2023. március 8-án és 9-én került sor a Stratégiai Partnerség 5. projektpartner találkozójára az Egyesült Királyságban.

A csapat részt vett a The Opportunity Centre által szervezett Careers Live 2023 rendezvényen. A Careers Live egy kétévente megrendezésre kerülő konferencia, amelyet 2023. március 8-án tartottak a Leeds City Museumban. A Shine Careers csapat működteti, amely pályaválasztási oktatást, információs tanácsadást és orientációs szolgáltatásokat nyújt az iskolák, akadémiák és főiskolák számára. Fontos számukra, hogy pedagógusoknak lehetőségük legyen hozzáférni azokhoz az ismeretekhez és hálózatokhoz, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy támogassák a jövő munkaerőjét. Ezekben a covid utáni időkben túlságosan is tisztában vagyunk azzal, hogy a világjárvány milyen hatással van a fiatalok életére, ezért a nap témája: „Jövő mindenkinek” volt.

A projektpartnerek minden előadásból profitálhattak, és megérthették, hogyan történik a pályaorientáció az Egyesült Királyságban. Az ország minden részéből érkeztek előadók, akik beszéltek tapasztalataikról az angol szakképzést tekintve.

Caroline Harrison vezérigazgató köszöntője után Tristram Hooley professzor, a pályaválasztási oktatás és pályaorientáció vezető kutatója a világjárványt követően a pályaválasztási tanácsadók előtt álló kihívásokról és a társadalmi igazságosság szükségességéről beszélt. A partnerek a nap folyamán workshopokon vettek részt. David Andrews OBE, az iskolai és főiskolai pályaorientációs oktatás és tanácsadás vezető szakértője a kiemelkedő pályaorientációs program vezetéséről tartott előadást, Dr. Jonathan Hopwood-Lewis, a West Yorkshire Combined Authority munkatársa pedig a regionális és nemzeti munkaerő-piaci trendekről és a jövőbeli készségigényekről tájékoztatta a résztvevőket.

További információkat az alábbi holnapon olvashat: http://www.careerinvet.eu/partner-meetings/5-partner-meeting

Szerencsi Petra

Munkahely: Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Beosztás: gazdaságfejlesztési főmunkatárs

Cím: 3300 Eger, Faiskola u. 15.

Telefonszám: +36 36 429 612 -111-es mellék // +36 70 457 1827

E-mail cím: petra.szerencsi@hkik.hu