Eger adott otthont a XX. Országos Víziközmű Szerelőversenynek, melyet szeptember 12-13-án rendeztek meg a Heves Megyei Vízmű Zrt. szervezésében.

A két napon át zajló verseny alatt a nevezőknek csapatban és egyénileg is kellett komplex, innovatív gyakorlati feladatokat megoldaniuk az Egri Várban, valamint elméleti tesztfeladatokat a Hotel Eger & Parkban.

A program fővédnöke volt dr. Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, akinek köszönő gondolatai dr. Bánhidy Péter a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tolmácsolta. Elmondta, hogy tiszteletre méltó, hogy ennek a szakamának ilyen hagyományi vannak. Hangsúlyozta, hogy itt mindenki győztes és megmutathatja a tudását. Példának állította a rendezvényt a fiatal generáció számára is, hangsúlyozta, fontos, hogy az újabb generációk lássák a jövőt a szakmában.

Összesen 19 önkormányzati tulajdonú vízmű és 2 vízipari tag nevezettbe.

A megmérettetésen dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő is szurkolt a résztvevőknek. Kiemelte, külön öröm, hogy 3 határon túli magyar csapat is megméretteti magát, ezáltal az országos versenyből immár Kárpát-medencei szerelőversennyé vált a rendezvény. Sok sikert kívánt a csapatoknak.

A szerdai eredményhirdetésen V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára a víz fontosságáról beszélt. Szerinte, ha nincs víz, nincs civilizáció sem, de ez ma fordítva is igaz, civilizáció nélkül nincs tiszta ivóvíz.

Csapatban a Szegedi Vízmű végzett az élen, mögötte a paksi Mezőföldvíz és kaposvári Kavíz szakemberei.

Az egyéni versenyt Vincze Tibor (Kavíz, Kaposvár) nyerte a két szegedi vízműves, Butty Zsolt és Papp Tibor előtt.

A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíjat adott át a legfiatalabb versenyzőnek, a 20 éves Niklai Marcellnek, aki az Érd és Térsége Vízközmű Kft. dolgozója.

Fotó: Szántó György/forrás: HEOL