Vállalkozásának finanszírozásra van szüksége? - SZÉCHENYI FORGÓESZKÖZHITEL

2020.02.28.

Bármilyen hitelcél esetén megoldás lehet a Széchenyi Kártya Program!
A Széchenyi Kártya Program hat féle - a mikro-, kis- és középvállalkozások igényei alapján kialakított - kedvezményes kamatozású, állami támogatásban részesített hitelkonstrukciót foglal magába, melyek célja, hogy a legalább már egy éve működő kisvállalkozások és egyéni vállalkozók egyszerűsített eljárással jussanak a céljaiknak leginkább megfelelő forráshoz.
 

A Program 17 éve a Széchenyi Kártya Folyószámlahitellel indult, majd fokozatosan bővült termékcsaláddá a Széchenyi Forgóeszköz Hitel, Széchenyi Beruházási Hitel, az Agrár Széchenyi Kártya, Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel és a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel bevezetése révén. Így ma már nem csak a vállalkozások átmeneti likviditását segíti elő, hanem hozzájárul a beruházások, fejlesztések ösztönzéséhez, az uniós források hatékony felhasználásához, mi több, az agrárium finanszírozásához is.

MIÉRT ELŐNYÖS A VÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA?

• rövid idő alatt,
• alacsony kamattal,
• állami kamattámogatással,
• állami kezességi díjtámogatással,
• akár ingatlanfedezet nélkül*
• gyors és egyszerűsített hitelbírálattal juthatnak hitelhez

Cikksorozatunk következő elemét mutatjuk be a Széchenyi Forgóeszközhitelt. 
Állami támogatás mellett nyújtott éven túli, eseti hitel forgóeszköz finanszírozáshoz, mellyel vállalkozása egy egyszerűen elérhető és rugalmasan használható, államilag támogatott hitelhez juthat.

SZÉCHENYI FORGÓESZKÖZHITEL

•    A konstrukció felhasználható a vállalkozás tevékenységéhez szükséges forgóeszközök, szolgáltatások finanszírozására. A forgóeszközök olyan eszközök, amelyek éven belül szolgálják a vállalkozás működését, amelyeket a vállalkozás pl terméke előállítása vagy a szolgáltatásnyújtás során fog felhasználni (anyagok), illetve olyan áruk, közvetített szolgáltatások, amelyeket változatlan formában továbbértékesítésre szán. 

•    Az igényelhető hitel összege 1 millió forinttól maximum 100 millió forintig 100 000 forintonként emelkedő, így rugalmasan alkalmazkodik vállalkozása finanszírozási igényeihez. Egy vállalkozásnak egy időben akár több Forgóeszközhitele is lehet, de maximum 100 millió forint összegben.

•    A futamidő minimum 13, maximum 36 hónap lehet, ezen belül Ön határozhatja meg vállalkozása számára az optimális futamidőt, így szabadon tervezheti vállalkozása pénzügyeit.

•    A hitel törlesztése: a Forgóeszközhitel folyósítása a készletekről, alapanyagokról vagy szolgáltatásokról szóló számla alapján lehetséges. A törlesztés havi gyakorisággal történik, a – akár 8 hónapos - türelmi idő lejáratát követően.

•    Évi nettó kamata: 2,45 %**
             Állami kamattámogatása: 3% (teljes futamidőre); Kezességi díja: évi 1,6 %, 
             minimum díj: 5 000,- Ft; Kezességi díjtámogatása: évi 0,5 %; Folyósítási jutalék: 10.000,- Ft

•    Biztosítékai: magánszemély készfizető kezességvállalása és garantőr intézmény (80%-os) kezességvállalása; *10 MFt felett banki egyedi döntés szerint ingatlan bevonás előírható

KIK igényelhetik? 
•    Egyéni vállalkozók, egyéni cégek
•    Gazdasági társaságok: közkereseti társaság, betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság vagy részvénytársaság), szövetkezetek, valamint 
•    "Egyéb vállalkozások": egyéni ügyvéd, ügyvédi iroda, közjegyző, közjegyzői iroda, önálló bírósági végrehajtó, végrehajtói iroda, egyéni szabadalmi ügyvivő, szabadalmi ügyvivői iroda, magán állatorvos) 

Általános részvételi feltétele, hogy olyan bejegyzett, devizabelföldi vállalkozás igényelheti, mely rendelkezik legalább egy lezárt, teljes naptári évre vonatkozó (25 millió forint és a feletti Széchenyi Forgóeszközhitel igénylése esetén két éves) működési múlttal. Igénylési feltétel továbbá, hogy a vállalkozásnak ne legyen lejárt köztartozása/hiteltartozása, nem tartósan veszteséges, és csőd-, felszámolás vagy végelszámolás alatt sem áll.

HOL igényelhetik? 

Igényléseiket benyújthatják a HKIK egri székhelyén, valamint a gyöngyösi és hatvani képviseletén is. A kitöltendő igénylési dokumentumokhoz itt szintén hozzájuthatnak - vagy letölthetik elektronikusan a www.kavosz.hu weboldalról. A személyes benyújtás során befogadott hitelkérelem a vállalkozás által kiválasztott Bankba kerül továbbításra, a hitelkeretet pozitív bírálatot követően nyitják meg.
A választható hitelintézetek köre, melyek a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Konstrukciót forgalmazzák: az MKB Bank Nyrt., az OTP Bank Nyrt., a Budapest Bank Zrt., az UniCredit Bank Hungary Zrt., a Takarékcsoport Takarékszövetkezetek/Bankok, a Raiffeisen Bank Zrt, a Sberbank Magyarország Zrt, a Gránit Bank Zrt és az Erste Bank Hungary Zrt.

 

A Széchenyi Kártya Program hiteltermékeit bemutató sorozatban a Széchenyi Folyószámla Hitel részleteiről korábban itt írtunk.
 

További részletes információért keresse munkatársainkat!
HKIK - Eger, Faiskola u. 15. 
Mata Piroska - tel: +36 20 6692855, e-mail: piroska.mata@hkik.hu

HKIK - Gyöngyös, Fő tér 7. 
Nagyné Telek Brigitta - tel: +36 20 2864542, e-mail: brigitta.telek@hkik.hu

HKIK - Hatvan, Horváth M. út 18. 
Szabados Lívia - tel: +36 20 2599340, e-mail: livia.szabados@hkik.hu

 

**Évi nettó kamat: 2020.04.01-én
A tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlatnak.