ZÖLDségben az erő a duális felsőoktatásban - Egerben

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Tanulj tovább felsőoktatási duális képzésben! –felsőoktatási, vállalati és hallgatói tapasztalatok, lehetőségek a felsőoktatás gyakorlatiasabbá tételére címmel interaktív egyeztető fórumot szervezett.

A fórum kiállítás jelleggel, interaktív módon történt. A meghívottak között szerepeltek a város középfokú tanintézményeiből azok a végzős diákok, akik a duális képzés irányában gondolkodnak továbbtanulásuk kapcsán, valamint azon felsőfokú oktatási intézmények, akik érintettek a duális szakok indításában, valamint azon cégek, vállalatok, akik már bekapcsolódtak a duális felsőoktatásba, vagy érdeklődnek ez iránt. 

A fórumra kitelepült a ZÖLDségben az erő! projekt is, ahol a projekt céljaival összhangban, energetikai irányú szemléletformálásra került sor a lakosság jelenlévő szegmense, a középiskolai diákok körében.

Szemléletformáló akciósorozatunk egyik állomásaként, a programon résztvevő diákoknak bemutattuk a projektet, s bevontuk őket a zöld totó kitöltésébe. A beszélgetések során megismerhették azokat a lehetőségeket, melyekkel ők is hozzá tudnak járulni az energetikai és a környezeti célokhoz: megismerték a megújuló energiákat és az energiahatékony technológiákat, s ami a legfontosabb: a technológiai ismertetők mellett konkrét lépéseket is megismertek, melyek alkalmazásával egyénileg is sokat tehetnek az energetikai célok eléréséért.

Néhány kép a programról:

 

Kása-Polonkai Éva

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
Széchenyi Kártya Ügyintéző
Cím: 
3300 Eger, Hadnagy utca 6. (6-os kapucsengő)
Telefonszám: 
+36 36 429-612 112-as, vagy 125-ös mellék
+36 20/402-9986
E-mail cím: 
eva.kpolonkai@hkik.hu