Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
2021222324
25
26
2728293031  

Pályaválasztási osztályfőnöki óra

Pályaválasztási osztályfőnöki óra
Pályaválasztási osztályfőnöki óra

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelten kezeli a pályaválasztás előtt álló tanulóknak történő segítségnyújtást. A megfelelő iskola megtalálásához mind a szülőnek, mind a pedagógusoknak és nem utolsósorban a tanulóknak segítségre és sok-sok megbízható információra van szüksége. 

Tájoló Nap - újszerű pályaorientációs program

2017. március 9.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az idei évben kívánja megvalósítani az EduNet Alapítvány által kidolgozott „Tájoló Nap” című pályaorientációs programját. A nap legfőbb célja, hogy a résztvevő tanulók a munka világában alapvetőnek tekinthető, gyakorlati készségeiről kaphatnak sokoldalú visszajelzést, elsősorban az erősségekre koncentrálva. 

EuroSkills Göteborg 2016.

2016. december 6.

Két ezüst, négy bronz és három kiválósági éremmel tért haza a magyar csapat a szakmák Európa-bajnokságáról, a EuroSkills Göteborg 2016 versenyről, melyen 16 magyar fiatal, 14 szakmában képviselte hazánkat.

Akár havi 50.000 Ft szakiskolai ösztöndíjat is kaphatnak a hiányszakmát tanuló szorgalmas diákok

2016. augusztus 31.

Ez idáig csak a szakiskolai tanulók kaphattak a kormányrendeletben kiadott szakmákban szakiskolai ösztöndíjat, de a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjról szóló 252/2016. (VIII. 24.) Korm. rendelet alapján a jövőben a szakgimnáziumban tanulók is jogosultak már a szakmatanulást ösztönző juttatásra az adott tanévre vonatkozó kormányrendeletben meghatározott hiány-szakképesítésekben. 

Szakmák vetélkedője 2016.

2016. május 16.

Az Aventics Hungary Kft és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében 2016. május 5-én került megrendezésre a 2. Szakmák vetélkedője, 18 fő hetedik osztályos tanuló részvételével. Az idei évben négy egri általános iskola mellett két vidéki, a bélapátfalvi és a felsőtárkányi iskola tanulói is részt vettek a játékban.

Megjelent az új OKJ

2016. március 5.

Felülvizsgálták és módosították az államilag elismert szakképesítéseket tartalmazó Országos Képzési Jegyzéket. 2016. szeptember 1. után csak az új OKJ szerint indíthatók képzések.
A rendeletet a Magyar Közlöny 2016. évi 24. számában hirdették ki.

Pályaválasztási kiállítás és céglátogatás 2015.

2015. november 6.

A Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok lesz a helyszíne idén ismét a 2015. november 12-én a Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által szervezett nagyszabású, hagyományos pályaválasztási kiállításnak. A programra Eger, Gyöngyös, Pétervására, Heves, Füzesabony járások általános iskoláinak pályaválasztási előtt diákjai kapnak meghívást. Az eseményen a megye középiskolái mutatkoznak be. 

Heves Megyei Vállalkozói Napok 2015.

2015. október 1.
Mátrametál Kft
Mátrametál Kft

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara immár negyedik alkalommal szervezte meg a Heves Megyei Vállalkozói napokat. Idén 28 vállalkozás nyitotta ki kapuit a pályaválasztás előtt álló diákoknak, szüleiknek és tanáraiknak, valamint a térség önkormányzati képviselőinek és a civil szféra szereplőinek. A látogatók száma, közel 800 főre tehető, vagyis megyei szinten ennyi résztvevő nyerhetett tapasztalatot a térség vállalkozásairól. A kéthetes vállalkozói napok célja, hogy a felek megsimerjék egymást, a jövőben közösen tudjanak gondolodni a fejlesztésekről és a felmerült problémákról, a diákok pedig megismerhessék a térség potenciális munkáltatóit, közelebb kerülhessenek a szakmákhoz. 

A középmezőnyben végzett a kompolti hegesztőnk

2015. augusztus 17.

Aranyérmet szerzett László Attila a bútorasztalos, ezüstérmes lett Csongrádi Dávid, az informatikai hálózati rendszergazda kategóriában a Sao Paulóban megrendezett szakmák olimpiáján, a WorldSkills versenyen.

Új helyszínen a Szakmák sztárjai tábor

2015. július 14.
Mátrai Erőmű Zrt
Mátrai Erőmű Zrt

Huszonnégy tanuló részvételével egy hétig zajlott a Mátrában a HKIK Pályaválasztási Tábora. A „Szakmák Sztárjai” elnevezésű napközi otthonos tábort a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felső tagozatos általános iskolás diákok számára szervezte.

A HKIK is támogatja a „Gyere haza fiatal!” programot

2015. május 21.

A Nemzetgazdasági Minisztérium működtetésében elindult a „Gyere haza fiatal” elnevezésű program, amelynek célja, hogy a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazatérését segítse lakhatási és letelepedési támogatással, illetve megfelelő munkahely biztosításával. A program részeként május közepén egy konferenciára várták a londoni magyarokat, melyen a HKIK képviselője is részt vett.

A "Csavarozók" csapata lett a befutó

2015. május 11.
Gödri István, Angyal Mátyás, File Sándor
Gödri István, Angyal Mátyás, File Sándor

A hétvégén megrendezett VIII. Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Versenyen vehették át nyereményüket azok a diákok, akik részt vettek a HKIK és az Aventics Hungary Kft. közös, Szakmák Vetélkedője elnevezésű pályaválasztási vetélkedőjén. A díjakat Gödri István a cég ügyvezetője adta át.

Szakképzés nincs kézművesség nélkül

2015. április 17.
Lőrinci Március 15. Gimnázium és Szakképző Iskola előadása
Lőrinci Március 15. Gimnázium és Szakképző Iskola előadása

„Szakképzés nincs kézművesség nélkül” – ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg Rabi József az MKIK kézműipari alelnöke pénteken a Heves Megye Ifjú Kézművese kiállítást az Agria Parkban. Immár harmadik alkalommal került megrendezésre a HKIK szervezésében a szakmunkás tanulók részére meghirdetett iparművészeti, népművészeti és kézműves tárgyakat bemutató kiállítás és verseny, mely most egy pályaválasztási előadással is kiegészült.

Kutatók éjszakája Pályára fel!

2014. szeptember 30.

Az idei évben első alkalommal a Kutatók Éjszakája programsorozathoz kapcsolódóan interaktív elemekkel színesített pályaválasztási programra invitáltuk főképp a pályaválasztás előtt állókat és szüleiket. A rendezvény Egerben az Aventics Kft, Hatvanban pedig a Johnson Electric Kft és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében valósult meg. 

Népszerű volt a Szakmák Sztárjai pályaválasztási tábor

2014. július 2.

Huszonkét tanuló részvételével egy hétig zajlott Egerben a HKIK Pályaválasztási Tábora. A „Szakmák Sztárjai” elnevezésű napközi otthonos tábort a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felső tagozatos általános iskolás diákok számára szervezte.

4 versenyzőnk jutott tovább az országos szakmai versenyek döntőjébe

2017. március 9.

Heves Megyéből 4 fiatalember két versenyfordulón túl már büszkén készülhet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőjébe. Gratulálunk a szép eredményhez!

Tanulj tovább felsőoktatási duális képzésben!

2017. január 9.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Tanulj tovább felsőoktatási duális képzésben! –felsőoktatási, vállalati és hallgatói tapasztalatok, lehetőségek a felsőoktatás gyakorlatiasabbá tételére címmel interaktív egyeztető fórumot szervez

A HKIK új elnöksége megtartotta alakuló ülését

2016. november 15.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kibővített elnökségi ülését tartott 2016. november 8-án összekötve a Kemény Ferenc Sportcsarnokban zajló Pályaválasztási kiállítással. A tisztújító küldöttgyűlésen megválasztott elnökség tagjain kívül Dr. Pajtók Gábor a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető Kormánymegbízott is részt vett. 

Szakmák Sztárjai Napközis tábor 2016.

2016. július 5.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs programsorozatán belül 2016. évben immár negyedszer rendezte meg felső tagozatos általános iskolás diákok számára napközis Szakmák sztárjai elnevezésű táborát, idén ismét Sástó volt a helyszín. Célunk a táborban részt vevő tanulókkal minél több szakma megismertetése, kipróbálása.A táborba a HKIK tagvállalatainak, dolgozóinak a gyermekei vettek részt, ezzel is segítve a nyári szünidő tartalmas eltöltését.

Az Aventics Kft. és a HKIK idén is vetélkedni hívja a 6-7 osztályos diákokat

2016. március 29.

 

Az Aventics Hungary Kft és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében 2016. május 5-én kerül megrendezésre a Szakmák vetélkedője, főképp pályaválasztás előtt álló általános iskolások számára.

Tájékoztató fórum a felsőoktatási duális képzésről

2016. január 15.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Tanulj tovább felsőoktatási duális képzésben! címmel felsőoktatási, vállalati és hallgatói tapasztalatok, lehetőségek a felsőoktatás gyakorlatiasabbá tételére címmel interaktív egyeztető fórumot szervezett 2016. január 13-án az Agria TISZK-ben

A jövő évtől 20-ra nő az ösztöndíjas hiányszakmák száma

2015. október 22.

A hiányszakmák a munkaerőpiacon legkeresettebb szakmák, mely szakmát tanuló szakkképző iskolai tanulók ösztöndíjra jogosultak. 

Kutatók éjszakája "Pályára fel!" a kamarában

2015. szeptember 28.

Az idei évben immár második alkalommal a Kutatók Éjszakája programsorozathoz kapcsolódóan interaktív elemekkel színesített pályaválasztási programra invitáltuk főképp a pályaválasztás előtt állókat és szüleiket. A rendezvény Egerben az Aventics Hungary Kft és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében valósult meg. 

Iparos napok

2015. július 16.

Az előző évekhez hasonlóan, idén is a HKIK bekapcsolódott két nyári tábor életébe egy-egy napra és megrendeztük pályaorientációs programunkat, az „Iparos napot”. A program nem más, mint pályaválasztási célzattal vetélkedő és szakmákat bemutató interaktív foglalkozások szervezése.

Szakmák Sztárjai Napközis tábor Gyöngyös - Sástó

2015. június 1.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs programsorozatán belül 2015. évben immár harmadszor hirdeti meg felső tagozatos általános iskolás diákok számára napközis táborát, idén új helyszínnel Gyöngyös - Sástón. Célunk a táborban részt vevő tanulókkal minél több szakma megismertetése, kipróbálása.A táborba a HKIK tagvállalatainak, dolgozóinak a gyermekeinek a jelentkezését várjuk, ezzel is segítve a nyári szünidő tartalmas eltöltését.

Munka, vagy továbbtanulás

2015. május 20.

A kamara szeptemberben megvizsgálja a megyei középiskolások további pályáját.

 

A Heves megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (HMFKB) kiemelt feladatának tartja a képzések hasznosságának vizsgálatát a végzős tanulók továbbkövetésén keresztül. Ezért a bizottság, a megye összes középiskoláját adatfelvételre kér fel, melynek célja, hogy a végzős tanulók elérhetőségeit összegyűjtse, mely segítségével az utánkövetés megoldottá válik.

Szakmák vetélkedője

2015. május 8.

Az Aventics Hungary Kft és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében 2015. május 8-án került megrendezésre a Szakmák vetélkedője, 18 fő hatodik-hetedik osztályos tanuló részvételével. 

„Mi a pálya?!”

2014. december 16.

Pályaorientációs kiadvány, mely 33 szakma bemutatását tartalmazza. Pályaválasztásról mindenkinek, szülőknek, diákoknak. Tájékoztató mindazoknak, akik pályaválasztás előtt állnak.

Iparos nap Bogácson

2014. augusztus 11.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara immár második alkalommal rendezte meg a gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói számára az Iparos napot. A program nem más, mint pályaválasztási célzattal vetélkedő és szakmákat bemutató interaktív foglalkozások szervezése.

Magyarország rendezheti a 2018-as szakmunkás Európa-bajnokságot

2014. május 19.

Magyarország rendezheti 2018-ban a fiatal szakemberek európai bajnokságát, az EuroSkills versenyt, a WorldSkills Europe nemzetközi szervezet közgyűlésének szerdai döntése szerint.