Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
161718192021
22
23242526272829
3031     

A Mercedes gyárlátogatás tapasztalatai

2017. október 20.

Gyárlátogatáson vett részt a HKIK által szervezett 40 fős delegáció a Mercedes kecskeméti üzemében október 18-án. Az elmúlt években a HKIK több alkalommal is lehetőséget biztosított a hazai autógyárak meglátogatására az érdeklődőknek, a résztvevők összetétele igen változatos. A legmodernebb, látványos technológiákat alkalmazó üzemek felkeresése nem csupán a járműiparban dolgozóknak hasznos: átemelhető jó példákkal gazdagodhatnak a résztvevők iparágtól függetlenül, ahol betekintést nyerhetnek a legkorszerűbb technológiai megoldások mellett a logisztika, a szervezés, az IT megoldások, vagy a minőségellenőrzés területén.

Tetőfedések és szigetelés aktuális kérdései

2017. október 12.

Az ÉMSZ Épület-szigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége Gödöllőn, 2017. október 26-án szervez konferenciát a fenti címmel, melyre várják az érdeklődőket.

Szekciók:

 • Fémlemez fedések szekciója
 • Lapostetők és szigetelések szekciója
 • Magastetők fedésének szekciója

Helybe visszük a jövő munkavállalóit!

2017. szeptember 19.

A HKIK idén is céglátogatásokat szervez a Heves Megyei Vállalkozói Napok programsorozaton belül, melynek célja:

 • a munkaerőhiány enyhítése céljából bemutatni a vállalkozást a látogatóknak, akik potenciális munkavállalók lehetnek
 • felhívni a figyelmet a megyében működő vállalkozások teljesítményére, gazdasági erejére, valamint megismertetni igényeiket, célkitűzéseiket
 • az egyes települések polgármesterei, önkormányzatok képviselői, iskolák, szülők, pályaválasztás előtt álló tanulók, civil szféra képviselői és nem utolsó sorban a térség vállalkozásai számára elérhető közelségbe hozni a helyben működő cégek mindennapjait.

A minimális építőipari rezsióradíjról egyeztettek a HKIK-ban

2017. szeptember 8.

Az építőipari vállalkozásokat érintő témákról egyeztettek a HKIK-ban szeptember 6-án, a megbeszélésen részt vett Koji László, az ÉVOSZ elnöke és Szabóné Hegedűs Ilona, a Tengely Közmű Kft. ügyvezetője is. Az egyeztetés egyik fő témája a 2017. évi minimális építőipari rezsióradíj volt, mely összege a kormányrendelet szerint 2.870 Ft.

A Suzuki esztergomi üzemébe szervezett gyárlátogatást a HKIK

2017. március 6.

2017. március 2-án 47 fős delegáció vett részt a Suzuki egyetlen európai gyárának látogatásán, melyet a HKIK szervezett különjárati autóbusszal. Világszerte 13 üzemben gyártanak Suzuki gépkocsikat, az esztergomi gyárban napi 850 db Vitara és SX4 S-Cross készül.

Tájékoztató az innovációt ösztönző uniós közbeszerzési eljárásokról

2016. szeptember 20.

A kutatási, fejlesztési és innovációs célú hazai és uniós források felhasználásának szakpolitikai koordinációjáért felelős Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) a polgármestereket, jegyzőket, közintézmények fenntartóit és gazdasági szakembereit, főépítészeket és Regionális Fejlesztési Ügynökségek szakembereit hívja és várja az „Épületek innovatív felújítására vonatkozó közbeszerzések hazai és nemzetközi lehetőségei” (PROBIS) elnevezésű európai uniós kezdeményezés Tájékoztató az innovációt ösztönző uniós közbeszerzési eljárásokról című szakmai fórumára. 

IX. Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Verseny

2016. május 4.

2016. május 6-7-én, kerül megrendezésre a IX. Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Verseny. A 2008-ban indult versenysorozaton évről évre több csapat méri össze tudását, kreativitását, ügyességét, innovációs gondolkodását és a csapatban dolgozás képességét. A korábbi éveknek megfelelően idén is távolsági, gyorsulási és ügyességi versenyeket láthatunk szombaton az egri Érsekkertben, a pénteki gépátvételt és felvonulást követően. 

Gyárlátogatások az Audinál és az Opelnél

2016. március 29.
Gyárlátogatás a Mercedes kecskeméti üzemében
Gyárlátogatás a Mercedes kecskeméti üzemében

A HKIK gyárlátogatásokat szervez az Opel szentgotthárdi üzemébe, s az Audi győri üzemébe. Időpontok: Opel: 2016. május 12., Audi: 2016. június 7., június 23. Utazás: különjárati autbuszokkal a kamarától. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

TOP 50: A gazdaság magára talált

2015. november 27.
Gál József, Varga József, Szántósi Rafael, Csontos Sándor
Gál József, Varga József, Szántósi Rafael, Csontos Sándor

November 24-én mutatták be a Heves megyei Top 50 kiadványt, amely a térség legnagyobb vállalkozásait, illetve a megye gazdasági helyzetképét ismerteti. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága, a Heves megyei Hírlap és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) nyolcadik alkalommal készítette el a füzetet, amelyben a hozzáadott érték, a nettó árbevétel és a foglalkoztatottak száma alapján rangsorolták megyénk vállalatait. 

Érdemes szolárpanel gyártásra vállalkozást építeni

2014. szeptember 5.
Bocsó Imre, a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség oktatásért és továbbképzésért felelős alelnöke
Bocsó Imre, a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség oktatásért és továbbképzésért felelős alelnöke

Világszerte olyan mértékben megugrott a napelemek iránti kereslet, hogy egyes helyeken már hiány várható e rendszerekből. A hazai kereskedők még ki tudják elégíteni az igényeket, de itt is hatalmas az érdeklődés.

A vállalkozások a munkaerő-kereslet növekedésére számítanak

2014. május 16.

Javultak a vállalkozások konjunkturális várakozásai, határozott elmozdulás látható a kedvező üzleti klíma irányába, kisebb a bizonytalanság - mondta Parragh László (képünkön a HKIK Gazdasági Évnyitóján tartott értékelő beszéde közben látható), a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke kedden, az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) konjunktúrajelentésének bemutatásán.

Napenergia hasznosító berendezések szerelése, beüzemelése és szervizelése c. képzés

2014. február 4.

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség, és Energo Plusz Kft. szervezésében elindul az intenzív Napenergia hasznosító berendezések  szerelése, beüzemelése és szervizelése képzés, melynek akkreditációs száma PL-7159/4. sz. modul.

Eladó 105 kW-os kazánok a HKIK-nál (Viessmann, 3 db)

2013. október 14.

2001-es gyártású 105 kW teljesítményű Viessmann kazánok eladóak, Weishaupt gázégőkkel és fűtésszabályzókkal (3-3 db) együtt vagy külön, fűtési vagy technológiai célokra. Irányár: 1 500 000.- Ft+Áfa. A kazánokat - melyek a HKIK épületét fűtötték - a HKIK-nál megtekinthetőek.

 

Főbb paraméterek:

- Kazán (3 db): Viessmann Paromat-Simplex, teljesítmény: 105 kW, gyártási év: 2001.

- Fűtésszabályozó (3 db): Dekamatik M1 (1 db), M2 (2 db), HK2 (1 db), gyártási év: 2001.

- Gázégő (3 db): Weishaupt WG20N /1-A/Z-LN, teljesítménytart.: 30–160 kW, gyártási év: 2001.

Értesítések áramszünetekről, gázszünetekről

2013. július 8.

Cikkünkben szeretnénk Önöket informálni a várható áramszünetekről - gázszünetekről, hogy a vállalkozásuk működése, a termelés minél zavartalanabb legyen:

Kamarai Zöldsátor, Energetikai demonstrációs épület a Pneumobil versenyen

2013. május 9.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is együttműködik a sikeres Pneumobil verseny megvalósításában. A futamok között látogassanak el a Kamarai Zöldsátorba és az Energetikai demonstrációs épületünkbe!

 

Az alábbi díjmentes szolgáltatásokkal várjuk Önöket:

 • Energetikai tanácsadás
 • Energia kalkulátorok
 • SzámlaelemzésHOZZA EL ENERGIA SZÁMLÁIT, SEGÍTÜNK CSÖKKENTENI ENERGIAKÖLTSÉGEIT!
 • Kölcsönözhető fogyasztásmérők és energia távfelügyeleti rendszerek
 • Termográfiai (hőkamerás) bemutató
 • Energiatakarékos rendszerek és megújuló energiahasznosítási módok bemutatója (napelem, szélgenerátor, áramtermelő kerékpár stb.)
 • Napelemes játékok
 • Ökológiai lábnyom teszt
 • Gyerekeknek rajzverseny
 • Nyereményjátékok

További információ:

Becskei Márk, Harcsáné Garancz Eszter

Tel: 36/429-614, Mobil: 20/517-9290

E-mail: mark.becskei@hkik.hu; garancz.eszter@hkik.hu

Kamarai Beszállítói Fórum

2017. október 16.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén ősszel is megrendezi a Kamarai Beszállítói Fórumot, melyen 6 Heves megyei nagyvállalat keresi jövőbeli üzleti partnereit! Várjuk Önt is a fórumra, ahol lehetősége van személyes üzleti tárgyalásokra a lenti nagyvállalatokkal és más cégekkel is.

A hazai építőipar kihívásai és lehetőségei

2017. október 10.
Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár
Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Országos építőipari konfeneciát szervezett Egerben az Építési Válllalkozók Országos Szakszövetsége október 6-án, ahol az iparág kivívásai mellett számos javaslat is megfogalmazásra került. Lepsényi István államtitkár és Bartal Tamás helyettes államtitkár urak előadásai az állami ezközöket és az eddigi eredményeket foglalták össze, majd a szakmai előadások során további javaslatok, kérések kerültek megfogalmazásra.

Helyi termelők fóruma

2017. szeptember 13.

A helyi élelmiszertermelők együttműködési lehetőségeiről egyeztettek a termelők és több szervezet képviselői a HKIK-ban szeptember 11-én. A fórumon szó volt többek között az Eger Civil Ünnepén történő kitelepülésről, képzésekről, hatósági tájékoztatókról, kóstoló nap szervezéséről, valamint olyan helyi termékeket kínáló üzlet létrehozásáról, ahol folyamatosan elérhetőek lesznek a termékek a lakosság és a turisták számára.

Pneumatika 50 - Egy iparág megszületését ünnepelték Egerben

2017. szeptember 5.

Ötvenéves a pneumatikagyártás Egerben, amit az Aventics Hungary Kft. számos programmal ünnepel a városban. Ezúttal a vállalat hazai és nemzetközi vezetése, valamint Habis László, Eger megyei jogú város polgármestere, illetve Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és - szabályozásért felelős államtitkára köszöntötte a céget egy zártkörű eseményen augusztus 31-én, az Eger Hotelben. 

Ellenőrizze Ön is, hogy érinti-e a REACH regisztráció!

2017. február 8.

Ha vegyi anyagokat gyárt vagy hoz be az Unióba, esetleg termékeket importál, ellenőrizze, hogy érintett-e a regisztrációban. Amennyiben évente legalább egy tonna mennyiségben gyárt vagy EU-n kívülről hoz be vegyi anyagokat, regisztrálnia kell azokat. Vizsgálja érintettségét, ha klasszikus vegyi anyagok (pl.: ipari alapanyagok) gyártásával, uniós behozatalával foglalkozik; valamint több anyagból álló termékek (pl.: festékek, tisztítószerek, kozmetikumok, de akár gyermekjátékok, elektronikai és ruházati cikkek) uniós behozatalakor is.

TOP: 800 millió Ft-ból újul meg Egerben két útszakasz

2016. július 25.

A Területi Operatív Program (TOP) újabb két fejlesztési céljának támogatási szerződését írta alá a Magyar Államkincstár képviseletében Zay Ferenc igazgató és Habis László egri polgármester. A két projekt támogatási összege együttesen közel 800 millió Ft. Megújul a Csiky Sándor utca és a Maczky Valér utca, valamint újabb 1 km kerékpárút épül.  

Megjelent a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) új tájékoztató füzete

2016. április 7.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő független szervezet, amely a 2013. évi XXXIV. törvény alapján az építészeti-műszaki tervezési, építési és kivitelezési szerződések teljesítéséből fakadó viták ügyében tud eljárni.

Továbbra is ragaszkodjunk az építési tervhez!

2016. január 26.
Antók Sándor és Katona-Antók Henrietta ANTÓK-BAU Kft.
Antók Sándor és Katona-Antók Henrietta ANTÓK-BAU Kft.

A 456/2015. (XII.29.) Korm. rendelet a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről és egyes építésügyi tárgyú kormányrendeletek módosításáról lehetővé teszi a legfeljebb 300 m2 összes hasznos alapterületű új lakóépületek egyszerű bejelentését.
A Heves megyei Építész Kamara és a HKIK szakmai kerekasztal beszélgetést hívott össze építőipari tervező- és kivitelező vállalkozások képviselői és a kormányhivatal szakemberei részvételével - a megbeszélésre 2016. január 20-án került sor a HKIK székházában.

A Sanamöbel Kft. üzleti ajánlata: Csőlézer szabad kapacitásának kiajánlása

2014. október 6.

Csőlézer gép típusa: TRUMPF TruLaser Tube 7000 (T03). Megmunkálható profilok: cső, zártszelvény, oválcső, szögacél, lapos acél. A Trumpf GmbH által gyártott lézermegmunkáló gép jelenleg a legkorszerűbb. Európában a második legyártott gépet a Sanamöbel Kft-nél telepítették. Az alábbi linkre kattintva egy bemutató filmet talál a gép működéséről: https://www.youtube.com/watch?v=_QIzrBqvQg0

Küldje el megmunkálásra kiadandó dokumentációját, melyre szívesen adnak ajánlatot, akár teljes alkatrészgyártásra is, melyhez további lakatos felületkezelő (szemcseszórás, elektrosztatikus festés, csomagolás) munkák párosulnak.

Európa élére kerültünk - Májusban Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az építőipari termelés az EU-ban

2014. július 25.

Az előzetes számítások szerint májusban Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az építőipari termelés az Európai Unióban (EU) havi szinten, éves összevetésben a harmadik helyen állt Magyarország.

Nívódíjat kapott az Imola

2014. április 9.

2013. évben az IMOLA ÉPÍTŐ Kft. és a Hunép Universal Zrt. konzorciuma MŰEMLÉK HELYREÁLLÍTÁS REHABILITÁCIÓ kategóriában Építőipari Nívódíjban részesült, az Eszterházy Károly Főiskola műemléki épülete felújítása kapcsán. Az elismerést hirdető tábla leleplezésére 2014. április 9-én került sor.

Lezárult a Gépipari eszközök beszerzése vállalati együttműködésben a Gépipari Klaszternél című project

2013. november 3.

A Mátra térségében működő, gépipari termékeket gyártó vállalatok 2008 júniusában létrehoztak egy szervezetet, melynek célja a közös érdekek feltárása, és azok mentén közös célok kitűzése, fejlesztések foganatosítása. Ez a Gépipari Klaszter. A gazdasági hálózatot a Heves Megyei Kereskedelmi Iparkamara menedzseli egy közös cél érdekében, ez, pedig az innováció.

A Gépipari Klaszter Konzorcium az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjának Vállalati együttműködés és klaszterek támogatása a régiókban tárgyú pályázati felhívására pályázatot nyújtott be, melyet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Észak-Magyarországi Operatív Program Irányító Hatósága ÉMOP-1.2.1-11-2011-0020 azonosító számon regisztrált és a 2011. szeptember 12-én kelt, K-2011-ÉMOP-1.2.1-11.-0046921/157 iktatószámú támogató levél szerint támogatásban részesített.

Kamarai Energia Beszerzési Közösség

2013. augusztus 2.

A vállalatok hatékony, költségtakarékos működésének érdekében elengedhetetlen a beszerzés központú szemlélet, amely a költségek optimalizálásán túl a vállalati beszerzési tevékenység racionalizálását is magában foglalja. Különösen nagy jelentőséggel bír egy társaság életében az energia beszerzés, mely a működési költségek jelentős részét képviselik. Ma már a liberalizált energia piac lehetővé teszi egy vállalkozás számára a szabad kereskedő választást. A piaci verseny egy új dimenziót nyitott, ahol felértékelődött az energia beszerzés és a beszerzést támogató szakértők, eszközök és módszerek jelentősége. A HKIK ebben kíván a vállalkozók segítségére lenni, és a kamarai csoportos energia beszerzés keretében jobb feltételeket biztosítani számukra. 

Magyar-szlovák Turisztikai Kiállítás a Neogradiensis Eurorégióban

2013. május 9.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásban részesítette a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara illetve a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara Besztercebányai Regionális Kamarája által benyújtott projektet, melynek keretében 2013. június 7-8-án Magyar-szlovák Turisztikai Kiállítást szervezünk Salgótarjánban a Városi Sportcsarnokban 25 magyar és 15 szlovák kiállító részvételével.

 

A kiállítás tematikája: turisztikai attrakciók, szálláshelyek, panziók, falusi vendéglátók, erdei iskolák, síközpontok, kulturális-, örökség-, ifjúsági-, öko-,  lovas-, horgász-, vadász-, kerékpáros-, gasztronómiai-, gyógy- és egészségturizmus, kézművesipar

VI. Nemzetközi Rexroth Pneumobil verseny

2013. május 9.

2013. május 10-11.

 

Idén már 6. alkalommal kerül megrendezésre az egyre népszerűbb Pneumobil verseny, melyre idén 4 országból jelentkeztek csapatok. 41 járművel közel 160 versenyző méri össze tudását, kreativitását, ügyességét, innovációs gondolkodását és a csapatban dolgozás képességét.

A verseny egyik fő célja, az innovációs üzleti szféra és a műszaki egyetemek, főiskolák közötti szakmai kapcsolat erősítése és a mérnökhallgatók támogatása abban, hogy elméleti tudásukat a gyakorlatban is kipróbálhassák. A verseny kiváló lehetőség a tananyagon túli ismeretek bővítésére, jó gyakorlati lehetőség a csapatmunkára, az idő- és költséggazdálkodásra (képünkön Gödri István, a Bosch Rexroth Pneumatika Kft. ügyvezetője).