Üdvözöljük a

Regionális logisztikai központot telepít Hatvanba a Bosch | HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 December >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
1112131415
16
17
18192021222324
25262728293031

Regionális logisztikai központot telepít Hatvanba a Bosch

Szerző: Szabados Lívia | 2017. február 2.

2016.01.26-án a  Külügy-minisztériumban jelentették be, hogy a Bosch európai szinten is jelentős fejlesztést valósít meg Hatvanban. A vállalat közép-kelet-európai logisztikai központját a hatvani ipari parkban építi fel mintegy 17 milliárd forintból. Ennek köszönhetően legalább 250 új munkahely jön létre a településen. 

Egy hosszú és részletes egyeztetési folyamat előzte meg a bejelentést a cég, a város és a magyar állam között. Ez a beruházás Hatvan dinamikus fejlesztési stratégiájának egy újabb meghatározó pontja.

 

Hatvan pozíciója tovább erősödik és egy megkerülhetetlen centrum lehet a település. A város és a Bosch közösen számos olyan programot hozott létre, amely országosan is példaértékű.

A Bosch hatvani gyárának vezetése szerint a gyár munkájában fontos előrelépést jelent az új központ, emellett a településnek is előnyös például a munkahelyteremtés miatt.

 

A központ kapcsolódik az Ipar 4.0 stratégiához, így a legújabb technológiákat alkalmaz a vállalkozás. 

Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője úgy fogalmazott: a hatvani beruházás a Bosch legfontosabb mintaprojektje. Ez a legelső ilyen beruházás a Bosch életében, tehát Hatvan valóban referencia lesz az egész Bosch csoport számára.

 

Szijjártó Péter rámutatott: a logisztikai központ Magyarországra telepítésével a Bosch több mint 14 ezer embernek ad munkát, így a legnagyobb munkaadó lesz hazánkban a termelő külföldi vállalatok közül. A külügyminiszter szerint Magyarország új gazdasági korszakának egy újabb sikere a Bosch fejlesztése.

 

Szabó Zsolt államtitkár elmondta: Hatvan városa és a Bosch húsz éve forrt össze, az új üzemegység megerősíti a kapcsolatot és Magyarország hírnevét a világban. A hatvani logisztikai központ átadása 2018 tavaszán várható. A vállalat 16 évre bérel ki egy 60 ezer négyzetméteres területet a hatvani ipari parkban a magyar államtól a beruházás megvalósításához.

 

Horváth Richárd Hatvan város polgármestere szerint - Hatvan pozíciója tovább erősödik és egy megkerülhetetlen centrum lehet a település. A város és a Bosch közösen számos olyan programot hozott létre, amely országosan is példaértékű.

 

A hírről készített összeállítást megtekinthetik az alábbi linken: IDE KATTINTVA

 

Forrás:

hatvanihirlap.hu

bosch.hu