A Via Carpatia Európai Területi Együttműködés Csoportosulás (EGTC) zárókonferenciáját tartották szerdán Tiszaújvárosban a Tisia Hotelben, ahol a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkmara két projektje is a meghívott és kiemelt programok között szerepelt.  Az egyik az TRENDITON – Öltözködés határok nélkül, melyben főpályázóként jelent meg, a másik pedig a Nő a tét című, ahol projektpartnerként mutatkozott be.

A konferencia keretében a Kisprojekt Alapot értékelte és bemutatta Dr. Máté Julianna, a Via Carpatia EGTC igazgatója és Begalová Erika, a Via Carpatia EGTC Kisprojekt Alap vezető projektmenedzsere, akik elmondták, hogy a pandémia okozta nehézségek ellenére nagyon hasznos és szép projektek születtek. Elmondták azt is, hogy szeptembertől újabb „Kisprojekt Alap-os” pályázati kiírás várható. Illetve a tapasztalatokat gyűjve az előző évek programidőszakából sok könnyítés várható a kiírásokban.

A program szervezői 12 projektgazdát emeltek ki és kértek fel arra, hogy kiállítás keretében mutassák be az elkészült akciójukat, vagy annak részletét. Ezek között szerepelt kamaránk két sikeres pályázata is. A TRENDITION -t Katrics Krisztina a HKIK kézműipari alelnökasszonya, a projekt ötletgazdája és kreatív felelőse ismertette. A másikat projektpartnerük Dobos Gábor a Királyhelmeci Gimnázium igazgatója mutatta be a konferencia résztvevőinek.