Kettős tanterem avató és szentelő Gyöngyösön

2019.09.09.

Vállalati felajánlásoknak köszönhetően szeptember elején két új tanterem szépült meg a Vak Bottyán János Katolikus, Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégiumban. A gyöngyösi VAMAV Kft., valamint a Hyginett Kft. is vállalta, hogy 1-1 tantermet felújítanak, korszerűsítenek az iskolában a nyári időszakban mintegy 8 millió forintból. 

 

Egy évvel korábban, 2018 szeptemberében a Linamar – Seissenschmidt Kft. vezetése, Mészáros Csaba és Kuruc Márta avatta fel a cégük finanszírozásában felújított gépész tantermet, mely jó hagyományt és követendő példát teremett, hiszen az idei tanévkezdéskor már két vállalat is csatlakozott a korábbi kezdeményezéshez. 

 

Az elektronikai tanterem korszerűsítését a higiénés termékeket gyártó cég gyöngyösi gyára, a gépészeti tanterem felújítását a vasúti felépítményeket gyártó kft. finanszírozta.

 

A nyári szünetben az iskola épületének felújítására, korszerűsítésére mintegy 50 millió forintot költött a fenntartó és két gyöngyösi cég közösen. 

A felajánlásoknak köszönhetően tantermet kifestették, klímaberendezéssel, új bútorokkal, digitális táblával, kivetítővel szerelték fel. 

 

A két cég arra törekszik, hogy hozzájáruljon az iskola jó hírnevéhez, valamint hogy az intézmény a legtehetségesebb tanulókat kínálja a munkaerő piac számára. Szeretnék, hogy a diákok a térség első számú munkaadójaként tekintsenek a finanszírozó vállalatokra és tanulmányaik befejeztével náluk helyezkedjenek el. 

 

A vasúti felépítményeket gyártó cég régóta az iskola támogatója, sokan végeztek ebben az intézményben jelenlegi dolgozóik közül.

 

Az intézményben a 2019/2020-a tanévet közel 700 diák kezdte meg. A tanévnyitó egy iskola életének fontos eseménye, ez a mostani a szokottnál különlegesebb és örömtelibb volt a megújult tantermek átadásával. 
A két újjá varázsolt tanteremben XXI. századi körülményeket teremtettek a támogatók – mondta az átadáson az iskola igazgatója.

 

 

A HKIK-t Benedek Zsolt ipari alelnök képviselte az eseményen, a VAMAV Kft-t Dr. Joó Ervin és a Hyginett Kft-t Julien Doussot.