Üdvözöljük a

Nevezzen a Év Családbarát Vállalata díjért | HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
181920
21
222324
252627282930 

Nevezzen a Év Családbarát Vállalata díjért

Szerző: Nagy Kata | 2017. augusztus 3.

Már javában zajlik a pályázás az Év Családbarát Vállalata díjért. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén ötödik alkalommal hirdette meg a pályázatot, amellyel a munka-magánélet egyensúlyának fontosságára hívja fel a figyelmet. Szeptember 18-ig lehet pályázni az Év Családbarát Vállalata díjért.

A munkaerő piaci változások, az egyre növekvő munkaerőhiány és a fiatalabb generációk igényei miatt a családbarát szemlélet, vagyis a magánélet és a munka összehangolása mára alapvető célként fogalmazható meg valamennyi vállalat esetében. Az elnyerhető díjjal a mozgalom jutalmazza azokat a cégeket, akik a fenti trendeket és változásokat nemcsak követik, de mások által is hasznosítható jó gyakorlatokkal válaszolnak azokra.


A díj kihangsúlyozza, hogy ezek a jó gyakorlatok nem kizárólag a multinacionális vállalatoktól érkezhetnek, hanem akár feltörekvő kis-és középvállalkozásoktól is. Ez jól mutatja, hogy a családbarát vállalatkultúra nem a vállalat nagyságától, sokkal inkább a vezetés hozzáállásától függ. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom díját minden évben kis-, közepes- és nagyvállalat kategóriában adja át a szakmai zsűri bírálata alapján, a Családbarát Vállalat Gálán.


Tavalyi nyertes vállalatok és programjaik:
Webstar Csoport Kft. Kisvállalati kategória
Évről-évre megújuló családbarát programjaikkal emelkedtek ki. A szervezet a családot nem kizárólag női témaként kezeli, illetve a felhatalmazó vezetői attitűd és az atipikus munkavégzési formák alkalmazása jellemző. Emellett folyamatosan hozzásegítik kollégáikat, hogy szerepeiket jól tudják betölteni, megtalálják helyüket a munka mellett a magánszféra területén is.


Numil (Nutricia) Hungary Kft. Közepes vállalat kategória
A vezetőség azon dolgozik, hogy támogató szolgáltatásokkal tudja kísérni munkatársait különböző élethelyzetekben. Ez nemcsak a kisgyermekesekre, hanem akár idős szülőt, vagy beteg házastársat gondozó kollégákra is vonatkozik. A hozzáállás része a példátlanul sok elemet tartalmazó szülőknek szóló programjuk, a "Standing by Families" is.


BT Roc Kft. Nagyvállalat kategória
Az atipikus foglalkoztatási formák és a kismamák ismételt munkába állásának támogatása mellett, foglalkozik a munkatársak testi és lelki egyensúlyával: szűrések és vizsgálatok rendkívül széles köre érhető el a vállalati juttatáscsomagban.


A három fődíj mellett a mozgalom minden évben kioszt Családbarát Vállalat címeket és videó különdíjat is. 2016-ban a ZF Hungária Kft. többek között Családbarát Vállalat címet kapott.

 


A mozgalomról további információ olvasható: IDE KATTINTVA

 

Pályázás:


A regisztráló cégek részére 48 órán belül eljuttatjuk a pályázat részletes feltételeit.
A regisztráció folyamatos: balansz@haromkiralyfi.hu
Beküldési határidő: 2017. szeptember 18.
Beküldés módja: elektronikusan a balansz@haromkiralyfi.hu e-mail címre.