Üdvözöljük a

Átadták a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyeket | HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
121314151617
18
19202122232425
262728    

Átadták a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyeket

Szerző: Urbán Orsolya | 2018. január 30.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Gyöngyös Város Önkormányzata több mint 10 éve közös kiemelt feladatként kezeli a város és vonzáskörzete gazdaságfejlesztésének elősegítését, a fejlődésben kiemelkedő, az innovációban élenjáró vállalkozások elismerését.

 

A megszokottól eltérően idén a Mátra Múzem adott otthont a tavalyi esztendő gazdasági értékelésének. Az esemény szerves része a Gyöngyös Város Gazdaságáért védjegyek átadása is.

„Gyöngyös Város Gazdaságáért – 2017.” díjazottjai:

 

Nagyvállalati kategória:

Seissenschmidt Precision Components Kft.

Ügyvezetők: Kuruc Márta, Mészáros Csaba

Több mint négy évtizede az autóipar nemzetközi beszállítói. A vállalat mára a hajtó- és futóműtechnikai precíziós alkatrészek fejlesztésében és gyártásában a piacvezetők köréhez tartozik. Alkatrészeket szállítanak a motorhoz, a futóműhöz, a tengelyhez és ide tartozik minden, a meghajtó övhöz tartozó részegység.

A magyarországi Gyöngyösön található leányvállalat, a SEISSENSCHMIDT Precision Components Kft.  a telephelyen hagyományos melegalakítást, hőkezelést és mechanikus megmunkálást végez.

A SEISSENSCHMIDT-csoport az utóbbi években nagyon dinamikusan fejlődött. Ez a különböző mutatók alakulásán is felismerhető, az alkalmazotti létszám, illetve a forgalmi adatok tekintetében.

Büszkék lehetnek arra, hogy egy nagy múltú vállalati történetre tekinthetnek vissza, hiszen a cég alapítása 1846-ra tehető. 

Részt vállalnak városi rendezvények támogatásában, a tanulók utánpótlás nevelésében, valamint rendszeresen nyitott kapukkal várják a pályaorientáció kapcsán érdeklődő tanulókat, hallgatókat és szülőket. Rendszeres résztvevői a HKIK által szervezett KKV hétnek, valamint helyszínt biztosítottak 2017-ban a Kutatók Éjszakája programsorozatnak.

  

KKV kategória:

ÉLETKERT Élelmiszer-kiskereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Ügyvezető: Tari Istvánné, Tari Gábor

Fő tevékenységük az élelmiszer jellegű bolti kiskereskedelem. A város szívében működő Belvárosi Csemege nevű üzletet működtetik profi kereskedőhöz méltóan. Az üzlet minden extrával felszerelt, a vásárlók széles köre megtalálja a számára megfelelő élelmiszereket, legyen az bármilyen reformélelmiszer, diétás termék. Az üzletet az élelmiszer allergiában szenvedők is szívesen látogatják. Kevés helyi vagy térségi üzlet vetekedhet az árukínálat széles skálájával.

Katika, ahogy a helyiek ismerik, vérbeli kereskedő. Korábban a Gyöngyszöv ÁFÉSZ-nál dolgozott, ahol a Sláger ABC-t vezette. Később számos kitűntetéssel a háta mögött egyénileg próbált szerencsét. Több élelmiszer üzletet működtetett, a TAMI ABC-t, a plázában található üzletet, a Napos Oldal-t és a jelenlegi, már említett üzletet. Valamennyi sikertörténet volt, hiszen bármibe fogott elismert színfoltja, elismert szakembere Gyöngyös városnak.

Fontos megjegyezni, hogy jó néhány tanulót is nevelt pályafutása során a szakmának.

 

Mikro vállalkozás kategória:

Fénytech 94 Kft.

Ügyvezető: Balázs Ernő

Közel 25 éve működik a Fénytech Kft. üzlete a Szövetkezet úton, ahol a betérő kuncsaft mindig elégedetten távozik. Köszönhető ez a szakszerű és kedves, vásárlóbarát kiszolgálásnak.

Az ügyvezető, tulajdonos, Balázs Ernő a Pro Civitate díjas Gyöngyös Város Baráti Körének elnöke.

Kitartóan szorgoskodik, az egyesületi tagokkal karöltve, kulturális és hagyományteremtő rendezvények meghonosításával, növelve ezáltal Gyöngyös kulturális és idegenforgalmi vonzerejét. A Baráti Kör, úgy, mint mindenki Ernő bácsija, meghatározó szerepet tölt be a város életében. Kiemelten kezelik a kulturális örökségvédelmet, a testvérvárosi kapcsolattartást, a közművelődést, a sportot, az idegenforgalmat, illetve a turizmust is. Céljaik megfogalmazásában, cselekedeteikben a köz érdekeit tartják szem előtt. Fontosnak tartják a hagyományőrzést, a jótékonysági eseményeket, ahol mind a Baráti Kör tagjai, mind Balázs Ernő képviselteti magát. Legyen szó könyvbemutatóról, kiállításról, előadásról, örökség- és műemlékvédelemről vagy a méltán híres XIX. századi piacról, Balázs Ernőnek köze van hozzá!

 

GRATULÁLUNK A DÍJAZOTTAKNAK!