2023. január 19-én és 20-án volt a Stratégiai Partnerség projekt negyedik partnertalálkozója Írországban.

Mick Creedon, a Ballymun Job Centre (BJC) vezérigazgatója előadást tartott a csoportnak a BJC történetéről és a közösség számára nyújtott szolgáltatásairól, amelyek célja, hogy az egyéneknek nagyobb választási lehetőséget biztosítson a munkaerőpiacon, és lehetőséget adjon foglalkoztathatóságuk javítására, jövedelmük növelésére és a szegénységgel szembeni kiszolgáltatottságuk csökkentésére. Rövid áttekintést adott Ballymun területéről is, és ismertette az írországi Központi Statisztikai Hivatal adatait, amelyek betekintést nyújtottak az országos munkanélküliségi adatokba, összehasonlítva a hátrányos helyzetűnek minősülő Ballymun terület munkanélküliségi adataival.

A partnerek betekintést nyerhettek az írországi szakképzési rendszerbe. A képzési központban a házigazda különböző tanfolyamokat mutatott meg a csoportnak: vízvezeték-szerelést, ácsmunkát, villanyszerelést, multimédiát és informatikát. Bemutatták a Ballymun Job Centre által működtetett INVEST projektet és az abban részt vevő oktatókat, akik alapvető számítógépes tanulmányokat tanítanak a tanfolyamon tanulóknak.

A házigazdák innovációs projektmenedzsere tartott előadást a csoportnak a Ballymun Job Centre által vezető és partnerszervezetként koordinált különböző egyéb projektekről. A tárgyalt projekteket elsősorban az Erasmus+ finanszírozási program és tágabb értelemben az Európai Unió finanszírozza.

Az alábbi honlapon további információk érhetőek el: http://www.careerinvet.eu/partner-meetings/index

Szerencsi Petra

Munkahely: Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Beosztás: gazdaságfejlesztési főmunkatárs

Cím: 3300 Eger, Faiskola u. 15.

Telefonszám: +36 36 429 612 -111-es mellék // +36 70 457 1827

E-mail cím: petra.szerencsi@hkik.hu