Január 17-én Gyöngyöshalászon az Apollo gumigyárban tartotta idei Gazdasági évnyitó konferenciáját a 30 éves Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A program fő témája az energiagazdálkodás jövőképe volt. A rendezvény részeként bemutatásra került a idei TOP 50 kiadvány is, mely a vármegye gazdasági elemzéseit összegzi.

A programot dr. Bánhidy Péter a HKIK elnökének előadás nyitotta meg. Az elnök bemutatta, hogy az elmúlt három évtizedben a megy gazdasága megduplázódott, míg a kilencvenes évek közepén valamivel több mint huszonötezer gazdálkodó szervezet működött vármegyénkben addig már elmondható, hogy az 55.000 közelíti a gazdálkodó szervezetek száma. A megye méretéhez képest (országos arányokat figyelembevéve) kiemelkedő teljesítményt nyújt az feldolgozóipar. Addig amíg az országos ipari termelés volumene az elmúlt 30 évben 7 szeresére nőtt, addig Heves vármegye ipara 12 szeresésre növekedett az évtizedek folyamán.
Beszélt a Heves Megyei Hírlappal közösen készített most megjelent TOP 50 kiadványról is, melynek elemzéseit idén az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem készítette.

Legfrissebb kiadványelemzéseiből jól látható, hogy a TOP50 vállalkozás is döntő mértékben a gazdasági tengely mentén tömörül és a három járás teljesítményének meghatározó részét képezi. Mind 3 térségre igaz, hogy a nettó értékesítés több mint 2/3 részét a TOP vállalkozások állítják elő, export tekintetében pedig közel járnak a 100%-os teljesítményhez. Foglalkoztatási hatásuk is kimagasló 40-60%-os értékek között mozog a járásokban.

A program meghívott szakmai előadója Hazuga Károly volt a MOL Downsteram ügyvezető igazgatója, aki a globális energiahelyzetről, az energiabiztonságról és az innovációnak számító energiahordozók transzformációjáról beszélt. Bemutatta a MOL portfólióját. Elmondta, az iparág legnagyobb kihívása, hogy megtalálják az egyensúlyt az ellátásbiztonság, a fenntarthatóság és a megfizethetőség között. Hosszú távú célkitűzés az iparág transzformációja a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság irányába.

Dr. Parragh László az MKIK elnöke kiemelte 2024-ben az ország gazdasága újra növekedési pályára fog állni. Elmondta, a bruttó hazai termék volumene Magyarországon 2023 III. negyedévében a nyers adatok szerint 0,4%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva, amiben az ipar és a piaci szolgáltatások, utóbbin belül főként a kereskedelem, illetve a tudományos, műszaki és adminisztratív tevékenység visszaesése játszotta a legnagyobb szerepet. A gazdaság további növekedéshez a kereslet élénkülése fog hozzájárulni az utolsó negyedévben, októberben a bruttó átlagkereset 14%-kal, míg a nettó keresetek reálértéke 3,7%-kal nőtt, ami így visszatért egy pozitív emelkedő pályára.

Bemutatta a kamara sikeres kezdeményezéseit és a kormányzati beavatkozásokat, melyek hozzájárultak agazdaság stabilitásához. Ilyenek Széchenyi Kártya Hitelprogram, Baross Gábor Újraiparosítási Hitel és Tőke program, Árfigyelő-rendszer, Garantált bérminimum és minimálbér emelés, a Kamatstop és hitelmoratórium, valamint a Rezsivédelem. Kiemelte gazdasági fejlődési fordulatra van szükség, melyhez szükségesek a jövőt építő beruházások – felelősségteljes és fenntartható hitelfelvétel mellett.

A rendezvényen Gonda László és Báder Ernő kétszeres príma díjas duó szolgáltatta a kulturális programot.

A hagyományoknak megfelelően átadásra kerültek a kamarai díjak, oklevelek, valamint a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegy és a Korrekt Partner Védjegy, illetve a Heves Megyei Hírlap TOP 50 díja is.

Heves Vármegye Gazdaságáért Díjban részesült a Apollo Tyres (Hungary) Kft
A díjat átvette Mr. C. Krishna Kumar gyárvezető

Az Apollo Tyres (Hungary) Kft. egy nemzetközi gumiabroncsgyártó, a világ 20 legnagyobb gumiabroncsgyártója közé tartozik, vezető abroncsmárka. A vállalat összesen 7 gyártóüzemmel rendelkezik: 5 Indiában, 1 Hollandiában és 1 Magyarországon. Az indiai anyavállalat forgalma évi 2,3 milliárd USD. 6 éve működik a cég Magyarországon.
A vállalat két globális márkanéven értékesíti termékeit: Apollo és Vredestein. Termékeik több mint 100 országban érhetők el.
Az Apollo Tyres a közelmúltban Ázsiában és Európában is elnyerte a legjobb munkáltatónak járó díjat, és számos elismerésben részesült.
A Heves vármegyei Gyöngyöshalászon 146 milliárd forintos beruházással ultramodern abroncsgyártó üzemet hoztak létre. A beruházás 95 000 négyzetmétert érintett, az alapkőletétel 2015-ben, az átadás és gyártósorok beindulása 2017-ben volt. A gyárban 5,5 millió személyautóra való és 675 ezer teherautó gumiabroncsot gyártanak évente, de további igény esetén bővíteni is tudják a kapacitásokat. Az itt készült abroncsok 70 százaléka az európai piacra kerül. 2023-ban a TOP 500 magyarországi cég listáján a 179. helyen szerepelt 16 pozíciót javítva az előző évhez képest.
Kiemelten foglalkoznak az utánpótlás neveléssel. Működésük során több, mint 150 tanuló képzését vállalták abroncsgyártó, gumiipari technikus szakmákban, valamint az ágazati képzésbe is bekapcsolódtak nemcsak a vegyipar, hanem a gépészet és elektronika területén is.
Szorosan együttműködnek kamaránkkal és a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum intézményeivel is. Rendszeres szereplői a HKIK által szervezett Heves Vármegye Napja Miskolcon elnevezésű programnak, valamint egyéb kamarai pályaorientációs rendezvényeken is.

Heves Vármegye Gazdaságáért Díjban részesül a Vilati Gyártó Zrt.
A díjat átveszi Terdik János vezérigazgató

A Vilati Gyártó Zrt-nél több, mint 50 éve folyik a minőségi és versenyképes munka az egyszerűbb alkatrész gyártástól a komplexebb szerelési projektekig. Fő profiljuk a szerelés, azonban fémszerkezeteket is gyártanak villamos kapcsolószekrényekhez és légkondicionáló berendezésekhez. Termékeiket a vasúti járművekben, valamint a közösségi közlekedés más szegmenseiben használják a megrendelők.
Több, mint 220 munkavállalóval dolgoznak az ügyfeleik folyamatos elégedettségéért. Munkavállalóik létszáma az elmúlt 15 évben növekedett, csupán a 2009-es válság alkalmával kényszerültek leépítésre.
2023-ban fejezték be a több mint 600 millió forintos beruházásukat, melynek keretében új gyártóüzemmel, korszerű technológiák bevezetésével, és jelentős energetikai korszerűsítéssel fejlesztették termelési infrastruktúrájukat, így már 23 000 m2-en folyik a munkavégzés.
A Vilati Gyártó Zrt. Heves vármegye nagy múltú, meghatározó gazdasági szereplője, foglalkoztatója, ahol jelenleg is folyamatos a fejlődés és a növekedés.

Heves Vármegye Innovatőre Díjban részesült az Adam-House Innovatív Kft.
A díjat átvette László Ádám ügyvezető

Az ADAM-HOUSE egy 100%-ban magyar tulajdonú, SIP paneles készházak gyártásával és építésével foglalkozó vállalat. Az elmúlt évek során a családi házas építkezések meghatározó szereplőivé vált, Magyarországra évente átlagosan 60-70 db, külföldi piacra pedig 40-50 db családi házat és egyéb épületeket gyártanak. A Magyarországon is egyre szigorúbb épületenergetikai követelményrendszerhez igazodva a családi házakat, valamint egyéb közintézményeket, a kiváló szerkezeti- és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező, teljesen környezetbarát SIP panelből építik, mely hazánkban egy innovációnak számító építési technológia. A házak gyártás során alig keletkezik gyártási hulladék és az ADAM-HOUSE által gyártott SIP panel 100%-ban újrahasznosítható. A SIP technológiával jelentősen csökkenthető az épületek öko lábnyoma, ezzel az ADAM-HOUSE a környezetvédelem irányába is nagy lépéseket tesz iparágon belül, amire kifejezetten büszke!

Heves Vármegye Innovatőre Díjban részesül a Hűtőépítő Kft.
A díjat átvette  Hangosi Gábor és Dávid Ferenc ügyvezető

A Hűtőépítő Kft. egy 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. Az évek során felhalmozott sokrétű szakmai tapasztalatukat professzionálisan állították az igényes megrendelők szolgálatába. Elsősorban hűtőkamrák, hűtött terek, ISO-14644 szerinti tisztaterek komplett kivitelezésével, valamint hűtőkamraajtók és tisztatéri szerkezetek gyártásával foglalkozik.
Nagy büszkeségük a teljes mértékben saját tervezésű és fejlesztésű IglooDoors hűtőkamraajtó-termékcsalád. Minőségük folyamatos fejlesztés eredménye, az utóbbi évtizedben elkészített több, mint kétezer hűtőkamra kivitelezési és felhasználói tapasztalatából merítve született meg.
Az elmúlt években több sajátmárkás terméket is sikeresen bevezettek a piacra. Ezzel nemcsak önálló kereskedelmi csatornát nyitottak meg, de márkáik használatával kivitelezési folyamataikat is átláthatóbbá és megbízhatóbbá tették.
Hűtőkamráikat a széles körben ismert Frilux® márkanév alatt értékesítik már évtizedek óta.
Évente sok száz hűtőkamraajtót gyártanak és értékesítenek bel- és külföldre egyaránt. Exportálnak az EU országai mellett rendszeresen Szaúd-Arábiába, Kuvaitba és manapság már Kenyából is érkeznek megrendelések. Termékeik évről évre nagy sikert aratnak a nemzetközi szakmai kiállításokon Kiemelt célunk az exporttevékenység bővítése,.

Kamarai Munkáért Díjban részesült Tóth Gergely informatikus a Manooka Design Kft. ügyvezetője

Tóth Gergely informatikus a Heves vármegyei vállalkozások online megjelenéséért tett sokat az elmúlt időszakban, a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben.
Gergely hatékony támogatást nyújt a vállalkozásoknak az online térben történő megjelenéshez, illetve a megjelenésük fejlesztéséhez, modernizálásához. A kamara LIFE-IP North Hu Trans projektjének keretében 35 vállalkozásnak nyújtott online marketing tanácsadást, majd készítette el, avagy fejlesztette tovább szükség szerint a cégek saját honlapját vagy webáruházát – sok esetben a nulláról építkezve, akár a cég logójának grafikai tervezésétől indulva.
Munkájának köszönhetően ezen cégek versenyképessége jelentősen javult, könnyebben megtalálják őket meglévő- és új üzleti partnereik.

Kamarai Munkáért Díjban részesült Varga Tamás a Logicon Solutions Kft. ügyvezető tulajdonosa

Pályája során beszerzési- és logisztikai szakértőként majd a későbbiekben logisztikai vezetőként dolgozott multinacionális autóipari és petrol-kémiai nagyvállalatoknál és kisebb a piacon meghatározó kkv-knál.
2015-től a német érdekeltségű Mader Logisztikai Kft. logisztikai vezetői pozícióját töltötte be, majd 2021-től a Mader Kft. értékesítése után, a jogutódként létrejött magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Logicon Solutions Kft. ügyvezetőjeként folytatta pályafutását.
Vezetése alatt a vállalat 46 főről 200 fős vállalkozássá növekedett, és több telephellyel is bővült.
Varga Tamás szívén viseli a Hatvan és térségének gazdasági és szakmai fejlődését. Alapító tagként az egyik legaktívabb szereplője a HKIK Hatvani Vállalkozói Klubjának, ahol a térség vállalkozásait érintő szakmai kérdések, témakörök megvitatására kerül sor rendszeres időközönként. Duális képzőhelyként lehetőséget biztosít a logisztikai gyakornokok képzésében is. Fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, ezért rendszeresen támogatja a helyi szociális egyesületeket, óvodákat, és a hatvani szabadidő- és sportegyesület.

Kamarai Munkáért Díjban részesült Nyeste Ágnes, a Nesilla Kreatív Kft. ügyvezetője

Nyeste Ágnes a HKIK önkéntes vállalkozásaként már évek óta szoros kapcsolatot ápol a kamarával a Női üzleti reggeli és a kereskedelmi tagozat tagjaként. Már a korábbi években is segítette a vármegye vállalkozásait online marketing tanácsadással. A nyáron életbe lépő kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer szabályozásával kapcsolatosan sok bizonytalanság zúdult a vállalkozásokra. Regisztráció, adminisztráció és bevallási kötelezettség. A jogszabályok megértéséhez és gyakorlati alkalmazásának bemutatásához Nyeste Ágnes EPR és Környezetvédelmi termékdíj előadó önként ajánlotta fel segítségét, melynek köszönhetően 5 alkalommal tartott díjmentes előadást és workshopot Egerben, Gyöngyösön és Hatvanban több, mint 200 vállalkozás részére. Az együttműködésnek köszönhetően kéthetente szakértői konzultációs lehetőséget biztosít EPR témakörében díjmentesen a HKIK önkéntes kamarai tagvállalkozásai részére.

Kamarai Munkáért Díjban részesült Fekete Gábor újságíró

Fekete Gábor a Gyöngyös TV, a Hatvan Tv és a Szent István Rádió munkatársa. Rendszeres résztvevője a HKIK sajtótájékoztatóinak, folyamatosan tudósít kamarai rendezvényekről, díjátadókról, képzésekről, segítve ezzel Heves vármegye gazdasági életének, a HKIK pályaorientációs tevékenységének, vármegyei kézművesek sikereinek, mozgalmainak népszerűsítését. Gábor újságírói munkája mellett elkötelezett a protokoll tisztelete mellett. Évek óta segíti végzős középiskolás diákok protokoll versenyre való felkészülését, pedagógusok és vállalkozások részére tart viselkedés-, illemtan és protokoll előadásokat, tréningeket. Munkáját lelkiismeretesen és precízen végzi, a riportalanyokkal mindig nyitott és közvetlen, mely az elkészült műsorok minőségén is látszik. A vármegye hallgató és nézőközönsége riportműsorain és hírösszefoglaló műsorain keresztül értesülhet a HKIK programjairól, eredményeiről, a vállalkozások sikereiről.

Kamarai Munkáért Díjban részesült Varga Lajos, a „HABBETON” Kivitelező Kft. ügyvezető igazgatója

A Habbeton Mélyépítő Kft. Magyarország egyik legnagyobb múlttal rendelkező speciális mélyépítéssel foglalkozó vállalkozása. Az általa bevezetett mélyépítési technológia lehetővé teszi instabil építmények, sérült tereptárgyak, föld alatti járatok helyreállítását. A vállalkozás megalapításakor lépett be a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarába. Tagságát az önkéntes tagság eltörlése után 2000-ben megújította. Varga Lajos aktív szerepet vállal a kamara munkájában, azon belül is az Ipari Tagozatban. Rendszeres látogatója szakmai rendezvényeinknek és sikerrel pályázik meghirdetett tanulmányi útjainkra is. Széles látókörű, nagy szakmai tudással rendelkező, több nyelven kiválóan beszélő szakember. Munkája során hozzájárul a kamarai szakmai programok, tanulmányutak sikeres lebonyolításához. Méltó a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Munkáért Díjára.

Heves Vármegyei Szakképzési Díjban részesült Szabó Ferenc, a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium nyugalmazott szakmai igazgatóhelyettese

Szabó Ferenc életpályája szorosan kötődik Heves vármegye, azon belül Gyöngyös város szakember képzéséhez. A Vak Bottyán János középiskolában 1989. – 2019. közötti években rövid megszakítással műszaki szakoktatóként tevékenykedett. 2019. -2023. év őszéig ugyan ott szakmai igazgatóhelyettesként oktatott. Több évtizedes egyéni vállalkozói tapasztalata, amit másodállásban végzett, illetve széles körű tanulmányai hozzásegítették az iskolai oktatás, szakképzés magas színvonalához, az ott végző hallgatók szakemberré válásához. Szaktudása, oktatói rutinja példaértékű iránymutatásként szolgál a fiatalabb oktatói nemzedék számára.

Heves Vármegyei Szakképzési Díjban részesült Melykó Róbert a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szakmai igazgatóhelyettese

Melykó Róbert 2010 óta tagja a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatói testületének. A DISZI központi szerepet tölt be életében, hiszen itt szerezte meg kiváló minősítéssel az asztalos és a számítógép-kezelő szakképzettségeket és tett sikeres érettségi vizsgát. 2010-ben az Eszterházy Károly Főiskolán magyar szakos tanári diplomát szerzett, majd visszatért alma máterébe asztalos szakmai elméletet oktató tanárként. Az irodalom és az asztalos szakma szeretete folyamatosan jellemezi munkáját. Diákjai dobogósok voltak versmondó versenyeken, valamint asztalos tanulói a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjében első és második helyezést értek el. Munkáját elhivatottság, nagyfokú munkabírás, precizitás és tolerancia jellemzi. 2020 óta lát el szakmai igazgató-helyettesi feladatokat a vármegye legnagyobb szakképző intézményében, a DISZI-ben. A szakmai oktatás koordinálása mellett, a vizsgafelügyelői és ágazati alapvizsga elnöki feladatokon túl, az intézmény több mint 100 duális partnerével áll napi kapcsolatban.

Heves Vármegyei Szakképzési Díjban részesült Kis Csaba, a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium gyakorlati oktatásvezetője

Kis Csaba már több mint 40 éve dolgozik a vendéglátásban. 20 évig a Hunguest Hotels munkatársa volt, majd 1999-től a mai Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium munkatársa. Eleinte szakoktatóként, majd a vendéglátó munkaközösség vezetőjeként, jelenleg gyakorlati oktatásvezetőként ügyel az intézményben folyó szakmai képzés magas színvonalára.
Szakmai felkészültsége kiváló, folyamatosan nyomon követi az új gasztronómiai trendeket, szabályokat. Minden rendezvény szervezésében, lebonyolításában részt vesz, példát adva a diákoknak és a kollégáknak a munkában történő helytállásból, a vendéglátásban szükséges szakmai alázatból. Kiváló munkatárs, aki a közös célok érdekében maximálisan együttműködő, segítőkész, figyelembe veszi, sőt nagyra értékeli mások elgondolásait is.

Heves Vármegyei Szakképzési Díjban részesült Macsinka János szakácsmester, a Macok Bisztró Kft., séfje

Az egri Macok Bisztró Kft tulajdonosa és séfje, szakács mester, a HKIK önkéntes tagja és a vendéglátó mesterek klubjának tagja.
A Macok Bisztró 2015-től működően Eger város meghatározó, országszerte nagy elismerést kivívott étterme, mely 2022-ben és 2023-ban is kiérdemelte a világszerte ismert Michelin Guide Bib Gourmand díját, ezen túl pedig 2022. októberében Macsinka János maga is megkapta az egyik legrangosabb szakmai elismerést, a Gundel Károly-díjat. A nemzetközi hírű étterme a magyar és regionális konyha hagyományos elemeit ötvözi modern technológiával. Munkatársai állandó stábot alkotnak, többen már tanulóként is a Macokban sajátították el a szakma rejtelmeit. Nyitástól kezdve részt vesznek a tanulók gyakorlati képzésében. A Stílusos Vidéki Éttermiség szakmai testület tagjaként évek óta fáradhatatlanul dolgoznak a hazai gasztronómia megújításán.

Heves Vármegyei Szakképzési Díjban részesült Révész Tamás a Papa Thomas Kft., ügyvezetője

A 20210-ben alapított egri székhelyű Papa Thomas Kft és 2019-től az Organic Hair Kft ügyvezetője és tulajdonosa. Vállalkozásai fodrászati, kéz- ás lábápoló és egyéb szépészeti termékek kis- és nagykereskedelmével, online kereskedelmével, ill. fodrász, kéz- és lábápoló felnőttképzéssel és szakirányú tanulóképzéssel foglalkozik. A piacvezető Chrystal Nails termékek é s HS Milano márkájú termékek forgalmazója.
Révész Tamás a kereskedelem mellett fontosnak tartja, hogy üzleti partnereit ne csak igényes termékekkel, de szakmai utánpótlás nevelésével is segítse, így a felnőttképzés után 2019 óta Egerben és Gyöngyösön is saját kialakítású tanműhelyeket létesített és vált a fodrász tanulók legfontosabb duális képzőhelyévé. A duális gyakorlati képzésben 2019 óta vesz részt, és azóta mintegy 100 tanulónak biztosította szakmai műhelyt az alapoktatásban, ill. továbbképzésekben.

Heves Vármegyei Szakképzési Díjban részesült Kővári Mihály és Kővári Tamás KM+ KT Mesterek 60 Kft. ügyvezetői

Kővári Mihály és Kővári Tamás 25 éve kezdték megvállalkozói tevékenységüket az építőipari kivitelezések terén Hatvan és környékén egyéni vállalkozóként és a pár éve közösen alapított vállalkozásukban, a KM+ KT Mesterek 60 Kft-ben is. Precíz, igényes munkájukkal kivívták a megrendelők megelégedettségét. Megkapták a Korrekt Partner elismerést is.
Fontos számukra az önképzés, 2016-ban mestervégzettséget szereztek mind a ketten, az elmúlt években pedig a szigetelő és burkoló végzettségeket is megszerezték.
10 éve foglalkoznak kőműves, burkoló és magasépítő technikus diákok képzésével. Az általuk képzett diákok közül többen ott maradtak náluk dolgozni és ma már teljes értékű munkavállalói a vállalkozásoknak. A magas színvonalú gyakorlati képzés mellett nagy szeretettel, mesteri felelősséggel fordulnak a diákjaikhoz.
Nagy hangsúlyt fektetnek a karitatív tevékenységre is. Munkájukkal támogatják a hatvani óvodákat, iskolákat és a sportot is.

A Heves Megyei Hírlap TOP 50 gazdasági díját kapja a Sanatmetál Kft. A díjat átvette Farkas Emese a Sanatmetal Holdig igazgatóságának tagja

Farkas József ügyvezető és a Sanatmetal Kft. több mint harminc éve fontos partnere a Heves Megyei Hírlapnak és a heol.hu-nak. Az elmúlt három évtizedben közel négyszáz alkalommal jelentek meg a lap hasábjain a szerkesztőség által készített cikkekben, illetve a társaság által elhelyezett hirdetéseikkel. Ez idő alatt fontosnak tartották, hogy időről időre tájékoztassák a megye lakosságát, a közélet és a gazdaság iránt érdeklődő olvasókat a privatizációtól kezdve a tulajdonosváltásokon keresztül a saját erős és Európai Uniós beruházásokon, a cégnél folyó innovatív termékfejlesztési tevékenységeken át a társaság éves eredményeiig és terveiig, valamint tudassák a cég nemzetközi terjeszkedésének eredményeit. Farkas József mindig igyekezett a lap rendelkezésére állni a különböző gazdasági témájú cikkek elkészítéséhez.
A lap kiadója által kamaránkkal partnerségben készített TOP 50 kiadványban a kezdetektől megjelent a Sanatmetal Kft. A kiadvány megjelenését támogatva minden alkalommal beszámoltak előző évi eredményeikről és fejlesztéseikről, innovatív tevékenységükről, s az olvasóknak ebben a periodikában is bemutatták jövőre vonatkozó terveiket.

A program Mr C. Krishna Kumar rendezvény helyszínét biztosító Apollo Tyres Hungary Kft. gyárigazgatójának pohárköszöntőjével zárult.