Vállalkozásának finanszírozásra van szüksége? Bármilyen hitelcél esetén megoldás lehet a Széchenyi Kártya Program!

2019.10.14.

A Széchenyi Kártya Program hat féle - a mikro-, kis- és középvállalkozások igényei alapján kialakított - kedvezményes kamatozású, állami támogatásban részesített hitelkonstrukciót foglal magába, melyek célja, hogy a legalább már egy éve működő kisvállalkozások és egyéni vállalkozók egyszerűsített eljárással jussanak a céljaiknak leginkább megfelelő forráshoz.

A Program 17 éve a Széchenyi Kártya Folyószámlahitellel indult, majd fokozatosan bővült termékcsaláddá a Széchenyi Forgóeszköz Hitel, Széchenyi Beruházási Hitel, az Agrár Széchenyi Kártya, Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel és a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel bevezetése révén. Így ma már nem csak a vállalkozások átmeneti likviditását segíti elő, hanem hozzájárul a beruházások, fejlesztések ösztönzéséhez, az uniós források hatékony felhasználásához, mi több, az agrárium finanszírozásához is.

MIÉRT ELŐNYÖS A VÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA?

  • rövid idő alatt,
  • alacsony kamattal,
  • állami kamattámogatással,
  • állami kezességi díjtámogatással,
  • akár ingatlanfedezet nélkül*
  • gyors és egyszerűsített hitelbírálattal juthatnak hitelhez

A közkedvelt hiteltermékeket cikksorozatban mutatjuk be a vállalkozások számára, elsőként a széles körűen felhasználható, immár „Klasszik” Folyószámlahitelt ismertetjük.

 

SZÉCHENYI KÁRTYA FOLYÓSZÁMLAHITEL – a sokoldalú megoldás

Likviditási problémák? Átmeneti finanszírozási nehézségek? 

•    A konstrukció szabadon felhasználható a vállalkozás céljaira: számlák kiegyenlítésére, munkabér utalásra, közterhek megfizetésére, váratlan kiadásokra – kötöttségek nélkül!

•    A folyószámlahitel-keret - melyhez bankkártya kapcsolódik rulírozó jellegű, vagyis saját pénzként használva vehető igénybe, fizethető vissza a számlára, majd hívható le újra. 

•    A hitelkeret 500 000 forint vagy 1 millió forint és 100 millió forint között egymilliónként emelkedő összegű lehet, módosítása a futamidő alatt is kérhető.

•    Futamideje 1+ 1 év, a hitel visszafizetése ennek végén egy összegben történik. 
     A keret lejártával – ha a vállalkozással semmi probléma nem merült fel – a hitel megújítható és zavartalanul tovább használható.

•    Évi nettó kamata: 3,45 %**
     Állami kamattámogatása: 1% (10MFt hitelösszegig), Kezességi díja: br.díj 1,4%; kezességi díjtámogatása évi 0,5%

•    Biztosítékai: magánszemély készfizető kezességvállalása és garantőr intézmény (80%-os) kezességvállalása; 
     25 millió forint feletti hitelösszeg esetén a hitelező bank a vállalkozás hitelképességének függvényében ingatlanfedezetet is kérhet.*

 

KIK igényelhetik? 

•    Egyéni vállalkozók, egyéni cégek
•    Gazdasági társaságok: közkereseti társaság, betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság vagy részvénytársaság), szövetkezetek, valamint 
•    "Egyéb vállalkozások": egyéni ügyvéd, ügyvédi iroda, közjegyző, közjegyzői iroda, önálló bírósági végrehajtó, végrehajtói iroda, egyéni szabadalmi ügyvivő, szabadalmi ügyvivői iroda, magán állatorvos) 

 

Általános részvételi feltétele, hogy olyan bejegyzett, devizabelföldi vállalkozás igényelheti, mely rendelkezik legalább egy lezárt, teljes naptári évre vonatkozó (25 millió forint és a feletti hitelkeret igénylése esetén két éves) működési múlttal. Igénylési feltétel továbbá, hogy a vállalkozásnak ne legyen lejárt köztartozása/hiteltartozása, nem tartósan veszteséges, és csőd-, felszámolás vagy végelszámolás alatt sem áll.

 

HOL igényelhetik? 

Igényléseiket benyújthatják a HKIK egri székhelyén, valamint a gyöngyösi és hatvani képviseletén is. A kitöltendő igénylési dokumentumokhoz itt szintén hozzájuthatnak - vagy letölthetik elektronikusan a www.kavosz.hu weboldalról. A személyes benyújtás során befogadott hitelkérelem a vállalkozás által kiválasztott Bankba kerül továbbításra, a hitelkeretet pozitív bírálatot követően nyitják meg.
A választható hitelintézetek köre, melyek a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Konstrukciót forgalmazzák: az MKB Bank Nyrt., az OTP Bank Nyrt., a Budapest Bank Zrt., az UniCredit Bank Hungary Zrt., a Takarékcsoport Takarékszövetkezetek/Bankok, a Raiffeisen Bank Zrt, a Sberbank Magyarország Zrt, a Gránit Bank Zrt és az Erste Bank Hungary Zrt.

 

További részletes információért keresse munkatársainkat!
HKIK - Eger, Faiskola u. 15. 
Mata Piroska - tel: +36 20 6692855, e-mail: piroska.mata@hkik.hu

HKIK - Gyöngyös, Fő tér 7. 
Nagyné Telek Brigitta - tel: +36 20 2864542, e-mail: brigitta.telek@hkik.hu

HKIK - Hatvan, Horváth M. út 18. 
Szabados Lívia - tel: +36 20 2599340, e-mail: livia.szabados@hkik.hu

 

**Évi nettó kamat: 2020.04.01-én
A tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlatnak.