Üdvözöljük a

Jól teljesítettek a megyeszékhely vállalkozásai | HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 December >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
1112131415
16
17
18192021222324
25262728293031

Jól teljesítettek a megyeszékhely vállalkozásai

Szerző: Nagy Kata | 2017. február 7.

Február 6-án a Városháza Dísztermében köszöntötte Habis László Eger polgármestere és Dr. Bánhidy Péter a HKIK elnöke Eger legnagyobb adófizető cégeit, egyben átadták az idei Pro Agria gazdasági szakmai díjakat is Harmati Lászlónak a Hotel Eger& Park tulajdonos ügyvezetőjének és Trembeczky Gyulának a Larenta Kft. tulajdonos ügyvezetőjének.

A helyi vállalkozások 2016-ban is jól teljesítettek, melynek eredményeként mintegy 2 számjeggyel növekedett a vállalkozások adóalapja, a turizmus is kiemelkedő évet zárt, közel 500 ezer vendégéjszakát töltöttek városunkban – fogalmazott a polgármester úr. Kiemelte, a helyi adók mintegy 80 % -át a cégek 5 %-a fizette be.


Dr. Bánhidy Péter köszöntőjében hangsúlyozta, fontos, hogy a működésükkel, adófizetésükkel a város életét segítő vállalkozásokat megbecsüljük, és azok érdekeit szolgáljuk, akik már évek vagy évtizedek óta Egerben működnek.


A rendezvényen sor került az Pro Agria gazdasági szakmai díjak átadására is.

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére 2008-ban alapította meg azt az elismerő díjat, melyre azon vállalkozások érdemesek, akik a város gazdasági életét fellendítő, kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtottak, vagy több éves, egyenletes gazdasági teljesítményük alapján hozzájárultak a város gazdaságának fejlődéséhez. A 2016-os évben benyújtott pályázatok közül a HKIK javaslata alapján Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése döntött a „PRO AGRIA” gazdasági szakmai díj odaítéléséről.

 

Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntése értelmében 2016. évre vonatkozóan „PRO AGRIA” gazdasági szakmai díjban részül a Harmati László a Hotel Eger & Park Kft. tulajdonos ügyvezetője
Harmati László Észak-Magyarország turizmusának meghatározó alakja, a Hotel Eger&Park mellett számos turisztikai létesítmény tulajdonos-igazgatója. Több, mint 40 éve a szállodaiparban dolgozik, neve és munkássága jól ismert a szakmában és az egriek számára egyaránt. Évtizedek során számos szakmai elismerést, országos kitüntetés és életműdíjat vehetett át. Igazi üzletember, mindig megérzi a piac kínálta lehetőségeket. Saját bevallása szerint, a vállalkozása egy alkotás, minden megtermelt forintot visszaforgat, és folyamatos fejlesztéseket hajt végre. Magas színvonalú szakmai munkájával, példamutató társadalmi elhivatottságával, a városba szervezett konferenciákkal és sporteseményekkel nagyban hozzájárul Eger gazdaságának, idegenforgalmának népszerűsítéséhez.


„PRO AGRIA” gazdasági szakmai díjban részül Trembeczki Gyula az Larenta Kft. tulajdonos ügyvezetője. A vállalkozás 1996-tól foglalkozik építőipari kivitelező tevékenységgel, főként közmű és mélyépítéssel, mint ivóvíz, szennyvíz, csapadék hálózatok felújítása, új hálózatok kiépítése, rekonstrukciós munkák, illetve épületalapozásokkal, térburkolatok készítésével. Kiváló minőségű, pontos, precíz munkájának köszönhetően a vállalkozás 30 építőipari szakembernek biztosít álláslehetőséget. Folyamatosan végez szakipari tevékenységet a megye nagy közmű szolgáltatóinak, Eger városának. A vállalkozás többek között rész vett Eger belvárosának rekonstrukciójában. Eger város iránt érzett elkötelezettségének tanúbizonysága, a Wass Albert szobor környezetének társadalmi munkában végzett rendbetétele.


A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

 

Fotó: Ebner Béla