Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Ülésezett az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége

2017. február 20.
Parragh László, Varga Mihály
Parragh László, Varga Mihály

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) meghívására 2017. február 16-án Budapesten ülésezett az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének (Eurochambres) elnöksége.

Gyöngyös Város Gazdaságáért

2016. december 28.

A „Gyöngyös Város Gazdaságáért – 2016” védjegy átadására december 16-án a hagyományosan a karácsonyi ünnepség keretében kerül sor. Idén három vállalkozás vehette át az elismerést Hiesz György polgármester úrtól és Benedek Zsolt ipari alelnöktől.

Megújult a Hossó ÁBC

2016. november 18.

A Hossó ABC ugyanúgy része Egernek, mint a vár, a korház, vagy a Dobó szobor. Sokan tudják, hogy a Katona téren a piacon kívül a Hossó ÁBC-be is érdemes betérni. Ám a vásárlók megtartásáért és az újak betérésért folyamatosan tenni kell. Megújult belső tér, megbízhatóság, frissesség, barátságos kiszolgálás, ez a Hossó család titka. 

Észak-magyarországi Beszállítói Fórum

2016. október 24.

A HKIK Észak-magyarországi Beszállítói Fórumot szervez, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk Önöket!

Időpont: 2016. november 17. (csütörtök) 9:00 – 14:00 óra

Helyszín: Agria TISZK konferenciaterme (Eger, Bartók tér 4.)

 

Paktum a megye foglalkoztatásának javításáért

2016. október 12.

Első sorban a harminc év alatti munkakeresőknek nyújt segítséget és a foglalkoztatás színvonalának növelését szolgálja az október 10-én aláírásra került egri Foglalkoztatási Paktum. Uniós forrás felhasználásával segítik a munkába állást, 2021-ig több száz embernek segítene a pályázó konzorcium, mely élén Eger Önkormányzata áll. Az Egri Városházán látta el kézjegyével a paktumot a 22 együttműködő fél, köztük a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is.

Nyári klímakarbantartás

2016. július 11.

Munkahelyünkön, otthonunkban, céges/magán autóinkban nyáron a hőség elviselése érdekében egyre gyakrabban kapcsoljuk be a klímát. De nem szabad megfeledkezni ezen berendezések folyamatos karbantartásáról, tisztántartásáról sem, mert nem csak a berendezések élettartalmát, hatékonyságát, megbízhatóságát, bizonyos gyártók esetében a garanciát is kockáztathatjuk, de saját és munkatársaink/munkavállalóink egészségére is káros lehet egy elhanyagolt légkondicionáló használata.

Mérnököket toborzunk: Eger a munkahelyek városa

2016. április 28.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara céglátogatásokat és munkaerő-piaci börzét szervezett Egerben április 28-án több mint 100 Debreceni Egyetemi hallgatónak. A fiatalok megismerkedhettek Egerrel, betekinhettek jövőbeli munkahelyükre és leadhatták önéletrajzukat is. 

Fórum: Dél-Heves gazdaság- és területfejlesztési lehetőségei

2016. április 8.
Szabó Zsolt államtitkár
Szabó Zsolt államtitkár

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Heves Város Önkormányzata gazdaságfejlesztési fórumot szervez április 15-én Hevesen. 

Gyárlátogatás a Mercedesnél

2016. február 26.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara február közepén 40 fő részvételével gyárlátogatást szervezett a kecskeméti Mercedes-Benzhez. A betekintési lehetőségről többen így nyilatkoztak: „ilyen, amikor egy gyerekkori álom egyszer csak beteljesül”. A gyárlátogatáson voltak végzős középiskolások, akik a duális képzés miatt érdeklődtek, voltak olyanok, akiket a szakmai részletek vonzottak, és voltak, akiket a monumentális gyár működésének megszervezése érdekelt. 

WIWE: Szívből jövő üzenet!

2016. február 3.

A Sanatmetal Kft. új terméke a WIWE lakossági, névjegykártya méretű ekg mérő készülék (ekg, stoke, hírtelen szívhalál rizikóbecslés, véroxigén, pulzus mérés) kifejlesztése a befejező szakaszába érkezett. Az értékesítését ez év áprilisban kezdődik, bruttó vételi ára 250$ lesz.

Bosch: a jövő technológiája Makláron

2015. december 9.
Stefan Bosso, Danial Pridal, Szijjártó Péter
Stefan Bosso, Danial Pridal, Szijjártó Péter

A Robert Bosch Automative Steering Kft. 36 milliárd összértékű beruházásának harmadik fejlesztési projektje zárult hétfőn, Makláron. Az eseményen köszöntőt mondott Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Kétszer kétsávos lesz a gyorsforgalmi út Egerben – műhelymegbeszélés a HKIK-ban

2015. december 1.

 A HKIK műhelymegbeszélést tartott hétfőn, Eger MVJ szakirodáinak, valamint vállalati képviselők jelenlétében a déli iparterület fejlesztési szükségleteiről, melynek apropóját a múlt héten megjelent kormányhatározat adta, melyben értelmében Egert az autópályával összekötő 2 x 2 sávos gyorsforgalmi útra közel 34,5 milliárd forintot nevesített a kormány a kapcsolódó uniós források terhére.

Felhívás faipari tanulmányútra - Verona, 2015. 09.27-10.03.

2015. augusztus 5.
HKIK Faipari tanulmányút (Poznan, Wroclaw - 2013)
HKIK Faipari tanulmányút (Poznan, Wroclaw - 2013)

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az „Európán átívelő tanulmányutak a Magyar szakképzés erősítése érdekében / Study Tours across Europe for strengthening VET in Hungary” pályázaton elnyert támogatásból külföldi tanulmányutat szervez faipari vállalkozások képviselőinek részére. 

Pályázati források nyílhatnak meg a Berva előtt

2015. július 17.

A nyár végére rendeződni látszik a Berva felszámolási ügye, így számos pályázati forrás lesz elérhető az iparterület előtt, mely nagyban megkönnyítené az itt működő vállalkozások érvényesülését. A napokban egy fórum keretében ismertette Felsőtárkány Község Önkormányzat az érintettekkel a fejlesztési lehetőségeket és a konkrét benyújtandó pályázatokat.

Mindenre vevő Afrika

2015. május 27.
France Mutombo és Bereczki Sándor
France Mutombo és Bereczki Sándor

Kapcsolatok, előkészítés, személyes jelenlét, mentorálás és komplex projektek- ezek kellenek ahhoz, hogy valaki sikeres üzletet kössön Afrikában. Szerdán Egerben és Gyöngyösön is megrendezte a HKIK azt a fórumot, melynek keretében ismerkedhettek a vállalkozások a potenciális afrikai országok piacával.

A szerdai BizLounge vendége Kücsön Gyula

2017. február 14.
Kücsön Gyula
Kücsön Gyula

December végén egy új üzleti klub alakult Egerben a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének szervezésében. A BizLounge est egy pódiumbeszélgetés és kötetlen networking.  A klub havonta tart pódiumbeszélgetéseket, melynek február 15-ei vendége Kücsön Gyula Sarud megmentője, az Élményfalu program ötletgazdája.

Közel 500 tárgyalás az Észak-magyarországi Beszállítói Fórumon

2016. november 21.

A HKIK újabb beszállítói fórumot szervezett 2016. november 17-én, melyhez Heves megye 9 meghatározó vállalkozása és egy 13 tagú klaszter csatlakozott, így több, mint 20 cég beszerzőivel vehették fel a kapcsolatot a beszállítók. A beszállítói programon a járműipar mellett a feldolgozóipar és a turizmus képviselői is megjelennek majd. 

Dr. Holló István az MKIK Ellenőrző Bizottságának az elnöke

2016. november 7.

A  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016. november 4-én tartotta Ellenőrző Bizottságának alakuló ülését, ahol Dr. Holló Istvánt, a HKIK delegáltját választották meg az Ellenőrző Bizottság elnökének. 

Bemutatkozik a Wave Stúdió

2016. október 14.

Vállalkozók, vezetők egyre többen tekintik úgy, hogy az egészségmegőrzés a munkakultúrának is része, ezért akiknek ez fontos és megtehetik, a dolgozóikat is támogatják ebben a fontos ügyben. A Wave Stúdió folyamatosan keresi azokat a vezetőket, vállalkozásokat, akikkel partnerséget tud kialakítani.

Elkezdődtek a gyárlátogatások

2016. október 12.

A héten elkezdődtek a Vállalkozói napok gyárlátogatásai. Tíz napon keresztül közel 30 Heves megyei vállalkozás nyitja ki kapuit a lakosság előtt, és enged betekintést mindennapi életébe. A csoportos idegenvezetésre főleg az iskolásokat várják.

48 millióért vásárolt Berva út

2016. április 29.
Fülöp Gábor HKIK főtitkár, Dr. Juhász Attila Simon polgármester, Bajzát Ferenc alpolgármester
Fülöp Gábor HKIK főtitkár, Dr. Juhász Attila Simon polgármester, Bajzát Ferenc alpolgármester

Felsőtárkány Község Polgármesteri Hivatala konzultációra hívta csütörtökön a Bervai iparterület fejlesztésével kapcsolatosan a területen működő vállalkozásokat. A programon a Berva-völgyi terület közel 360 millió Ft-os TOP (Területi- és Településfejlesztési Operatív Program) fejlesztési lehetőségeiről, és az önkormányzat 48 millió Ft-os ingatlanvásárlásáról volt szó. A rendezvényen Fülöp Gábor a HKIK főtitkára is részt vett.

Heves sikeréhez munkára és partnerségre van szükség

2016. április 19.
Dr. Bánhidy Péter, Szabó Zsolt, Sveiczer Sándor
Dr. Bánhidy Péter, Szabó Zsolt, Sveiczer Sándor

A Hevesi járásra nem elmaradott térségként, hanem kiaknázatlan lehetőségként kell tekinteni – hangsúlyozta Szabó Zsolt államtitkár a pénteki Hevesen megrendezett gazdasági fórumon. A résztvevők egyetértettek abban a térség számára a legfontosabb a munkahelyteremtés, infrastruktúrafejlesztés és a fiatalok helyben tartása.

Dél-Heves gazdaság- és területfejlesztési lehetőségei

2016. április 8.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Heves Város Önkormányzata gazdaságfejlesztési fórumot szervez április 15-én Hevesen. 

Hatvan egy gyorsuló város

2016. február 5.
Hatvan Város Partnere Program díjazottjai
Hatvan Város Partnere Program díjazottjai

Ötödik alkalommal rendezték meg csütörtökön a Hatvan Város Partnere Programot, ahol a gazdasági konferencia mellett, ünnepélyes keretek között városi díjak és kitüntetések is átadásra kerültek. Horváth Richárd polgármester úr bejelentette, hogy a Külgazdasági Minisztérium támogatja a hatvani ipari park fejlesztését.

Kiemelt ügy lett az Apollo közigazgatási hatósági ügye

2015. december 30.

A Gyöngyöshalászon megvalósuló ipari telephely létesítésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról hozott rendeletet a kormány, amely a Magyar Közlönyben jelent meg 2015. december 29-én.

Beszállítók tárgyaltak a fórumon

2015. december 1.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara november 26-án Egerben Indirekt Beszállítói Napot tartott, melyen 110 tárgyalást bonyolított le 48 cég, akik lehetőséget kaptak arra, hogy személyesen mutatkozhassanak be a megye nagyvállalatainak képviselői előtt.

Széchenyi Kártya: A legolcsóbb hitel vállalkozóknak

2015. november 10.

A Széchenyi Kártya program keretében az elmúlt 15 évben 1500 milliárd forint lett kihelyezve a vállalkozók részére. A másfél évtizeddel ezelőtt elindult vállalkozókat segítő hitelprogram keretében az állam kamattámogatást ad, és a garanciavállalásban is segít.  Egy ünnepség keretében emlékezett meg a VOSZ, az MKIK, valamint a KAVOSZ az eddig kibocsátott Széchenyi Kártyákra és Agrár Széchenyi Kártyákra hétfőn, Budapesten. A rendezvényen részt vett Demján Sándor a VOSZ ügyvezető elnöke, Dr. Parragh László az MKIK elnöke és Krisán László a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Stratégiai megállapodást kötött a kormány és a Johnson Electric Hungary Kft.

2015. július 21.
Bánrévi Ákos, Szabó László, Juhász Róbert
Bánrévi Ákos, Szabó László, Juhász Róbert

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és az autóipari elektronikai alkatrészek gyártásával foglalkozó Johnson Electric Hungary Kft. 2015.07.20-án, Budapesten. 

SUPER: Ismerje meg a sikertörténeteket!

2015. június 26.

A Széchenyi 2020 keretében hamarosan még több pályázati lehetőség nyílik meg a KKV szektor előtt. Éppen ezért a Miniszterelnökség a vállalkozói kedv és az ötletek iránti nyitottság ösztönzésére indít egy nyári rendezvénysorozatot, melynek egri állomása június 30-án és július 1-jén várja az érdeklődőket.

Gyárlátogatás a ZF Hungária Kft.-nél

2015. május 20.
Birinyi Miklós, Őszi Csilla, Markus Schleier
Birinyi Miklós, Őszi Csilla, Markus Schleier

Idén ünnepli a ZF megalakulásának 100 éves évfordulóját, ebből az alkalomból az egri gyár is sok meglepetéssel készül a dolgozói számára. Május közepén sokak régi vágya teljesült, hiszen a családtagok nyertek bebocsátást a kulisszák mögé.