Üdvözöljük a

A 2017. évi „PRO AGRIA” díjat a Sanatmetal Kft. és a KEVIKO Provenció Védőnői Szolgáltató Kft. kapták | HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
121314151617
18
19202122232425
262728    

A 2017. évi „PRO AGRIA” díjat a Sanatmetal Kft. és a KEVIKO Provenció Védőnői Szolgáltató Kft. kapták

Szerző: Pappné Ambrus Katalin | 2018. január 30.

10. éve már, hogy az egri önkormányzat és a HKIK elismeréseként adja át a "PRO AGRIA" gazdasági szakmai díjat, melyet idén a Sanatmetal Kft. és a KEVIKO Prevenció Védőnői Szolgáltató Kft. érdemelt ki.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére 2008-ban alapította meg azt az elismerő díjat, melyre azon vállalkozások érdemesek, akik a város gazdasági életét fellendítő, kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtottak, vagy több éves, egyenletes gazdasági teljesítményük alapján hozzájárultak a város gazdaságának fejlődéséhez. A 2017-es évben benyújtott pályázatok közül a HKIK javaslata alapján Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése döntött a „PRO AGRIA” gazdasági szakmai díj odaítéléséről.

 

A díj átadására ünnepélyes keretek között került sor tegnap este a Városháza Dísztermében, ahol Gonda László és Báder Ernő előadását követően Habis László, a megyeszékhely polgármestere köszöntötte a megjelnteket és kiemelte: az önkormányzat saját bevételei között jelentős arányt képvisel a helyi adókból származó forrás. A városvezető szólt arról, hogy a tavalyi évben 4,5 százalékkal nőttek a város adóbevételei 2016-hoz képest, míg 2013-hoz viszonyítva 26 százalékos növekedésről lehet beszámolni. Hozzátette, azért érdekes viszonyítási alap e „bázisév”, mert azóta nem emeltek adómértéket, sőt bizonyos adónemeket el is töröltek.

Ezt követően Dr. Bánhidy Pétert, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) elnöke arról szólt, a munkahelyek létszáma ma már megfelelő a térségben, ugyanakkor nagy kihívást jelent a szakképzett munkaerő pótlása.

 

Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntése értelmében 2017. évre vonatkozóan „PRO AGRIA” gazdasági szakmai díjban részült a Sanatmetal Kft, ügyvezetője Farkas József úr.
A Sanatmetal Kft. 100%-ban magyar tulajdonú középvállalkozás, mely traumatológiai, ortopédiai, gerincsebészeti, fogászati, állatgyógyászati implantátumokat és nagyízületi (csípő és térd) protéziseket, valamint szívdiagnosztikai eszközt gyárt és forgalmaz, ami közel 25 ezer féle terméket jelent. A hazai piac mellett jelen vannak Európában, Ázsiában, Amerikában és a FÁK területeken 35 országban. Közel öt milliárd forintos árbevételével és 225 fős munkavállalójával a megyei TOP listán a 15. helyet foglalja el. A térségből számos beszállítóval dolgozik együtt a cég (elsősorban szerszámellátás, hűtő-kenő folyadék ellátás, kooperációban készülő bérmunkák és gyártási segédeszközök, gépkarbantartás, vizsgáló laboratóriumok, rendezvényszervezés és egyéb szolgáltatások), akiknek a Sanatmetal Kft. fejlődése kiemelkedő lehetőségeket jelent a növekedésben. A Sanatmetal Kft. kiemelten fontosnak tartja, hogy közvetlen környezetét támogassa, fejlesztésekben részt vegyen. Több egészségügyi, közhasznú és non-profit szervezetet, és sportegyesületet támogat évről-évre külön erre a célra elkülönített forrásaiból. Többek között több kórtermet újított fel az egri Markhot Ferenc Kórházban, illetve a közelmúltban felajánlott 50 db Wiwe szívdiagnosztikai eszközt sportegyesületnek, ezzel is segítve sportolóinkat, szívük egészségének ellenőrzésében.
Farkas József a Magyar Innovációs Szövetség elnökségi tagja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


„PRO AGRIA” gazdasági szakmai díjban részült még a KEVIKO Provenció Védőnői Szolgáltató Kft.
A KEVIKO Kft. 2006-ban alakult, Eger Város Önkormányzatával kötött szerződés alapján működteti a védőnői szolgálatot. 28 védőnővel 16 körzetben és 15 iskolában látják el mindennapi feladataikat. Az alapszolgáltatásokon túl odafigyelnek és segítik a családokat, gyermekeket és felnőtteket is az egészséges életmód, egészségnevelési ismeretek elsajátításában. A Kft. célja a folyamatos szakmai fejlesztés, mely elengedhetetlen feltétele az alapszolgáltatások ellátásának, és a Kft. talpon maradásának is. A magas színvonalon végzett munkához elengedhetetlen, és ezért kiemelt figyelmet fordítanak védőnőik szakmai képzésére, munkakörülményeik folyamatos javítására, erkölcsi és anyagi elismerésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: heol.hu

Fotó:Nemes Róbert