"NŐ a tét!" - Fókuszban a lányok az Emersonnál

2019.06.13.

25 pályaválasztás előtt álló hölgy érkezett az Egri Dobó István Gimnáziumból az Aventics Hungary Kft.-hez az Emerson csoport tagjához.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2019.06.12-én együttműködésben szervezett, kifejezetten lányoknak szóló programján egy fiatal mérnöknő angolul mesélte el hogyan választotta ezt a pályát és milyen élményeket szerzett tanulmányai és munkába állása idején.

 

A természettudományos területek kiemelt fontossága ellenére nem érdeklődik kellő számú fiatal e pályák iránt, a tendenciák változatlansága mellett komoly munkaerőhiány prognosztizálható a szférában. Összefoglalva STEM területeknek nevezzük a természettudományok, a technológia, a műszaki tudományok és a matematika területét. (angolul: science, technology, engineering, mathematics) Magyarországon a STEM területeken diplomázók aránya csupán 20% ez az adat már önmagában is aggasztó, de további vizsgálat után kiderül, hogy ennek mindössze negyede nő.

            csajnap.jpg

Ennek okán a fiatal lányokat megcélzó programot valósítottunk meg az Emersonnal együttműködve. A program során a látogatók megtekinthették a gyárat és részt vehettek egy előadáson, amelyet a mérnöknő tartott angolul. Beszélt többek között arról, hogy mi iránt érdeklődött és milyen hatások érték, aminek hatására mérnök lett. Találkozott nehézségekkel ugyan, de semmi nem szegte kedvét és bátorságát. Bíztatta továbbá a lányokat arra, hogy legyenek kíváncsiak és merjenek kitartani az álmaik, érdeklődéseik mellett. 

csajnap2.jpgcsajok_0.jpg

Az előadás angolul történt ezzel is prezentálva, milyen fontos a nyelvtudás a területen, így a fiatalok is kipróbálhatták tudásukat iskolán kívüli környezetben is.

A programmal kapcsolatban további információért keresse kollégánkat!

Bűdi Boglárka

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
duális képzési tanácsadó
Cím: 
Eger, Faiskola út 15.
Telefonszám: 
36/429-612 119-es mellék
(36) (20) 286-4330
E-mail cím: 
boglarka.b@hkik.hu