Vállalkozói leszek! – képzés indult a kamarában

2020.02.28.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Nyitok Tanulási Központok Hálózat eredményes együttműködésének köszönhetően három különböző típusú, díjmentes vállalkozói képzés indul el tavasszal Egerben. A „Vállalkozó leszek! képzés február 28-án 20 résztvevővel elkezdődött. 

 

A szervezők mindhárom képzés időpontjait úgy alakították ki, hogy munkaidő után is bárki részt tudjon rajta venni. A program feladata, hogy rövid idő alatt nyújtson gyakorlati tudnivalókat és elméleti ismeretanyagot a Heves megyei vállalkozóknak és vállalkozni szándékozóknak, ezáltal segítse működésüket, eredményességüket, versenyképességüket.

 

A NYITOK hálózat célja egy innovatív, helyi igényekre épülő felnőttoktatási szolgáltatás működtetése, amelynek keretében az álláskeresők munkaerő-piaci lehetőségei növekednek, a meglévő munkahelyek megtarthatóbbá válnak, a munkahellyel rendelkezők fejlődhetnek és munkaerő-piaci előrelépésük megvalósulhat. 

 

A együttműködés törekvése, hogy a képzéseken keresztül fejlessze a célcsoportba tartozó személyek munkaerő-piaci kompetenciáit, javítsa a nők munka-erőpiaci esélyeit, emellett feltárja a nők társadalmi és gazdasági szerepvállalásában rejlő lehetőségeket és előnyöket.

A két szervezet partnerségi együttműködésének köszönhetően a HKIK évtizedek óta kialakított csatornáit kihasználva, valamint a Család és KarrierPONT ügyfélkörét figyelembe véve segíti a résztvevők toborzását, a tanfolyamok népszerűsítését, illetve helyszínt biztosít a képzésekhez. 

 

 

A február 28-án elindult „Vállalkozó leszek” tanfolyam törekvése a résztvevők vállalkozói kulcskompetenciájának a fejlesztése annak érdekében, hogy képesek legyenek a kínálkozó lehetőségek megragadására, megvalósítására. A tanulók még 4 alkalommal fognak találkozni és ismereteket bővíteni. Az órákat Palencsárné Kasza Marianna tartja, a program tanúsítvánnyal zárul. 

 

A képzések folytatódnak, melyekre még lehet jelentkezni:

 

Pénzügyek Kisvállalkozóknak – képzés (indul március végén) 

A képzés 5 alkalmas 20 órás és díjmentes. A képzésre még lehet jelentkezni. 

A program során a résztvevők a vállalkozásukhoz kapcsolódó pénzügyi kompetenciáik, valamint szövegértési, számolási és digitális kulcskompetenciák fejlesztése révén képessé válnak az önálló tervezésre a forrásbevonás és ehhez kapcsolódó pénzügyi területeken, valamint az alapvető pénzügyi megoldások kínálatából történő felelős választásra. 

 

Részletek: IDE KATTINTVA

 

 

Nők a 21. században – képzés (indul április végán) 

A képzés 5 alkalmas 20 órás és díjmentes. A képzésre még lehet jelentkezni. 
A program célja a résztvevők önismeretének és közösségi érzésének növelése, ezzel segítve őket saját céljaik és vágyaik megfogalmazásában és ezek elérésében.

 

Részletek: IDE KATTINTVA

 

További információ és jelentkezés:

 

Pappné Ambrus Katalin

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
munkaerő-piaci referens, mestervizsga referens
Cím: 
3300 Eger, Faiskola u. 15.
Telefonszám: 
+ (36) (36) 429 - 612 122-es mellék
E-mail cím: 
katalin.ambrus{#}hkik.hu