Üdvözöljük a

Partnertalálkozó a minőségfejlesztő munkáért | HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 December >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
1112131415
16
17
18192021222324
25262728293031

Partnertalálkozó a minőségfejlesztő munkáért

Szerző: Fodor Zoltán | 2017. február 16.

A 2015 szeptemberében induló minőségbiztosítási projekt a napokban rendezte meg negyedik partnertalálkozóját. A programon a HKIK munkatársai is részt vettek, beszámoltak a magyar tanulószerződéses rendszer véleményezése kapcsán tett felméréseikről, és javaslatokat tettek a szakképzési rendszer további fejlesztésére.

A “Hálózatépítés a Minőségügyi Kultúráért és a Minőségbiztosításért” (Networking for Quality Culture and Assurance – NQCA) egy stratégiai partnerségi projekt, mely az EU Erasmus+ programja támogatásával valósul meg.

 

A projektben nyolc partner vesz részt, hat különböző országból. A programban a HKIK együtt dolgozik Írországgal, Észak-Írországgal, Finnországgal, az Egyesült Királysággal, Németországgal, valamint Olaszországgal. Ez a team adaptálja és továbbfejleszti az ún. “Net-Working for Quality Assurance” modellt, így biztosítva annak relevanciáját a tágan értelmezett szakképzési életút során.

 

2017 februárjában Belfast városa adott otthont az együttműködő partnerszervezetek számára, a soron következő projekt partnertalálkozóra. Minden programország részletes tájékoztatót tartott a már megvalósított tevékenységeiről, továbbá egyeztetésre kerültek a soron következő feladatok és célok.

 

A HKIK bemutatta azokat a véleményezési kérdőíveket, amelyeket kidolgozott a tanulószerződéses rendszer elégedettségének mérésére. A munkafolyamat részeként fórumokon adtunk teret a gyakorlati képzőhelyek, a tanulók és az iskolai szakértők számára, hogy megosszák velünk a tapasztalataikat a szakképzés rendszeréről. Ezt követően fejlesztettünk ki, minden fél igényeit és elvárásait figyelembe véve egy értékelő lapot. Ennek az eredményei mutatják meg a számunkra azokat a területeket, ahol a rendszer tovább fejleszthető.

 

Részletes tárgyalás folyt egy, a terület szakembereinek szánt tréningről, ahol elsajátíthatóak a minőségfejlesztő munka során szükséges kompetenciák. A tréning elvégzését követően mindenki otthoni környezetben, a gyakorlatban valósítja meg a tréningen átvetteket. A partnerországok nemzetközi tapasztalatai az oktatás minőségbiztosítása terén, garantálják a tréning szakmai színvonalát.

 

A találkozó zárásaként egy disszeminációs rendezvényt (képünkön) szerveztek a szereplők, ahová az az angol partnerek meghívtak minden olyan szervezetet, akik támogatták a projekthez kapcsolódó munkájukat. Lehetőség nyílt tehát, a tapasztalatok megosztására és a jó gyakorlatok bemutatására.

 

A partnerség legközelebb 2017 márciusában találkozik Dublinban, ahol egy egyhetes tréning keretében kerül sor a szakemberek képzésére.

 

 

További információ:

 

Bűdi Boglárka

szakképzési tanácsadó

Mobil: ++(36) (20) 286-4330

Tel.: 36/429-612/119

E-mail: boglarka.b@hkik.hu

 

Fodor Zoltán

gyakorlati képzőhely ellenőrzési referens

Tel: +36.36.429-612 (114. mellék)

Fax: +36.36.323.615

E-mail: zoltan.fodor@hkik.hu