Határtalanul NŐ a tét! Pódiumbeszélgetés

 

                                                           

Határtalanul NŐ a tét!

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Királyhelmeci Gimnázium ismételten a természettudományos terület népszerűsítésén dolgozik a fiatalok körében.

A természettudományos területek kiemelt fontossága ellenére nem érdeklődik kellő számú fiatal e pályák iránt, a tendenciák változatlansága mellett komoly munkaerőhiány prognosztizálható a szférában. Összefoglalva STEM területeknek nevezzük a természettudományok, a technológia, a műszaki tudományok és a matematika területét. (angolul: science, technology, engineering, mathematics) Magyarországon a STEM területeken diplomázók aránya csupán 20% ez az adat már önmagában is aggasztó, de további vizsgálat után kiderül, hogy ennek mindössze negyede nő. 

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló FMP-E/1901/4.1/061 projekt során kiemelt figyelmet fordítunk a lányokra.

Olyan Hölgyeket hívtunk beszélgetésre, akik a műszaki területen lettek eredményesek. Kitartásukkal, szorgalmukkal nagyszerű példát mutatnak a következő generáció számára.

Partnereink voltak: 

  • Sanatmetal Ortopédiai és Traumatológiai Eszközöket Gyártó Kft.,
  • EMERSON AUTOMATION FCP Kft.,
  • SBS SZERELŐ JAVÍTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT, 
  • ZF Hungária Ipari és Kereskedelmi Kft.

A videót IDE kattintva tudja megtekinteni.

Amennyiben Ön is szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez kérjük jelezze szándékát Udvari B. Boglárkánál az alábbi email címen: boglarka.b@hkik.hu