Májusban folytatódik a konvektorcsere-program

2019.04.17.

Folytatódik az Otthon melege program konvektorcsere alprogramja, amelynek keretösszege 2 milliárd forint lesz, az érdeklődők pályázataikat országosan május 20-tól küldhetik be.

 

A támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 60 százaléka, tehát akár 750 000 forint is lehet. Az alprogramban nem csak a konvektorok cseréjére, hanem már a teljes fűtési rendszer korszerűsítésére is lehet pályázni.

A pályázat részletes leírása már elérhető, az érdeklődők minél előbb tanulmányozzák át a dokumentumokat. A pályázati kiírásban megfogalmazott műszaki elvárásoknak megfelelő gázkonvektor készülékekre darabonként 60 százalékos támogatás mellett bruttó 96 ezer forint támogatás igényelhető. Az újranyitott pályázat a beérkezett lakossági igényekre és szakmai javaslatokra figyelemmel több ponton változik,  egyszerűbbé válnak a feltételek. Például az idén az érvényes bérleti szerződéssel rendelkező, önkormányzati bérlakásban élők is részt vehetnek az alprogramban.

Az Otthon melege programban eddig 300 ezer háztartás korszerűsítésére nyílt lehetőség 36 milliárd forint keretösszegben. 

További információ és a pályázati dokumentumok ITT elérhetőek.