Mesteravató a kamarában

2019.11.29.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2019.11.27-én Gyöngyösön, a Kékes Étterem Báltermében tartotta Mesteravató Ünnepségét.  A Mesteravatón Ünnepélyes keretek között vehették át mesterleveleiket azok a mesterjelöltek, akik elvégezték a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mesterképzését, és sikeres mestervizsgát tettek. 
 

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a NFA-KA-ITM-4/2018/TK/10 támogatási szerződés keretében 2019-ban autószerelő, pincér, szakács, gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő, és központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő szakmákban indított mesterképzést 25 fő részére. A jelentkezők 180 órás szakmai, pedagógiai és vállalkozási ismeretek képzésen vettek részt. A tanfolyamokat június - október között szerveztük meg.  

Idén először Gyöngyös adott otthon a vendéglátós mesterképzéseknek és vizsgáknak.  A szakács mesterképzés és mestervizsga a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola  Vendéglátó Oktatási Centrumában, míg a pincér mesterképzés és mestervizsga a Kékes Étterem együttműködésével valósult meg. Az autószerelő valamint a gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő, és központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő képzések a korábbi évekhez hasonlóan az Egri Szakképzési Centrum Bornemissza Gergely Szakgimnáziumának kiválóan felszerelt Autós tanszervízében és Épületgépész tanműhelyeiben kerültek lebonyolításra. Ezúton is köszönjük az intézményeknek és a kiváló oktatóknak az együttműködését.  

A mesterjelöltek október hónapban adtak számot tudásukról. A vizsgákhoz önálló felkészüléssel is csatlakoztak vizsgázók, emellett áprilisban fodrász, októberben autóelektronikai műszerész, novemberben hegesztő szakmákban is biztosítottunk vizsgalehetőséget, így az idei évben 41 fő szerzett mesterlevelet. 

 

Autószerelő és Autóelektronikai műszerész mesterek

Autószerelő és Autóelektronikai műszerész mesterek

 

Pincér mesterek

Pincér mesterek

 

Szakács mesterek

Szakács mesterek

 

Gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő mesterek

Gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő mesterek

 

Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő mesterek

Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő mesterek

 

Hegesztő mesterek

Hegesztő mesterek

 

Az ünnepélyes mesteravatással kamaránk szeretné azt kifejezni, hogy a mesteravatás egy olyan ünnep, ahol szeretnénk mind a mester címet kiérdemelteket, mind a szakmák, mesterségek méltó helyét, rangját ünnepelni, és példaként állítani az ifjú nemzedékek és jelen korunk szakemberei számára. 

 

„Jó a Gazdagság, de jobb a Mesterség: mert ha a gazdagság elvész is, megmarad a Mesterség”