2022. március 10-én csütörtökön 10. alkalommal került megrendezésre a Hatvan Város Partnere program, melynek a Nagy Endre Rendezvényterem adott otthont. Az esemény alkalmat adott a helyi vállalkozásoknak a kapcsolatépítésre, találkozásra, emellett átadásra kerültek a városi kitüntetések is. 

A  rendezvényen előadást tartott Horváth Richárd Polgármester, aki Hatvan város gazdasági  helyzetét ismertette, illetve bemutatta a megvalósult és a várható fejlesztések is. Az előadók sorát követte Dr Bánhidy Péter a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnök, aki az elmúlt évek megyei gazdasági összefüggéseit, a vállalkozásokat segítő intézkedéseket, a kamarai rendszer szerepét mutatta be. Kiemelte Hatvan meghatározó szerepét a megye gazdasági tengelyében és a foglalkoztatásban is. 

Dr. Bánhidy Péter

Horváth Richárd

Előadást tartott még a META Gyöngyösi Campus két előadója, akik bemutatták a vállalkozásokat segítő egyetemi kutatási munkájukat. HIPA részéről Robotka Csaba mutatta be a HIPA telephely nyilvántartási tevékenységét online előadásában. 

Az előadások után átadásra kerültek a Hatvan város Együttműködő Partnere díjai: 

Norma-Bau Kft.

A Norma-Bau Kft. 2015 óta működő gazdasági társaság. A társaság 100%-ban természetes személy tulajdonában áll. Fő tevékenységi köre: lakó- és nem lakó épület építése, melyek keretében épületek bontását, építését, lakások teljes körű felújítását végzik. Továbbá, járda felújítást, térburkolást, utcai bútor elhelyezést, csapadékvìz elvezetést, burkolatkészítést, festést is vállalnak.

Laczkóné Gergely Réka ev. 

Laczkóné Gergely Réka egyéni vállalkozó 20 éve ad magánórákat angolból és matematikából, nyelvvizsgára, érettségire készíti fel a diákokat. 12 évig szervezte férjével együtt a bababörzét nagy sikerrel. Négy éve zöldterület kezeléssel és síkosság-mentesítéssel bővítette vállalkozása szolgáltatásait, és a Hatvani Szolgáltató Kft. megbízásából hatvani közterületek, óvodák zöldterületeinek karbantartását végzi, valamint számos hatvani és környékbeli társasház, nem utolsósorban az Aszódi Önkormányzat is ügyfele. Mindig szem előtt tartja, hogy a városban egységesek, rendezettek legyenek a területek és minden helyzetben lehet rá számítani.

Florisz Gourmet Kft. 

A Florisz Gourmet Kft. 2013-ban alakult. A vállalkozás fő tevékenysége éttermi és mozgó vendéglátás. 2014-től üzemeltetik Hatvan meghatározó vendéglátó egységeit a Grassalkovich éttermet, valamint a Pillangó Cukrászdát, továbbá 3 szakközépiskolai büfét. 
lakosság részére. Közel 10 éve megbízható partnere Hatvan Város Önkormányzatának, színvonalas szolgáltatására bármikor lehet számítani.

Antik Kft. 

Az Antik Kft. a 1990-es évek elején, családi vállalkozásként alakult. Kezdetben antik bútorok értékesítésével, teljes körű felújításával, valamint egyedi bútorok készítésével foglalkoztak, majd számos kastély, kúria, történelmi patika berendezését és muzeális értékű bútorok helyreállítását végezték.

A vállalkozás nevéhez fűződik:

  • a Gödöllői Királyi Kastély teljes bútorzatának létrehozása,
  • az egri Kígyó patika berendezése,
  • a budapesti Patika Múzeum történelmi bútorai,
  • a Magyar Tudományos Akadémia erdőtarcsai kastélyának teljes berendezése,
  • a hatvani Polgármesteri Hivatal nagy tanácstermének berendezése.

A Kft. számára kiemelt fontosságú az újrahasznosítás és a környezetünk védelme, ezért több évtizede az értékmentés ideológiája mellett tették le voksukat. Tevékenységükkel több 10 tonna fa feldolgozásával járó szén-dioxid kibocsájtást előzik meg évente.

Heves Megyei Vízmű Hatvani Üzemegysége

A Heves megyei Vízmű Vállalat az ágazat egyik legjelentősebb víziközmű szolgáltatója.
A társaság az ország egyik legkorszerűbb ivóvíz és szennyvíz vizsgálatokat végző laboratóriumával, továbbá automatizált vízművekkel rendelkezik. Célja és hivatása – a tulajdonos önkormányzatokkal együttműködve – a minél magasabb szintű víziközmű szolgáltatás biztosítása a fogyasztók számára. 

A Heves megyei Vízmű Vállalat 1963-ban alakult az akkor működő egri, gyöngyösi és hatvani vízművek összevonásával, és ennek megfelelően három üzemegységi központtal.
A vállalat tevékenységi köre létesítéskor vízművek, szennyvízelvezető hálózatok, szennyvíztisztító üzemeltetését látta el. Az 1994-től már részvénytársaságként működő cég az elmúlt évtizedek alatt intenzíven fejlődött. Elismertségét bizonyítja, hogy tevékenysége jelenleg már öt megyére terjed ki, és így az ágazat egyik legjelentősebb víziközmű szolgáltatója.

A társaság az ország egyik legkorszerűbb ivóvíz és szennyvíz vizsgálatokat végző laboratóriumával, automatizált vízművekkel rendelkezik. Célja és hivatása – a tulajdonos önkormányzatokkal együttműködve – a minél magasabb szintű víziközmű szolgáltatás biztosítása a fogyasztók számára.    

A Heves Megyei Vízmű Zrt. hatvani üzemegysége a város víziközműveinek biztonságos üzemeltetéséért felel. Tapasztalatok és visszajelzések alapján mindig gyorsan reagálnak a felmerülő problémákra, kérésekre. A gördülő fejlesztési tervvel kapcsolatos inhouse beszerzések során korrekt vállalkozóként viselkednek. Jótékonysági tevékenységük során több hatvani alapítványt támogatnak. 

Bán Ferenc – egyéni vállalkozó 

Bán Ferenc egyéni vállalkozó a hatvani Hunyadi téri piac meghatározó szolgáltatója, a lángos sütöde vezetője. Finom és választékos lángos kínálatát rengetegen ismerik és keresik a városban. Kígyózó sorok várakoznak a lángossütöde előtt a hétvégi és hétköznapi piacokon. Kevés olyan hatvani lehet, aki nem kóstolta még termékeiket. 

Hildexo Kft. 

A Hildexo Kft. 1988-ban alakult, fő tevékenysége belföldi fuvarozás és futárszolgálati tevékenységek ellátása.
Hatvan Város Önkormányzatával 2008 óta áll partneri kapcsolatban, amely keretében a város valamennyi intézménye részére biztosítják a napi szintű ételszállítást. Gondoskodnak róla, hogy a hatvani bölcsődékbe, óvodákba, iskolákba, valamint a szociális intézményrendszer valamennyi pontjára megfelelő időben eljusson az étel. 

„Az év vállalkozása díj” azon egyéni vagy társas vállalkozásnak adományozható, amely Hatvanban bejelentett székhellyel vagy telephellyel rendelkezik, Hatvan gazdasági, infrastrukturális, kulturális, sport, művelődési vagy nemzetközi kapcsolatainak fejlődéséért, a városban működő civil szervezetek céljainak megvalósításáért – a vállalkozás nagyságához és gazdasági teljesítőképességéhez viszonyítva – kimagaslóan sokat tett és ezzel a város hírét és tekintélyét növelte, valamint vállalkozási tevékenységének folytatása során példamutatóan jogkövető magatartást tanúsít. Egy évben egy „Az év vállalkozása díj” adományozható. 

A 2021. évben Hatvan Város Önkormányzata „Az év vállalkozása” díjat a Centervill Kft.-nek adományozta. 

A Centervill Kft. 1997. július 15-én kezdte meg épületek villamosításával kapcsolatos tevékenységét Hatvanban. Alapítói 100%-ban magánszemélyek. A társaság a jó minőségű, magas szakmai színvonalú munkavégzésének köszönhetően mára már bevezetett, ismert céggé emelkedett. Vállalják irodaépületek, csarnokok, társasházak, erőművek villamosítását és ezek karbantartását, valamint elosztó-berendezések gyártását és telepítését. A cég számos minősítéssel, tanúsítvánnyal és kitüntetéssel rendelkezik. Megrendelőivel már az ajánlatadási időszakban is napi szintű egyeztetést végeznek, és együtt dolgoznak az optimális megoldások megtalálásán. Kivitelezésben szakképzett munkavállalóik (38 fő), valamint alvállalkozók (100-150 fő) segítik a munkát, akik megalakulásuk óta kötődnek a céghez.

Különös hangsúlyt fektetnek az építkezéseken a biztonságos és rendezett munkavégzés biztosítására, melyeket a tapasztalt, jól kvalifikált projektvezetőik és építésvezetőik garantálnak. A berendezésgyártó üzemük a vállalkozás kis egységeként kezdte működését, de mára már az egyik legnagyobb résszé nőtte ki magát. Felszerelt üzemükben minden termék, speciális, az adott munkafolyamathoz legjobban megfelelő gép segítségével készül, így mindig ugyanazt a minőséget tudják biztosítani. A minőség másik fő tényezője a szakértelem, így az üzemben kizárólag szakképesített szerelők dolgoznak, akiknek folyamatos fejlődéséi lehetőséget is biztosítanak rendszeres oktatási programmal. Karbantartásaik folyamán minden elektromos berendezést csavarról-csavarra ellenőriznek, ezzel is csökkentve a meghibásodások lehetőségét. Szolgáltatásaik az ország egész területén elérhetőek, legyen szó eseti vagy rendszeres karbantartásról, megtesznek mindent, hogy az érintetteknek egy percre se okozzon gondot a létesítményeik karbantartása.