A kétútközi Greafl Majorban tartotta idei gazdasági évnyitó konferenciáját a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az eseményen kamarai díjak, mestervizsga bizottsági elnöki kinevezések és Korrekt Partner Védjegyek is átadásra kerültek.   

Heves Megye Gazdaságáért Díjban részesült a Tometh Kft. 

A Tometh Fémtechnika Kft. Heves vármegye északi térségének és a Bélapátfalvai járásnak meghatározó gazdasági szereplője, jelentős munkáltatója.  Az elmúlt évben megvalósult telephelyfejlesztéssel és az új gyártóközpont megépítésével újabb lépést tett üzleti pozíciója megerősítésében. A 25 éve működő vállalkozásnál jelenleg több, mint 30 féle szerelt egység és kb. 1000 féle alkatrész gyártása folyik. A társaságnál pályázati források igénybevételével folyamatos a technológia és kapacitás megújítása, bővítése, melynek eredményeként a termelés korszerűsége, hatékonysága javult, energiafelhasználása csökkent. 

Heves Megye Gazdaságáért Díjban részesült az Élményfalu Kft. 
A díjat átvette Kücsön Gyula ügyvezető

Kücsön Gyula saját missziójaként néhány év leforgása alatt átalakított a Tisza-tó sarudi partszakaszát. Az Élményfalu néven működő strand és a hozzá kapcsolódó, az egész falura kiterjedő vállalkozás a mozgás és a természet szerelmeseinek kedvenc pihenőhelye lett. 
Vízparttal, sok aktivitással, élménnyel és a természet csendjével. A turisztikai terület (partszakasz) folyamatos fejlesztésének eredményeképpen 6 év alatt az idelátogató vendégek száma meg négyszereződött. A kiépített szolgáltatások és üzletek száma megduplázódott a térség gazdaságilag felértékelődött. Sarud felkerült a magyarországi TOP 10 tóparti ingatlanpiaci települések közé. 

Heves Megye Innovatőre Díjban részesült a Graefl Major- Kétútköz
A díjat átvette Szerencsés Györgyi és Szepesi Péter

Szerencsés Györgyi és férje, Szepesi Péter 10 éve vásárolta meg a Poroszló mellett található Kétútközben a régen elhagyott, romos szecessziós kastélyt és udvari épületeket, mely a háború után téesz épületként és végül ruhagyárként üzemelt.
A tulajdonosok a műemlék épületnek egy sokkal magasztosabb célt reméltek, és kitartó munkával, hatalmas pénz- és energia befektetéssel felébresztették csipkerózsika álmából a kastélyt. Mindent megtettek annak érdekében, hogy egy egyedülálló rendezvényhelyszínt, önfenntartó gazdaságot és egy vidéki célpontot alkossanak. 
Innovatív gondolkodásuk meghozta gyümölcsét, sikerült megteremteniük egy teljesen önfenntartó, helyben előállított alapanyagokra épülő gasztroturisztikai vállalkozást, melyet   idén Zöld Michelin csillaggal díjaztak. 
Elkötelezettek a hagyományosan termesztett biozöldségek, gyümölcsök és húskészítmények felhasználásában. A Graefl-élmény túlmutat a gasztronómiai történeten, az étkezés előtti kastélylátogatással, az állatokkal való találkozással, a gyökerekkel, fűszernövényekkel és napenergiával táplált zöldségekkel való kísérletezéssel.  A vendégeinknek lehetőségük nyílik megtapasztalni a gazdálkodás mindennapjait és folyamatait.

Kamarai Munkáért Díj

Kamarai Munkáért Díjban részesült Kalmárné Nagy Ildikó fodrász egyéni vállalkozó

Kalmárné Nagy Ildikó aranykoszorús mester 30 éve dolgozik szakterületén, fodrász mestervizsgát 25 éve szerzett, 5 éve kamaránk önkéntes tagvállalkozása. 2000-től számos hazai és nemzetközi fodrász versenyen vett részt és kimagasló eredményeket ért el. 2012-től zsűritagként is tevékenykedik. 2019-ben Magyarország kiemelkedő Kontyművésze kitüntetést kapott a szépségiparban elért kiemelkedő munkásságáért, magyarországi és nemzetközi sikereiért. Szakmai záróvizsgákon és mestervizsgákon vizsgabizottsági tagként 2022-től pedig már mesterelnökként segíti kamaránk munkáját. Szakértelmével, kreativitásával, médiamegjelenéseivel, közösségi munkájával járul hozzá kamaránk kézműves tagozatának népszerűsítéséhez, fellendítéséhez.  

Kamarai Munkáért Díjban részesült az  SZ-2000 Audit és Szolgáltató Bt.

Szabó Zoltán okleveles könyvvizsgáló, adószakértő, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagja. Tanácsaival, szakértelmével hosszú évek óta segíti a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara működését.
Nagyvállalatok és kkv-k részére végez könyvvizsgálatot. Otthonosan mozog a könyvelők és könyvvizsgálók világában, kiváló szakmai felkészültségével segíti a vállalkozások és a kamaránk munkáját. Folyamatosan nyomon követi a számviteli törvény és adótörvény változásait, a sarkalatos pontokra mindig felhívja az érintettek figyelmét. Munkáját lelkiismeretesen és kifogástalanul végzi. 
Közösségépítő és közösségformáló személyisége kiemelkedő, pozitív hozzáállása üde színfoltja kamaránk életének. 

Kamarai Munkáért Díjban részesül a Hevesgép Kft.
A díjat átvette Lőrincz László nyugalmazott ügyvezető

A Hevesgép Kft. közel 3 évtizede önkéntes tagvállalkozása kamarának. Lőrincz László saját cége mellett is mindig szem előtt tartotta Heves és térségének gazdasági fejlesztését, szakmai tapasztalatát megosztva segítette a kis- és közepes vállalkozások megerősödését a gépipar és mezőgazdaság területén. Kamarai küldöttként szorosan együtt dolgozik a kamara testületeivel, építő, fejlesztő javaslataival segítve munkájukat. Nagy hangsúlyt fordított Heves és térségében az utánpótlás nevelésre, részt vett a taulóképzésben. Szakmai tudását, tapasztalatát, emberségét több szakmai szervezet, Heves Város Önkormányzata is elismerte.
Lőrincz László 55 évvel ezelőtt, mint tanuló került a MEZŐGÉP hevesi gyáregységéhez.A  Hevesgép ügyvezető igazgatója tavaly júliusában fejezte be szakmai pályafutását és kezdte meg megérdemelt nyugdíjas éveit. 

Kamarai Munkáért Díjban részesült Kiss Barnabás a Heves Megyei Hírlap értékesítő munkatársa

Kiss Barnabás évtizedek óta ápol szoros kapcsolatot a HKIK-val. Programjaival folyamatosan azon dolgozik, hogy a megye meghatározó gazdasági szereplői rendszeres sajtófigyelmet kapjanak, a kamarai javaslatai, képzései, kézműves és pályaorientációs programjai előkelő helyen szerepeljenek a megyei újság hasábjain. Neki köszönhető a kilencvenes években működött „Kamarai élet” rovat, ugyan úgy, mint a kamara és a NAV magas színvonalú elemző kiadványa a TOP 50-en éves megjelenése is. Munkáján keresztül a hírlap mellékleteiben hangsúlyosan jelenik meg a kamara Heves megyei szakképzési programja, a kézművesek és a vállalkozások is. Rendkívül rugalmas, közvetlen és segítőkész személyiség, aki mindig a közös megtérülésre törekszik. 

Kamarai Munkáért Díjban részesült a Hungarotech 2000 Mérnöki, Vállalkozási és Kereskedelmi Kft.
A díjat átvette Jászi Gábor ügyvezető

Jászi Gábor a HUNGAROTECH 2000 Kft. ügyvezetője, tulajdonosa. A társaság 1993-ban elsősorban élelmiszeripari csomagológépeket gyártó cégek képviseletére alakult, majd 1997 évtől tevékenységi köre kibővült gyártási tevékenységgel. Ügyvezetőként mindig szem előtt tartotta Eger és térségének gazdasági fejlesztését, szakmai tapasztalatát megosztva segítette a kis- és közepes vállalkozások megerősödését.  Kamara tagvállalkozásaként szorosan együtt dolgozik a kamara testületeivel, építő, fejlesztő javaslataival segítve munkájukat. 

Heves Megyei Szakképzési Díj

Heves Megyei Szakképzési Díjban részesült Mezriczky Attila a Robert Bosch Elektronika Kft. műszaki középfokú duális képzésekért felelős vezetője

Mezriczky Attila 10 éve dolgozik a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft.-ben, ahol a műszaki középfokú képzés megszervezésének szakmai vezetője, és emellett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Elektronika és elektrotechnika Ágazati Készségtanács elnöke. Küldetésének tekinti a Robert Bosch Elektronika Kft folyamatosan módosuló gazdasági igényeinek összehangolását a képzésben részt vevő diákok korszerű szakmai ismereteivel mind munkahelyén, mind országosan egyaránt.
Munkássága alatt jött létre a hatvani Robert BOSCH Elektronika Kft. -nél az az oktatási központ, ahol a középfokú szakképzésben folyó duális gyakorlati oktatás mellett a felsőoktatásban tanulók és a cég saját dolgozói is a vállalatnál tudják megszerezni a szakmai tudást. 

Heves Megyei Szakképzési Díjban részesült Kis Károlyné és Varga Tamás az MVM Mátra Energia Zrt. HR munkatársai

Kis Károlyné Judit az MVM Mátra Energia Zrt. oktatási irodavezetője, kiemelt szakértője és z Varga Tamás az MVM Mátra Energia Zrt. humánerőforrás-fejlesztési osztály vezetője az 1990-es évektől dolgoznak a mátrai erőmű különböző területein, a 2000-es évektől az erőmű dolgozóinak és utánpótlás nevelésének megszervezését irányították. Többszáz fiatal szakmai alapképzését, mérnök hallgatók szakmai gyakorlatának, valamint az erőmű dolgozóinak továbbképzését tervezték és szervezték meg. Aktív szereplői a HKIK szakképzési és pályaorientációs munkájának.
A képzések megszervezésén túl a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által működtett Ágazati Készségtanácsok munkájában is részt vesznek a bányászat, az elektronikai és a gépészet területen is, ahol igyekeznek a gyakorlati képzésben felhalmozott tapasztalataikat megosztani az ágazat szereplőivel. 

Heves Megyei Szakképzési Díjban részesült Bózsóné Szabó Ágnes a Heves Megyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szakmai igazgatóhelyettese. 

Bózsóné Szabó Ágnes 2004-óta dolgozik jelenlegi munkahelyén, a HMSZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban, ahol 2012-től szakmai igazgatóhelyettes. Munkájában kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás, a környezettudatos nevelés. Az iskolavezetést támogató munkáját a precizitás mellett a folyamatos megújulás iránti elkötelezettség jellemzi, nagyon sokat tesz az iskola, a szakképzés népszerűsítéséért, és elévülhetetlen érdemei vannak az iskola nemzetközi kapcsolatainak bővítésében.

Heves Megyei Szakképzési Díjban részesült Burai György a Heves Megyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szaktanára 

Burai György 1979-től először a felnőttoktatásba, később a középiskolai oktatásba bekapcsolódva szerepet vállalt az építőipari utánpótlás nevelésben műszaki tanárként. 2011-től a gyöngyösi József Attila Szakképző iskolában, majd 2013-tól az egri Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium műszaki szaktanáraként már ezt a feladatot tekintette hivatásának.
Tanári munkája mellett az oktatás egyéb szakértői feladataiban is aktívan dolgozik, 2005-től a kamara szakértői feladataiban, vizsgáztatásban is közreműködik mint szintvizsga elnök, szakmai vizsgaelnök és ágazati vizsga elnök. Jelenleg is fontos szerepet vállal az építőipari vállalkozások számára a Heves Megyei Szakképzési Centrum és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett szakmai képzésekben, vizsgák előkészítéseiben több szakmában is. 

Heves Megyei Szakképzési Díjban részesült Szabados Gyula a Heves Megyei SZC Március 15. Középiskolája és Kollégiuma építőipari gyakorlati oktatója

Szabados Gyula 35 éve a Lőrinci Március 15. szakképző iskola szakoktatója.  A Festő-mázoló-tapétázó szakmai képzés az iskola tradicionális képzése. Szabados Gyula a diákok versenyre való felkészítésében meghatározó szerepet vállal, melynek eredményeként tanítványai számos országos eredménnyel büszkélkednek,. Több mint 500 szakembert képzett 45 éves munkássága alatt. Nyugdíjasként is elkötelezetten oktat azért, hogy a tudás mellett a szakma iránti szeretetét átadja tanítványainak. 

Zöld Gazdaságért Díj

Már két éve zajlik és 2029-ig tart a LIFE-IP North-HU-Trans projekt, melyben kamaránk együtt dolgozik az Energiaügyi Minisztériummal, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel és még további 19 konzorciumi taggal. A program keretében zajlik a mátrai erőmű és régiójának fenntartható igazságos átmenetére irányuló zöld jövőkép kialakítása. 
A változó gazdasági körülményekhez és környezeti hatásokhoz igazodva, a gazdaság és a társadalom figyelmét szükséges új kihívások, jövőt meghatározó folyamatok felé irányítani. A globális klímaváltozás okozta negatív hatások csökkentése érdekében elkerülhetetlen, hogy a termelési-működési folyamatokban, úgy, mint az előállított termékekben, szolgáltatásokban egyaránt törekedni szükséges a karbonlábnyom csökkentésére, a zéró kibocsátás elérésére. Ezen elv mentén fontos, hogy a kamara, mint a helyi gazdasági ökoszisztéma fejlesztésének fontos tényezője elismerje azokat a projekteket, melyek évről-évre utat mutatnak a helyi gazdaság szereplői számára ezen célok elérésében. Ezen elvek mentén alapította kamaránk Heves megye Zöldgazdaságáért díjat. 

Dekarbonizációs díjban részesült a AXIS BENTONIT Ásványianyag Feldolgozó, Forgalmazó és Szolgáltató Kft.
A díjat átvette Szántó László ügyvezető

Az Axis Bentonit Kft. 2005 óta foglalkozik agyagásvány bányászattal és feldolgozással, saját bányával rendelkeznek. Minőségi változást a 2019-es év hozott, amikor alapanyaguk gyógyiszap minősítést kapott, Magyarország 6. gyógyiszapja lett. A cég működésében alapvető fontosságú a környezettudatos szemléletmód, a bentonit maga is egy környezetbarát agyagféleség. Tavaly adták át az új földgázmentes gyártó üzemet, ahol a felhasznált energia nagy részét napelemmel állítják elő, az új üzemegységében mennyezeti infrapanel biztosítja a fűtést, plusz hőszivattyúként működő légkondicionáló is üzemel. Az új energiatakarékosabb üzemben villamos energiával működő infraszárító rendszert használnak, így sem a környezetet sem az alapanyagot nem szennyezik. Az Országos Vállalkozói Mentorprogramban fenntarthatósági mentorként segítik más vállalkozások érvényesülését. 

Dekarbonizációs díjban részesült a TaGa Mérnöki Kft.
A díjat átvette Takács Gábor

A TaGa Mérnöki Kft. építészeti tervezéssel foglalkozik. A vállalkozás ügyvezetője, Takács Gábor energetikai tanúsító és szakértő, így birtokában van azon ismereteknek, hogy hogyan optimalizálható egy-egy épület energiafelhasználása, s ezzel hogyan csökkenthetők az energiaköltségek. A nagyvállalkozásoknál jellemzően alkalmaznak a vállalatok energiafelhasználását optimalizáló szakemberet, azonban ez a lehetőség nem áll rendelkezésre a kisebb vállalkozások és a lakosság esetén. Erre kínál megoldást a TaGa Mérnöki Kft. energetikai tanácsadói szolgáltatása: Előre egyeztetett időpontban felkeresik az épületet, bejárják az ingatlant, s feltárják a megtakarítási lehetőségeket. Az energetikai tanácsadást igénylők megismerik a beruházást nem igénylő, csupán szervezéssel, odafigyeléssel elérhető megtakarításokat, valamint a kisebb-nagyobb beruházást igénylő fejlesztési javaslatokat is. 
A kamara és a Taga Mérnöki Kft. együttműködésében az elmúlt hónapokban 40 Heves megyei vállalkozás és 80 helyi család ismerhette meg a konkrét épületekkel kapcsolatos megtakarítási lehetőségeket és fejlesztési javaslatokat.

Dekarbonizációs díjban részesül az AGRIAPIPE Csőtisztító, Építő és Szolgáltató Kft.

Az AGRIAPIPE Csőtisztító, Építő és Szolgáltató Kft. a csővezetéki problémák feltárása, valamint az optimális megoldások megtervezése és a kivitelezés területén nyújt segítséget partnereinek. 
Az elhasználódott, elöregedett csővezeték-hálózatok egyre nagyobb nehézségeket és problémákat okoznak. 
A felújítások tervezésénél és kivitelezésénél az Agriapipe Kft. szakemberei a feltárás nélküli, úgynevezett NO-DIG eljárásokat alkalmaznak.
E megoldással elkerülhetők az útbontások, a gépi földmunkák, mely a költséghatékonyság mellett jelentős anyag- és energiamegtakarítással jár. 
A csővizsgálatok, csőtisztítások és csőfelújítások területén alkalmazott, a környezetterhelést minimalizáló eljárások alkalmazásának köszönhetően több díjat is elnyert a vállalkozás az utóbbi években – köztük A KÖRNYEZET VÉDELMÉÉRT Díjat, a GREENNOVÁCIÓS Nagydíjat építőipari kategóriában, vagy az ÖKOINDUSTRIA kiállítás Vásári Nagydíját is.

Dekarbonizációs díjban részesült Mádava Góvinda Kft. 
A díjat átvette Nyolcas Olivér ügyvezető.
 

A Kft. által működtetett egri Govinda Étterem a vegetáriánus és vegán táplálkozást képviselve, az egészséges életmód elkötelezett támogatója immár 26 éve.
Az étterem mérhető és nyilvános vállalásokat tesz, hogy hozzájáruljon egy alacsony ökológiai lábnyomú és karbon semleges vállalkozás megteremtéséhez. Az alapanyagaik kiválasztásától kezdve, a konyhatechnológián keresztül az ételek kiszállításáig és az esetleges élelmiszer hulladék kezeléséig – kiemelten odafigyelnek a fenntarthatósági elvekre. Ezen cél érdekében ételkínálatukban teljes mértékben kerülik a húst, hiszen az áltattartás felel jelentős mennyiségű üvegházi gáz kibocsátásáért és az ivóvízkészlet csökkenéséért. Dolgozóik előnyben részesítik a gyalogos-, kerékpáros- és a tömegközlekedést, a kiszállításhoz használt gépjárműveik fogyasztása alacsony.  Az energiatakarékosság érdekében zárást követően áramtalanítják elektronikai eszközeiket, és a világító táblákat, a hagyományos izzókat ledesre cserélték és a főzés során fedőt használnak, valamint a sütő maradék hőjét is hasznosítsák. 

Dekarbonizációs díjban részesült a Tisza-tavi Ökocentrum NK Kft.
A díjat átvette: Kiss János ügyvezető

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum – elsősorban őshonos állatokat bemutató turisztikai látogatóközpont: igazi látványosság, mely szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát.
Az európai viszonylatban is ritkaságszámba menő látogatóközpontban kapcsolódik egymáshoz a turizmus és a természetvédelem. Mindez annak érdekében, hogy a Tisza-tó és környéke turizmusban betöltött szerepe növekedjen, fenntartható élettér alakuljon ki a helyi lakosság, az itt működő vállalkozások számára munkahelyteremtés révén, vonzó legyen a Tisza-tó iránt befektetőként vagy turistaként érdeklődők számára, olyan feltételek mellett, amelyek nem terhelik tovább a környezetet, óvják természeti értékeinket.

Dekarbonizációs díjban részesült a Radír Reklám Kft.
A díjat átvette Nagy Róbert ügyvezető

2022. május 13-án a Radír Reklám Kft. hagyományteremtő szándékkal saját kezdeményezésre más partnerszervezetekkel közösen megszervezte Gyöngyösön az ÖKOFORRADALOM elnevezésű környezettudatosságra nevelő szemléletformáló programját.  A nagyszabású esemény küldetése az volt, hogy interaktívan, akár játékosan és szórakoztatva vezesse rá a különböző korosztályokat, hogy mindenki a maga szintjén tegyen valamit a földünk jövője érdekében. A környezetvédelem és tudatosság tanulható, a fenntarthatósági lépéseket el lehet sajátítani, az ÖKO gondolkodás kialakítható. A program foglalkozott a hulladákkezeléssel, a fenntartható turizmussal és vendéglátással, a vízi élővilággal, a közlekedéssel, a körforgásos gazdasággal, megújuló energiaforrásokkal. A Radír Reklám célja, hogy rendezvényével minden évben ráirányítsa a figyelmet a környezettudatos életvitelre.

Mestervizsga bizottság elnöki kinevezések

Mestervizsga bizottsági elnök az lehet, aki

  • az adott szakmában mester cím használatára jogosult,
  • az adott szakmát legalább 10 éven keresztül gyakorolja, amelyből a pályázatának benyújtását megelőző legalább két évben folyamatosan, és a pályázat benyújtása idején is magas színvonalon aktívan, tevőlegesen végzi
  • büntetlen előéletű
  • rendelkezik tanulóképzési, oktatási vagy vizsgáztatási gyakorlattal
  • vállalja, hogy legalább 3 évenként részt vesz az MKIK által szervezett mesterelnöki tevékenységhez kapcsolódó ismeretmegújító továbbképzéseken
  • az általa képviselt vagy az őt alkalmazó vállalkozás a területi kamara önkéntes tagja, vagy saját személyében pártoló tag, és eleget tesz a kamarával szembeni tagdíjfizetési kötelezettségének. 

Mestervizsga bizottság elnöki kinevezést vettek át:
•    Benus Ferenc    hegesztő mester szakmában
•    Montvai Katalin    kozmetikus mester
•    Németh Dénes Gergő    autóelektronikai műszerész mester, autószerelő mester

Korrekt Partner Védjegyek

Garancia, Bizalom, Tisztesség, Megbízhatóság, Pozitív megítélés. Ezek a Korrekt Partner Védjeggyel rendelkező vállalkozások főbb ismérvei.  

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2011-ben hozta létre a Korrekt Partner Védjegyét a tisztességes kereskedői és szolgáltató magatartás elismeréseként, melyre 2018-tól már ipari cégek is pályázhatnak.

Nagyon fontos kihangsúlyozni a védjegy egy önértékelésen alapuló, de egy köztestület által ellenőrzött tanúsítási rendszer. A vállalkozások saját részre kezdeményezhetik, ingyenesen igényelhetik vagy ajánlhatják partnereiket. A védjegy odaítéléséről a HKIK Etikai Bizottsága dönt. Azon vállalkozások, akik megfelelnek a felállított szempontrendszernek, díjmentesen csatlakozhatnak a Védjegyesek köréhez. A részleteket megtalálhatják a www.hkik.hu kamarai honlapon.

Jelenleg 136 vállalkozás rendelkezik védjeggyel, melyhez a mai napon újabb 3 vállalkozás részére adhatunk át Korrekt Partner Védjegyet.

Korrekt Partner védjegyet vehet át:

Minaret Hotel Kft. 
A védjegyet átvette Juhász Sándor ügyvezető.

Eger belváros egyik legimpozánsabb miliőjében, a lüktető élet központjában helyezkedik el a Minaret Hotel. A hotel munkatársai figyelmesek, segítőkészek, előzékenyek vendégeikkel. Vezetőjük, Juhász Sándor nagy hangsúlyt fektet a különböző ételérzékenységgel bíró vendégei menüjének összeállítására, a gyerekek ellátására. Fontos számára a szakmai utánpótlás nevelés, így a hotelben szakácsnak és felszolgálónak tanuló diákok szerezhetnek szakmai gyakorlatot. 

Testi Lelki Szerviz Korlátolt Felelősségű Társaság
A védjegyet átvette Katona Zoltán ügyvezető

Vállalkozás a homing.hu weboldalon keresztül webáruházat üzemeltet. Olyan termékeket forgalmaz, melyek hozzájárulnak a vásárlók egészségmegőrzéséhez, helyes táplálkozásához, tudatos életviteléhez. A termékek nagyrészt mögöttes szaktudást igénylő saját receptúrák alapján készülnek, gyógynövények és más magas minőségű alapanyagok felhasználásával. A cég vezetője Katona Zoltán, többek között fitoterapeuta, személyi edző, táplálkozás szakértő, NLP és Holisztikus coach végzettséggel is rendelkezik. Személyes tanácsadásai során törekszik a vásárlók életminőségének javításához a megfelelő életmód kialakításával. 

Lénárt Márton egyéni vállalkozó

Lénárt Márton 23 éve foglalkozik fotózással, 2006 -tól vállalkozói formában fotóriporterként. Jelenleg Esküvői fotózással, fotókönyv készítéssel, sportfotózással, kiadvány-, reklám-, termék- és divatfotózással, műszaki és légifelvételek készítésével, rendezvényfotózással, panoráma fotózással, és virtuális túrák megvalósításával foglalkozik. 
Egri belvárosi műterme kialakításánál arra törekedett, hogy ügyfelei minél kényelmesebben, otthonosabban érezzék magukat, ne feszengjenek. 
A technológia fejlődését és a grafikai tervezési trendeket mindig szem előtt tartva garantálja, hogy ügyfelei mindig a legújabb, legfejlettebb szolgáltatásokat és termékeket kapják. Jó emberismerő. Szolgáltatásaival, illetve fotói által képes értéket adni az egyéneknek, családoknak, vagy akár fellendíteni egy vállalkozást vagy egy ember önbizalmat.  Mindig igyekszik ügyfelei kérésének eleget tenni, de mindig beletenni magából is egy darabot. Képeivel szeretne olyasmit megmutatni, amit mások nem láthatnak.

Fotók: Nemes Róbert

Képgaléria