Jelentkezzen díjmentes munkaerő-piaci tréningünkre! Megoldás a munkaerő megtartásra

2018.08.07.

A Heves megyei Család és KarrierPONT 2018 őszére három díjmentes munkaerő-piaci tréninget hirdet meg, melyre a megyei vállalatok képviselői, munkavállalói és magánszemélyek jelentkezhetnek.

Célja:

  • Munkáltatók támogatása annak érdekében, hogy a résztvevő vállalati képviselők megismerjék a hatékony családbarát munkáltatói és vezetői működést, a témára vonatkozó aktuális trendeket. 
  • Munkavállalók segítése, hogy a magánélet és munka összeegyeztetése által kiegyensúlyozottabbá váljanak életük minden területén.
  • Magánszemélyek pártfogása, hogy segítséget kapjanak a munkaerőpiacra történő visszalépéshez vagy esetleges karrierváltásához.

 

„VONZÓ MUNKAHELY LESZÜNK!” – TRÉNING MUNKÁLTATÓKNAK

A hazai és nemzetközi kutatások eredményei egy irányba mutatnak: a családbarát munkahelyek sikeresebbek, mint a munka-magánélet összhangját kevésbé támogató szervezetek. És hogy miért? Mert sokszínű és kreatív eszköztárral rendelkeznek a munkaerő megtartására és menedzsmentjére vonatkozóan. A tréning célja, hogy – a családbarát attitűd mellett – ezeket a változatos eszközöket ismertesse meg résztvevőivel.

Képzés hossza: 20 óra (2 nap, 8:30-17:00)
Képzés indul: 2018.09.06 és 2018.09.20 vagy 2018.10.04 és 2018.10.18

 

Akiknek ajánljuk:
•    HR-vezetőknek és -felelősöknek
•    Kommunikációs vezetőknek
•    Kis- és középvállalati ügyvezetőknek, középvezetőknek

Részletek és jelentkezés: IDE KATTINTVA

 

„MUNKA ÉS CSALÁD?” – TRÉNING DOLGOZÓ VAGY DOLGOZNI VÁGYÓ SZÜLŐKNEK

Hogyan lehet folyamatosan nem ketté vagy háromfelé szakadni, eleget tenni a munkahelyi és a családi kötelezettségeknek is? Mindezt úgy, hogy közben mindez nem kötelezettségként, hanem valódi örömként jelenjen meg személyes életterünkben?
A tréning ezekre a kérdésekre ad választ, technikákat és mintákat, nem csak azoknak, akik úgy érzik, hogy van mit tanulni e téren, de azoknak is, akik úgy érzik, jól csinálják ezt a kötéltánc mutatványt! Hiszen a más családi és munkahelyi megoldások, az érdekes, új megközelítések, a rengeteg gyakorlati példa mind a munkahelyi, mind a családi élethez és működéshez hozzáadnak.

Képzés hossza: 20 óra (2 nap, 8:30-17:00)
 

Akiknek ajánljuk:
•    dolgozó vagy dolgozni vágyó kisgyermekes szülőknek
•    azoknak, akik a munkát és a magánéletet a jelenlegi állapotnál eredményesebben szeretnék összehangolni

Részletek és jelentkezés: IDE KATTINTVA

 

„VISSZA A MUNKÁBA!” – TRÉNING MUNKÁBA (VISSZA)TÉRŐKNEK

Milyen munkát lehet vállalni és milyen munkabeosztást egy, kettő vagy akár több gyermek mellett? Hova lettek a személyes kompetenciáink, és egyáltalán mihez is értünk még? Mi lesz a karrierrel, vagy egyáltalán a munkavállalással a gyermek mellett? Hogy oldjuk meg a bölcsődét, kitől kérjünk segítséget, ha beteg a gyerek, és mit ígérjünk, mit mondhatunk egy munkáltatónak, ha megkérdezi, hogy hogyan számíthat ránk?
A tréning ezekre a kérdésekre ad választ és megoldásokat, technikákat, nem csak azoknak, akik a szülés és az otthon töltött időszak után vissza szeretnének menni dolgozni, de azoknak is, akik betegség, munkanélküliség vagy egyéb okok, például egy hozzátartozó ápolása miatt hosszabb időre kiestek a munkaerőpiacról.

Képzés hossza: 20 óra (2 nap, 8:30-17:00)
 

Akiknek ajánljuk:
•    a munkába visszatérés előtt álló, kisgyermekes szülőknek
•    a munkaerő-piacról hosszabb időre kiesőknek
•    álláskeresőknek vagy munkahelyváltóknak

 

Részletek és jelentkezés: IDE KATTINTVA

 

A tréningek helyszíne Heves megye, mely előzetes egyeztetés alapján, akár az Ön vállalata is lehet!

 

Amit a szakmai előadókról, trénerekről érdemes tudni: Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. Szervezetfejlesztési csoportja mintegy 8 éve foglalkozik innovatív foglalkoztatási programokkal, ezzel a gazdasági fejlődést munkaerő-piaci oldalról támogatva. Eredményeink: 120 munkaerő-felmérés és fejlesztési terv, 820 cég teljes humán diagnózis, 350 kisgyermekes szülő munkaerő-paci reintegrációja, 320 cégnél foglalkoztatási innováció bevezetése, 13 cégnél vállalati kultúra tanácsadás szakmai konferenciasorozat, innovatív foglalkoztatási modellek kidolgozása

 

Felnőttképzési engedélyszám: E-001784/2018

 

Nagy Kata

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
Titkárságvezető
Cím: 
Eger, Faiskola út 15.
Telefonszám: 
+ (36) (36) 429 - 612;429 - 613; 429 - 614 / 101
+ (36) (30) 456-2181
E-mail cím: 
kata.nagy@hkik.hu