Üdvözöljük a

Pályázati felhívás: vállalkozóvá válás támogatására | HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 December >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
1112131415
16
17
18192021222324
25262728293031

Pályázati felhívás: vállalkozóvá válás támogatására

Szerző: Nagy Kata | 2017. február 14.

A Heves Megyei Kormányhivatal nyílt pályázatot hirdet az álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő tőkejuttatás támogatás igénybevételére. A támogatás legfeljebb fél éves időtartamra szól, mértéke havonta a kötelező legkisebb munkabér összegéig, 127 500 Ft/hó terjed.


A támogatás célja
A Heves megyében, legalább egy hónapja nyilvántartott álláskeresők, illetve rehabilitációs járadékban vagy rehabilitációs ellátásban részesülő személyek vállalkozói készségének, hajlandóságának előmozdítása, saját vállalkozás, illetve vállalkozói tevékenység beindítására való ösztönzése.

 

 

Támogatás annak a személynek nyújtható:
 aki álláskereső vagy
 aki rehabilitációs járadékban vagy rehabilitációs ellátásban részesül, és
 önmaga foglalkoztatását legalább a támogatás folyósítása alatt


a) egyéni vállalkozás keretében, vagy
b) új induló társas vállalkozás keretében, a társaság tevékenységében – a társasági szerződés rendelkezése, vagy a többi taggal való külön megállapodás alapján, munkaviszonyon kívüli jogviszonyban személyesen közreműködő tagjaként, vagy


c) társas vállalkozáshoz (amely az alábbi feltételeknek megfelel) való csatlakozással, a társaság tevékenységében – a társasági szerződés rendelkezése, vagy a többi taggal való külön megállapodás alapján, munkaviszonyon kívüli jogviszonyban személyesen közreműködő tagjaként
- A társas vállalkozás legalább egy naptári éve, azaz 2016. január 1-jétől működő,
- 2016. évben nem veszteséges
- csőd-, felszámolási, végelszámolási, vagy adósságrendezési eljárás alatt nem álló,
- lejárt esedékességű, meg nem fizetett köztartozással nem rendelkező
- az Áht. 50.§ (2) bekezdésében meghatározott átlátható szervezetnek minősülő
- köztulajdonban álló gazdasági társaság esetén az Áht. 50.§ (1) bekezdés b) pontja alapján, az abban meghatározott közzététel kötelezettségének eleget tevő
- megfelel az Áht. 50. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek


d) vagy a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 3. §-a 18. pontjában meghatározott mezőgazdasági őstermelőként biztosítja.

 

A támogatás mértéke, időtartama:
Legfeljebb hat hónap időtartamra, havonta a kötelező legkisebb munkabér összegéig (127 500 Ft/hó) terjedő vissza nem térítendő támogatás.

 

A támogatás formája, mértéke
Vissza nem térítendő tőkejuttatás (a továbbiakban: tőkejuttatás) minimum 500 ezer Ft, de legfeljebb 3 millió Ft-ig igényelhető, illetve állapítható meg.


Ezzel a támogatással együttesen kérelmezhető legfeljebb 6 hónap időtartamra, havonta a kötelező legkisebb munkabér összegéig terjedő vállalkozóvá válás (vissza nem térítendő) támogatás. Együttes igénylés esetén a pályázatot és a kérelmet a szükséges mellékletekkel felszerelve, külön-külön lefűzve a Heves Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályához egyidejűleg kell benyújtani.

 

A pályázat benyújtásának helye, határideje, elbírálása
A „Pályázati felhívás”-ban és a ”Pályázati adatlap”-ban foglaltaknak megfelelően elkészített pályázatot, valamint a Vállalkozóvá válás támogatás iránti kérelmet a kötelező mellékletekkel felszerelve, külön-külön összefűzve, minden oldalát saját kezűleg aláírva, 1 db eredeti példányban, 2017. február 6-tól folyamatosan, de


legkésőbb 2017. október 13-án 13 óráig


lehet benyújtani személyesen vagy postai úton a Heves Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályához. (3300 Eger, Kossuth Lajos utca 9.)


Postán történő benyújtáskor a pályázatot tértivevénnyel benyújtott küldeményként kell továbbítani. Ebben az esetben a benyújtás időpontjának a küldeményen szereplő – a pályázó által igazolható – postára adás dátuma számít.


A kormányhivatal fenntartja a jogot, hogy forráshiány esetén a pályázatok befogadását felfüggeszti, melyről közleményt tesz közzé.

 

A Pályázati dokumentációval kapcsolatos további információ kérhető a Heves Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkaerő-piaci Osztályától (3300 Eger, Kossuth L. utca 9. E ép. IV. em. 9. iroda; Ragó Kornél munkaerő-piaci szakügyintéző, Tel: (36) 522-741, E-mail: rago.kornel@heves.gov.hu)

 

 

A pályázat további részletei és a pályázati adatlap letölthető: IDE KATTINTVA