A Stratégiai Partnerség projekt közvetlenül vizsgálja, hogy a partnerszervezetek milyen szakképzési tanácsadási eljárásokat alkalmaznak, hogy a szakképzés hírnevét erősítsék.

A partnerség öt, a szakképzésben és a szakképzési tanácsadásban egyaránt tevékenykedő szervezetből áll. A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által koordinált pályázatban komplex tanulási folyamatok lettek tervezve. A projekt az egymástól való tanuláson alapul, melynek célja, hogy a résztvevők olyan új ismeretekre tegyenek szert, amelyeket közvetlenül alkalmazhatnak a munkájuk során. A partnerszervezetek egyedülálló és speciális tudással rendelkeznek a szakképzés és a pályaorientáció területén, így minden partner sokat tanulhat a másiktól.

Erre a célra szolgálnak a nemzetközi projekttalálkozók, ahol mindenki bemutathatja saját jó gyakorlatát a partnerség tagjai számára:

  • Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara: Vállalkozások bevonása a szakképzési tanácsadásba, az oktatás és a munkaerő-piaci igények összehangolása.
  • Aspire-Igen Group Limited: Pályaorientáció a szakképzésben
  • Ballymun munkaügyi központ, téma: Minőségbiztosítás a szakképzésben
  • Berufsschule für Baugewerbe: Motiváció a szakképzésben
  • Gymnázium Kráľovský Chlmec: Szakképzés a gimnáziumban

A projekt eredményeként létrejön egy gyűjtemény, amely tartalmazza majd a partnerek jó gyakorlatait és megvalósíthatósági elemzését. A gyűjtemény a szakemberek széles köre számára elérhető lesz, mivel a célcsoport az általános iskolás diákoktól a pályamódosító felnőttekig terjed.

További információ elérhető az alábbi honlapon: http://www.careerinvet.eu/  

Szerencsi Petra

Munkahely: Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Beosztás: gazdaságfejlesztési főmunkatárs

Cím: 3300 Eger, Faiskola u. 15.

Telefonszám: +36 36 429 612 -111-es mellék // +36 70 457 1827

E-mail cím: petra.szerencsi@hkik.hu