Tanévnyitó a Hatvani Közösségi Felsőoktatási Központban

2018.09.13.

Immár a 3. tanévet nyitották meg 2018. szeptember 8-án a Hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban. Az ünnepségen a régi és új tanulók mellett részt vett és beszédet mondott Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere, dr. Jakab László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja, Gulyásné dr. Csekő Katalin, a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának dékánja és dr. Markus Hildenbrand, a Robert Bosch Elektronika Gyártó Kft. műszaki gyárigazgatója is. 

Horváth Richárd polgármester köszöntő beszédében elmondta: ma már megtapasztalható, hogy a három éve megfogalmazott célt - miszerint egy egyedülálló és eredményes közös út kezdődjön el a város legnagyobb munkáltatójával és az egyetemekkel együttműködve – maradéktalanul sikerült elérni.  Ez a siker jól bizonyítja azt, hogy ha az önkormányzat összefog a város legnagyobb cégeivel illetve az egyetemekkel, akkor sikeres és valódi eredményeket lehet elérni. A polgármester továbbá hozzátette: Hatvanban nemcsak az oktatás, hanem a folyamatos munkahelyteremtés és a turizmus is kiemelt projekt. Hatvan manapság az ország egyik legnagyobb új munkahelyteremtő települése. 
Dr. Jakab László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja hangsúlyozta, hogy Hatvanban a többi hasonló vidéki intézménnyel ellentétben egyedülállóan sikeresen működik az oktatási központ – köszönhető ez a Robert Bosch Elektronika Gyártó Kft.-nek, illetve a hatvani önkormányzatnak. Közismert a mérnökhiány hazánkban, így külön öröm, hogy Hatvanban sikerül hatékony mérnökképzést működtetni úgy, hogy közben a hallgatók főállásban tudnak dolgozni és egyben nappali tagozaton végzik a tanulmányaikat.
Gulyásné dr. Csekő Katalin, a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának dékánja az évnyitón bejelentette: Hatvan város támogatásával és a Robert Bosch Elektronikai Kft. szakmai és pénzügyi támogatásával 2019 februárjában egy különleges tanműhely, az úgynevezett Smart Shop Floor, egy virtuális labor jön létre a hatvani felsőoktatási központban. Ebben a laborban azokat a kreatív ötleteket lehet majd megvalósítani, amit a hallgatók innovatív módon akarnak létrehozni – ez a beruházás is nagyban emeli a hatvani felsőoktatás színvonalát.
Az ünnepségen tartott beszédében dr. Markus Hildenbrand, a Robert Bosch Elektronika Gyártó Kft. műszaki gyárigazgatója is a vállalat véleményét közvetítette, miszerint a gazdasági növekedéshez olyan rugalmas képzési rendszer szükséges, amely képes gyors válaszokat adni a folyamatosan emelkedő műszaki igényekre. A Bosch külön hangsúlyt fektet a dolgozók további fejlesztésére és képzésére, ezáltal elősegítve azt, hogy jobban meg tudjanak felelni az ügyfelek és a környezet elvárásainak. A Hatvanban ezen értékek mentén zajló képzés ezért is példaszerű Magyarországon. 
A hír és a képek forrása: www.hatvanihirlap.hu