fel. A fiatalok egyszerre tanulhatnak gyakorlatias fizikát és ismerkedhetnek meg a természettudományi és műszaki terület foglalkozásaival.

Az elmúlt időszak eredményeként 3 ilyen innovatív videó került leforgatásra Heves megyében.

Partnereink voltak:

Sanatmetal Ortopédiai és Traumatológiai Eszközöket Gyártó Kft.

EMERSON AUTOMATION FCP Kft.

MÁTRAMETÁL Fém Csomagolóeszköz Gyártó és Értékesitő Kft.

A videóket IDE kattintva tudja megtekinteni!

Amennyiben Ön is szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez és saját LOTTÓ-t szeretne, kérjük jelezze szándékát Udvari B. Boglárkánál az alábbi email címen: boglarka.b@hkik.hu