Meg kell újítani a lejáró tachográfkártyákat

2019.06.14.

2019. június 15-e után az EU szabályozása értelmében csak új típusú, úgynevezett második generációs (GEN2) digitális tachográf kártyákat adhatnak ki a hatóságok, de Magyarországon előreláthatólag 2019 szeptemberéig nem tudnak majd GEN2-es kártyákat kibocsátani, ezért a következő 3-4 hónapban lejáró kártyákat 2019. június 15. előtt meg kell újítani.

 

A digitális gépjárművezetői kártyára vonatkozó új európai uniós rendelkezés értelmében 2019. június 15-e után csak új típusú, úgynevezett második generációs (GEN2) digitális tachográf kártyákat adhatnak ki a tagállamok arra illetékes hatóságai.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezetünk kérésére informális úton megerősítette, hogy előreláthatólag 2019 szeptemberéig nem tudnak majd GEN2-es kártyákat kiadni, ezért a következő 3-4 hónapban lejáró kártyákat 2019. június 15. előtt meg kell újítani!
Felhívjuk tehát tagjaink figyelmét, hogy haladéktalanul ellenőrizzék a foglalkoztatott   gépkocsivezetők digitális tachográf kártyáinak érvényességi idejét! 

 

Amennyiben a kártya a június 15-ét követő bő három hónapos időszakon belül jár le, azonnal vegyék fel a kapcsolatot a gépkocsivezetők a kártyák kiállítására jogosult Kormányhivatalok egyikével, és foglaljanak időpontot a lejáró kártyák megújítására!

 

Az időpont foglaláskor feltétlenül tájékoztassák a Kormányhivatalt arról, hogy az említett időszakban lejáró digitális tachográf kártya soron kívüli megújítását kérik annak érdekében, hogy az átmeneti időszakban az érvényes kártya hiánya ne okozzon fennakadást a folyamatos munkavégzésben.

 

MKFE:A digitális tachográfkártyákra vonatkozó új EU-s rendelkezések értelmében 2019. június 15-e után kizárólag új típusú, úgynevezett második generációs (GEN2) digitális tachográf kártyákat adhatnak ki a tagállamok arra illetékes hatóságai. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ugyanakkor jelezte Egyesületünk felé, hogy várhatóan 2019. szeptemberéig nem tudnak majd GEN2-es kártyákat kiadni, ezért a 3 hónapon belül lejáró kártyákat 2019. június 15. előtt meg kell újítani.

Tisztelt Tagjaink! Kérjük, ellenőrizzék a foglalkoztatott gépkocsivezetők digitális tachográfkártyáinak érvényességi idejét, és amennyiben a kártya a június 15-ét követő három hónapos időszakon belül jár le, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot időpont foglalás céljából a gépkocsivezető a kártyák kiállítására jogosult Kormányhivatalok valamelyikével. Kérjük, hogy a gépkocsivezető az időpont foglaláskor tájékoztassa a Kormányhivatalt arról, hogy a fent jelzett időszakban lejáró digitális tachográf kártya megújítását kéri annak érdekében, hogy az átmeneti időszakban se legyen fennakadás a folyamatos munkavégzésben."

 

 

 A kártyacserére illetékes kormányhivatalok elérhetőségei IDE KATTINTVA találhatók.