Üdvözöljük a

Országos elismerés Báder Miklósnénak | HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 November >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
131415161718
19
20212223242526
27282930   

Országos elismerés Báder Miklósnénak

Szerző: Nagy Kata | 2017. augusztus 29.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadóban. A tárca vezetője nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Érdemrend Középkereszt, Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket, valamint Móra Ferenc-, Pauler Gyula-, Szinnyei József-díjakat adott át.

Kimagasló tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült: BÁDER MIKLÓSNÉ, a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet elnök.

 

Báder Miklósné 1975. – alapító elnökünk Tompa Béláné nyugdíjba vonulása - évtől elnöke a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezetnek, fáradhatatlanul dolgozva mind a mai napig.


Vezetése alatt a Szövetkezet jelentős fejlődésen ment keresztül, a nehezedő gazdasági körülmények között is folyamatos munka és megélhetési lehetőséget teremtve több száz szövetkezeti tagnak és munkavállalónak, hírnevet és elismerést szerezve Heves városnak országos, sőt nemzetközi szinten is.
Báder Miklósné azt vallja: „Nekem személy szerint is az a legnagyobb kitüntetés, ha szűkebb környezetünk, a Hevesen élő ember észreveszi a mellette élő hagyatékot, az általunk megőrzött értékeket.


Felelős kiadója az eddigi nyolc Szőtteskonferencia előadásait tartalmazó kiadványoknak, melyeket a hagyományok, a népművészet iránt érdeklődőknek ajánl, egyben felhívja a figyelmet arra, hogy a tárgyalkotó népművészet továbbörökítése közös feladatunk.

 

Fotó: http://www.hevesfolkart.hu