Küldöttgyűlés

2020.07.30.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2020.07.30-án megtartotta XXXVII. Küldöttgyűlését. A küldöttgyűlés megemlékezett a közelmúltban elhunyt Nagy Leventéről a HKIK korábbi elnökéről, elfogadta az előző év beszámolóját és megszavazta az idei év terveit. 

 

Nagy Levente 2000 és 2003 között töltötte be a HKIK elnöki posztját. Ezt követően vállalatvezetési tapasztalataival, kiterjedt kapcsolatrendszerével a közelmúltig aktívan közreműködött a HKIK eredményes gazdaságfejlesztési tevékenységében. Kiemelt szívügyeként kezelte az innovációt, a gazdaság és a felsőoktatás kapcsolatának fejlesztését. 
Villamosmérnöki diplomával a kezében a Műszeripari Kutató Intézetnél helyezkedett el, mely fontos állomás volt az életében, itt kutató-fejlesztő mérnökként alkotott.
Később a VILATI Rt. – nél dolgozott, melyet igazgatóként a rendszerváltás utáni években is sikerült eredményesen vezetni.
1994-től a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alapító tagjaként kezdeményező szerepet vállalt a kamara létrehozásában. 2000-ben elnökké választották
Neki köszönhető az Eszterházy Károly Egyetem és a Heves megyei vállalkozások szoros együttműködése.
Évekig vezette az Eszterházy Károly Főiskola Gazdasági Tanácsát, címzetes Főiskolai tanárként folyamatos volt oktatói munkája. 
 Kamarai szakmai tevékenységében kiemelkedő, hogy a hosszú éveken keresztül volt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja és a MKIK Gazdaság‐  és Vállalkozáselemzési Intézet felügyelő  bizottságának a tagja. 
A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2009. évi gazdasági évnyitóján Heves Megye Gazdaságáért Díjban részesítette. 
Az innováció, a tudományos munka, a jövő építése egész életére jellemző volt.  Szakmai és emberi kvalitásai sokak számára példaként szolgáltak, ismerősei úgy jellemezték: egy „igazi úriember”.
A HKIK elnöksége, vállalkozói közössége, munkaszervezete őszinte részvétét fejezi ki családja, hozzátartozói számára.

 

A Küldöttgyűlés vendége volt Máté Krisztina a „Cápák között” üzleti show műsor producere. Előadásának témája a vállalkozások valós értékei a 21. században, melyek kifejezetten fontosak ebben a bizonytalan időszakban.

 

A Küldöttgyűlés jóváhagyta a kamara 2019. évi éves beszámolóját és elfogadta a 2019. évi költségvetés teljesüléséről szóló előterjesztést. A legfőbb döntéshozó testület tárgyalta a 2020. évi költségvetési tervezetet, mely már figyelembe vette a gazdasági visszaesés okozta hatásokat. A testület egyhangú szavazatával fogadta el a javasolt szakmai programot és a hozzá tartozó költségvetési előirányzatot. 

A küldöttgyűlés 2016-2020 közötti testületi ciklus lezárásaként elfogadta a 2020. évi kamarai választások előkészítését szolgáló választási szabályzatot, menetrendet, bizottságok összetételére vonatkozó előterjesztéseket. 

Az ülés zárásaként a kamara alapító tagjaként elismerő oklevelet vehetett át a Tűzkév Kft. igazgatója Marosvölgyi György a testület tagjaként elköltött 25 év emlékére.