Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627
28
2930  

Bentonit a gyógyhatású ásvány

2017. április 21.

Az AXIS Bentonit Ásványianyag Feldolgozó, Forgalmazó és Szolgáltató Kft. Pétervásárán a bentonit nevű ásvány bányászatával, feldolgozásával és az ebből készült termékek forgalmazásával foglalkozik. Fő termékük a macskaalom, melynek alapanyagát Mátraszele környéki bányájukból termelik ki. 

Finanszírozási lehetőségek, források az építőiparban tájékoztató

2017. április 4.
Máté Miklós TSZSZ vezetője
Máté Miklós TSZSZ vezetője

A HKIK tájékoztató fórumot szervez áprlis 11-én Egerben, Finanszírozási lehetőségek, források az építőiparban címmel. A részvételt az építőipari tervező- és kivitelező vállalkozások képviselőinek ajánljuk, akik megismerhetik az aktuális- és a közeljövőben elérhető finanszírozási lehetőségeket a saját vállalkozásuk fejlesztésével kapcsolatban, s kivitelezőként az egyes építési projekteknél.

A BizLounge fókuszában az informatikai biztonság

2017. március 21.

Szerdán ismét könnyed beszélgetésre csábít az új üzleti klub Egerben. A FIVOSZ szervezésében megvalósuló BizLounge est egy pódiumbeszélgetés és kötetlen networking egyben, melyhez bárki csatlakozhat. A klub havonta tart pódiumbeszélgetéseket, melynek március 22-ei vendége Papp Péter, fiatal vállalkozó, piacvezető informatikai biztonsági cég tulajdonosa és elnöke.

RUAG: Repülőgép-alkatrészeket gyártanak Egerben

2017. március 2.

Március 1-jén ünnepélyes keretek között avatták fel a svájci RUAG Aerostructures egri gyáregységét. A közel kétmilliárd forintos beruházással 180 új munkahely jön létre a megyeszékhelyen.

A szerdai BizLounge vendége Kücsön Gyula

2017. február 14.
Kücsön Gyula
Kücsön Gyula

December végén egy új üzleti klub alakult Egerben a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének szervezésében. A BizLounge est egy pódiumbeszélgetés és kötetlen networking.  A klub havonta tart pódiumbeszélgetéseket, melynek február 15-ei vendége Kücsön Gyula Sarud megmentője, az Élményfalu program ötletgazdája.

Közel 500 tárgyalás az Észak-magyarországi Beszállítói Fórumon

2016. november 21.

A HKIK újabb beszállítói fórumot szervezett 2016. november 17-én, melyhez Heves megye 9 meghatározó vállalkozása és egy 13 tagú klaszter csatlakozott, így több, mint 20 cég beszerzőivel vehették fel a kapcsolatot a beszállítók. A beszállítói programon a járműipar mellett a feldolgozóipar és a turizmus képviselői is megjelennek majd. 

Dr. Holló István az MKIK Ellenőrző Bizottságának az elnöke

2016. november 7.

A  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016. november 4-én tartotta Ellenőrző Bizottságának alakuló ülését, ahol Dr. Holló Istvánt, a HKIK delegáltját választották meg az Ellenőrző Bizottság elnökének. 

Paktum a megye foglalkoztatásának javításáért

2016. október 12.

Első sorban a harminc év alatti munkakeresőknek nyújt segítséget és a foglalkoztatás színvonalának növelését szolgálja az október 10-én aláírásra került egri Foglalkoztatási Paktum. Uniós forrás felhasználásával segítik a munkába állást, 2021-ig több száz embernek segítene a pályázó konzorcium, mely élén Eger Önkormányzata áll. Az Egri Városházán látta el kézjegyével a paktumot a 22 együttműködő fél, köztük a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is.

Nyári klímakarbantartás

2016. július 11.

Munkahelyünkön, otthonunkban, céges/magán autóinkban nyáron a hőség elviselése érdekében egyre gyakrabban kapcsoljuk be a klímát. De nem szabad megfeledkezni ezen berendezések folyamatos karbantartásáról, tisztántartásáról sem, mert nem csak a berendezések élettartalmát, hatékonyságát, megbízhatóságát, bizonyos gyártók esetében a garanciát is kockáztathatjuk, de saját és munkatársaink/munkavállalóink egészségére is káros lehet egy elhanyagolt légkondicionáló használata.

Mérnököket toborzunk: Eger a munkahelyek városa

2016. április 28.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara céglátogatásokat és munkaerő-piaci börzét szervezett Egerben április 28-án több mint 100 Debreceni Egyetemi hallgatónak. A fiatalok megismerkedhettek Egerrel, betekinhettek jövőbeli munkahelyükre és leadhatták önéletrajzukat is. 

Fórum: Dél-Heves gazdaság- és területfejlesztési lehetőségei

2016. április 8.
Szabó Zsolt államtitkár
Szabó Zsolt államtitkár

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Heves Város Önkormányzata gazdaságfejlesztési fórumot szervez április 15-én Hevesen. 

Gyárlátogatás a Mercedesnél

2016. február 26.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara február közepén 40 fő részvételével gyárlátogatást szervezett a kecskeméti Mercedes-Benzhez. A betekintési lehetőségről többen így nyilatkoztak: „ilyen, amikor egy gyerekkori álom egyszer csak beteljesül”. A gyárlátogatáson voltak végzős középiskolások, akik a duális képzés miatt érdeklődtek, voltak olyanok, akiket a szakmai részletek vonzottak, és voltak, akiket a monumentális gyár működésének megszervezése érdekelt. 

WIWE: Szívből jövő üzenet!

2016. február 3.

A Sanatmetal Kft. új terméke a WIWE lakossági, névjegykártya méretű ekg mérő készülék (ekg, stoke, hírtelen szívhalál rizikóbecslés, véroxigén, pulzus mérés) kifejlesztése a befejező szakaszába érkezett. Az értékesítését ez év áprilisban kezdődik, bruttó vételi ára 250$ lesz.

Bosch: a jövő technológiája Makláron

2015. december 9.
Stefan Bosso, Danial Pridal, Szijjártó Péter
Stefan Bosso, Danial Pridal, Szijjártó Péter

A Robert Bosch Automative Steering Kft. 36 milliárd összértékű beruházásának harmadik fejlesztési projektje zárult hétfőn, Makláron. Az eseményen köszöntőt mondott Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Kétszer kétsávos lesz a gyorsforgalmi út Egerben – műhelymegbeszélés a HKIK-ban

2015. december 1.

 A HKIK műhelymegbeszélést tartott hétfőn, Eger MVJ szakirodáinak, valamint vállalati képviselők jelenlétében a déli iparterület fejlesztési szükségleteiről, melynek apropóját a múlt héten megjelent kormányhatározat adta, melyben értelmében Egert az autópályával összekötő 2 x 2 sávos gyorsforgalmi útra közel 34,5 milliárd forintot nevesített a kormány a kapcsolódó uniós források terhére.

Felavatták a gyöngyöshalászi Apollo gumiabroncs-gyárat

2017. április 7.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Onkar S Kanwar, az Apollo elnöke és közel ezer vendég részvételével ünnepélyes keretek között avatták fel péntek délelőtt a gyöngyöshalászi Apollo Tyres gumiabroncs-gyárat. A közel 147 milliárd Ft-os beruházáshoz a magyar állam 16 milliárd Ft-tal járult hozzá, így közel 72 hektáron épülhetett fel a világ legkorszerűbb gumiabroncs-gyára, mely közel 1000 embernek ad majd munkát.

A ZF ismét Egert választotta

2017. március 24.

A ZF Hungária Kft. új beruházása, fejlesztése eredményeképpen a cég egri gyárának tevékenysége személygépjárművekbe gyártott nyolcsebességes automata sebességváltók előállításával bővül, a beruházással minimum 770 új munkahelyet hoznak létre - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a ZF Hungária Kft. új egri beruházásáról tartott sajtótájékoztatón. A beruházás részleteit Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Bernd Stockmann, a ZF AG Személygépjármű hajtástechnika divízió ügyvezető-alelnöke, Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő és Habis László, Eger polgármestere ismertette.

Gyöngyösi bérlakások akár munkavállalók részére is

2017. március 16.

Gyöngyös Város Polgármesteri Hivatala zártkörű pályázatot hirdet érvényes lakásigényléssel, valamint bérleti jogviszonnyal rendelkezők számára az Önkormányzat tulajdonában lévő bérlakások megújítására. Havonta szabadulnak fel lakások, így ha valaki szeretne lakáshoz jutni, annak érdemes előre regisztrálni.

Ülésezett az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége

2017. február 20.
Parragh László, Varga Mihály
Parragh László, Varga Mihály

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) meghívására 2017. február 16-án Budapesten ülésezett az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének (Eurochambres) elnöksége.

Gyöngyös Város Gazdaságáért

2016. december 28.

A „Gyöngyös Város Gazdaságáért – 2016” védjegy átadására december 16-án a hagyományosan a karácsonyi ünnepség keretében kerül sor. Idén három vállalkozás vehette át az elismerést Hiesz György polgármester úrtól és Benedek Zsolt ipari alelnöktől.

Megújult a Hossó ÁBC

2016. november 18.

A Hossó ABC ugyanúgy része Egernek, mint a vár, a korház, vagy a Dobó szobor. Sokan tudják, hogy a Katona téren a piacon kívül a Hossó ÁBC-be is érdemes betérni. Ám a vásárlók megtartásáért és az újak betérésért folyamatosan tenni kell. Megújult belső tér, megbízhatóság, frissesség, barátságos kiszolgálás, ez a Hossó család titka. 

Észak-magyarországi Beszállítói Fórum

2016. október 24.

A HKIK Észak-magyarországi Beszállítói Fórumot szervez, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk Önöket!

Időpont: 2016. november 17. (csütörtök) 9:00 – 14:00 óra

Helyszín: Agria TISZK konferenciaterme (Eger, Bartók tér 4.)

 

Elkezdődtek a gyárlátogatások

2016. október 12.

A héten elkezdődtek a Vállalkozói napok gyárlátogatásai. Tíz napon keresztül közel 30 Heves megyei vállalkozás nyitja ki kapuit a lakosság előtt, és enged betekintést mindennapi életébe. A csoportos idegenvezetésre főleg az iskolásokat várják.

48 millióért vásárolt Berva út

2016. április 29.
Fülöp Gábor HKIK főtitkár, Dr. Juhász Attila Simon polgármester, Bajzát Ferenc alpolgármester
Fülöp Gábor HKIK főtitkár, Dr. Juhász Attila Simon polgármester, Bajzát Ferenc alpolgármester

Felsőtárkány Község Polgármesteri Hivatala konzultációra hívta csütörtökön a Bervai iparterület fejlesztésével kapcsolatosan a területen működő vállalkozásokat. A programon a Berva-völgyi terület közel 360 millió Ft-os TOP (Területi- és Településfejlesztési Operatív Program) fejlesztési lehetőségeiről, és az önkormányzat 48 millió Ft-os ingatlanvásárlásáról volt szó. A rendezvényen Fülöp Gábor a HKIK főtitkára is részt vett.

Heves sikeréhez munkára és partnerségre van szükség

2016. április 19.
Dr. Bánhidy Péter, Szabó Zsolt, Sveiczer Sándor
Dr. Bánhidy Péter, Szabó Zsolt, Sveiczer Sándor

A Hevesi járásra nem elmaradott térségként, hanem kiaknázatlan lehetőségként kell tekinteni – hangsúlyozta Szabó Zsolt államtitkár a pénteki Hevesen megrendezett gazdasági fórumon. A résztvevők egyetértettek abban a térség számára a legfontosabb a munkahelyteremtés, infrastruktúrafejlesztés és a fiatalok helyben tartása.

Dél-Heves gazdaság- és területfejlesztési lehetőségei

2016. április 8.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Heves Város Önkormányzata gazdaságfejlesztési fórumot szervez április 15-én Hevesen. 

Hatvan egy gyorsuló város

2016. február 5.
Hatvan Város Partnere Program díjazottjai
Hatvan Város Partnere Program díjazottjai

Ötödik alkalommal rendezték meg csütörtökön a Hatvan Város Partnere Programot, ahol a gazdasági konferencia mellett, ünnepélyes keretek között városi díjak és kitüntetések is átadásra kerültek. Horváth Richárd polgármester úr bejelentette, hogy a Külgazdasági Minisztérium támogatja a hatvani ipari park fejlesztését.

Kiemelt ügy lett az Apollo közigazgatási hatósági ügye

2015. december 30.

A Gyöngyöshalászon megvalósuló ipari telephely létesítésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról hozott rendeletet a kormány, amely a Magyar Közlönyben jelent meg 2015. december 29-én.

Beszállítók tárgyaltak a fórumon

2015. december 1.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara november 26-án Egerben Indirekt Beszállítói Napot tartott, melyen 110 tárgyalást bonyolított le 48 cég, akik lehetőséget kaptak arra, hogy személyesen mutatkozhassanak be a megye nagyvállalatainak képviselői előtt.

Széchenyi Kártya: A legolcsóbb hitel vállalkozóknak

2015. november 10.

A Széchenyi Kártya program keretében az elmúlt 15 évben 1500 milliárd forint lett kihelyezve a vállalkozók részére. A másfél évtizeddel ezelőtt elindult vállalkozókat segítő hitelprogram keretében az állam kamattámogatást ad, és a garanciavállalásban is segít.  Egy ünnepség keretében emlékezett meg a VOSZ, az MKIK, valamint a KAVOSZ az eddig kibocsátott Széchenyi Kártyákra és Agrár Széchenyi Kártyákra hétfőn, Budapesten. A rendezvényen részt vett Demján Sándor a VOSZ ügyvezető elnöke, Dr. Parragh László az MKIK elnöke és Krisán László a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.