Vendéglátó mesterek klubja találkozó

Dátum: 
12.05 szerda 13:00 to 18:00
Helyszín: 
Gyöngyös, Kékes étterem (Fő tér 7.)

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghív minden érdeklődő vendéglátós mestert, vendéglátó vállalkozót, szakoktatót, szakképző iskolai intézményvezetőt, gyakorlati oktatásvezetőt és szaktanár kollégát a Vendéglátó mesterek klubja találkozójára, a vendéglátó vállalkozások, mesterek, vendéglátó gyakorlati képzőhelyek és vendéglátó szakképző iskolák 2018.évi 2. rendezvényére.

A vendéglátó mesterek klubja 2016. június 28.-án alakult meg, és egyik legfontosabb feladataként határozta meg, hogy a szakmai utánpótlás nevelés érdekében a tanulók vizsgáztatásában, felkészítésében egy egységes, az iskolákkal egyeztetett követelményt és feladatbankot készítsenek el, ill. folyamatos  továbbképzést szervezzenek szakmai és pedagógiai témákban. 

A mesterklub tagjai az elmúlt időszakban munkacsoportok keretében egységesített feladatbankokat hoztak létre, melyet a most megrendezésre kerülő programon ismertetnek. A szakmai program keretében pedig az év végi ünnepkörhöz kapcsolódó ételek, italok, tálalás témájában jeles szakmai képviselők előadásaiban és bemutatóiban tájékozódhatnak a legújabb és hasznos ismeretekről.
 

Program:

13.00-14.00: Partneri együttműködés a tanulóképzésben - vendéglátó szakképző iskolák igazgatói és a gyakorlati képzőhelyek tennivalói, elvárásai a duális képzésben - a szakképző intézmények vezetőinek, képviselőinek és a gyakorlati képzőhelyek képviselőinek felszólalása

14.00-15.30: Szekcióülések: A szakács, pincér, cukrász, vendéglátás-szervező szakmákra vonatkozó egységes szintvizsga és záróvizsga gyakorlati tételsorok ismertetése és megbeszélése

 

15.30-15.45: Kávészünet

 

15.45-17.00: Szakmai bemutatók és továbbképzés a karácsonyi hangolódás jegyében

- Terítéken a halak - Hoitsy György szakmai bemutatója

- Pezsgőt minden alkalomra! - Lamport József szakmai bemutatója

- Mindegy hogy miből kóstolunk? - Kerenszky Attila szakmai bemutatója

- Gondoljunk az érzékenyekre is! – Gangel András szakmai bemutatója a glutén- és laktózmentes sütemények készítéséről

- Hab a tortán! – az Iffco termékeinek ( Hulala habalapok, a Gran Cucina főzőkrémek és az új fejlesztésű Holé család) Haga Zoltán és Magyar Zoltán szakmai bemutatója

 

17.00-18.30: Kóstoljunk is! – a szakmai témákhoz kapcsolódó termékbemutatók és állófogadás

 

A programon való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött, kérjük december 3.-ig jelentkezzen be az alábbi linkre kattintva:

Regisztráció

 

Találkozzunk december 5-én Gyöngyösön a Kékes Étteremben!

 

Üdvözlettel:

Nagy Zoltán, Bucsek András, Vasas Zoltán, Gál Gábor, Török Zsuzsanna – a HKIK vendéglátó mesterek klubjának tagozatvezetői

File Sándor - HKIK gazdaságfejlesztési igazgató

Vitkóczi Marianna – HKIK oktatási irodavezető

Vitkóczi Marianna

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
Stratégiai koordinátor
Cím: 
Eger, Faiskola út 15.
Telefonszám: 
(36) (36) 429 - 612 116-os mellék
E-mail cím: 
marianna.vitkoczi@hkik.hu