Üdvözöljük a

43 vállalat nyitja ki kapuit | HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
121314151617
18
19202122232425
262728    

43 vállalat nyitja ki kapuit

Szerző: Nagy Kata | 2017. október 4.

Immár hatodik éve szervezi meg a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara október hónapban a Heves megyei vállalkozói napokat, melyhez évről-évre egyre több megyei vállalkozás csatlakozik. A program során főleg pályaválasztás előtt álló iskolások vesznek részt csoportos üzemlátogatásokon.

A vállalkozói napok célja, hogy a megyében működő vállalkozások teljesítményére, gazdasági erejére, mindennapi működésük nehézségeire, ugyanakkor igényeire, céljaira kívánja felhívni a társadalom figyelmét, illetve segíti a diákok pályaorientációját. A céglátogatások alkalmával a diákok megismerkedhetnek a szakmákkal, betekintés kapnak a dolgozók mindennapjaiba, munkakörülményeibe.

 


Október 3-án a Kvíz Játékkártya Kft. nyomdájának látogatásával kezdődött a program. Az Egri Lenkey János Általános Iskola 6. osztályos diákjai ismerkedhettek a nyomdaipari szakmákkal. Az idegenvezetős alkalmával láthatták, hogy milyen fázisokon megy keresztül egy doboz, vagy egy pakli kártya, mielőtt a megrendelőhöz jut. Betekintés kaptak a digitális előkészítésbe, a lézeres levilágításba, a nyomtatásba, vágásba, stencilezésbe, doboz hajtogatásba és a kártyalapok pakliba csomagolásába is.

A diákok elmondása szerint érdekesnek találják ezt a munkát, mindamellett nagyon unalmasnak és fárasztónak. Legjobban a stencilezés tetszett a nekik.

Hornyák Vince a Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, már második éve fogadnak diákokat a nyomdába, szívesen megmutatják az iskolásoknak ezt az iparágat is, ahol a fiatalok a nyomdaipari gépmester szakma mellett megismerhetik a gyártáselőkészítő, a könyvkötő, a nyomdaipari vágó szakember és a grafikai munkaállomások feladatait. A cég foglalkozik játékkártyák és puzzle-ök készítésével, emellett dobozokat, plakátokat, címkéket, könyveket, szórólapokat is gyártanak.

A gyárlátogatások október 25-ig tartanak, melyre bárki jelentkezhet IDE KATTINTVA