A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XVII. alkalommal, 2024. április 24-26. között szervezte meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont F és G pavilonjaiban a Szakma Sztár Fesztivál kereteiben az országos szakmai versenyek döntőit. Az esemény idén harmadik alkalommal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével, az agrár szakmák bemutatóival együtt valósult meg az A pavilonban közel 17.000 látogató részvétele mellett.
A fesztivál keretében 65 szakma 18 szakmacsoportjában versengtek a dobogós helyezésekért a fiatal szakemberek. A látogatók a EuroSkills verseny szakmai bemutatóiba és a WorldSkills nemzetközi válogató versenyeibe is bepillantást nyerhettek.
A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés, ezen belül a szakmaválasztás népszerűsítése és bemutatása mellett, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását. (forrás: https://szakmasztar.hu/)

Nagyon büszkék vagyunk, hogy az idei évben 17 fiatal jutott tovább az első fordulóból, a döntőbe pedig 5 tanuló jutott be. Minden versenyzőnek ezúton is szeretnénk gratulációnkat kifejezni. Felkészítő tanáraiknak, gyakorlati képzőhelyeiknek szintén elismerés jár.
A HKIK idén 520 diák számára biztosította a lehetőséget, hogy részesei lehessenek egy ekkora volumenű rendezvénynek, ahol együtt szurkolhattunk a szakmájuk legjobbjaiknak.

Heves Vármegyéből országos szinten a következő eredmények születtek:
Arany érmes Molnár László Péter Burkoló
Heves Vármegyei SZC Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Gyakorlati képzőhely: Nagy László ev.

Ezüst érmesTóth Boglárka Irodai titkár
Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium
Gyakorlati képzőhely: Iskola tanműhely

Bronz érmes Obeda Sándor Kőműves
Heves Vármegyei SZC József Attila Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Gyakorlati képzőhely: Nagy László ev.

Bronz érmes Bakó Vilmos Krisztián Asztalos
Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Gyakorlati képzőhely: WOOD WORKS DESIGN Kft.

Bronz érmes Slezák Zoltán Gépi és CNC forgácsoló
Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Gyakorlati képzőhely: ZF Hungária Kft.

Rengeteg munkaóra áll a diákok mögött mire a döntőig eljutnak. Felkészülésüket minden esetben köszönhetik egyrészt az elméleti képzésért felelős pedagógusnak, másrészt a gyakorlati területen a duális képzőhelyeknek, vállalkozásoknak.