A Kézművesség végtelen programjáért Európai Vállalkozásfejlesztési Díjat vehetett át a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara július 3-án Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztertől.

Katrics Krisztina alelnök asszony irányításával megvalósult program célja az volt, hogy a régióban működő kézműves vállalkozásokat támogassa, digitális készségeiket fejlessze, az online térben és a nemzetközi piacon való megjelenésüket elősegítse, és bemutassa a hagyományos kézművesség piacképességét.
A kamara az elmúlt években megvalósított négy kézműves programjával együttesen pályázott a díjra. Ezek voltak az OPEN DOORS – Nyitott kézműves műhelyek útja, TRENDITION – Öltözködés határok nélkül, ANYUPIAC- Vállalkozó anyukák kézműves vására, és Kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében Eger 2023., melyek kreatív felelőse volt Katrics Krisztina a HKIK kézműipari alelnöke.

A díjazás során a kategóriagyőztesek a vállalkozásokat támogató gyakorlatok kreatív megvalósításáért kaptak elismerést.

A Díjon túl a győztesek kreativitásukért és a sikeres megvalósításért is elismerésben részesülnek, így Európai Unió szerte más szervezeteket is inspirálhatnak hasonló kezdeményezések megvalósítására.

A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a fenntartható átállás ösztönzése kategóriában lett elismerve.

A díj azoknak a nemzeti, regionális vagy helyi szintű intézkedéseknek és kezdeményezéseknek nyújt elismerést, amelyek támogatják a fenntartható átállást, és támogatják a fenntartható megoldások – a körforgásos gazdaság, a klímasemlegesség, a tiszta energia, az erőforrás-hatékonyság és a biológiai sokszínűség – előmozdítását, például fenntartható készségfejlesztés és partnerkeresés, valamint finanszírozás révén.

Mind európai, mind nemzetközi szinten számos médiaesemény biztosítja majd, hogy a győztesek saját ügyfélkörükben és a sajtón keresztül egyaránt megkapják a megérdemelt elismerést.