Újra tanulmányutakat szervez a HKIK!

2018.09.07.

A korábbi évek tapasztalatait felhasználva, és a rengeteg pozitív visszajelzésre építve a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 2018. évi Erasmus+ Mobilitás pályázaton elnyert támogatásból ismét külföldi tanulmányutakat szervez vállalkozások és iskolák számára. A program a szakképzésben szerepet vállaló, tanulókat képző vállalkozások képviselőinek szakmai és módszertani ismereteit kívánja bővíteni egy-egy speciális szakterületen, valamint hozzájárul az élethosszig tartó tanulás szellemében megszerzendő ismeretekhez. A kapcsolatteremtés az ágazatok cégei között további előnyök kihasználásához vezethet a jövőben.

Jelen pályázat kapcsán három tanulmányutat szervezünk, melyek a következők:

Az első tanulmányút során a gépészet szakmacsoport tagjai Németországban, Köln területére a Penguin Academy UG együttműködésével látogathatnak el, a helyi szakmai képzést nyújtó iskolákhoz és vállalatokhoz, tanulmányozni a szakképzési gyakorlatot.
A második tanulmányúton a kereskedelem szakterületén tevékenykedő oktatók ugyancsak Németországba látogathatnak, ők Lipcse területén tanulmányozhatják a német oktatást a Wisamar jóvoltából.
A harmadik utazáson a könnyűipar szakmacsoportok oktatói Olaszországban, Vicenza környékén tesznek látogatást a helyi szakképzési gyakorlat feltérképezése érdekében.

A kommunikáció nyelve az angol (az olaszországi utazáson), illetve a német (a két németországi tanulmányút esetében).


Csoportkép egy 2016 áprilisi, észak-olaszországi vendéglátóipari tanulmányútról, ahol a résztvevők megismerkedhettek többek között a sous-vide technológia és a molekuláris gasztronómia beépülésével a középfokú oktatásba

 

Az utazások során a résztvevők megismerkedhetnek a helyi, az adott ágazathoz kapcsolódó oktatási struktúrával, meglátogatnak szakképző intézményeket és olyan vállalkozásokat, melyek az érintett iparágban, szektorban tevékenykednek.

A kiutazásokra elsősorban a szakképzésben tevékenyen részt vevő, tanulóképzéssel foglalkozó vállalkozások képviselőinek, szakképzési szakértőinek, gyakorlati oktatóinak jelentkezését várjuk. A jelentkezési lapok igényelhetőek a jelen cikk alján található elérhetőségeken. A tanulmányutak tervezett programját kérésre megküldjük az érdeklődők részére.
A jelentkezéseket csak korlátozott számban tudjuk befogadni. A kiválasztás a jelentkezés sorrendjében történik, amely során előnyt jelent a megfelelő szintű nyelvismeret és a cég profiljának illeszkedése az adott út témájához.

Jelentkezési határidő: a kölni tanulmányút esetében 2018. szeptember 14., a további két utazáshoz kötődően 2019. január 7. Jelentkezni az adott úthoz tartozó jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehet, mely az alábbi elérhetőségeken igényelhető, ahol további információt is kérhetnek a programokkal kapcsolatosan:

File Sándor

Workplace: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Position: 
főtitkár
Address: 
3300 Eger, Faiskola u. 15.
Phone number: 
+ (36) (36) 429 - 612 104-es mellék
+ (36) (30) 749-5381
E-mail address: 
sandor.file{#}hkik.hu