A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari tagvállalkozásai, kézműves alkotói közül mutatkoznak be többen a március 15-étől egészen év végéig a Tisza-tavi Ökocentrum főépületében, az első emeleti kiállítótérben.

A tárlat a korábban megkezdett együttműködés folytatásának is tekinthető, hiszen 2022 végén az Ökocentrum óriásakváriuma biztosított különleges helyszínt – és élő díszletet – a kamara kézműves tagjainak alkotásaihoz, a termékeiket népszerűsítő fotós, videós workshopján.

A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműiparáért felelős vezetői évek óta azon dolgoznak, hogy legyen létjogosultsága és jövője a kézművességgel foglakozó vállalkozásoknak. Ezen kiállítással is szeretnénk megmutatni, hogy az általuk készített alkotások a mai kor elvárásainak tökéletesen megfelelnek.  

 

A Kárpát-medence egyik legértékesebb természeti kincse a víz, biofil elemei a kézműves motívumvilágban is folyamatosan élnek, így az Ökocentrum, ismételten tökéletes helyszínéül szolgál majd kiállításunknak, amelyet, a neuroesztétikai kutatási eredményeket felhasználva kívánunk berendezni.

 

A kiállítással meg szeretnénk mutatni és ki kívánjuk használni a kézművességben rejlő teljes potenciált és a néző számára személyes élménnyé tenni a kézműves művészetet.

 

Ezúton is köszönjük a Tisza-tavi Ökocentrumnak a felkérést és a kiállítási helyszín biztosítását!

 

A kiállítás kreatív felelőse: Katrics Krisztina  

A kiállításon látható fotók, videók készítői: Józsa Ferenc, Antal Ákos