Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617
18
192021
22232425262728
293031    

Korrekt Partnerek 2018. január 11. Gazdasági Évnyitó

2018. január 17.

Ismételten gratulálunk az új Korrekt Partner Védjegyeseknek!

Etikai Bizottsági Üléshez tartozó dokumentumok

2017. december 18.

A levelem mellékletei a csatolt fájlok közül letölthető.

Pályázat panziók fejlesztésének támogatására

2017. október 18.

Vállalkozások, intézmények, önkormányzatok, nonprofit szervezetek, szövetkezetek és egyházi jogi személyek pályázhatnak panziók fejlesztésének támogatására, 5-42 millió forint elnyerésére. Célok: szolgáltatási színvonal emelése; tematikus szolgáltatások kapacitásának növelése, valamint új szolgáltatások bevezetéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások; kapacitásbővítés; kereskedelmi szálláshelyek üzemeltetési hatékonyságának, kapacitáskihasználtságának javítását szolgáló fejlesztések megvalósítása; folyamatos, éves működésének biztosítása.

Rendkívül kedvezményes önálló vagy támogatással kombinált hiteltermékekkel vállalkozása számos beruházási terve megvalósulhat

2017. október 5.

November elejére az OTP Bank összesen 163 MFB Ponton teszi még könnyebben elérhetővé az Európai Unió által biztosított forrásokat annak érdekében, hogy a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások minél szélesebb köre juthasson hosszú távú pénzügyi forráshoz beruházásaik megvalósításához.

Rendkívül kedvezményes önálló vagy támogatással kombinált hiteltermékekkel vállalkozása számos beruházási terve megvalósulhat

2017. augusztus 29.

November elejére az OTP Bank összesen 163 MFB Ponton teszi még könnyebben elérhetővé az Európai Unió által biztosított forrásokat annak érdekében, hogy a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások minél szélesebb köre juthasson hosszú távú pénzügyi forráshoz beruházásaik megvalósításához.

Munkahelyteremtő program akár eszközbeszerzéssel is

2017. július 31.

Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek. A központi program segítségével a kkv-k többek között új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják.

Új pályázatok 8000 vállalkozás számára

2017. június 29.

Június 30-tól adhatók be a kérelmek a fiatalok és az álláskeresők vállalkozóvá válását támogató európai uniós pályázatokra. A vallalkozokforuma.hu összesítése szerint a 24 milliárd forintnyi forrás több mint 8000 egyéni és mikrovállalkozást indíthat útjára tőketámogatással, valamint ismeret- és készségfejlesztéssel.

Előadássorozat a beruházási lehetőségekről

2017. március 20.

A Heves Megyei Europe Direct Tájékoztató Központ szervezésében, a Heves Megyei Önkormányzat egy három helyszínen Egerben, Gyöngyösön és Hevesen megvalósuló rendezvénysorozat keretében mutatja be az Európai Unió a gazdasági növekedés fellendítésére és a munkahelyteremtésre vonatkozó intézkedéseit Heves megyében. Az első rendezvényre március 21-én lesz, Egerben. 

Felfüggesztik az eszközbeszerzési pályázatot!

2017. február 28.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy az Irányító Hatóság 2017. 03.01. (szerda) 00:00 órás határidővel  - a nagy számú támogatási kérelmek beérkezése miatt -  felfüggeszti az alábbi felhívást: „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” (GINOP - 1.2.1-16).

Kiemelt pályázat! Falusi turizmus, vendéglátás fejlesztése

2017. január 19.

Magyarország Kormányának felhívása a vidéki térségekben a mezőgazdasági vállalkozások induló vagy már működő NEM mezőgazdasági tevékenységeinek továbbfejlesztésével a gazdasági több lábon állás erősítését célozza. A támogatás segítségével a vidéki térségekben a mezőgazdasági vállalkozások jövedelmezőségének stabilizálása mezőgazdaságon kívüli vállalkozási tevékenységek indításának ösztönzésére irányul.

Díjazták a Learn Virtual Europe Kft-t

2016. december 14.
Tóth Viktória, ügyvezető, Learn Virtual Europe Kft. (balról a második)
Tóth Viktória, ügyvezető, Learn Virtual Europe Kft. (balról a második)

Nemrég zárult a Global Entrepreneurship Week (GEW) nemzetközi mozgalom keretében megrendezésre került Fiatal Vállalkozók Hete. Az érdeklődők idén Budapesten és számos vidéki helyszínen több mint száz előadáson vehettek részt ingyenesen. Az eseménysorozatot az ország legrangosabb fiatal vállalkozói kitüntetése, a nyolcadik Országos Fiatal Vállalkozói Díj ünnepélyes átadása koronázta meg.

Legfrissebb információk a Széchenyi 2020 programról

2016. november 15.

A pályázatok piaca egy rendkívül dinamikusan és folyamatosan változó piac, egy olyan világ, mely rendszeres odafigyelést és az ismeretek állandó frissítését igényli. Jelen cikkünkben igyekszünk összefoglalni a pályázatok kapcsán a legfrissebb, aktuális híreket, információkat, 2016 november elején megjelent módosításokat.

Erasmus+ pályázatíró szemináriumok

2016. október 20.

Október végétől indulnak a Tempus Közalapítvány Erasmus+ pályázatíró szemináriumai, melyek a 2017-es mobilitási és stratégiai partnerségi pályázatok elkészítésében nyújtanak praktikus segítséget a leendő pályázóknak.

Társadalmi egyeztetésen a Felhőalapú vállalati szolgáltatásokat, IKT megoldásokat támogató pályázat

2016. október 7.
Angeli László, ügyvezető, MátraComp Kft.
Angeli László, ügyvezető, MátraComp Kft.

Az elmúlt héten jelent meg társadalmi egyeztetésre a GINOP-3.2.4-16 - Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása című pályázati konstrukció.

A legfrissebb, már megjelent és a közeljövőben várható vállalkozói pályázatok

2016. szeptember 20.

Ismét lehet pályázni telephelyfejlesztésre (GINOP-1.2.3-16)! Emellett elérhető lesz az inkubációs tevékenységet támogató felhívás (GINOP-1.1.1-16), valamint az Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP-1.2.6-16). Kutatás-fejlesztés témakörben a korábbi K+F+I pályázat folytatásaként, kombinált termékek formájában - vagyis hitellel kiegészített konstrukcióban - továbbra is kaphatunk majd forrást innovációs projektjeinkre. Jönnek az informatikai pályázatok is, valamint épületenergetikai fejlesztéseket támogató felhívás.

Gyorsan és egyszerűen kezdeményezhető online számlanyitás

2018. január 15.

A digitális szolgáltatások iránti ügyféligény folyamatosan nő. Tíz banki ügyfél közül átlagosan három online intézi már bankügyeit. Ennek a tendenciának köszönhetően egyre több bank fejleszt mobilfizetéses appot, csiszolgatja net- és mobilbankját, vagy éppen online számlanyitási lehetőséget biztosít a vállalkozások számára.

Meghirdették a nagy sikerű innovációs eszközbeszerzési pályázatot

2017. november 13.

Újra meghirdetésre került a nagy sikerű innovációs eszközbeszerzési pályázat ((GINOP-2.1.8-17). Ebben a pályázatban 5-15 millió forint összegű, legfeljebb 50 %-os vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe új termékek, eljárások és technológiák kifejlesztéséhez, bevezetéséhez szükséges eszközök és immateriális javak beszerzésére.

Vállalkozásindító Klubsorozat az EKE-n

2017. október 5.
Dr. Liptai Kálmán, rektor, EKE
Dr. Liptai Kálmán, rektor, EKE

Az Eszterházy Károly Egyetemen 2017. október 11-től Vállalkozásindító Klubsorozatot indul, melynek célja, hogy egy gyakorlatorientált, innovatív szemléletű képzésen keresztül az ötleteléstől a megvalósításig juttassa el a vállalkozó kedvű résztvevőket.

Állami támogatásból fejleszthetik fizetési rendszereiket a kis- és középvállalkozások

2017. szeptember 18.

Összesen 2,4 milliárd forintos keretösszegből támogatja az állam a bankkártya-elfogadó helyek számának bővítését, amivel a jelenleginél 30 százalékkal több helyen válik lehetővé a kártyás fizetés. A bankkártyás tranzakciók száma és a bankkártyával bonyolított fizetési forgalom évek óta töretlenül nő, a kártyabirtokosok egyre szívesebben használják ezt a gyors, egyszerű, kényelmes fizetési módot. A POS terminálok telepítésével tehát állami támogatás mellett növelhetik versenyképességüket is a hazai vállalkozások – emelik ki az OTP Bank szakértői.

Lépj a piacra: képzés és tőkejuttatás kezdő vállalkozóknak

2017. augusztus 1.

Az OFA Nonprofit Kft. pályázatot hirdet új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező fiatalok felkészítése és támogatása saját vállalkozásuk indítására. A projekt maximális elszámolható összköltsége 2.400.000 Ft.

Nem mezőgazdasági tevékenységekre irányuló pályázat felfüggesztése

2017. július 11.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott VP6-6.4.1–16 Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása című felhívás vonatkozásában, a kötelezettségvállalási keret kimerülésére tekintettel, a Felhívás 4.3. pontjában foglaltak és a 272/2014. (XI.5.) Korm. rendelet 53. § (1) és (1a) bekezdése alapján az Irányító Hatóság a támogatási kérelmek benyújtásának lehetőségét 2017. július 13. napján 00 órától felfüggeszti.

Legfrissebb pályázati hírek, információk

2017. június 15.

A Széchenyi 2020 programban megjelent pályázati felhívásokhoz rendszeresen tesznek közzé változásokat, kiegészítéseket, módosításokat. Ezek közül válogattuk ki cikkünkben a héten megjelent legfontosabb híreket.

Termékfejlesztés az exit-interjú segítségével

2017. március 14.

A boldog ügyfél a legjobb reklám! De mi történik, ha nem boldog sem a vevő, sem a cég? A folyamat gyakran visszafordítható, de az is előfordul, hogy mindkét félnek jobb az elválás. Ilyenkor érdemes egy exit-interjú keretében meghallgatni egykori ügyfelünket, ezzel segítve a szolgáltatás-, illetve termékfejlesztést! – tanácsolja a Vállalkozók Fóruma.

Partnertalálkozó a minőségfejlesztő munkáért

2017. február 16.

A 2015 szeptemberében induló minőségbiztosítási projekt a napokban rendezte meg negyedik partnertalálkozóját. A programon a HKIK munkatársai is részt vettek, beszámoltak a magyar tanulószerződéses rendszer véleményezése kapcsán tett felméréseikről, és javaslatokat tettek a szakképzési rendszer további fejlesztésére.

A februártól benyújtható energetikai korszerűsítési pályázat bemutatása

2016. december 28.

Várhatóan február elejétől lesz benyújtható az energetikai beruházásokat támogató pályázat: GINOP – 4.1.1 – 8.4.4 - 16 - Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel. A továbbiakban ennek jelenleg ismert részleteit foglaljuk össze.

Friss pályázatok! - 10 új támogatási program nyílt meg

2016. december 13.
A PLATT 2003 Kft. és a HKIK közös standja a 2015. évi pályaválasztási kiállításon
A PLATT 2003 Kft. és a HKIK közös standja a 2015. évi pályaválasztási kiállításon

A Nemzetgazdasági Minisztérium december 7-i bejelentése szerint 10 új hitellel kombinált támogatási program nyílik meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében.

Pályázzon együtt az OTP Business-szel

2016. november 15.

Október végén a Hungaro-Projekt elindította az OTP Business-szel és az OTP Agrárral közösen új szolgáltatását, a Pályázzunk Együtt Programot (PEP). A projekt célja, hogy egy internetes felület, a www.palyazzunkegyutt.hu segítségével megkönnyítse a hazai kis- és középvállalkozásoknak az európai uniós pályázatokon való részvételét.

Pályázati tájékoztató – A GINOP aktualitásai

2016. október 7.

A Széchenyi 2020 program keretében folyamatosan jelennek meg a különböző pályázati lehetőségek, köztük természetesen vállalkozások számára elérhető programok is. Ezzel kapcsolatban 2016. október 20-án a HKIK és a Széchenyi Programiroda közös tájékoztatót szervez.

A szakképzés minőségbiztosításán dolgozunk

2016. szeptember 23.

Az NQCA rövidítéssel fémjelzett, nemzetközi projekt megvalósításán egy nyolc partnerből álló konzorcium tevékenykedik. Magyarországot a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseli a programban. A 26 hónapos megvalósítási időszak első éve lezárult, ennek kapcsán szeretnénk beszámolni az eredményekről.

Megjelentek a Szlovák-Magyar határmenti pályázatok

2016. augusztus 24.
A Korrekt Partner védjegy 2016. évi díjazottjai és az átadó
A Korrekt Partner védjegy 2016. évi díjazottjai és az átadó

2016 júliusának végén megjelentek az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program első felhívásai. Első körben többek között

  • a határtérség turisztikai vonzerejének fokozása,
  • a határátkelőhelyek sűrűségének növelése,
  • a határon átnyúló közösségi közlekedési szolgáltatások javítása,
  • határon átnyúló intézményközi együttműködések szintjének javítása és szélesítése, valamint
  • a határon átnyúló logisztikai szolgáltatások javítása

témakörökben kerültek pályázatok kiírásra. Ezek közül szeretnénk most néhány lehetőséget figyelmükbe ajánlani, de elsőként összefoglaljuk az általánosan érvényes tudnivalókat.