Üdvözöljük a

ELEKTRONIKUS MARKETING GYÖNGYÖS | HKIK

honlapján!

-

ELEKTRONIKUS MARKETING GYÖNGYÖS

2009. március 16.

A navigációs technológia térhódítása időszerűvé tette környezetünk feltérképezését, kiemelten a digitális térképekhez rendelt egyéb adatbázisok vonatkozásában. A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara folyamatosan tájékozódik és elemzi ezen adatbázisok pontosságát, naprakészségét, melynek területei a megye városainak fontosabb intézményi, turisztikai, vállalkozási és egyéb szempontból jelentőséggel bíró pontjait. Első ütemben Eger város került górcső alá, ahol a Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával együttműködve készült el az első 300 darab digitális navigációs technológiával (GPS) megjelölhető és uticélként regisztrálható ún. POI (Points Of Interest) magyarul érdekes pontok gyűjteménye. Második ütemben Gyöngyös város (200) és a Tisza tó (500) POI pontja került be az adatbázisba. Az adatokat az IGO térképekkel rendelkező navigációs berendezések már 2009. nyarától elérhetik, illetve a forgalmazók adatbázis frissítéseiben szabadon elérhetővé válik.

 

A turisztikai projektek keretében elkészült „ELEKTRONIKUS TÚRAVEZETŐ”, mely Gyöngyös esetében egy órás városnéző sétát jelent, aminek keretében megtekinthetők a város főbb nevezetességei: Fő tér és szobrai, Szent Bertalan templom és Szentkorona-ház, Szent Ferenc rendi templom és kolostor, Grassalkovich-palota, Orczy-kastély, Mátra múzeum tárlatvezetéssel. A szövegkörnyezet a magyaron kívül még két nyelven, angolul és németül is elérhető. A technológiai hátteret 20 db MP4-es lejátszó, valamint a www.gyongyos.hu,  és a www.hkik.hu tartalomszolgáltatók biztosítják, melyekre a POI pontok és a digitális indegenvezető programok is felhelyezésre kerültek.

 

Fontosnak tartjuk továbbá, hogy a turisztikai szakemberek tájékozottak legyenek a legkorszerűbb navigációs eszközök használatával és azok alkalmazásával a turizmus területén. Ezért elkészült egy főleg gyakorlati szempontokat tartalmazó tájékoztató a szálláshelyek recepciósai, animátorai, utazási irodák és Tourinform irodák alkalmazottjai, az egyes POI pontok üzemeltetői, önkormányzatok turisztikával foglalkozó szakemberei számára 400 példányban.